AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Borttagning av T-ribba M-front

Svårighetsgrad:
Tid:
Verktyg: Torx, Spärrskaft, Sticksåg, Plåtsax, litet spärrskaft med förlängare och 8 mm hylsa, Diverse vanliga verktyg som tänger etc. Samt en kompis, mycket viktigt.
Förklaring
Borttagning T-ribban i M-fronten


Många, däribland jag tycker att M-fronten ser snyggare ut utan T-ribban, lite grymmare look helt enkelt. Jag passade på att dokumentera min ombyggnad och kommer här med en beskrivning som kanske kan hjälpa andra att göra samma sak. Det hela var faktiskt enklare än väntat.

Öppna huven med huvlåsspärren så trycket på gummilisten släpper.

Det sitter 2 stycken Torxbultar som håller stötfångarbalken, dom sitter på undersidan på var sin sida om nummerplåten
Borttagning av T-ribba BMW M
Lossa dessa. Här syns ena bulten lossad o på väg ut. Borttagning av T-ribba BMW M
På undersidan framför hjulet sitter 4 st plåtskruvar med 8mm bultskalle.

Bild 3 och 4.
Borttagning av T-ribba BMW M
Borttagning av T-ribba BMW M
Lossa kåporna så att dom hänger ner en bit. Lägg en matta eller nåt mjukt på golvet. Nu kan man börja dra försiktigt i kanterna på fronten. Här behövs kompisen för det är en stor kluns som skall bort Efter lite lirkande så lossnar den,lägg ner den försiktigt på mattan. Lossa lamporna till dimljusen och slangen för strålkastarspolningen (sitter med snabbkoppling).

Bild 5, 6 och 7.
Borttagning av T-ribba BMW M
Borttagning av T-ribba BMW M
Borttagning av T-ribba BMW M
Plocka lös kylkanalerna till bromsarna, dom sitter bara fast med snäppen. Lägg upp spoilern på en bänk för att lättare komma åt . Jag använde en billig portabel arbetsbänk för att komma åt från alla håll. Täck även bänken med något mjukt.
Grilldelen sitter med runda clips som får lirkas loss. köp nya i förväg:. BMW No: 51418201057 10 st. OBS: Var försiktig med pinnarna dom sitter på så du inte bryter av dom, detta är nog den svåraste biten, pinnarna är i plast och inte särskilt tjocka så ta det försiktigt och stressa inte.

Om du sätter in ett vanligt aluminium galler: Rita ut konturen på det nya nätet med tuschpenna. Ta bort T-ribban, den sitter med snäppen på baksidan. Kapa ur plastnätet från ramen. Jag lämnade dom vertikala bitarna bredvid luftkanalerna för att behålla lite stadga.
Borttagning av T-ribba BMW M
Klipp till aluminiumnätet lägg det över grillramen och kontrollera passformen, lämna gärna 1 cm överskott för tillpassningen senare. Borttagning av T-ribba BMW M
Justera med plåtsaxen. Lägg upp fronten upp o ner på arbetsbänken och börja passa in gallret. Se till så att alla pinnar kan sticka ut genom nätet. Klipp o justera tills det sitter perfekt. Ta lös och lackera nätet vid behov.
Passa in plastramen och kolla att allt blir som du vill ha det.
Borttagning av T-ribba BMW M
Montera clipsen, sätt fast kylkanalerna och det är dags att montera på bilen Borttagning av T-ribba BMW M
Montera. Som sagt en medhjälpare är ovärderlig.

Glöm inte att koppla in dimljus, spolslang och ev. annat du tog loss.

Rulla ut i solen o njut av din nya look
Borttagning av T-ribba BMW M

Författare: Forry
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.