AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Fläktmotstånd

Svårighetsgrad: 3
Tid: ca 1 timme
Verktyg:
FörklaringFläktmotståndet sitter monterat bakom mittkonsolen på vänster sida (förarsidan) och är lättast åtkomligt genom att plocka bort den lilla panelen. Därefter får man krypa in lite för att se härligheten.
Bilderna är klickbara

Därefter plockar man bort den svarta kontakten (av den typ som man ska klämma ihop för att få lös). Därefter kommer den knepiga biten, och det är att få loss själva motståndet. På min bil satt det frunktansvärt hårt. Men det var bara att lirka och ta hjälp av en liten mejsel. Observera att man inte kan böja ut flikarna alltför mycket, då går de givetvis sönder och motståndet blir ett gissel att montera igen.

När man väl fått loss det hela är det bara att löda över nitarna så att blecken får kontakt igen. Detta förutsatt att det är ett glapp!

Koppla in och prova, utan att montera fast. Fungerar det, montera allt baklänges och du är återigen utrustad med 4-stegs luftkonditionering.


 

Författare: Daniel Rutström
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.