BMW 550i Årsmodell 2006

AUTOPOWER » POWERBÖRSEN
BMW Till Salu ] [ BMW Köpes ] [ Delar Säljes ] [ Delar Köpes ]
Bevaka annonser ] [ Lägg in ny annons ] [ FAQ ]

Om bilen
Nu finns chans att överta en välvårdad svensksåld 550i.

Hoppas att någon på forumet vill köra vidare i denna fantastiska V8 maskin som har all kraft som behövs. Att fortsätta vårda denna underbara bil, som förtjänar att fortsätta ägas av entusiast. Det är min förhoppning när jag hoppas hitta nästa ägaren här på forumet, istället för Blocket, där jag vet att jag får den såld. Men kanske inte till den rätta entusiasten. Så jag börjar här på Autopower.

Bakhjulsdriven kombi med V8 bensinmotor på 367 hk. Finns inte så många av denna kalibern, i detta skick kvar på vägarna längre. Har du en V8 på din bucketlist, är det läge nu. Fullständig utrustningslista längst ner i denna annons.

Denna har rullat relativt kort för att vara en 2006 årsmodell. Exemplarisk historik. Endast 3 privata ägare:

2006-2013 Första ägaren plockar ut den från BMW Falun.
0-5500ca mil.

2013-2014 Autopowermedlem
5500-6600ca mil.

2014-idag Jag. BMW entusiast och forummedlem sedan länge. 6600-17500ca mil

Den mest kompletta bil jag ägt. Underbar kombination av komfort, kraft, praktikalitet och stil. Jag blir glad bara jag ser bilen, ännu mer när jag kör den. Det är ett nöje att åka till stormarknaden. Tro mig. Tyvärr är det det som bilen gör mest nuförtiden, åker mellan hemmet och stormarkanden, därför är det dags att den får gå vidare till nästa entuiast.
Motorn är denna bilens absoluta triumfkort, en fantastisk V8 maskin som har all kraft som behövs. Omkörningarna blir som en smekning.

Carbonsvart metallic som skiftar underbart mellan svart och mörkt djupblå. I solljuset är den sagolik. Enligt mig en av BMWs absolut vackraste nyanser.
Automatlådan gör att det går att glida fram majestätiskt, eller i sportläge där responsen är rappare och kraften påtaglig och oändlig med svenska vägars begränsning.

Bilen är utrustad med BMW bästa stolar, komfortstolarna, i svart perforerat skinn. Kan ställas in i mängder av ledder för att passa alla kroppar. Svankstöd, lårstöd, sidostöd, nackstöd, övre/nedre rygglutning etc. Oändliga möjligheter. Fantastiskt bekväma stolar. Med värme OCH kyla. Fläktar som kyler båda stolarna under varma sommardagar eller långresor. Väldigt värdefullt tillval. Gör långresorna korta. Inredningen och skinnet är i mycket bra skick. Väsentligt bättre än snittbilen.

Minnesfunktion på båda stolarna fram, lås upp med din nyckel och stolen/speglarna/ratten ställer in sig automatiskt efter dina sparade inställningar. Din sambo har sina inställningar sparade i sin nyckel, så ställs stolarna in efter respektive användare vid upplåsning. Smidigt om ni har olika längd eller preferens i stolinställningar.

M-sportpaket invändigt och utvändigt. M-sport fjädring/chassie, M-sporttratt, tonade rutor från fabrik, antracitgrått innertak, justerbart armstöd.
Bensinvärmare för att värma kupén innan du kör iväg, så slipper du skrapa rutor och frysa. Farthållare, luftkonditionering, navigation via skiva och xenonstrålkastare bidrar till komforten under färd. Parkeringssensorer fram och bak underlättar parkering i trånga utrymmen.
Hi-fi ljudanläggning, med 6st CD-växlare om någon använder sånt nuförtiden. Oanvänd växlare i min ägo. Gummimattor och velourmattor med mörkbrun kontrast-söm, matchar de mörkbruna detaljerna snyggt i den i övrigt helsvarta inredningen.

