C.Douglas Till startsidan
37 år. Bosatt i Kungsholmen, Stockholms Län ID: 7755
Senast inloggad:
[ Info ] [ Bilar ] [ Blogg ] [ Gästbok ] [ Inlägg i forumet ] [ PowerPolare ]

Blogg för C.Douglas
[ Senaste blogginlägg ]
 
  2008-04-21 Killen från helsingborg hörde aldrig av sig. Inga andra spekulanter har hört av sig heller så nu har jag beslutat mig för att behålla bilen ett tag till. Jag är som sagt nöjd med den, men använder den inte speciellt mycket. Men i sommar kommer jag behöva den så jag behåller den över sommarn tror jag.
 
  2008-04-10 Nu verkar det som att rätt köpare har dykt upp på bilen. Jag annonserade ytterligere en gång på blocket efter denna löning, och det kanske blir tredje gången gilt. En kille från Helsingborg har varit och kollat. Han och några kompisar ska ha den som banbil. Jag tyckte det lät rätt kul, fast ändå lite synd på ett sätt :) Men i alla fall, de skulle ta ett beslut till helgen.

För övrigt har jag mått rätt kasst på sistonde. Inget känns speciellt roligt, svårt att sova på nätterna, koncentrationsproblem, huvudvärk m.m. Tror det är en del av vinterdepressionen som sitter kvar. Jag ser redan nästa vinter framför mig, den kommer bli precis likadan som denna har varit, mörk, dyster och tung. Jag vill helst inte uppleva det igen. Känns värdelöst att leva 8 månader av 12 i mörker. Jag får se om jag kanske drar utomlands nästa vinter. Jag har funderat på det så länge jag kan minnas, men det har aldrig blivit av.
 
  2008-03-18 Det är ju typiskt när man byter till sommardäck, då börjar det snöa. Men jag är inte förvånad, jag hade det i tankarna hela tiden när jag stod där och skruvade. Men eftersom jag inte kör så mycket bil så drabbar det inte mig speciellt mycket, lider dock med er andra som måste ställa bilen och ta bussen till jobbet.
 
  2008-03-16 Idag är det äntligen soligt så jag ska fota lite bilder på bilen tänkte jag! Men det kommer inte bli med systemkamera utan bara vanlig digitalkamera, men får hoppas på ett bra resultat ändå.

Sov konstigt i natt, vaknade klockan 6 i morse och kunde inte somna om. Kom till insikt med att jag var hungrig så jag gick upp och stekte ägg o bacon. Kände mig som en fet amerikan som inte kan hålla sig och måste gå upp till kylen mitt i natten för att äta. Men iaf, sen kunde jag somna om och sova till 12 :)

För övrigt sitter min kompis marco och letar desperat efter bil. Jag har fått upp hans ögon för bmw då han brukar låna min bil ibland. Men hans kravspecifikation gör det inte lätt att hitta en vettig bil direkt :P Under 20000 mil, kosta 10000 kr, ingen rost, få ägare.. Behöver jag säga mer? :) Han kollar även lite på audi men dom har gått så långt ofta och då är dom billiga också.
 
  2008-03-15 Nu tog jag bort min annons från blocket. Orkar helt enkelt inte med folket som hör av sig. Dom vill bara pruta hela tiden, och jag tycker redan bilen är billig. Bytesförslagen är heller inge roliga, och folk ska bara byta rakt av mot sådant som jag tycker är värt mycket mindre. Nu har jag bara annons på autopower tills vidare. Jag ska försöka fota lite bättre bilder med systemkamera, så som jag gjorde på 520'n. Blir mycket bättre resultat. Men det är ju så trist och grått väder hela tiden, så man får ju aldrig någon bra chans att fota.

Jag funderar även på att se över bakaxeln för att försöka bli av med dunket som uppstår ibland när den är kall. Vet inte riktigt bara hur jag ska bära mig åt, men ska kolla lite på forumet och se om jag blir lite klokare.

Jag borde även ta tag i följande:

- Slipa ner lite rost och bättra med hammarlack.
- Byta olja i växellådan
- Byta luftfilter
- Byta belägg fram (indikeringen flimmrar lite ibland i kupén)
 
  2008-03-14 Vilken tråkig säljare. Jag ringde upp honom på dagen men fick inget svar, så jag mailade honom och ställde lite frågor:

"Jag är som sagt intresserad av bilen. Jag har dock en bit att åka till dig, bor i västerås, så om jag åker kommer jag för att köpa bilen.

