Bild på användaren Tommie (AutoPower) Till startsidan
53 år. Bosatt i Malmö, Skåne Län ID: 3
Senast inloggad: 2024-05-19 16:13
[ Info ] [ Bilar ] [ Blogg ] [ Gästbok ] [ Inlägg i forumet ] [ PowerPolare ]

Blogg för Tommie (AutoPower)
[ Senaste blogginlägg ]
 
  2012-01-31 En hel del systemunderhåll har skett inatt.
En hårddisk gick sönder och jag har bytt ut en hel server.
Det ver mycket inställningar som ändrades, så det kan hända att något inte funkar som det ska. Om någon ser något som inte funkar, så är jag ytterst tacksam om ni mailar och informerar mig.

Mvh
Tommie
 
  2007-04-02 Listningen av blogginlägg har ändrat sorteringsordning, så att den fungerar som alla andra bloggar. Senast överst. Inom ett och samma datum visas däremot klockslagen fallande eftersom många lägger in bilder efter textinlägget
 
  2006-03-01 Igår var jag på blixtvisit på bilsalongen i Geneve.

Det var ett mycket intressant och givande besök. Textreportage kommer senare under veckan.

Tillsvidare kommer här lite bilder.

Från BMW-montern:
[LÄNK]

Från Alpina-montern:
[LÄNK]

Lite blandade övriga bilder från bland annat Volvo, SAAB och Koenigsegg:
[LÄNK]

/Tommie
Bloggbild
 
  2006-02-08 Blogga från din mobiltelefon!
Nu fungerar det att skicka MMS till din blogg från din mobiltelefon, även kallat mobloggning.

Verkligen en jättehäftig funktion som vi just nu betatestar. Tag en bild med din mobiltelefon och skicka till din blogg! Eller varför inte en filmsnutt? Kanske ljud från V12'an?

Sitter du kanske fast i snökaos och vill ta en bild av eländet? Moblogga!
Bilsemester i Italien och så får du syn på en Isetta? Moblogga!
Är du på en BMW-träff och nyss med mobilen filmat polarens M5'a på ställ genom kurvan? Moblogga!
Låter det illa om vanosen? Spela in ljudet i mobiltelefonen och moblogga!
På äventyr i alperna? Moblogga?

Hur gör man då?
Väldigt enkelt.
Knappa in ditt mobilnummer i din användarprofil.
Skicka ditt MMS som e-post.

Här finns mer info:
[LÄNK]

Keep on blogging!

 
  2006-02-07 Test att blogga från mobiltelefon.

Filmen visar en BMW som har röda hinkar fastsatta bak på dragkroken i någon sorts ställning. Fick syn på den i Malmö för en tid sedan. Jag antar att det är en fönsterputsare som har gjort någon form av anorning för att fästa sina prylar i. Jag förstår honom. Man vill ju åka fint, men man vill inte att vattnet från fönsterputsningen skall stänka omkring i bagaget.

Bloggbild
avi-format
3gp-format
 
  2005-12-29 Det verkar som om allt går sönder just nu. Skulle uppgradera bios i gamla servern. Så gick diskettstationen sönder. Nåja, den har väl inte varit igång på typ 5 år, så den hade väl rostat ihop. Fick låna en annan diskettstation. Sen var det inga större problem att uppgradera bios. En festlig funktion som jag sedan fick igång i nya bioset var console redirect. Jag kan alltså sköta ombootning, bios-setup och gud vet vad från en annan dator via serieportens rs-232-kontakt. Nördvarning kanske, men jag kunde inte låta bli att sitta och ställa in inställningarna i bios och boota om några gånger via serieporten istället. Vad ska man med tangentbord till?

På lunchen igår åkte jag till StyggaPojken och köpte två nya fina hårda fiskar. På kvällen ägnade jag en bra stund att trycka in fiskarna och monterade dessa med en fet fläkt snyggt och prydligt. Passade på att trycka in mer finne också. Ja, minne alltså. Fungerade utmärkt att köra minnet i ECC mode. Härligt. Fick ägna resten av dagen och halva natten åt att installera os och banka in hotfixar/sp.

