AutoPower.se

Ofta frågade frågor
om PowerUser

Fråga: Kostar det att bli medlem?

Svar: Inget. Det är gratis. Men om du vill få tillgång till ALLA funktioner så behöver du bli Pro-medlem (PowerUserPro). Det kostar 185:- för ett helt år. Du kan också bli medlem i två månader (60 dagar). Det kostar 60:-.

Fråga: Hur betalar jag?

Svar: Med kontokort genom PayPal. Vi kommer inom kort att erbjuda betalning via Swish också.

När du loggat in som PowerUser klickar du på länken "Bli PowerUserPro". Där hittar du alla instruktioner om hur du går tillväga för att bli betalande Pro-medlem.

När du gjort detta aktiveras ditt konto och du har tillgång till alla funktioner.

När du fyllt i allt och klickat OK dras pengarna från ditt konto och ditt konto aktiveras och uppgraderas till PowerUserPro.

Fråga: Varför tar ni betalt för Pro-medlemskap?

Svar: Vi behöver ha in pengar för att täcka kostnaderna vi har för att driva sajten. Vi önskar verkligen att vi kunde erbjuda allt helt gratis, men tyvärr kostar det att driva sajten.

Fråga: Är priset med eller utan moms?

Svar: Alla priser är angivna inklusive 25% svensk moms. AutoPower drivs som aktiebolag och innehar f-skattsedel och redovisar självklart moms som alla andra företag.

Om du betalar för 60 dagar så är priset 48:- + moms 12:-. Totalsumma 60:-
Om du betalar för ett år, så är priset 148:- + moms 37:-. Totalsumma 185:-

Om du befinner dig i utlandet så måste du ändå betala svensk moms eftersom tjänsten du köper anses förbrukas i Sverige.

Fråga: Hur drivs företaget?

Svar: Bakom AutoPower.se finns ett aktiebolag som heter AutoPower Sverige AB med organisationsnummer 5566505854. Det drivs av Tommie Goldhammer med telefonnummer 0763091175. Verksamheten är bara en hobby tillägnad alla underbara människor som gillar BMW-bilar. Om någon inte är nöjd med sitt Pro-medlemskap så återbetalar vi alla pengar så klart.

Fråga: Kan jag aktivera ett jättegammalt konto som jag inte använt på 4 år?

Svar: Ja.

Fråga: Kan jag aktivera ett spärrat konto?

Svar: Nja, det går, men kontot öppnas inte automatiskt för det. Om ditt konto är spärrat så beror det troligtvis på att din mailadress inte fungerar eller inte har fungerat vid något tillfälle då servern försökt att skicka mail till dig. Maila oss från den e-postadrssen och begär att vi öppnar kontot. Om du redan har betalt för Pro-medlemskap så kan du komma åt alla funktioner så fort vi öppnat ditt konto.

Vi rekommenderar att du först kontaktar oss för att öppna ett spärrat konto innan du aktiverar det.

Fråga: Hur många bilder får man ha i sitt galleri och bloggarna?

Svar: Hur många du vill.

Fråga: I mitt galleri har jag en bild på bilens informationssida. Hur byter jag den?

Svar: Den bild som ligger först i ditt galleri visas på bilens informationssida. Du kan själv sortera om bilderna hur du vill.

Fråga: Jag vill ta bort en bild från min blogg, men behålla texten. Hur?

Svar: Om man tar bort blogginlägget så försvinner både text och bild. Om du vill ta bort bara bilden kan du göra så här:

1. Kopiera texten.
2. Tag bort blogginlägget.
3. Klistra in texten i ett nytt blogginlägg.

Fråga: Varför finns det en personlig blogg och en bilblogg per bil?

Svar: Den personliga bloggen kan du använda för saker du själv vill skriva om, även om det du skriver om inte är knutet till en specifik bil som du äger. Du kan t ex skriva om saker som hänt idag precis som en dagbok. Du kanske vill berätta något som alla kan ta del av. Att blogga har blivit väldigt populärt, och genom att ha en blogg på AutoPower når du väldigt många läsare. Ett bra tips är att använda den personliga bloggen när du letar efter en ny bil att köpa. Du kanske vill skriva av dig om vad som hände idag när du skulle köpa en bil, men när du fick se bilen så var den inte alls i utlovat skick?

BilBloggen bör du använda när du skriver något som enbart har med bilen att göra. Det kan exempelvis vara att du vill skriva att bilen har varit inne på service, eller att du polerade den i 4 timmar och blev nöjd med resultatet. Lägg ut lite bilder på resultatet i bloggen!

