AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Eftermontera nackstöd bak E30

Svårighetsgrad: 2
Tid: 30-60 min
Verktyg: Mattkniv
Förklaring
Om ni som jag saknar fabriks monterade nackstöd på eran E30 touring så går det ganska lätt att eftermontera, billigt är det också. Det är samma nackstöd som på framstolarna, både standard och sport. Dom är alltså inte svåra att få tag på i bra skick begagnade, beroende på klädsel nartuligtvis.
Förutom nackstöden behövs följande delar:
4st Kåpa (Svart) 52108191245
4st Bricka 52101838969
4st Kabelhylsa 52208132020
Priset på delarna är cirka 100:-.
Börja med att fälla upp sitsen bak. Ta sedan loss täckbrickan runt "låsknappen". Ta där efter loss den klädda stoppningen på ryggstöden genom att ta tag i underkant och rycka försiktigt och sedan dra den uppåt..  
Där efter skall "kabelhylsan" monteras i ryggstödets bakstycke. Det är viktigt att hylsan sitter rätt "vriden", annars kommer inte låsringen greppa i spåren i nackstödet. Det finns en styrning i rören i bakstycket för detta ändamål.
Dessa matchade av någon anledning inte på min bil. Jag kollade inte med BMW om jag hade fått fel delar för problemet var enkelt åtgärdat, jag skar hel enkelt bort styrningen på hylsan och var noggrann med att vrida hylsorna rätt. Dom sitter tillräckligt hårt för att inte vrida sig.
Skär sedan hål i klädseln från insidan ryggstödet med mattkniven. Det är lätt att se var hållet skall vara. Gör inte hålet större än att Kåpan går i. Sedan skall Brickan tryckas fast på Kåpan underifrån. Detta kommer att "låsa" fast Kåpan i klädseln.
Efter detta är det bara att sätta tillbaka ryggstödet på bakstycket och satta tillbaka täckbrickan runt "låsknappen". Resultat ger både bättre utseende och bättre samvete när man har folk i baksätet.

Författare: Anders Kullenberg
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.