Passade på att veva igång gamla talsvarsservern som behagade ge upp mitt i all uppståndelse när huvudservern gick ner sig. Det var ju inte så akut att fixa gamla talsvarsservern eftersom den bara fungerar som backup. Drog igång den, men det var ett himla liv på den. Lät nästan som om brunstig björn försökte ta sig ur lådan. Bara att plocka ner och undersöka. Ena processorfläkten hade gett upp fullständigt. Ersatte med en annan som jag hade liggandes, men som behövde lite moddning. När jag testkörde den igen så visade det sig även att det fanns en fläkt på grafikkortet som även den väsnades. Fick plocka ner skrället igen. Tyvärr har jag inget grafikkort som passar liggandes. Jag försökte köra burken utan grafikkortet, men bioset var väl inte så intelligent verkar det som. Börjar tappa räkningen på allt som gått sönder de senaste två veckorna.

Ja just det, batteriet till ficklampan som jag använder när jag behöver inspektera burkarna har nog gett upp det också. Efter att ha laddat några timmar håller ficklampan ca 10-15 sekunder. Det gäller att jobba snabbt.

/Tommie
 
  2005-12-28 Fixade en bugg som gjorde att om man redigerade blogginlägg längre än 5.000 tecken, så blev de avkapade. Nu kan man redigera hur långa blogginlägg som helst. Jag råkade visst ut för detta nyss. :-) Nåja, nu är det rättat.

/Tommie
 
  2005-12-27 Hackad strömming, stekt hård fisk och mammakaka. Lika äckligt varje gång.

De som känner mig vet att jag inte ger upp så lätt när det gäller burkar. Den gamla servern har sett så ensam ut när den stått där med rensat innanmäte, ena proppen urplockad och kablarna hängande ur buken. Vad var det som var fel egentligen? Jag svingar på mig min skotskrutiga jaktrock, Sherlock Holmes-hatten och börjar fundera med pipan hängande ur mungipan. Nja, pipan fick utebli eftersom jag inte röker. En kryssmejsel fick duga bra.

Man kan ju inte bara ge upp på en server som vi haft i 5 år. Den fyller faktiskt 5 år nu nästa vecka. Lite respekt får man ju visa. Vad var felet? Var det trasiga/svullna kondingar som var felet? Var det kanske minnesfel? Processorn? Jag lyfte ner servern och lade den ömt på operationsbordet - även kallat köksbordet. Sen tog jag fram min kraftigaste ficklampa och synade mammakakans alla kondingar med ett förstoringsglas likt Sherlock Holmes. Inga svullna kondingar där inte. Det var lite dammansvamlingar på ett ställe i närheten av fläkten, men det borde inte vara något problem. Dags att finkamma området och gå till botten med problemet. Dammsugaren åkte fram och hela mammakakan dammsögs minutiöst efter spåren på varför servern dog. Efter ett tag var hela servern kemiskt ren och jag återmonterade den andra professorn. Elementärt, min kära Watson, tänkte jag när jag spände fast processorkylaren.

För att utesluta alla problem så monterade jag nya minnen donerade av Pro-användare Jonsson. Stort tack förresten! Därefter monterade jag en gammal disk för att ha något att testa med. Jag kopplade på ström och startade monstret. Det började bra med att den bootade, men efter ett par sekunder startade den om själv. Typiskt, då var väl mammakakan trasig i alla fall, tänkte jag. Kommer man in i bios-setuppen, tro? Servern fastnade i konstiga loopar, men jag lyckades i alla fall komma in och gjorde en reset till factory settings. Sedan tenderade servern att inte boota om lika frekevent. Försökte få igång operativsystemet som låg på disken, men det var en disk med lite skadade sektorer, så det gick lite så där. Efter ett tag beslöt jag mig för att stoppa in en annan, äldre, men förhoppningsvis hel disk. Det gick lite bättre. Formaterade den, men när formateringen var klar så hängde hela servern. Märkligt. Vad är felet? Går det att använda servern, men när minnet används ett tag så kanske den hänger? Är det kondingar som trilskas? Är det trasiga diskar som är problemet? Testade med en tredje disk och började köra setup-programmet till Windows Server 2003. Det gick ganska bra men efter ett tag så började även den disken att låta tjocketi-tjock, tjocketi-tjock...

Men vad är detta? Vilket mysterium! Jag hämtade en fjärde disk i mitt lilla hårddisk-museum och kopplade in. Den lät bra i början, men efter ett tag så började även den konstra. Jag återgick till den disk som borde vara "mest hel" och testkörde den med enbart ström inkopplad för att känna efter hur den spann upp. Det gick fint. Tröttnade och tvingade i mig en pizza istället. Nu börjar jag bli riktigt trött på alla hårdfiskar som steks i servern. När jag håller på att avsluta måltiden hör jag hur det börjar tjoffa från servern igen. Nä nu jävlar tänker jag och tar fram voltmetern. Hmmm... 12v-spänningen ligger på 11,87 volt. Borde räcka. 5-volten då? Den ligger oroväckande lågt med 4,42 volt. I lägsta laget. Dessutom kanske en smula instabil.

