AutoPower Mekartips

AutoPower Mekartips

Renovering bakre elhissar E34

Svårighetsgrad: 3
Tid: 1 timme
Verktyg: Borrmaskin.
Brickor av olika dimension.
Skruv med liten skalle (jag använde dem man får med nummerplåtarna).
Mutter.
Förklaring
Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4
Bild 5
Ett vanligt fel på E34 med elhissar bak är att rutan går upp snett och kilar fast om man inte ger den lite hjälp (Se bild 1). Felet brukar vara ett litet plasthjul som löper i en plåtränna.

Plasten blir skör och hjulet spricker ( Se bild 2) och då lossnar det från kulleden.

Plasthjulet går inte att köpa löst utan man får köpa en helt ny elhiss. Men jag har kommit fram till en lösning som fungerar perfekt och är nästan gratis.

Borra bort kulleden (Se bild 3 och 4)

Ta en skruv (med låg skalle) och en bricka som hart samma diameter som plasthjulet och 4-5 st brickor med ca 8mm diameter.

Trä på den stora brickan och sedan de mindre på skruven. kolla att skruven med brickorna löper lätt i plåtrännan.(Se bild 5 på bilden är det bara en liten bricka men det behövs 4-5 st)

Skruva fast skruven med brickorna i hålet efter kulleden med en låsmutter på baksidan. Obs brickan vara i rännan när du drar fast den. Nu är det bara att justera vinkeln på fönstret och prova elhissen. Och sedan sätta tillbaka dörrsidan.

Författare: Lars lalaw Andersson
Tänk på: AutoPower tar inget ansvar för fel som kan uppstå när detta mekartips används. Det är helt och hållet användarens eget ansvar och det göres helt på egen risk.