AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Reparation ABS/ASC-modul

Svårighetsgrad: 1
Tid:
Verktyg: Torxmejsel 20
Förklaring
Hur man går tillväga för att få ABS-modulen reparerad.

För bilder och info om ABS-modulen se [LÄNK]

1) Det finns en firma i USA som reparerar ABS-moduler. De heter ModuleMaster och har hemsida: [LÄNK] Själv så ringde jag till dem för att kolla hur man går tillväga innan jag skickade min ABS-modul, men det är egentligen inte nödvändigt. Det är bara att skicka.

2) Jag skruvade bort modulen (se mektips: [LÄNK]) och la den i en "antistatpåse" (en sån där silverplastpåse som datorkomponenter etc brukar levereras i), och så virade jag några varv bubbelplast om detta. Packade sedan ner den i en liten kartong med frigolitchips. Jag bifogade även ett brev där jag skrivit följande: - namn, adress, telefonnummer - att jag ville ha den reparerad - att de skulle skicka den med USPS Global Priority mail när den var klar - att jag ville betala med kreditkort (de ringer och gör upp kreditkortsbetalningen per telefon när den är reparerad).

3) Plastade in den halvan av modulen som sitter kvar i bilen för att hålla undan fukt/vatten och skräp. Silvertejp och byggplast funkar bra. Trots att ABS-modulen är bortplockad använde jag bilen. Hastighetsmätare, bensinförbrukning, medelhastighet och ev nåt mer funkade dock inte. Så jag körde på varvräknaren.

4) Paketet med modulen skickade jag sedan till ModuleMaster som oförsäkrat brev (absolut billigaste sättet). Det kostade 150:- ("brevet" vägde 9 hg) + 11:- i tillägg eftersom "brevet var så tjockt att det räknades som "skrymmande". Du kommer skicka för kunds räkning (om inte kunden gör det själv), så lär du vilja skicka på nåt dyrare/försäkrat sätt.

5) Två veckor senare ringde ModuleMaster och sa att den var reparerad och klar, och att vi nu kunde göra upp om kreditkortbetalningen (på telefon). Frakt tillbaka hit med USPS Global Priority kostar $15,75. Så totalt hamnar räkningen på $300 + $15,75.

6) Ytterligare en vecka senare får jag den reparerade i brevlådan. Det medföljer ett kvitt som gäller som 5 års garanti, och reparationsbeskrivningen lyder såhär: "Repaired damage to power return circuit and 8 line sensor driver section to restore proper module operation. Installed high current shunt to protect power return from future failure. 5 Year warranty."

7) Jag monterar tillbaka modulen.

En fördel med att reparera modulen är att man inte behöver koda om den. Det måste man om man byter ut den, såvida man inte får tag på en i samma tillverkningsserie.

Se även denna tråd: [LÄNK]

Författare: Mats
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.