lanab Till startsidan
54 år. Bosatt i Fjollträsk, Stockholms Län ID: 58328
Senast inloggad: 2024-05-14 23:49
[ Info ] [ Bilar ] [ Blogg ] [ Gästbok ] [ Inlägg i forumet ] [ PowerPolare ]

Blogg för lanab
[ Senaste blogginlägg ]
 
  2014-02-15 Tanken var att sälja bilen till våren för jag behöver en åretrunt bil och var nära köpa en Audi RS4 men jag kunde inte släppa B8:an med tanke på vilken tid och energi jag lagt ned på den så jag har bestämt behålla den och satsa hela vägen till att återställa bilen totalt.

Nästa steg är att återställa bilen till utställningsskick, nu när det är vinter så kan man passa på innan träffarna drar igång i vår.

Som jag berättade tidigare hittade jag lacksläpp när jag bytte BMW emblemet på motorhuven, det visade sig att ägaren innan Abbe som jag köpte bilen av hade gjort ett amatörjobb vad gäller lackering, det visade sig att lacken hade släppt pga att man inte slipat underlaget innan, vad säger man?

Som tur var hade han bara lackat om huven och frontspoilern så jag har låtit en av Sthlms bästa lackerare göra jobbet och igår kväll monterade vi huven och resultatet är perfekt.

Nu är dessutom deko-set kitet beställt till bilen så de närmaste veckorna kommer Alpina stripesen i guld att sitta på bilen och den åter får tillbaka sin status.

Dock så ryker den gamla discoblinkande CD spelaren i bilen till något mer passande, det blir en Blaupunkt CD43 och subwoofern ryker i bagageutrymmet. Bloggbild
 
  2013-09-11 Då var fälgarna klara och hämtade, Intera Fälg AB i Skogås stod för renoveringen som gjorde ett kanonjobb med att få fälgarna i absolut nyskick.

All eloge till Kostas och personal.

Bloggbild
  2013-09-11 Bloggbild
  2013-09-11 Nästa steg på vägen är att få på Alpina stripes i guld på Lille-Hans, jag har fått tips från Abbe på forumet om en snubbe som säljer dessa stripes billigare än original, dock inte original men lika original.

Nedanstående bild ger en hint av hur mycket det gör på bilen.
Bloggbild
 
  2013-07-19 Då var centrallåset fixat, det visade sig vara ställdonet i förardörren som strulade så nu funkar både fjärren och manuellt låsa samt öppna alla dörrar. Bloggbild
 
  2013-07-16 Lille Hans gick igenom besiktningen idag med rent papper, besiktningsmannen "Kent" i övrigt en sann bilentusiast nämnde just att Lille Hans var i exemplariskt skick och det är sällan man ser så pass gamla bilar så välskötta, ingen rost nånstans och avgasvärden var väl det mest imponerande av allt, det är bara nya bilar som har så fina värden sa han.

Vad händer annars? Lille Hans fick nya sulor runt om igår, det sitter nu Michelin Pilot Sport 2 med 235/40 och 255/40 back, gamla framdäcken var helt torra och slut.

Förardörrens centrallås har ju strulat för Abbe som jag köpte bilen av, efter lite felsökning så har jag kommit fram till att det är själva ställdonet som inte fungerar, den kan skicka och ta emot signaler från centralenheten men själva motorn i ställdonet går inte.

Det blev en beställning hos min reservdelskille hos BMW Danderyd så det blir att skruva i veckan när jag hämtat grejorna.
 
  2013-07-10 Då var det dags för Lille Hans att få nya sulor runtom, det har suttit Kumho V70A R-däck när jag köpte bilen av Abbe men min planerade semesterresa ner till västkusten gör att jag beslöt mig för att skaffa nya sulor redan nu.

Fram kommer det sitta Michelin Pilot Sport 2 235/40-ZR17 och bak 255/40-ZR17, allt för att rullomkretsen inte ska avvika alltför mycket där bak.

Sen tidigare är det känt att Michelin tillverkade 265/35-17 däck till just Alpina vilket inte går få tag på längre.

Nästa steg blir att montera Alpina kombiinstrument när jag får tid över, dock är problemet hitta det till vettigt pris, visserligen kan jag köpa det nytt från Alpina för runt 1500 euros men avvaktar lite till och ser vad som dyker upp på Ebay. BloggbildAntal läsare till bloggen: 2323 st. Räknar ej bloggägarens egna besök.
© 1997 - 2024  AutoPower.se