Bild på användaren Tommie (AutoPower) Till startsidan
53 år. Bosatt i Malmö, Skåne Län ID: 3
Senast inloggad: Igår 22:52
[ Info ] [ Bilar ] [ Blogg ] [ Gästbok ] [ Inlägg i forumet ] [ PowerPolare ]

[ 318i -84 ]
[ Bilder ] [ BilBloggen ]

BMW 318i -84

Jag äger inte längre bilen

Fakta:
Jag behövde något att åka i efter att ha sålt 735'an. Janne hittade en annons i Malmö på en gammal rishög för 4.500:-. Den såg lite bucklig och skrynklig ut, men det var inte mycket pengar, så det var kanske värt att kolla på. Säljaren kom hem till mig och jag satte mig bakom ratten. Det var gränsfall att den startade, och när den väl var igång, så hostade den och frustade. Det klapprade i olika reläer och lät väldigt konstigt. Jag körde iväg en sväng runt kvarteret och det var en väldigt obehaglig upplevelse. Motorn hostade och det skakade överallt. Jag slungades fram och tillbaka i kupén när motorn gjorde vad den kunde för att inte stanna.

En sväng runt kvarteret fick räcka. Jag klev ur, men säkerhetsbältet rullade inte upp. Stolen var uppriven. Det luktade apa i bilen och luktade glykol överallt. Det fanns cigaretthål i baksätet och blinkersen blinkade frenetiskt. Avsaknaden av servo var påtaglig och det kändes närmast som om en död råtta hade fastnat vid styrstången.

Ena dörrsidan var riktigt rostig. Det var hål så att man nästan kunde föra upp armen och öppna dörren från utsidan.

Nej, den här bilen skulle jag definitivt inte ha tänkte jag och skakade på huvudet. Säljaren började dock pruta med sig själv och när han var nere i 3.000:- började det bli roligt. Jag såg att de var ett splirrans nytt avgassystem på bilen och att skatten skulle betalas nu. Säljaren menade att jag skulle få betala skatten vid ägarbytet, men jag hade bestämt för mig att det var nuvarande ägaren som skall betalas då det är dags att betala. Jag var ganska säker på min sak och slog därför till på att betala 2.500:- för bilen. Det visade sig senare att jag hade rätt och slapp alltså betala skatten.

Nu kunde jag i alla fall åka till och från jobbet, även om resan var ganska obehaglig. Nåja, jag åkte i alla fall BMW och inte stadsbussarna i Malmö.

Efter någon månad eller två hittade jag den BMW M5 som jag egentligen ville ha. Den här bilen lämnade jag till syrran som hade den i någon månad. Men hon lät den mest stå och dra på sig parkeringsböter, så hon gav den istället till farsan, som i sin tur gav den till någon på hans jobb. Ja, ingen ville tydligen ha denna stackars bil. Hur det än blev så sålde till slut farsan bilen till någon från Falun som köpte den för det hiskeliga priset 4.500:-. Jag tjänade alltså 2.000:- på skrället och fick därmed i stort sett åka bil gratis en tid.

Sett ur ett ekonomisk perspektiv är detta den absolut bästa bilen jag någonsin haft, och troligtvis kommer att ha.

Sett ur ett skick-perspektiv, så är detta det absolut värsta jag varit med om.
 
Information
Modell BMW 318i
Årsmodell 1984
Färg Vit
Kaross E30 (3-Serien)
Automat Nej
Touring Nej
Diesel Nej
Cab Nej
Datum för annonsen 2005-12-12 14:01
Antal besökare 1.462 st besökare
 
Inköp och försäljning
  Inköp Försäljning
Datum 2001-03-01 2001-08-01
Pris 2.500 4.500
Mil

IP: [...]213.21
Direktlänk till denna sida:
https://www.autopower.se/galleriet/bmw.asp?bil=40912

© 1997 - 2024  AutoPower.se