AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Justera handbromsen

Svårighetsgrad: 2
Tid: 30 minuter
Verktyg: Liten spårmejsel med långt skaft och 3-4 mm bredd, samt pannlampa + bilens domkraft samt mutternyckel och 4 reglar
Förklaring
Parkera bilen lägg ur vxl samt lossa handbromsen. TÄNK PÅ ATT LÄGGA REGLAR VID MINST 2 DÄCK EN PÅ VARJE SIDA OM DÄCKET SÅ BILEN INTE KRYPER IVÄG.

Peta bort damasken runt handbromsen. Du borde nu se 2 vajrar med muttrar i ändarna lossa dessa så att du kan få ett mellan rum mellan muttrarna och plåtplatan.

Börja sen med att välja sida att börja med, jag började med höger. Skruva av bakdäcket och lägg åt sidan. På med pannlampan och börja kika in i bulthålen och leta efter ett kugghjul som sitter med tänderna ut imot dig.Om man tänker sig att du sitter framför så är kuggarna lokaliserade runt kl 9. Sen är det bara att börja peta med mejsel och skruva hjulet i botten. Har för mig att det blir åt vänster du ska peta. När hjulet sedan inte snurrar så lossar du bara X antal kugg så bromskivan löper fritt och inte ligger emot någonstans. TÄNK PÅ ATT KOMMA IHÅG ANTAL KUGG.

Sen är det bara att skruva på däcket igen och hissa ner. Sen gör du samma sak fast med vänstersidan och skruvar i botten och lossar lika många antal kugg VIKTIGT annars kommer bromsbackarna bromsa olika. Kuggarna sitter vid kl 3 på vänstersidan. Jag fick min handbroms att nypa vid 4-5 hack istället för 10 innan.

Lycka till

Författare: Bohhaa
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.