AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Eftermarknadsnavi E46

Svårighetsgrad: 3
Tid: 2-3 timmar
Verktyg: Spårskruvmejsel, stjärnskruvmejsel (bändverktyg i plast)
Navienhet, ram för att flytta ner ACC-panelen, eventuellt antenn-adapter, buntband till kablarna.
Förklaring
Jag köpte min begagnad på blocket. Men dom finns på schmiedmann, stylexperten, soundpressure, importservice, mm. Min ser likadan ut som dynavin på Shmiedmann.

Koppla ur batteri. Ta bort lister. Bänd försiktigt med brytverktyg (plast), ha en trasa under så ni inte skadar panelen. Den bortre kan vara lite svår att lossa men det går med lite tålamod.
Eftermarknadsnavi BMW E46
Lossa befintlig enhet, 2 st stjärnskruv och dra ut, lossa kontakt och antenn. Eftermarknadsnavi BMW E46
Eftermarknadsnavi BMW E46
Tryck ut ACC-panelen bakifrån. Den sitter bara intryckt. Lossa alla kablar. Eftermarknadsnavi BMW E46
Ta bort panelen runt växelspak så att du kommer åt ramen. Eftermarknadsnavi BMW E46
Lossa gamla ramen till stereo och ACC. Skruva bort panelen (skruvarna sitter i glasögonfacket). Pilligt men det går. Obs På denna bild är glasögonfacket kvar. Eftermarknadsnavi BMW E46
Testar hur det blir. Som ni ser har jag tagit bort luftspjällen bara för att jag vill ha GPS-mottagaren där. Mottagaren kan ni placera var som helst bara det inte är plåt/metall över den.

Min placering av GPS-mottagaren funkar till 100%.
Eftermarknadsnavi BMW E46
Ta bort glasögonfacket/askkoppsramen, flytta över ciggtändare + panelen för stolsvärme (sitter med skruvar på baksidan) till den nya ramen, Schmiedmann har den för ca 650 kr (artikelnummer 51167001410).

Dra kablar (USB, iPod mm) innan ni sätter tillbaka ramen. det blir lite lättare då för det är mycket kablar bakom stereon, jag la en USB i handskfacket för mp3, iPod / iPhone + USB i facket mellan stolarna. Montera den nya ramen, anslut kablar till ACC, tryck fast ACC. Glöm ej kablarna till stolsvärmen.
Eftermarknadsnavi BMW E46
Anslut alla kablar till stereon, sätt den på plats. Kolla så ni inte klämmer några kablar. Skruva fast den och på med liste. Ramen runt växelspaken kan ni montera om alla kablar är dragna, anslut batteriet. Eftermarknadsnavi BMW E46
Slutord: Jag har fått en stereo med GPS, DVD. TV, blåtand (funkar med min iPhone 4). Bättre ljud, 4 gånger 45 watt. En massa saker som man kan ansluta: backkamera, sub, två extra skärmar, slutsteg, minneskort mm…
Vad jag förlorade: original stereon hmm, klockan i mitt displayen, men det kan jag leva med. Finns en i den nya. Har ej fått igång tv, det behövs digitalbox men det är ett annan problem en annan dag.. :)
Eftermarknadsnavi BMW E46

Författare: Jim
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.