Ringde tidigare men fick inget svar, så jag prövar att maila istället.

Jag undrar om det finns någon rost på bilen och vart i så fall? Skulle gärna vilja få bilder på rost och andra skavanker, samt fler bilder på bilen, om du har.

Hur är den i hjulupphängning och chassi? Klonkar den nått i fram eller bakvagn?

Några missljud från motor, låda eller drivlina? Är oljepumpsbultarna kontrollerade?

Finns servicebok eller kvitton på delar/service? Vad är nytt och bytt?

Mvh Johan"

svar: "Hej du kan ringa mig igen, jag svarar efter 16.00."

Kunde han inte bara ha svarat på mina frågor när han ändå mailade tillbaka? Jag blev irriterad och tänker varken ringa upp igen eller köpa hans bil.

För övrigt går försäljningen av min bil lite segt, men jag väntar, har inte brottom att bli av med den. Den dagen jag hittar en fin 530 eller 540 till ett bra pris kanske det blir lite brottom.
 
  2008-03-12 Nu har jag hittat en fin 530 E34 jag är intresserad av här på powerbörsen. Jag har upprättat mailkontakt med ägaren i alla fall. Det tråkiga är att den finns 36 mil från mig, men det borde inte vara nått bekymmer om den är vettig.
 
  2008-02-23 Idag tog jag och två kompisar en sväng med bilen till hälla i västerås, närmare bestämt PC City. Jag tänkte kolla om det fanns några hyfsade lcd dator skärmar till bra pris. Efter lite velande insåg jag att 1490 kr måste va rätt ok för en 19" Wide skärm, så det blev en Benq G900WA som jag stirrar på i skrivande stund. Är hittills nöjd med den, men eftersom jag hade CRT skärm förut upplever jag skärmen lite seg, men det är väl en vanesak antar jag. Dock mycket mer plats på skrivbordet och det ser mycket stilrenare ut :)
 
  2008-02-16 Nu har jag bestämt mig för att ha kvar 325an ett tag till, orkar inte med alla testpiloter och telefonprutare längre.
 
  2008-02-09 Sitter en lördagkväll och bara degar. Inget verkar hända direkt. Har annons ute på blocket på min 325a nu och måste säga att jag aldrig varit med om så mycket skambud och prut på telefon. Jag skrev dock inte i annonsen att skambud och teleprut ej accepteras, men nästan varje samtal inleds med "hej, är bilen kvar, vad är sista pris?". Jag fick ta och stänga av mobilen (som väl är har jag en extra mobil med kontantkort som jag använder för detta ändamål) och tar nu endast kontakt via mail. Det har det varit många intresserade så tror inte det är nått problem att bli av med den hur som helst. Jag har dessutom fått ett bytesförslag mot en 540iA-95, vilket lät mycket intressant i mina öron, men har inte fått info eller nått om den eller om han vill ha pengar emellan osv.
 
  2007-11-11 Bilen går bra! Bilen går riktigt bra! Han startar riktigt fint och går klanderfritt och hästarna finns kvar under huven trots sina 28000 mil på mätarn. Var ute idag och körde en sväng, eller två faktiskt. Först PPL teorilektion på Johannisberg i morse sen efter det ut till Västerås Tower på studiebesök. Vi hade turen och kom precis när en MD-80 skulle starta. Den behövde inte så mycket bana, tror den lättade efter halva. Jag som trodde dom behövde mer bana än så :) Ganska maffigt att se från tornet hur som helst. Nästa vecka är två flygningar inbokade, hoppas det är väder nån av dagarna.
 
