Bild på användaren Tommie (AutoPower) Till startsidan
53 år. Bosatt i Malmö, Skåne Län ID: 3
Senast inloggad: Igår 22:52
[ Info ] [ Bilar ] [ Blogg ] [ Gästbok ] [ Inlägg i forumet ] [ PowerPolare ]

[ 528i -84 ]
[ Bilder ] [ BilBloggen ]

BMW 528i -84

Jag äger inte längre bilen

Fakta:
Min första BMW. Köptes på Kneippbadens Bil i Norrköping hos aukoriserad BMW-handlare. Den hade ägts av en större fastighetsägare i Norrköping, som jag inte minns namnet på just nu.

Ganska välutrustad med AC, elhissar, värme i storlarna mm.
 
Historik:
Köptes av Kneippbadens bil i Norrköping.
Jag hade den i ca 4 år.
Under min ägo monterade jag in värstingstereo med bland annat två 15"-subbasar i 7'e ordningens låda i bagageutrymmet. Spelade 132 db vid ett tillfälle. (Madonna, Vouge). Tävlade även i billjud precis när det var nytt i Sverige. Kom 3'a när jag tävlade i Norrköping.
Bilen slutade sitt lyckliga liv i en last-truck i Norrköpings hamn. Det ösregnade och jag var på väg till en datamässa i Stockholm. Regnet vräkte ner och jag kunde bara köra i typ 40-50 km/h. Kör sakta om en jättestor lasttruck som kör parallellt med mig. När jag är jämsides så svänger plötsligt trucken och jag har inte en chans annat än att ramma rakt in i trucken. Precis innan hann jag tänka att den stackars truckföraren, som man kunde se hela ryggen av, skulle slå ihjäl sig. Ni vet, man ser ju rakt in genom truckarna med stora panoramaglas. Han såg så oskyddad ut där han satt på sin "pall". Jag brakade rakt in i baken på trucken och det var en fruktansvärd smäll trots att hastigheten bara var ca 50 km/h. Hela fronten på min 528 blev helt mosad och framvagnen var totalt skrot. Hela bilen var helt sne och även taket var inte lika rakt som innan. Ja, min bil var bara att skrota. Själv klarade jag mig ganska bra med lite ont i bröstet från säkerhetsbältet och ont i axeln för att jag försökte dämpa smällen genom att hålla emot i ratten av någon anledning.

Hur gick det för truckföraren då? Stackarn var en gammal man i ca 63 års ålder som hade jobbat i hamnen som truckföraren sedan barnsben. Hur gick det för honom? Jo, gubben kliver av mitt i regnet och frågar varför jag står mitt i vägen med en krockad BMW? -"Ja, vi krockade ju!" svarade jag. -"Jasså", svarade han, "det vet jag inget om. Jag tyckte det lät något bakifrån och så kunde jag känna ett litet litet hopp, som om jag kört över en planka eller något".

Ja, jösses. Han hade inte märkt något alls. Med hörselkåpor på huvudet hörde han inget av den kraftiga smällen. Och eftersom han satt i sin jätte-truck med motvikter längst bak så hade han inte kännt något av kollisionen. Jag tror hans truck vägde tup 10-15 ton eller något i den stilen. Så kom jag där med min lilla BMW. Även om min BMW var totalmosad framtill så märktes inte en skråma på trucken. Jag hade lite av truckens röda färg på min front, men annars märkes inget på hans truck. Nästan lite retsamt faktiskt. Så nu vet ni det. Om ni någonsin krockar med en truck, förbered er på en fruktansvärd smäll. Det är nämligen som att köra in i en bergvägg!
 
Minnesvärt:
En resa på Autobahn då ena bromsskivan fram sprack.
Punktering vid Värnamo.
Kollissionen med trucken i Norrköpings hamn.
7'e ordningens baslåda med bubbelglas i bakkant och speglar i mellanväggen. Vilken installation.
10"-basar i dörrsidorna. Det ni!
Resa med husvagn till Västervik.
 
Övrigt / Kuriosa:
AC'n funkade, men det kunde dröja mågon halvtimme innan det blev lite kallt.
 
Information
Modell BMW 528i
Årsmodell 1984
Färg Silver
Kaross E28 (5-Serien)
Automat Nej
Touring Nej
Diesel Nej
Cab Nej
Datum för annonsen 2005-12-12 14:35
Antal besökare 89 st besökare
 
Inköp och försäljning
  Inköp Försäljning
Datum 1988-01-01 1992-01-01
Pris 45.000 40.000
Mil 18.000 23.000

IP: [...]213.15
Direktlänk till denna sida:
https://www.autopower.se/galleriet/bmw.asp?bil=40914

© 1997 - 2024  AutoPower.se