AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Byte dimljus E60/E61 M Sport

Svårighetsgrad: 3
Tid:
Verktyg: En stjärnskruvmejsel
En torxnyckel t25
En lednyckel, ringnyckel eller hylsnyckel 8mm
Förklaring
Detta är gjort på min BMW 530 E60 2007 M-sport paket.

De bilarna som har M-tech spoiler har HB4 lampor och de som har den "vanliga" spoilern har H8 lampor.

Jag ville byta lampor för jag gillade inte utseendet på original.
Byte dimljus E60/E61 M Sport
Tog någon timme att göra, men då krånglade de nya lamporna då jag bytte till diodlampor och det var inte riktigt korrekt passform.

Börja med att hissa upp bilen en bit och säkra givetvis upp med pallbockar om du använder domkraft för säkerhetsskull, har du lyft som du kan få upp bilen på så är det kanon.

Skruva bort den mittersta biten av täckplattan som går från spoilern till framvagnen som sitter med 8st stjärnskruvar på de markerade ställena.
Byte dimljus E60/E61 M Sport
När man lossat alla de skruvarna tar du bara tag i plattan och lirkar den bakåt lite försiktigt så får du ner den. Byte dimljus E60/E61 M Sport
Skruva sedan bort plast kåpan/kåporna (om du ska byta lampa på båda sidorna) på sidorna, som sitter med tre st skruvar med 8mm sexkants skruvar i nederkant på innerskärmen. Byte dimljus E60/E61 M Sport
Sedan sitter den även med två små clips i inre kanten. Byte dimljus E60/E61 M Sport
Skjut då plattan lite försiktigt framåt och plocka ner den, det bör då se ut som på bilden --> Byte dimljus E60/E61 M Sport
Fast på vänster sida är det lite trängre, för där sitter spolarvätsketanken bakom dimljuset. När du kommit så långt tar du tag i lampan och vrider den moturs knappt 90grader, och dra sedan ut lampan lite försiktigt. Lossa sedan kontakten från lampan.

Ska man byta hela lyktan så lossar man de två torx skruvarna som är inringade på bilden -->
Byte dimljus E60/E61 M Sport
Ta sedan tag i kanten där skruvarna satt och dra lite försiktigt i den kanten, dra endast på den sidan tills du har fått igenom hela glaset genom plastkåpan och då borde du ha det hela i handen.

När du sedan sätter tillbaka lyset så se till att du får i kanten på lyset i spåret som är markerat på bilden.
Byte dimljus E60/E61 M Sport
Sedan är det bara till att göra allting i omvänd ordning. Lycka till och mycket nöje!

Resultat av byte -->
Byte dimljus E60/E61 M Sport

Författare: Linus Ohlsson
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.