  2007-11-01 Jobb väntar i helgen, dock måste jag köra annan lastbil nu pga av att ett ekipage på åkeriet va 26 meter (polisen gillade inte det), därav behövdes lite kortare dragbil dit. Den nya ("gamla") bilen är rätt skön att köra ändå, Opticruiselåda och utan kyldörrar bak, så det är lite slappare än vanligt. Perfekt inkörd också, tror den gått ca 50000 mil :)
 
  2007-10-12 Idag har jag bytt min 520iT mot en 325i Coupe - 92. Är hittills nöjd med bytet och tror jag kommer få en rolig vinterbil. Det negativa är att bilen viner lite från drivlinan, dock positivt att de låter som den är kompressormatad i kupén :) Vet inte vad det kan vara, bör ju kollas upp i alla fall. Imorrn ska jag jobba och blir då ett ypperligt tillfälle att ta nya bilen dit :)
 
  2007-08-26 Imorrn ska jag eventuellt åka och kolla på en 525a från 95 som dök upp på powerbörsen till ett bra pris. Jag var ganska snabb med att maila och efter en dag var annonsen borta, men fick svar att en kille kanske skulle köpa bilen osedd. Dock verkar inte han höra av sig som var före mig, så jag står på tur nu. Så man kanske blir med en till e34 denna veckan :) Jag har alltid velat ha en 95a med executive paket också, vilket denna har. Så jag kommer nog bli mer än nöjd om allt är ok. Bilen är dock lite rostig och är bara bes september ut. Finns heller inga papper på nått, ingen s-bok fanns nog inte heller.
 
  2007-08-03 Igår hände en väldigt otrevlig och irriterande sak. Jag lovade farsan att byta olja på hans e38. Så jag åkte och köpte två dunkar Valvoline synpower på micro, filter hade jag köpt sedan tidigare. Åkte in på en gds hall och tappade ur gamla oljan, hissade ner bilen för att byta oljefilter medans oljan stog och rann. Nu kommer paniken när jag inte får upp huven. Huvlåset har gått sönder och jag står och drar och drar i vajern utan en tillstymmelse till öppningsljud. Samtidigt som gds hyran tickar står jag stressad och undrar hur fan jag ska göra. Jag går och och säger att jag fått problem och inte kan köra ut bilen, så dom stannar på den tiden och jag slipper betala resten. Går ut igen och ringer farsan och frågar vf jag ska göra. Han får dra iväg från sitt jobb och komma och hjälpa mig, det är trots allt hans bil. Vi demonterar bort hjälarna med våld och ser då låset, vajern har gått av. Efter en timmas försök att pilla upp låset med mejsel, insex nyckel och wire ger vi upp och går in och lånar hammare och en stor mejsel och slår sönder det. Två timmar efter jag först åkte in i hallen får vi upp huvfan! I med nya oljan och filtret snabbt och iväg. Nu sitter hjälarna ganska så löst och ena huvlåset är trasigt. Nästa gång jag byter olja ska jag öppna huven innan jag tappar ur gamla oljan kan jag säga!
 
  2007-05-21 Nu sitter jag hemma i Västerås igen. Har fått nått vaj med örat. Det typ piper och sen känns det som att det är fel tryck i innerörat. Kanske var efter polermaskinen i helgen då den lät som utav ***. Eller så är jag bara påväg att bli förkyld. Jag klippte mig själv idag också, 6 mm med maskin :) Det tog lite tid men det blev ändå rätt bra. Sist jag hade så kort hår var jag nog 15 år eller nått sånt. Ska försöka ha kort hår ett tag nu. Det är guld att slippa fixa med håret varje dag. Nu kan jag "bara gå hejs svejs va".
 
  2007-05-18 Kom igår hem till stockholm för att hjälpa till med lite sysslor hemma bl.a polera farsans båt. Skulle även hjälpa han att åka till däckfirma och byta hans bakdäck. Farsan skulle vara lite smidig så han hade redan varit där och lämnat av sina däck innan. Inte nog med det så han hade försökt vara ännu smidigare att backa ner i däckfirmans trånga garage för att lasta ur däcken. Det hela resulterade i att stötfångaren blev repad nertill höger bak av en betongkant, ganska så djupt också.
  2007-05-18 Har nyss kommit hem från att polerat båte bil och båt. Är rätt så slut i kroppen, men det blev bra resultat. Bloggbild
  2007-05-18 Bloggbild
  2007-05-18 Bloggbild
  2007-05-18 Båten inplastad efter vinterförvaringen. Bloggbild
 
  2007-05-05 Jag har idag varit och kollat på en e65a med min far. Han går i tankar på att sälja e38an och byta till en e65. Men ack så besvikna vi blev när vi fick se 735an med 5000 mil på mätarn som skulle vara i "superfint skick". Ägaren hade verkligen inte brytt sig om bilen för 5 öre, kantstötta fälgar, brödsmulor i hela baksätet efter hans ungar, slitna och skitiga instegslister, repig lack, gammal p-skada som börjat rosta, motorn tycktes ticka lite grann (vet inte om det var missljud men både jag och farsan reagerade på ljudet). Han får till att leta vidare helt enkelt.
 