Varsamt förfinad med bland annat blanksvarta njurar/grill. Passar utmärkt till de blanksvarta shadow-line listerna som monterades som tillval från fabrik. Originalgrillen med kromad ram finns kvar. Folierade strålkastare, slipper du den matta tråkiga känslan som annars lätt uppstår.

Väldigt fin i lacken för sin ålder, aldrig maskintvättad, alltid handtvättad och lackvårdad /polerad med proffsprodukter. Inga rostskador någonstans, bakluckan omlackerad runt glasrutan. Gjort på BMW efter reklamation pga lackdefekt runt gummilisten runt karmen. Väldigt vanligt på 5-seriens kombimodeller 2004-2010.
En del stenskott i fronten, framför allt nere vid spoiler under reg.skylt. Där längst ner mot marken finns även en lackdefekt efter en allt för närgången och effektiv högtryckstvätt. En av få blunders av mig vid regelbundna och omsorgsfulla bilvården.

Rullar på fina sommarhjul som ger bilen en fräck framtoning. BMW Style 128 replikafälgar i 20 tum. Däck Achilles ATR sport 2. Ok mönsterdjup, rullar 3 säsonger till. Någon kantstötning finns, framför allt på en fälg. Inget kraftigt, lätt skrap av trottarkant.
Bak: 20x10, däck 275 35 20
Fram: 20x9, däck 245 35 20

Vinterhjul finns i dubbla uppsättningar, dvs 8 fälgar med däck:
BMW M 135 originalfälg i 18 tum.
225 45 18 Nokian Hakkapelitta 8 dubbdäck i riktigt bra skick.
Eller
BMW Style 138 originalfälg 17 tum. Dåliga Good Year dubbdäck. Många dubbar saknas. Mönstret är skapligt, men ej topp.
Beroende på pris så diskuterar vi vilka vinterhjul du vill få med på köpet.

Avtagbar dragkrok, nedfällbart baksäte med skidlucka för transporter av långa föremål inne i bilen. Rails på taket för takräcke vid behov.

Väl underhållen genom åren, alla papper i pärm, ordning och reda på allt. Servad enligt komplett servicebok.
Jag har ägt bilen i mer än 7 år, kört mer än 11000 mil, diverse slitdelar bytta, exempelvis: Båda styrstagen i framvagnen, de längsgående bromsrören. Helt ny generator utbytt på BMW. Kablaget i gångjärnen till bagageluckan skarvat och bytt. Generalfel på denna karossen. Drabbar alla, tids nog. Bytt packningar och membran i motor och vevhusventilation. Alltid servad på verkstad.

Kommande underhåll:
Svettande packningar på framför allt höger cylinderbank. Därför hoppas jag att någon som uppskattar V8 motorer vill bli nästa ägare till denna underbara bil. Du som har vett att uppskatta stora motorer och dess charm. Denna bilen är värd en entusiast.

Tryckknappen till shoppingluckan/glasluckan i bakluckan är urkopplad pga fukt i microbrytaren. Bakluckan funkar som vanligt- dvs öppna med handtaget vid reg.skylten.

En av parkeringssensorerna i stötfångaren bak glappar vid kraftig kyla och fukt. Fukt tar sig in i sensorn. Funkar när den själv vill under vintern. Vår, sommar, höst funkar den. En av de andra sensorerna är bytt i min ägo.

En av dioderna i yttre bakspegel på förarsidan, som tänds upp vid upplåsning och lyser upp marken runt bilen, lyser när den själv vill. Funkar på passagerarsidan, men ej 100% på förarsidan.

Värdering enligt Carinfo.se på 104 000. Svårvärderade dessa bilar. Jag har satt priset till 95000 med tanke på det underhåll som behövs framöver, det är en 15 år gammal bil som används dagligen som familjetransportör.
Du är välkommen att diskutera priset efter ha sett bilen live, med alla dess fördelar men också spår av dagligt entusiastbruk. Säljs till högstbjudande, med rätt att neka. Helst till dig som entusiast. Därav att jag vill undvika Blocket.

