Bild på användaren Johan Sjöström Till startsidan
56 år. Bosatt i Torup mitt i skogen, Skåne Län ID: 256
Senast inloggad: 2024-05-07 10:31
[ Info ] [ Bilar ] [ Blogg ] [ Gästbok ] [ Inlägg i forumet ] [ PowerPolare ]

Blogg för Johan Sjöström
[ Senaste blogginlägg ]
 
  2014-11-14 Det är inte alltför ofta jag plitar ner något här men en sammanställning av årets som snart gått bjudes det på här iallafall.

Ja då var det dags att försöka summera ihop året, på många sätt och vis har det varit ett lugnt år och bilen har rullat rekordlite på banorna i år. Anledningen är väl lite diffus men till viss del bristande engagemang och lust att mecka med bilen, suget att köra har funnits hela tiden så helt förlorad har jag inte varit :-) Framåt mars började jag så sakterliga joxa lite med bilen, det blev ett lugnt tempo men allt eftersom betades lite surdegar av. En sak som upptäcktes under vintern i garaget var ett oljeläckage, det var relativt omfattande men svårt att lokalisera, efter många turer var vi inne på att det var oljetrågspackningen och beslut togs om att byta den vid tillfälle.

Bromsarna satte ju käppar i hjulen för mig 2013 och till i år hade jag testat ännu en grej för att försöka lokalisera felet, nya bromsok köptes, renoverades, målades och samtidigt passade jag på att byta lite slangar och sådant för att minimera alla källor till felet. Dom främre bromsrören behövde ses över eller i värsta fall bytas men det var ett relativt omfattande jobb och vi beslöt oss för att använda det som satt där vilket visade sig fungera bra. Oljeläckaget fortsatte att busa med mig men jag blev mer och mer säker på att det var oljetråget.

Det var nu slutet på Juni och bettan startades upp för första gången i år, en tvätt och lite sådant gjorde underverk för motivationen att komma vidare med bilen.

Dagarna efter detta var det dags för besiktning och montering av ny vindruta, båda sakerna gick bra och bilen var nu klar att köra om än med ett relativt irriterande oljeläckage. Det som stod på agendan var en 2 dagars stint med Procedural racing, i detta var det även inplanerat 2 övernattningar hos 2 goda vänner i trakterna och ni som känner mig vet att det sociala är en viktig faktor. Innan 2 dagars stinten på Mossen fick bilen sig en rundsmörjning, lite nya oljor överallt och avgassystemet fick äntligen en bättre upphängning efter att ha suttit fast med 2 slangklämmor under hela 2013, ett stort tack till Tobbe på Need For Speed som löste detta galant!

Nu var det så äntligen dags för lite körning och premiären skedde på Anderstorp, primärt var jag där i egenskap av funktionär men det blev massor av körning och bilen protesterade inte något nämnvärt, jag fick dessutom träffa massa gott folk och hade ett par riktigt sköna kvällar.

Det var dels med Herr Runebrandt men även med Janne i Värnamo, 2 riktigt trevliga killar som jag alltid har det trevligt ihopa med (förutom när dom kör om mig som vanligt) jag började komma överens med bromsarna även om dom inte var som förr i känslan levererade dom alltid bromskraft och bilen stannade så som jag ville.Under dom 2 dagarna hade jag lite folk i bilen och en noterade att bilen väsnades enormt, jag tyckte det var väl inget men på vägen hem körde jag utan hjälm och då insåg jag att något inte stämde, jag kunde snabbt konstatera att felet låg i diffen eller lådan och efter lite bollande så kunde jag mer eller mindre peka på lådan då alla missljud försvann när man la i femman som är en 1:1 växel.

Nåja jag kom hem utan problem och jag hade ju en ZF låda i garaget som sedan länge varit på G att byta till. Vi var nu mitt i semestern med familjen och efter det var det bara en månad till årets ringenresa gick av stapeln. Ett oljebyte gjordes i lådan men sannolikheten att det skulle hjälpa såg jag som minimala, oljan var dessutom helt ny ju, men hoppet är det sista som lämnar en säger dom :-) Oljebytet hjälpte INTE om ni undrade. Utöver lådan hade jag tappat bromsljuset (någon på mossen tyckte jag bromsade VÄLDIGT sent när han försökte haka på) och airbaglampan fortsatte trilskas. Efter att ha bytt kontakten under pedalen hade jag bromsljus och efter ett nytt motstånd från Milan och en snabb vända med en diagnosdator (tack Need For Speed) så var även airbaglampan löst. I samma veva bytte jag även till nya bromsskivor och belägg fram, ett grym sving uppåt i pedalkänslan infann sig vilket jag definitivt behövde!

Det stora problemet var såklart lådan och detta måste lösas för att ringen skulle bli av,bytet av låda innefattar ju även kardanbyte då jag skulle montera en kraftigare låda som kom från M3 E36, det fanns inget större utrymme för problem och därav beslutade jag mig att få det gjort av folk som har koll på läget och inte drar sig för att lösa problem om dom uppstår och då trädde Martin Skoog in som en värdefull resurs, Martin har tidigare bytt insug, monterat oljekylning och nåt annat och grejorna ha bara lirat på så valet var enkelt.