  2007-04-27 Idag har jag bytt min Sony MP3 Stereo mot ett JBL GTO4000 slutsteg som snart ska bli monterat i min 520.
  2007-04-27 Bloggbild
 
  2007-04-17 Idag har jag gått och köpt E34 igen. Denna gång en 520i Touring från 94, en oxfordgrön sådan. Jag gillar färgen faktiskt. Mer info om den finns i "Bilar". Det blev Vesta som försäkringsbolag, får se hur dom är OM det nu skulle hända något. För övrigt är jag nöjd med bilen. Kommer vara perfekt att snurra med i sommar. Jag hade igentligen tänkt mig en lite finare e34 denna gången, men eftersom jag fick denna till ett bra pris så slog jag till. Jag kan ta lite rost och någon buckla, huvudsaken är att bilen går bra och att jag åker skönt i den. Bloggbild
 
  2007-03-14 Satt och kollade lite gamla inlägg jag skrivit. Riktigt kul och läsa :) Skrev jag verkligen så där omoget och osammanhängande vid 17 års ålder? Kanske jag gör även när jag läser det här om 5 år igen, hehe.

"Tjena.
Ännu en dag med e34án i solskenet. Putsat på den som fan!
Men nu hade jag tänkt skaffa blacklines istället. Cr passar inte så bra tycker jag. ....."

Från att ha putsat "som fan" så skulle jag istället skaffa blacklines, hehe.

För övrigt har jag blivit riktigt förkyld. De flesta gick ut och mötte våren i sin vårjacka men inte jag som fick sitta inne och glo ut genom fönstret istället :( Idag så orkade jag i alla fall gå ut och fika med Marco på terassen utanför mig. Skönt att få sitta lite i solen faktiskt.
 
  2007-03-12 Känner mig i skrivande stund riktigt sliten. Har varit hårt festande i helgen och kroppen svarade med att bli sjuk :( Blir nog ingen mer sprit för mig på ett tag nu alltså. Att man aldrig lär sig.
 
  2007-03-07 Jag gick upp imorse och öppnade skafferiet och insåg att mitt kaffe var slut. Shit, fick gå ut i regnet helt nyvaken till affärn och köpa kaffe. Jag mådde verkligen skit på vägen till affären och på vägen tillbaka också. Nu när jag druckit min morgon kopp mår jag bra igen. Tror jag aldrig insett förut hur beroende jag är av kaffe. Skrämmande igentligen. Vad skulle man göra om dom började klassa kaffe som en drog och längre ej fick säljas över disk? Skulle ju inte förvåna mig om det sker inom snart framtid. Då stannar hela världen o de blir världskrig! De vill vi ju inte ska hända så låt kaffe va som de är. :)
 
  2007-03-04 Nu har jag kommit hem från Stockholm efter en ganska seg och lugnt helg hos föräldrarna. Alltid trevligt att vara hemma och få lite god lagad mat, hehe.

Precis innan jag skulle åka hem dök det upp två 525or på blocket som jag ringde på. Den ena kunde jag tänka mig att köpa direkt, men killen i fråga ville inte kompensera med att åka 5 mil till Uppsala för att visa sin bil, även fast jag talade om att jag köper bilen om den är som han säger. Så, han måste döljt något, eller så hade han inte tillräcklig ork att sälja bilen. Nåväl, får se kanske kollar på den i veckan. Men man vet ju hur det är att åka en bit och kolla, vågar inte det längre. Speciellt när ägaren i fråga är ganska dryg på telefon och knappt svarar på ens frågor. [LÄNK] till annonsen.

