AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Nyckelinitiering

Följande gäller troligen alla bmw från 1995 eller så, men garanterat alla e39 i alla fall enligt vad jag förstått.
Har läst om både e36 och e38 som det funkar på…

Batteribyte i nycklarna måste ske snabbt. Nyckeln får ej vara batterilös i 30 sekunder för då funkar inte fjärren. Batteriet kostar runt 60kr på BMW och de kan gott byta batteriet åt dig direkt.
Detsamma händer förstås om batteriet tar helt slut, eller om nyckeln inte använts på jättelänge. Tydligen har man ett specifikt antal kommandon på sig (med andra nycklar) innan en "ej använd" nyckel "glöms bort" (1000 skall det visst vara). Jag kommer i alla fall att ta ut reservnycklarna varje halvår för att vara säker framöver. Då gör man bara öppna+stäng på enklaste vis så funkar nyckeln utan initiering i 1000 nya komandon från andra nycklar...

Detta har inget alls att göra med startandet utan det fungerar ändå. Man får låsa/öppna med nyckeln i dörren bara.

Om man då har en nyckel som är till rätt bil men som inte kan fjärröppna längre gör man så här.
1. Du måste ha alla nycklarna med dig. Så fort du börjar invalideras alla nycklar.
2. Öppna förardörren, hoppa in, stäng dörren.
3. Nyckeln i tändningen och vrid till läge 2 (tändning). Vänta c:a 4-5 sekunder och ta sedan ut nyckeln(att vänta på att airbaglampan slocknar funkade för mig).
4. För nyckeln (med höger hand) till din vänstra axel (nyckelns metallpinne pekar du bakåt (mot antennen i bakrutan)). Håll inne ”öppna”-knappen tills den blinkar snabbt (5 sek), släpp ej, tryck så sakta men säkert på ”lås”-knappen 3 gånger, och släpp sedan ”öppna”-knappen. De flesta bilar låser+öppnar då, men det verkar ej vara ett måste.
5. Repetera 4. För alla nycklar. Varje inom 30 sekunder från föregående.
6. Repetera 3. Detta steg är eventuellt inte obligatoriskt, men de som ej fick lås+öppna i steg 4 verkar behöva detta. Lär ju inte skada iaf.

Underskatta ej att föra nyckeln till axeln. Jag var utan ”fjärr” i flera dagar på alla nycklar medan jag sökte mer info på nätet. Med nyckeln i maghöjd så funkade samma process ej helt enkelt.

Mycket nöje!

Författare: Dan
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.