AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Ljusförbättring

Svårighetsgrad: 3
Tid: 30
Verktyg: Kabelskotång
Förklaring
Jag har själv en 535i -87 och har ända sedan jag köpte bilen retat mig på att det sitter H4 i de yttre insatserna utan att helljustråden används. Dessutom tycker jag att extraljus förstör utseendet på bilen.

En sak som inte heller är något vidare (tycker jag) är att halvljuset är tänt även vid helljus. det blir så ljust nära bilen att man inte ser något längre bort.

Här kommer då tipset till er som tycker som jag.

Köp två fempoliga reläer med brytande funktion. Det går även att använda ett, men då kanske det börjar krångla med check-panelen. Gör sedan på detta vis:

Klipp halvljuskabeln och dra fram kabel från båda ändar till det ställe du vill ha reläet på. Dra även fram manöverström från helljuskabeln.

I kontakten som sitter på helljusstiftet är det tomt, där kan man limma i ett flatstift som passar på H4-lampan och borra igenom en kabel som går till reläet.

Koppla sedan på följande sätt:
Nr 30 på reläet, kabel från säkringsdosan (halvljus).
Nr 87a på reläet, kabel till halvljus
Nr 87 på reläet, till nya kablen i H4-kontakt (helljus).
Nr 85 på reläet till jord
Nr 86 på reläet, manöverström (från helljuskabel).

Jag har gjort på detta vis både på höger och vänster sida. Jag är mycket nöjd med resultatet. Eftersom man använder halvljuskabeln som strömförsörjare behövs ingen extra säkring. dessutom börjar det inte blinka i check-panelen eftersom det hela tiden är belastat med förbrukare.

Hoppas någon förstår den här beskrivningen och får nytta av modifikationen.

Detta fungerar nog också på E23.

Författare: Jörgen Nicklasson, BMW Club Schweden-medlem
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.