AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Byte bränslepump E36

Svårighetsgrad: 3
Tid:
Verktyg:
Förklaring
Byte av bränslepump 316ti M40 -94 , då jag inte hittade nåt vettigt pris på en ny pump som ligger i tanken kollade jag på finska BMW forum.

Där fanns tips om Biltemapump man kan byta till, några har kört 10 000 mil med en sådan dock ska man inte köra tanken alltför tom då pumpen kan gå för varm.

Alltså en pump med ställning som den sitter fast hos schmiedman skulle kosta minst 1650kr, köpte en på biltema 499kr utan konsol, den finns ju redan, i detta fall btnr. 52209 Sen behövs en liten stump 8mm bränsleslang,2st slangklämmor samt kabelskor eftersom gamla pumpen var lödd.

Riv ut baksätessits,lyft mattan på höger sida, skruva bort luckan ovanför pumpen, lossa slangen från utgående rör, lossa kablarna, nivågivaren sitter med 4st 8mm muttrar ta loss o lyft rakt upp. Pumpkonsolen lossas genom att vrida den moturs en bit (typ bajonettfattning) det sitter en sil på pumpen i botten så var försiktig man får vrida o lirka lite.

Löd loss kablarna från pumpen, det sitter en ganska tjock vit skarvhylsa mellan pump o utgående rör den kan man kassera och ersätta med bränsleslang, silen är bara i stucken på pumpen. Löd eller kläm på lämpliga kabelskor på kablarna OBS! olika dimension på kabelanslutningarna. Kapa till en ca. 3cm lång slangbit o sätt på utgången, trä på den på röret så långt att du får pumpbotten på plats med gummiplattan och dra ner pump o slang så den bottnar i konsolen.

Om o-ringen mellan tank och pump är dålig byt ut den. Nu är det bara o skruva dit kablarna och montera tillbaka.

AutoPower mekartips - byte bränslepump E36

Författare: Risto
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.