Jag går in i serverns bios-inställningar och kollar hardware monitor. Även där ligger spänningen på ungefär samma nivå som jag mätt upp. 5-volten fortfarande en smula fladdrande tycker jag. Det är tydligare i hardware monitor. I hardware monitor fungerar det så att värdena uppdateras varje gång man trycker på en tangent. Jag testar att hålla nere en tangent för att värdena skall uppdateras hela tiden. Jag tycker mig då höra att tjoffeti-tjoffandet från hårdfisken låter lite annorlunda där den ligger och sprattlar. Jag släpper tangenten. Jodå, annorlunda ljud från hårdfisken. Trycker igen. Annorlunda. Märk väl att bara strömkabeln till disken är inkopplad. Jag testar att plocka ur tjoffeti-tjoff-disken och kopplar in den i en annan server. Där spinner fisken upp som laxvandringen i Gauja-floden. Tillbaka i gamla servern. Tjoffeti-tjoff. Aha! Satans strömming! Jag hatar trilskandes nätaggregat!

Servern åker ner till operationssalen igen och får genomgå en bypass-operation. Bye-bye till det gamla nätaggregatet och in med ett nytt som jag råkade ha liggandes från en annan donator. Efter att ha sytt ihop patienten var det dags att slå på strömmingen till mammakakan igen och lyssna på fiskarna. Jodå, de de verkar trivas som fisken i vattnet. Härligt! Tänk att hela serverkraschen förra veckan berodde på ett nätaggregat som inte behagade ge jämn spänning. Hackad strömming. Lika äckligt varje gång.

Nu återstår bara att ominstallera os mm på den. Men jag tror jag väljer att köpa en påse nya fina fiskar först. Börjar tröttna på stekt fisk. Lika äckligt varje gång.

Läggdags 03.00.

/Tommie
 
  2005-12-26 Pro-giffar flyttade och en liten bugg vid ändring av användarkonton rättad.

Städat på diskar.

/Tommie
 
  2005-12-25 Vilken dag! Klockan 15:36 händer sig servern plötsligt. Det är kanske bara att starta om tänker jag och gör ett försök. Men visst är man orolig att den inte kommer igång. Det är ju extremt ovanligt att servern bara hänger sig plötsligt.

Den ser ut att boota bra, men när det är dags för inloggning kommer istället ett obehagligt felmeddelande. Fel i lsass, Security Account Manager cannot start och allt möjligt. Usch, sådant vill man inte vara med om på juldagen. Trist när man inte ens kan logga in på servern. Jag fick satarta om servern i directory restore mode. Tyvärr var det inte så lätt eftersom den i det läget klagade på att pagefilen saknades. Så det gick inte att logga in så heller. Efter en hel del bökande beslutade jag mig för att rycka alla diskar utom ena disken i raid-settet. Det gick att boota, men fortfarande trasig sam-databas, så jag kom fortfarande inte in. I directory restore mode gick det bättre. Där körde jag dos-kommandon för att reparera sam-databasen. Tyvärr klagade den på att sam-databasen var skadad och inte kunde repareras. För den oinvide är detta alltså ett allvarligt fall. Jag försökte med allt möjligt, men det såg helt mörkt ut. Det är då svettpärlorna börjar tränga fram ur pannan. Vilken juldag!

Jag visste sedan tidigare att det har varit ett skriv/läsfel på ena systemdisken och att den kanske var skadad. Jag fick byta strategi, eller rättare sagt disk. Den primära bootdisken åkte ut och in med den andra skuggdisken i raid-settet.

Snacka om förvåning när den inte alls ville boota. Den kom inte igång till booten en gång. Jösses. Även om det är allvarligt, så behöver det inte vara katastrof. Jag vet sedan tidigare att Master Boot Record kan saknas eller vara skadad på skuggdiskar i raid-set. Jag fick köra installations-cd'n och där köra ett verktyg som reparerar MBR. Sedan gick det i alla fall att boota!

