AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Byte till vita blinkersglas E34 touring

Svårighetsgrad: 3
Tid: 4 timmar första gången.
Verktyg: Dremel, fil, tvåkomponentslim, silikon, mattsvart färg, tålamod och tid.
Förklaring
Det finns oss veterligen ännu ingen som säljer kompletta baklyktor med vita blinkersglas till E34 touring. Enligt rykten lär Alpina vara de enda som tillhandahåller detta till det facila priset av 5.500:-. Det har en firma som heter Reproglas tagit fasta på och erbjuder lösa glas till ett flertal olika modeller. Vi har monterat på en E34 touring och redovisar här våra erfarenheter.

OBS! Tyvärr verkar blinkersglasen försvunnit ur sortimentet. För närvarande finns ingen känd lösning.
Beställ glas från Reproglas.
Skruva loss baklyktorna från insidan. Fyra 8 mm muttrar på varje sida. Tryck ut lyktorna.

Vik undan gummilisterna så gott det går och börja kapa ur det oranga glaset. Vi använde en Dremel till detta. Var försiktig vid kanterna, risken finns att skada dels lyktans gods, dels gummilisterna.Här tar vi bort den urkapade biten.Sedan är det dags att få bort allt orangefärgat glas och göra kanterna jämna och fina. Det som är kvar av glaset i ovankant kan försiktigt brytas bort efter det att man kapat in jack med jämna mellanrum. Slipning och filning tills alla spår efter orange glas är borta. Eventuella rester kommer att synas tydligt så det är viktigt att det bli rent.
I nederkant är det den hårda vägen som gäller. Fila och slipa. Till slut är det rent och jämnt. Fila ned eventuellt gjutskägg på glasen och kolla så dom sluter så tätt som möjligt. Annars är det bara att fila vidare, det blir mycket lättare att få tätt sedan om inga glipor finns. När man är nöjd med passformen är det bara att limma fast med lämpligt lim. Täta med silikon när limmet torkat. Måla sedan kanten mattsvart.
Klart. Så här blev det.Hantverk: Staffan Swanström

Författare: Jan Söderman
Fotograf: Jan Söderman
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.