AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Byte bussning hjälpstyrarm

Till att börja med kan man konstatera att bussningen är överaskande billig på BMW, cirka 80:-. (Finns säkert pirat men är inte priset högre. Satsa på orginal.)

Börja med att hissa upp bilen helst på en lyft. På höger sida samma läge som styrsnäckan sitter hjälpstyrarmen under en blank skyddsplåt. Lossa skyddsplåten som sitter i 3 små bultar. Lossa på muttern 17 mm som håller hjälpstyrarmen mot styrarmen, alltså den som går till styrsnäckan. Knacka lös den från hjälpstyrarmen. Ta en 17 ringnyckel upptill och ett 17 hylsa på spärrskaft nertill på bulten som håller bussningen. (obs. hål i frambalken).

Jag fick tips på att man kunde såga bort och knacka ur bussningen men det gick inte (satt som f...n). Ta isället en press och var noga med mothåll och verktyg att dom passar och inte fastnar. Pressa ur gamla bussningen (OBS kom ihåg från vilket håll). Smörj in den nya bussningen och pressa in den (OBS från rätt håll). Sedan är det bara att smälla dit grejorna i omvänd ordning och du kommer att märka att bilen går rakt fram på vägen och över vägbulor etc....

Författare: Thommy
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.