OBS Tv-skärmarna i baksätet på bild ingår ej. Dessa kommer plockas ur innan försäljning.

Välkommen att höra av dig.

Chassinummer: WBANH51090CN98319

S337 M Sports Package
S704 M Sports Suspension
S710 M Leather Steering Wheel
S715 M Aerodynamics Package

S423 Floor Mats Velours
S428 Warning Triangle And First Aid Kit
S430 Interior/Outside Mirror With Auto Dip
S431 Interior Mirror With Automatic-Dip
S435 Fine Wood Trim
S442 Drink Holder
S453 Climate-Controlled Seats, Front
S456 Comfort Seat With Memory
S464 Ski Bag
S473 Armrest Front

S609 Navigation System Professional
S672 CD Changer For 6 CDs
S676 HiFi Speaker System
S698 Area-Code 2 For DVD

S502 Headlight Cleaning System
S508 Park Distance Control (PDC)
S522 Xenon Light
S534 Automatic Air Conditioning
S536 Auxiliary Heating
S540 Cruise Control
S548 Kilometre Speedo
S563 Light Package

S205 Automatic Transmission
S216 Hydro Steering-Servotronic
S235 Towing Hitch, Detachable
S2NP BMW Alloy Wheel, M Double Spoke 135

S302 Alarm System
S386 Roof Railing
S842 Cold-Climate Version
S850 Dummy-SALAPA
S851 Language Version German
S863 Dealer List Europe
S877 Omission Of Non-Combined Operation
S885 On-Board Literature, Swedish
S896 Daytime Driving Lights
S8SA Navigation Access Request,Country-Spec.
S8SP Control Unit COP

S760 High Gloss Shadow Line
S761 Individual Sunshade Glazing
S775 Headlining Anthracite

S1CA Selection Of COP-Relevant Vehicles
S9AA Outer Skin Protection
 
Bilder
Klicka på bilden för att se den större
Klicka på bilden för att se den större Klicka på bilden för att se den större Klicka på bilden för att se den större Klicka på bilden för att se den större Klicka på bilden för att se den större
Klicka på bilden för att se den större Klicka på bilden för att se den större Klicka på bilden för att se den större Klicka på bilden för att se den större Klicka på bilden för att se den större

 
Kontakta
      NamnMats Landh
      Mobiltelefon0705750677
       E-postadress E-postadress
Insplanet
Information
Modell BMW 550i
Årsmodell 2006
Färg Carbonsvart
Mil 17.500
Kaross E61 (5-Serien)
Automat Ja
Touring Ja
Län Västra Götaland
Stad Göteborg

Pris

95.000:-
Rätt entusiast har förtur
 
 
Försäkring
Var hittar jag billigaste försäkringen till min BMW? Låt Insplanet göra jobbet. Sökningen är helt gratis och icke bindande.
Klicka för offert --> Insplanet
 
Annonsinfo
Datum för annonsen 2021-08-28 19:11
ID-nummer för annonsen B99765
Antal besökare 906 st besökare
Tipsa en vän om denna annons Tipsa en vän om bilen
Visa liknande BMW Visa liknande BMW
Visa säljarens övriga annonser Säljarens övriga annonser
 
Administration
Ändra annonsen (Låst. Enbart för annonsören) Ändra annonsen
Ta bort annonsen (Låst. Enbart för annonsören) Ta bort annonsen
Ladda upp bilder till annonsen (Låst. Enbart för annonsören) Ladda upp bilder
Ta bort och sortera bilder. (Låst. Enbart för annonsören) Ta bort/sortera bilder
Nollställ besöksräknaren. (Låst. Enbart för annonsören) Nollställ besöksräknaren
Insplanet

IP: 80.216.51.240© 1997 - 2021  AutoPower.se