Den andra jag ringde på lät rätt rätt bra, men annat pris på den. Det jag gillade var att det var schyst färg (maldiven blau?) och vitt skinn. Den verkade dock lite små sliten inne vad man kunde se på bilderna, men den ska jag nog i alla fall besvära mig att kolla på då den fanns i Köping inte alls långt ifrån Västerås. Går den bra och är fin i karossen så kanske jag köper den, beror på vad slutpriset landar på. [LÄNK] till annonsen.
 
  2007-03-03 Idag har jag nog aldrig kollat och letat så mycket bmw annonser som tidigare. Det går inget vidare heller, hittar inget jag vill ha eller så verkar det nått skumt med bilen i fråga. Får se om jag åker till Nyköping imorrn och kollar på en 530iA från 94. Men den verkar lite lurig den med. Säljaren har inte haft bilen mer än 2 månader då han köpte den för att laga automatlådan som hade rasat för ägaren innan. Även rost på bakluckan och runt tankluckan, sen lär det ju finnas mer rost som han inte talar om eller ens sett. Så jag vet inte om det är värt att sitta och åka ner och kolla den, får se vad som dyker upp imorrn. Nån till bil vill jag i alla fall kolla på när jag är hemma i sthlm.
 
  2007-03-02 Har idag varit och kollat på en 523i 96 som enligt annonstexten var jättefin. Efter att jag pratat med ägaren på telefon så hade jag fått reda på att det fanns lite rost på bakluckan, så det visste jag när jag kom.

När jag väl kom och kollade så var det första jag såg rost på motorhuven. Mötte ägaren och sedan så fick jag nyckeln och gick och öppnade förardörren. Första synen var en sliten förarstol (nästan hål i den), inget bra första intryck direkt. Provkörde bilen, den verkade gå bra och allt, men airbaglampan lyste under hela färden, spolarvätskan funkade inte. När vi kom tillbaka började jag undersöka lite mer saker. Dimljusen var urkopplade, spolarvätskepumpen hade gett upp, rosten på huven kröp från undersidan upp på ovansidan. Baksätet var allmänt skitigt och äckligt. På passagerarsidan fanns ett brännmärke i stolen. Dimljusen var urkopplade var av det ena var sprucket. Det fanns ingen servicebok sedan 20000(!) mil tillbaka och heller inga kvitton eller papper på servicar.

Ägaren själv var inte ens medveten om dessa fel knappt, eller så var det bara så att han struntat i att berätta om det och försökt mörka det. Men han stod ändå fast vid sitt pris och tyckte nog själv att det var ett bra pris. Han ansåg ju även själv att bilen var jätte fin! Det är lustigt hur olika uppfattning man kan ha som saker och ting.

Nåväl, var ju i alla fall och tittade på den, kunde ju ha blivit bra köp. Men, man får jaga vidare :)
 
  2007-02-14 Var idag på studiebesök på SAS Technical Services ute på Arlanda. Först fick vi en introduktion om vad SAS Group är för några och vilka tjänster de erbjuder.. Vi gick sedan ner till deras hangar med en av SAS anställda som guide. I första hallen stog en Airbus A330 som tillhörde mytravel. Man kännde sig riktigt liten under vingarna kan jag säga. Vidare gick vi in i nästa hall där det stog en Boeing 737-800 som var uppställd för underhåll. Vi fick här lite undervisning om vissa funktioner på planet samt lite info om underhållet m.m. Vi fick även då tillfälle att gå in i landställsrummen och kolla. Det lukta olja utav bara f*n och ett trassel av ledningar gick kring väggarna i hela rummen. Vi gick sedan in i kabinen på planet och kollade lite i cockpiten m.m. Detta var samma flygplanstyp några av oss tidigare hade testat i simulator, så det känndes lite bekant för mig iaf ;) Efter lunch fortsatte vi runt och kollade underhålls och reparations avdelningarna samt fick lite mer info om vad ingenjörerna sysslar med på SAS. En rolig dag med lite mer insikt i vad jobbet som flygingenjör innebär. Jag är dock osäker på om det verkligen är min grej, men än så länge så tycker jag det är intressant och roligt i alla fall.Antal läsare till bloggen: 3162 st. Räknar ej bloggägarens egna besök.
© 1997 - 2023  AutoPower.se