Du som håller på med specialbyggen, turboprojekt osv kan självklart använda BilBloggen som en sorts dagbok där du varje dag beskriver dina framsteg och visar bilder på din stolthet. Ja, bilen alltså.

Fråga: Äh, jag använder min personliga blogg till allt och alla bilar. Det är väl okej?

Svar: Javisst, gör som du vill. Tänk bara på att efter 2 år så har du kanske bytt bil 3 gånger och skrivit mängder med blogginlägg. Då blir det svårt att veta vilken bil blogginlägget gäller. Därför är det en god idé att använda BilBloggen till den bil inlägget avser och din personliga blogg om inlägget inte har med någon bil att göra. Men gör som du vill. Det är din blogg. Om du vill skriva om ditt brinnande intresse för akvariefiskar i din blogg för din BMW 525i, så får du väl göra det då.

Fråga: Får man skriva vad man vill i sin blogg?

Svar: Nej, det får inte bryta mot Svensk lag. Tänk också på att det är du själv som är publicist och ansvarig utgivare för det du skriver. Du ansvarar själv för den text du publicerar. Det innebär alltså att du inte får kopiera någon annans litterära eller fotografiska alster. Citera får man göra om upphovsmannen inte förbjudit det. Fråga först. Respektera upphovsrätten. Om du lägger ut bilder så måste det vara din egen bild. Om det är en bild som någon annan tagit, så skall man alltid fråga om lov att använda upphovsmannens fotografiska bilder. Om du bryter mot Svensk lag, så kan du åtalas. Ditt ip-nummer för all trafik gentemot oss loggas.

Tänk också att din blogg är öppen att läsa för alla. Även barn och personer under 18 år kan läsa din blogg. Vi förbehåller oss rätten att ta bort bloggar om vi av en eller annan anledning finner olämpliga.

Fråga: Sverige är ett fritt land. Jag får skriva vad jag vill!

Svar: Nja, det är långt ifrån sant. Du måste hålla dig till de lagar som gäller. Dessutom kan det vara värt att påpeka att det inte är en mänsklig rättighet att få skriva vad man vill på AutoPower. Visst råder yttrandefrihet, men vi har ingen skyldighet att publicera allt som folk skriver. Vi är inte ens skyldiga att ha servern påslagen.

Fråga: Kan man skriva bloggar för gamla datum?

Svar: Självklart. Ändra datumet för blogginlägget bara. Du kan skriva blogginläggen i vilken ordning som helst. De sorteras på det datum du valt.

Fråga: Jag vill skriva flera blogginlägg per dag. Går det?

Svar: Självklart. Ös på bara. Om du vill sortera dina blogginlägg på en och samma dag på något särskilt sätt, så kan du faktiskt lägga på klockslag på dina blogginlägg. Som datum skriver du då exempelvis: 2024-02-01 08:30:00

Om du vill se klockslag för blogginlägg så håller du musen ovanför datumet i listan över blogginlägg.

Fråga: Jag vill ha många bilder till ett blogginlägg. Hur gör jag?

Svar: Skriv blogginlägget och ladda upp en bild om du vill.
Därefter gör du flera blogginlägg innehållande enbart bild. Låt textfältet vara tomt. Ställ in datum och/eller klockslag om du vill sortera bilderna på något särskilt sätt.

Fråga: Hur gör man länkar i blogginlägg?

Svar: Skriv hela länken inklusive http:// i början. Så blir det automatiskt en länk. Enklast är ofta att kopiera och klistra in länken.

Fråga: Vilken liten ruta det är att skriva text i! Större tack!

Svar: Skriv bara något kort i inlägget och klicka på spara. Klicka därefter på redigera-länken. När du redigerar ett blogginlägg, så är inmatningsfältet mycket större, och det är enklare att hitta, formatera och redigera stora mängder text.

Fråga: Får man utforma sin bil i galleriet som en annons?

Svar: Nej, det är inte tillåtet att annonsera i galleriet. Pris osv får alltså inte framgå, och inte annan information att/om bilen är till salu. Använd PowerBörsen istället!

Fråga: Jag tror att jag har hittat en bugg! Vad gör jag?

Svar: Snälla, maila till poweruser@autopower.se och skriv vad som hänt, så ska vi försöka fixa det så fort som möjligt. Lita inte på att det är någon annan som rapporterar buggen. Många tror det. Tag gärna en skärmdump om du tycker att det bra förklarar problemet. Skriv gärna vilken webbläsare du har och vilket operativsystem du har.
Om du har någon fråga om PowerUser eller PowerUserPro som du inte finner svaret på här mailar du bara till: poweruser@autopower.se