AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Montera mittarmstöd

Svårighetsgrad: 2
Tid: 1-2 timmar
Verktyg: några skruvmejslar, 13 ringnyckel och hylsnyckel, avbitare, kniv
Förklaring
Detta utfördes på en M3 E36 coupe -93. Mittarmstödet kom från en 323 coupe -96. Jag vet inte om ett mittarmstöd från en sedan passar i en coupe, det får ni kolla upp själva. Jag tar heller inget ansvar ifall ni förstör något under operationen.

1. Börja med att ta bort luckorna. Dom är bara dra upp med 1 finger. Och för att ta bort den gamla konsollen, skruva bort alla skruvar (tror det va 6st). Det sitter även en skruv under varningsblinkers-knappen. Det är bara lirka upp knappen så ser ni skruven. Damasken sitter fast med en stripes. Skruva sedan bort dom 2st M8-skruvarna, sen är det bara lyfta bort hela konsollen.

2. När ni ska montera den nya konsollen med mittarmstöd, ta då bort den guldfärgade metallplattan längst bak (den behövs inte). Man måste även skära bort lite isolering, gärna 3cm bakåt oxå, annars kan det bli svårt med passformen.

3. Skruva sedan dit armstödet INNAN ni sätter fast konsollen. Jag tror det va 2st skruvar som va M8x20 och 1st M8x25 (men skruvar brukar kunna följa med om man köper från en bilskrot som jag gjorde). Sen är det bara klicka fast och skruva dit konsollen. Klicka fast alla plastdetaljer, stripsa fast damasken och stoppa tillbaka luckorna.

Operationen i sig är egentligen väldigt simpel. Men har man inte gjort detta förut så kan det vara bra med en "heads up"-guide. Vi var 2st som hjälptes åt, men det går att utföra själv oxå, inga problem.

Mittarmstöd BMW E36

Författare:
Jonas
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.