Men sedan var det samma skit med den att den disken. Den ville inte komma till inloggningen pga skadad sam-databas, så det var ingen trevlig nyhet. I direcotry recovery mode gick det däremot bättre. Jag kunde logga in och började köra dos-verktyg för att reparera sam-databasen. Den indikerade skador så jag fick köra en så kallad offlinekompaktering. Den lyckades utmärkt till skillnad från den ordinarie bootdisken. Skönt. Nu borde den boota fint och komma till inloggningen i alla fall.

Mycket riktigt. Efter omstarten kom den igång och det gick att komma till inloggningen där det även gick att logga in. Men nu var ju bara bootdisken inkopplad, så det blev mest en enklare funktionstest. Eftersom jag misstänkte att ena bootdisken/systemdisken hade gått sönder, så behövde jag en annan disk att ersätta den med. Jag hade en extradisk i en annan server som fick agera donator. Jag stängde av och började hänga på alla diskar.

Efter omstart och inloggning kände servern inte riktigt igen sig. Troligtvis pga ny disk och annan raid-uppsättning. Märkligt nog var det bara systemdisken och en icke-raidad disk som visades.
Lyckligtvis gick det att få bukt med problemet efter en del bökande i disk manager. Efter ungefär ytterligare en och en halv timmes återsynkronisering av diskarna så var systemet äntligen uppe igen.

Det känns verkligen inte bra att sådant här händer, men tyvärr tror jag att man får räkna med det när vi har en väldigt blygsam budget som innebär få servrar. Händer något med servern så stannar tyvärr nästan allt. Man börjar fundera över hur mycket bättre det hade varit om vi hade haft fler servrar och lastbalansering mm. Det hade blivit betydligt bättre up-time är jag ganska övertygad om. Dessutom hade det inte inneburit akut katastrof om en server lätter av, utan man kan köra vidare på en annan så länge. Så glamoröst har vi det inte idag.

Om jag får drömma så skulle jag önska två front-webbservrar som går mot två klustrade sql-servrar. Dessutom en eller två separata mailservrar. Men när man drömmer så, så är det väldigt lätt att göra av med 100.000:-. Det är pengar som vi tyvärr inte har.

/Tommie
 
  2005-12-21 Jag skulle behöva få igång DFS mellan en Windows 2000 server och en Windows Server 2003, men der verkar som om det inte går. Det skall tydligen skilja en hel del mellan hur DFS fungerar på dessa versioner. Ett bättre alternativ vore att uppgradera 2000-servern till 2003, men det är verkligen inte gjort på en kafferast. Himla synd att vi är en server kort. Det går liksom inte längre att testa saker utan att behöva pilla på produktionsburkarna.

Vore verkligen skönt att sätta ihop en extraserver igen så att ordningen är återställd. Som det är nu kan man visserligen resonera som så att det var bra att det fanns en extraserver tillgänglig och att vi slapp slänga ut pengar på att köpa en ny. Men man kan också resonera som så att en server för typ 30.000:- är borta.

Ett alternativ vore nog att sätta ihop en medelbra server för måttlig budget så att det i alla fall går att köra diskarna som jag körde 64-bitars os på. Känns helt fel att de ligger och skräpar. Kollade runt lite på olika moderkakor och proppar. Hittade ett väldigt intressant moderkort som heter Asus K8T-DRE. På Komplett står det att det skall vara scsi också, men när jag tittar på bilder och läser lite specar, så hittar jag inte så mycket om scsi. Är moderkortet med eller utan scsi? Irriterande när det inte framgår klart och tydligt.

/Tommie
 
  2005-12-20 Talsvarsservern har strulat periodvis och gjort mig nästan vansinnig. Efter strulet med huvudservern började problemen med talsvarsserver komma igen. En olycka kommer sällan ensam heter det ju. Jag vet inte hur många timmar jag lagt på strulet sedan något halvår tillbaka. Skulle inte förvåna mig om det närmar sig 100 timmar. Usch. Nåväl, igår slet jag ner servern i sina beståndsdelar när den inte ville boota på rätt sätt. Det slutade med att jag testkörde alla 4 hårddiskar var för sig, och då visade det sig att en av diskarna i raid-settet visserligen fungerade, men betedde sig märkligt. När jag bootade med den disken så tog det näran en kvart för servern att komma igång. En diskscan tog en evighet och jag avbröt efter 3%. Ut med den disken och ihop med servern igen och vips gick allt som det skulle. Och i en himla fart. Skönt att få rätsida med det eländet. Jag hatar diskar som funkar nyckfullt. Bättre att de går sönder direkt än att de strular i ett halvår! Köp aldrig Maxtor. Och inte IBM heller. Och inte Seagate heller. Ja, köp inte diskar överhuvud taget helt enkelt. Kan vi inte gå tillbaka till tiden då allt gjordes med papper och penna?

