caddie Till startsidan
62 år. Bosatt i Vislanda, Kronobergs Län ID: 40344
Senast inloggad: 2012-02-24 16:08
[ Info ] [ Bilar ] [ Blogg ] [ Gästbok ] [ Inlägg i forumet ] [ PowerPolare ]

Blogg för caddie
[ Senaste blogginlägg ]
 
  2009-01-26 Nu i helgen fick jag tag i en M5 front och bakkjol, BMW orginal. Bakkjolen hittades i Malmö ( för cirka 14 dagar sedan) och fronten i Stockholm, tur man har en polare i Stockholm så affären gick smidigt.

 
  2009-01-14 Idag kom medlemskortet från BMW Club Schweden. Det ska bli intressant att åka på någon träff sedan.

Fick tag i en M5 bakstötfångare igår, ska hämta den i helgen. Nu gäller det att få tag i en fram också.
 
  2009-01-04 Igår fick jag byta både yttre och inre öppningshandtag på BMW:n. Dörren hade frusit fast och jag tog i lite extra så gick ytterhandtaget av, helt otroligt. När vi hämtade bilen i Värnamo efter bensinpumpsbyte gick inre handtaget sönder så det blev ett nytt sådant också, totalkostnad 1023:- för yttre & inre handtag samt färg och lite fritid.
Ett färdiglackat yttre handtag vill BMW ha 1930:- för och grundmålat 465:-, värt att lacka själv, funkade bra med BMW:s orginalfärg på sprayburk.
 
  2008-12-29 Fick priset av Lars Levins Bil AB för byte av bensinpump, 4700:- men får 10% rabatt på pumpen rätt i fall jag inte fått medlemsbeviset från BMW Club Schweden, schysst av dem, det är väl ungefär 250 - 300:- i rabatt.
Skulle påbörja bytet av fjädrar och dämpare idag men så blir det inte, får se hur det blir nästa vecka.

Sålde Cadillacen för ett tag sedan, vill ha något annat roligt istället, funderar på Corvette C4 eller E39 M5, båda bilarna tilltalar mej, vi får se i framtiden vad som sker.

Nu är det snart nyår igen, tiden bara rusar iväg, så GOTT NYTT ÅR !!!!!
 
  2008-12-24 I förrgår åkte tanten och jag till GeKås i Ullared ( bevare mej vilket ställe ).
På vägen upp så började bilen smårycka lite och ville inte riktigt när gasen gick i mattan vid en omkörning, man blir ju lite nervös (men jag hade ju lovat tanten ett äventyr någon gång). Jag sa till henne att bilen startar nog inte när vi ska hem, men det gjorde den nätt och jämnt.
Ryckningarna kom tätare och lite intensivare och efter cirka 25 km stannade den. Vi hade åtminstone tur att den stannade i ett litet samhälle, Fegen, cirka 100 meter från en servering. Bilen vägrade starta och gick väldigt fort på startmotorn.
Ringde bärgare för att ta bilen till Levins Bil AB i Värnamo. Det tog cirka 1½ timme innan den kom, men vi hann med att käka mat och dricka kaffe.
De ringde från Levins och det var bensinpumpen som hade gjort sitt, den har suttit där i cirka 28400 mil så det är väl okej. Har inte fått prisuppgift ännu men kommer efter julhelgen.

Skulle ha bytt stötdämpare och fjädrar i mellandagarna men nu går väl inte det heller.

God Jul & Gott Nytt År till alla.
 
  2008-12-15 Fick väghållningskitet från CSR- Autosport i fredags, det såg bra ut. Ska monteras någon dag mellan jul och nyår, hoppas det blir bra.
Det funkade bra att handla med CSR-Autosport, faktura och delar kom samma dag.
 
  2008-11-28 Hejsan igen, kom ut till bilen efter den stått stilla i tre dagar, vad händer, bilen larmar när dörrarna låses upp, får av larmet och sätter i tändningsnyckeln, bilen är stendöd, blev ett nytt batteri för 1495:-, men nu funkar den bra.

För ett tag sedan fick jag det yttre dörrhandtaget i handen när dörren skulle öppnas, det var kallt så dörrlåset hade inte låsts upp, tog i lite för mycket. Tanten tyckte det var skitkul att jag lyckades förstöra bilen för en gångs skull. Fick det nya från BMW i onsdags, 658:- inklusive färgen.

Idag beställdes en väghållningssats från CSR-Autosport. 4 styck Supersport gasdämpare samt Lesjöforsfjädrar som sänker 40/25mm, blir nog bra, priset är 4100:- inklusive frakt. Nu har man något att göra vid ledigheten mellan jul och nyår.
 
  2008-11-06 Var på bilprovningen idag, fick nerslag på svag handbroms så det blir ett återbesök. Spaken tar högst upp, fattar inte att jag inte tänkt på det. Tror det räcker att justera ner spaken så funkar det sedan, verkar som vajern är för lång nu, annars var allt bra. Bad honom kolla fram- & bakvagn lite extra i och med att bilen "ormar" sej på vägen, men allt såg bra ut, silentblocken bak verkar vara utbytta inte allt för länge sedan.
Har börjat leta efter M-front och bakdel, tycker om det utseendet bättre, har hittat en bakdel på Powerbörsen för 1500:- utan diffusen. Bakdelen verkar inte växa på träd direkt.

 
  2008-10-31 Hejsan, hur är det med ärligheten i detta avlånga land egentligen ?
Åkte iväg i dag för att handla begagnade vinterhjul till Forden. Enligt säljaren är det 7-8mm mönster kvar och däcken är i kalasskick enligt honom. Jag åker dit, 13 mil t/r, och blev väldigt besviken, mönsterdjupet var 4-5mm och det var tendens till torrsprickor, de var tillverkade vecka 33 år 1999.

Vill inte köpa nya däck för ungefär 3000:- i och med att jag funderar på att byta till en E36 Touring istället. Tycker det är bättre att köpa begagnade märkesdäck än några nya tjing-tjong för samma pengar.
 
  2008-10-11 Har nu fått vänster framskärm utbytt efter att bilen blev påbackad. Det blev en liten färgskiftning, kanske blir lite bättre om bilen poleras.

Har hittat 19" Breyton Magic fälgar på blocket, har gått och funderat på hur jag ska göra, tycker även om BBS fälgarna, de är 18".


BBS RC som sitter på bilen idag: Bloggbild
  2008-10-11 Breyton Magic Bloggbild
 
  2008-10-04 Idag fick jag äntligen tummarna ur och bytte lamphållarna till blinkers fram. Det ser betydligt bättre ut med SilverVision lampor. Kolla bilderna.

Utan SilverVision lampor Bloggbild
  2008-10-04 Med Silvervision lampor Bloggbild
 
  2008-09-28 Otroligt, men jag satte på vinterhjulen idag, sommardäcken är riktigt dåliga, på ett är det inte långt från väven.
Snuten har haft lite däckkontroller här omkring så det blir väl billigast att byta hjul.
Har fått lamphållarna till blinkers nu, ska byta till silverline lampor. Bromsljuset bak i luckan trillade bara ner en dag, plasten var väl för gammal för det har spruckit runt skruvarna, har fått tag i ett annat så det ska bytas någon dag nu.
Sänkning av bilen får vänta till våren. Bloggbild
  2008-09-28 BloggbildAntal läsare till bloggen: 1970 st. Räknar ej bloggägarens egna besök.
© 1997 - 2022  AutoPower.se