AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Lampbyte färddator E32/E34 m fl

Svårighetsgrad: 2
Tid: 20 min
Verktyg: En någorlunda nätt flacktång eller liknande med smala käftar. Verktyg att lossa stereon med.
Förklaring
OBC'n har tre lampor, en till knappsatsen och två till displayen.

3 lampor kostar 16 spänn på BMW, att få dem bytta kostar betydligt mer.

Stegen är följande:

1. Om du har ändrat språk i OBC'n, ändra tillbaka till Deutch innan du gör något ingrepp, annars får du olika språk på det som kommer från meddelandedatorn och OBC'n när du monterar ihop igen!!

2. Montera ur stereon, brukar normalt vara ett par stift som sticks in på var sin sida om fronten, är det en BMW-stereo tar man bort de små locken på vardera sidan och trycker in t.ex 4 lagom stora spik i hålen om man inte har tillgång till originalverktyget. Sen är det bara att dra stereon rakt ut. Kablaget behöver förmodligen inte lossas utan stereon kan läggas ner mot växelspaken.

3. Om man tittar in i det gapande hålet efter stereon så ser man på höger sida en liten "spak" i ovankant på datorns hållare, håll höger hand framför datorn och dra med vänster i "spaken" så hoppar datorn snällt ut. (Har den suttit länge på sin plats kan "spaken vara lite trög.)

4. Med OBC'n i handen ser du lamporna, en på vardera sidan och en under. Lamporna vrids ett kvarts varv för att släppa. Sätt i de nya.

5. Med "spaken" fortfarande i främre läget trycker du in OBC tills det knäpper till och du känner attt den sitter fast.

6. Sätt tillbaka stereon. Var noga med att stereons bakstycke inte kommer för lågt, så stiftet på baksidan kommer i sitt hål.

7. Byt språk på OBC till det du vill ha.


Författare: Peter Skånberg
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.