/Tommie
  2005-12-20 Komplett.se aviserade att de nu har skickat nya minnen till servern som jag beställde i måndags.

En eloge till PowerUser Jonson som skickar över lite serverminne som han hade liggandes. Stort tack på förhand!

/Tommie
 
  2005-12-19 Har beställt nytt minne till servern hos Komplett.se.

Kör just nu på lånade minnen.

/Tommie
 
  2005-12-18 Moderkortet på huvudservern gick sönder tidigt på söndagmorgonen. Ägnade hela dagen åt att flytta diskarna till en annan server som jag tyvärr blev tvungen att slakta. Efter mycket strul med drivrutiner mm till moderkort, nätverkskort, diskkontroller mm, så fick jag till slut ordning på eländet. Hade då jobbat i stort sett oavbrutet från 08.00 -- 20.00.

Tyvärr fick jag slakta en av reservservrarna som jag bland annat utvecklat nästa version av APNet på. Diskarna mm finns självklart kvar, men nu skulle jag behöva köpa in nytt chassie, moderkort och dubbla processorer så att jag har den andra servern up and running igen. Kollade som hastigast på Dustin och Komplett, och det drar tyvärr iväg. Ca 18.000:- slutar det på ungefär. Hoppas tomten kommer med en säck pengar till AutoPower...

/Tommie
 
  2005-12-17 Lugn och avkopplande lördag.

Åkte buss för första gången i mitt liv på kanske 10 år. Jag behövde åka iväg och hämta bilen på jobbet. Den blev stående där eftersom det var lite julparty på jobbet i fredags. Det var en ganska obehaglig upplevelse att åka buss. Naturgasbussarna i Malmö går väldigt ryckigt. När vi satte oss ned hamnade vi bakom en äldre gubbe som hade en hink med gamla fiskar i. Det luktade fruktansvärt, och vi fick flytta längre bak i bussen. Jag fick då sitta i ett säte som hade lossnat, så jag kunde inte luta mig bakåt. Situationen förvärrades av att chauffören åkte väldigt ryckigt. Det var ungefär som om både gaspedalen och bromsen bara hade två lägen. Vi behövde byta buss, men den kom inte, så vi fick vänta på nästa. Den bussen var fullsatt, så vi fick stå inklämda längst fram bredvid busschauffören. Han roade sig med att köra mot rött osv.

När jag väl hämtade bilen så var det gränsfall att den startade. Det verkar fortfarande vara något strul med batteriet eller kanske laddningen. Vi körde till Lund och tillbaka. Då startade den fint.

Åt väldigt god mat med Bodil på restaurang La Casita. Kan varmt rekommenderas. Väldigt god mat.

/TG
 
  2005-12-16 Lite småpill i nya galleriet mm. Julparty på jobbet. Åkte hem med Johan som har köpt en 330d. Trevlig bil. Märkte direkt att bottendraget var väldigt bra.

/TG
 
  2005-12-15 Vissa användare klagar på att de inte visas i listan "Inne just nu". Testa att kryssa i rutan "Kom ihåg mig", så ska det fungera mycket bättre för de flesta. Dessutom slipper man ju logga in igen vid nästa besök. :-)

/Tommie
 
  2005-12-14 Sorteringen i galleriet är fixad.

Nu sorterar den så här när man går in i galleriet:
Bilar man äger nu överst. Bilar man sålt/skrotat under.
Därefter sorteras på inköpsdatum fallande.
Därefter sorteras på datumet då bilen lades in i galleriet fallande.

/TG
 
  2005-12-13 Fick en förfrågan från en bloggare igår om hur man gör för att redigera ett blogginlägg, eller ta bort. Ni bloggare, ni har väl inte missat att det bara är att klicka på "handen och pennan" för att redigera valfritt inlägg, eller klicka på papperskorgen för att radera ett helt blogginlägg?

/TG
 
  2005-12-12 I princip hela måndagen gick åt att programmera nya galleriet. En del buggrättningar också, såsom att man nu kan klicka på rubrikerna i PowerPolare, Inna just nu mm för att sortera efter olika egenskaper.

/TG
 
  2005-12-11 Nu har jag förbättrat möjligheten att läsa bloggar via wap. I senaste bloggar hittar man nu länkar till användarens alla bloggar, eller alla BilBloggar om det rör sig om en blogg för en bil.

