AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Dörr i baklås

Svårighetsgrad: 3
Tid:
Verktyg:
Förklaring
Reparation utan skador på dörr förutom kanske ett par clips!

Gör så här:
Plocka ur baksäte vid berörd dörr, lossa plastlisten vid instegslisten,den som sitter över tätlisten runt dörr, demontera tätningslisten från golvnivå upp till ovan dörrsida.

Skruva ur de tre skruvarna som sitter i dörrsidehantaget, bakom dörröppningshantag och bakom askkopp.

Hissa ned rutan.

Lossa övre svarta vinyllisten överst på dörrsidan mot kromlisten vid fönster.(sitter limmad på dörrsida).

När detta är gjort ska det finnas en glipa att komma åt insida på dörrsida. Lossa kontakten till ellhissen,om sådan finnes.

Använd dig av ett längre plattjärn,( imitt fall en 20mm bred samt 3mm tjock och ca 70cm långt)stick ner plattjärnet och bänd försiktigt runt kanterna för att lossa clipsen som dörrsidan sitter fast med, tot 3 på vardera sida och 2-3 st i underkant( har jag för mig att det var).

När dessa är lossade ställ dig på utsidan av dörren, ta tag i dörrside handtaget med båda händerna igenom den öppna fönsterrutan och dra uppåt, kan vara lite trögt men det går!

När dörr sidan är lossad,kommer du åt att öppna dörrenmekanismen med en kraftig mejsel,för att komma åt lättare lossa centrallåsmotorn som sitter med 2st skruvar med en ring nyckel 6mm.

Felet varför dörr gått i baklås ligger med största sannolikhet i att motor "bäckat" ihop eller att kontakten oxiderat.

Byt ut motor eller renovera den gamla(lite pyssel det också).

När motor är fungerande återstår det bara att montera tillbaka dörrsidan.ersätt ev. trasiga clips,sätt tillbaka tätningslisten runt dörr och plastlisten vid golv. glöm inte att limma fast vinyllisten på översida av dörrsidan innan återmontage!

Författare: Patrik
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.