Har även sökt lite de senaste dagarna på att hämta in bloggar via mms, men det verkar vara svårt. Problemet verkar vara att det är ytterst få telefoner som har stöd för att läsa mms via pc-anslutning.

Ett annat alternativ är att maila mms-meddelandet. Det kan vara ett bättre alternativ. Ett problem jag stött på är att inkommande mail som härstammar från ett mms-meddlende är formaterat på väldigt olika sätt beroende på operatör. Men inget är omöjligt...

/Tommie
 
  2005-12-08 Ny funktion. Man kan klicka på en länk för att komma till senaste blogginlägget.

/TG
  2005-12-08 Det fungerar nu att sortera i listorna "Inne just nu" och PowerPolare.

/TG
  2005-12-08 Så där ja. Nu går det att läsa bloggar via WAP!

Fattas bara att ta in mobilbloggar (mobloggar) via mms. Har sökt lite på nätet om detta men hittar inget riktigt vettigt. Allt jag behöver är någon drivrutin eller programvara som kan läsa en mobiltelefons mms-meddelanden via en PC. Vore väldigt coolt.

Någon som känner till ett sådant program, eller har någon annan lösning?

/TG
 
  2005-12-07 Lade in en ny funktion. Senaste 25 bloggar.

/TG
  2005-12-07 19:30 Lite små nyheter.

I forumet ser man nu vilka användare som är Pro-medlemmar.

Listningen av senaste 25 bloggarna är omgjord. Den visar grafisk om det är person- eller BilBlogg. Länken anpassar sig efter vilken blogg det är och visited-status är unikt per blogginlägg, även om det är samma sida man visar. När man klickar på en länk i listningen så kommer man direkt till den plats i bloggen där blogginlägget är.

/TG
 
  2005-12-06 Nya galleriets introbild klickbar så att man kommer till bilens galleri.

/TG
 
  2005-12-05 Då var det måndag och jag är som vanligt tjänstledig på måndagar för att jobba med AutoPower.

Idag jobbade jag med att få fart på talsvarssystemet för betalnumret.

Möjligheten att aktivera Pro-medlemskap med betalnummer släpptes idag klockan 16.00.

/TG
  2005-12-05 PU-menyn uppdaterad med länk för Hjälp & info.

/TG
  2005-12-05 Man kan nu se vilka som är Pro-medlemmar på sidorna:

Inne just nu
PowerPolare

/TG
  2005-12-05 2 småbuggar i bloggräknaren fixade.

/TG
 
  2005-12-04 Klockan är 02.00 på natten. Kunde inte somna. Låg vaken och funderade på att det vore ballt med en besöksräknare till bloggarna. Satt uppe mitt i natten med laptop på magen i sängen och hackade ihop en sådan besöksräknare. Jag ville ha en besöksräknare som bara räknar externa besök, dvs inte de besök man själv gör i sina egna bloggar. Räknaren räknar bara om andra varit inne och läst i sin egen blogg. Rätt ballt faktiskt. Tror det funkar - men gissar att Mugge inom några minuter mailar och har hittat en bugg. :-)

Han mailade nyss och hade hittat en bugg i wapptjänsten för modellguiden avseende E36. Lyckades dock fixa wap-felet inom 5 min och maila tillbaka. :-)

Ja ja. Bloggräknaren hoppas jag blev bra i alla fall. Hoppas bara att folk börjar blogga nu. Ska bli kul att själv studera min egen bloggräknare. Under tiden jag programmerade bloggräknaren så var det ett besök faktiskt. Men nu är ju klockan 2 på natten, så det lär väl inte hända mycket mera idag.

Läggdags.

/TG
  2005-12-04 02:30. Otroligt. Det dröjte inte mer än några minuter innan Mugge mailade och hade hittat en bugg i besöksräknaren för bloggen(!) :-)

Nåja, nu borde bloggräknaren funka.

Nytt försök att sova.

/TG
  2005-12-04 02:45. Äsch, jobbade lite till. Fixade till listan "Inne just nu", så att man ser om vilka som är Pro-medlemmar på den listan. Ballt.

Zzzzzz...

/TG
  2005-12-04 Rättad bugg:
Vissa borttagna gamla galleribilar visades i nya profil-sidan. Detta är nu rättat.

/TG
  2005-12-04 Bugg i bildhanteraren för att skala bilder.
I vissa fall skalas inte bilden ner korrekt. Verkar vara fel i den produkt vi använder för bildskalning. Särskilt utsatt då flera laddar upp bilder samtidigt.

Finns ingen känd lösning i skrivande stund.

/TG
  2005-12-04 Bugg rättad:
PowerPostens översiktssida visade inte svenska tecken korrekt i då bokstaven var i slutet på en avkapad mening.

Buggen är rättad, men PowerPost som man fått/skickat sedan igår kan vara behäftade med denna felaktiga visning av svenska tecken på översiktssidan. Detta kommer inte att rättas.

/TG
  2005-12-04 Känd bugg:
Första besökare till en blogg visas som 0 och inte 1.

Känd brist:
Om extern besökar går till tom blogg, så räknas inga besök; oavsett antal besök till tom blogg.

/TG
  2005-12-04 Rättad bugg/brist:
När man skrev en länk i PowerPost, så länkades visserligen länken, men i sin helhet istället för med [ LÄNK ] -text.

Numera blir det [ LÄNK ] av länkar i PowerPost, precis som på övriga sajten.
  2005-12-04 Bugg rättad:
IP-nummer-relaterad bugg rättad i nya galleriet.

/TG
  2005-12-04 Bugg rättad:
Om mottagaren av PowerPost raderar post, så tas det bort hos avsändaren också.

Buggen är rättad.

/TG
  2005-12-04 Brist fixad:
Infosidan för galleribilar använder nu AutoLink.

/TG
  2005-12-04 Brist fixad:
Modellguiden via WAP saknade E36

Rättat.

/TG
  2005-12-04 Typos i FAQ rättat.

/TG
  2005-12-04 Bugg rättad:
När man tog bort ett blogginlägg så fick man felmeddelande om man använde en webbläsare med hög säkerhetsinställning.

Buggen är rättad.

/TG
 
  2005-12-03 Idag klockan 14:40 sjösatte jag PowerUser-systemet. Ska bli intressant att se hur många som stödjer AutoPower och blir Pro-medlemmar.

/TG
  2005-12-03 Mja, det var några småbuggar vid sjösättning, men de flesta är åtgärdade nu som tur är.

/TG
  2005-12-03 Käkade plankstek på Restaurang Natalies på Limhamnsvägen. Väldigt god plankstek, och väldigt mycket mat. Jag brukar alltid orka äta upp allt, men den här gången blev det faktiskt för mycket.

Så var denna dagen till ända. Har jobbat i stort sett hela dagen med PowerUser och sjösättningen.

Mugge var en riktigt bra betatestare. Verkligen kanonbra att han öste in mängder med buggrapporter. Alltifrån ganska invecklade fel till så skitfel som jag själv troligtvis inte skulle upptäckt på ett bra tag.

Anders N har också hittat en rad buggar, liksom Kalle Hansen. Underbart med engagerade folk som hjälper till. Stort tack till alla som rapporterat buggar, stora som små.

Det blir nog ytterligare ett par småbuggar att rätta framöver känns det som. 170 nya eller uppdaterade filer är trots allt ganska omfattande release.

Börjar fundera på om bevakningshanteringen av inlägg kanske blivit för avancerat. Det är hur enkelt som helst på ytan, men eftersom det finns så många sätt att bevaka inlägg på, så kanske det kan vara svårbegripligt även om det till syvene och sist ändå bara handlar om att slå på eller av. En särskild avdelning i faq'n kanske vore bra. Jag får väl ägna några timmar imorgon också åt att "faqqa".

/TG
  2005-12-03 Bugg rättad:
Gammal testdata låg kvar i vissa bloggar.

/TG
  2005-12-03 Brist fixad:
Länkar i gästböcker länkas nu automatiskt med AutoLink.

/TG
  2005-12-03 Bugg rättad:
Forumets startsida var felaktig om man surfade med Netscape på Mac.

/TG
 
  2005-12-02 Fan, bilen startade inte idag på morgonen. Fick ta taxi till jobbet istället. Jag tror det beror på att jag åker så korta sträckor att batteriet inte hinner laddas upp. Jag är väl för lat som tar bilen till jobbet även om det bara är några km. Eller är det kanske bara några hundra meter till jobbet? Vågar inte räkna efter. :-)

Jaja, jag fick ta taxi hem på em och putta bilen till tvätthallen i garaget där det finns ström. Bodil som var sjuk och hemma idag fick hjälpa till att styra när jag puttade bilen i mitt anletes svett. Fan vad tungt det är att putta en 540 ett tiotal meter. Efter en halvtimmes laddning gick den i alla fall att starta. Sen åkte jag till Batteribolaget i Malmö som mätte upp kvallan på batteriet och han menade att batteriet var utmärkt. Så det var bara att dundra därifrån. Jag får väl sätta batteriet på laddning över natten. Men så kommer väl någon och vill ha tvätthallen.

/TG
  2005-12-02 Fixade en hel del småbuggar. Bland annat ändrade jag koden för startsidans frameset som tvingar sajten till att öppnas i ett frameset. Det verkar som om det löste några Opera-relaterade buggar.

Räknaren för galleriet var fel också.

Imorgon återstår det att sjösätta hela paketet. Det är kanske för mycket att hoppas att det blir succé, men det vore i alla fall väldigt kul om en hel del väljer att bli Pro-medlemmar redan första dagen.

/TG
  2005-12-02 Bugg rättad:
Räknaren för nya galleriet räknade fel.

/TG
 
  2005-12-01 Nu har det lugnat ner sig med buggrapporter. Trevligt att det istället kommit in en hel de bra förslag på förbättringar och ny funktionalitet.

Känns väldigt härligt att jobba med systemet nu när alla bitar fallit på plats. Det går snabbare nu att tillföra nya sidor med ny funktionalitet när det mesta finns klart och man kan plocka godbitarna.

/TG
  2005-12-01 Fixade en importfunktion för gamla dagboksinlägg för frilansare idag. Den kan vara väldigt bra att ha för frilansarna. Ni frilansare som ser detta och vill konvertera era dagböcker till BilBlogg - säg till mig så fixar jag det.

/TG
 
  2005-11-30 Idag jobbade jag satan och fixade typ 25 buggar i PowerUser.
  2005-11-30 Jäkligt mycket buggrapporter har kommit in från en del av de 20 betatestarna. Lyckligtvis är i stort sett alla buggar fixade.

/TG
 
  2005-11-29 PowerUser-systemet börjar bli färdigt och imorgon hade jag tänkt att släppa systemet till betatestarna.

/Tommie
 
  2005-11-14 Så nu har 5 veckor gått och min 5-veckors tjänstledighet är slut. Känns lite trist att behöva jobba på WM-data igen nu när jag vant mig med att sitta hemma och programmera för AutoPower.

Jag har fått en hel del gjort i alla fall, även om jag hade önskat att jag hade kommit ännu längre.

/Tommie
 
  2005-11-01 Arbetet med PowerUser fortlöper. Tyvärr har det varit strul med Telia som kommer att upphöra med ISDN-tjänsterna inom kort, som vi bland annat använder för betalsystemet. Efter närmare 20 samtal med Telia börjar jag tröttna. Har även talat med chefen för ISDN- och företagslösningar hos Telia för att få klarhet i varför förändringar i ISDN-tjänsten inte erbjuds och varför det inte erbjuds något annat alternativ.

Har även tvingats undersöka om ip-telefoni kan vara ett alternativ, och det ser relativt bra ut. Har hittat en trevlig produkt som löser de flesta problem, men den baserar sig enbart på H.323 och inte på SIP. Efter att ha ringt runt till flertal svenska operatörer som erbjuder ip-telefoni verkar det som om ingen erbjuder en ren H.323-stack.

/TG
 
  2005-10-10 Otroligt häftigt att göra särskilda moduler som tar hand om olika delar på sajten. Bildhanterare, menyhanterare, brödsmulenavigering, hanterare för fot, huvud, head, title osv.

Även om det är hur häftigt som helst, så skulle det behövas ruskigt mycket tid för att få färdigt allt.

/TG
 
  2005-10-09 Börjar tro mer och mer på APNet. Ska försöka få fram en temp-sajt att visa övriga.

/TG
 
  2005-10-08 Designstudie av APNet. Ser väldigt intressant ut att göra om hela sajten till .Net 2.0.

/TG
 
  2005-10-07 Idag är min första dag då jag särskilt tagit tjänstledigt för att programmera klart hela PowerUser-systemet.

Jag kommer nu att ta tjänstledigt i 5 veckor för att jobba undan allt som är att göra på sajten.

/Tommie
 
  2003-06-05 Bloggen ser sitt ljus för första gången, och första blogginlägget någonsin på AutoPower.

/TommieAntal läsare till bloggen: 3729 st. Räknar ej bloggägarens egna besök.
© 1997 - 2024  AutoPower.se