Bytet gjorde vi ihop på en halvdag och då fick vi även löst en del andra småsaker (som att vi shimsade upp rumpan en bit), den nya lådan funkade bra dock behöver den ses över någon vinter då den knorrar lite på ettan och det uppdraget kommer Peder på Mobimech att få så småningom. Stort tack till Martin för en bra och trevlig dag i hans garage! En stor börda på mina axlar hade nu släppt och jag såg inga direkt hinder för mina årliga resa till Ringen.Dessvärre fick jag ju stryka Emmaboda och Superstage med Sport Club då detta var precis efter Anderstorp, klart trist då jag var sugen på revansch efter ösregnet sist jag var där.

Tiden rullade på och det blev småsaker som fixades , lite däcksbyte, ny toning av framlampor
,streamer i framrutan, bättre belägg bak. Jag monterade även ett nytt lättviktsbatteri i form av ett Odyssey PC680 i skuffen och det blev kanon, för en gångs skull riktigt nöjd med min egen insats!

Oljeläckaget förvärrades plötsligt ganska ordentligt och med hjälp av en väns bekant felsökte vi och hittade troligtvis anledningen till läckaget, mikrosprickor i en svetsning till en oljetempsadapter högt upp på motorn var boven, inget syntes innan motorn var igång och då det var så högt uppe spred det sig över ett stort område innan det droppade ner på marken. Efter att vi svetsat om adaptern så var läckaget bort vilket kändes jävligt bra rent ut sagt. I samma veva byttes även växelspaken (den mellan lådan och knoppen) till M Coupen:s för att få lite kortare slag och känslan blev precis så som jag önskade, kort och tight men inte orimligt överdriven iheller. den främre uppfästningen från lådan runt avgaset monterades också vilket kändes bra. Ett stort tack till Artur för din värdefulla insats, du kommer att få jobba mer på bilen vad tiden lider!

Ringenresan kom allt närmare och bilen förbereddes på allvar, allt som skulle med plockades fram. Simon var över en kväll och hinkade lite pilsner och dagen efter monterade vi hans gamla frontläpp på bettan vilket blev kanon efter att han fick sågat lite i min bil. I dagarna fixade jag även till ett förbättrat bromsljus bak med 4+1 lampor istället för 2+1, resultatet blev riktigt bra. Nu var det dags för finliret och bilen fick än mer tvagning och började nu fyllas med allehanda attiraljer som kunde vara bra att ha, bilen var när jag var klar mer än välfylld men det är gott och ha med sig lite reservdelar om något händer.Till slut var bilen helt klar och dagen D var ett faktum.

Vi var ett relativt omfattande gäng som skulle umgås därnere i år och en hel del oskulder skulle tas vilket är extra skoj, jag minns själv mina första besök och hur häftigt det var. Vi började dagen med en härlig brunch i mitt garage där grabbarna fick en lätt rundvisning, efter det åkte vi ner till Finnlines och äntrade båten så sakta. Som beifahrer hade jag min nära och kära vän Sköld som är en glad skit att ha med sig, vi har skoj ihop och har en trevlig historik inom motorsport ihopa. resan över till Trawemunde gick bra och båten var helt ok och bättre än jag hoppades får jag säga. Det var roligt att se hur spända och förväntansfulla många av oss var inför detta. Resan från Trawemunde till målet flöt på bra med ett par stopp för tankning, förarbyte och lite käk, allteftersom smalnade vägarna och skyltarna berättade att vi var alldeles strax på helig mark.

Vid 04.30 var vi framme och resan hade varit klart smidig utan störiga moment. Hanne hade lagt ut nycklar så man kunde direkt krypa in och knyta sig några timmar och gissa om det var gött efter resan som trots allt tar lite på en. Framåt niotiden vaknar jag och lastar ur bilen, byter däck, kollar vätskor och allt annat som skall göras och till slut är bilen klar för det den är där för!

Efter lite kaffe och tankning kör vi mot insläppet, vädret är lite molnigt men vi får till ett sub 9 varv jag och Johan Sköld, jeesus va gött och ha fått ett varv och brutit isen! Bilen svarade bra och jag hade inga direkta synpunkter vilket inte är så vanligt första dagen, efterhand kommer regnet och med det en del avåkningar, vi beslutar oss för lunch nere på Christas. Lite senare blir det mer körning och även ett trevligt varv i en Alfa 4C med Johnny,, en intressant och underhållande upplevelse! Riktigt låg vikt och ganska lagom med effekt gjorde bilen riktigt kvick och flappypaddel lådan var verkligen kvick och gjorde sitt för att höja upplevelsen.

Jag träffar även ett gäng Tyska Compactvänner och snackar lite med dom, Facebook äger när det gäller att odla kontakter så är det bara. Lite senare blir det nåt varv till och Sköld sitter bredvid när vi kör ett 8.23 varv både bakom och framför Andre i sin Cayman S (snyggt kört Andre!) Jag själv får ett riktigt skoj varv bakom en Renault Clio Cup, jag älskar när man hittar någon likvärdig förare/bil sen struntar jag i om det är en Fiat Panda eller Bugatti Veyron. Min medresenär i bilen skulle såklart köra ett varv och det var nu 7 år sedan han körde här, givetvis kom regnet redan efter några hundra meter och det var inte lite regn det kom iheller, nåja vi beslutade oss för att göra ett nytt försök imorn och nu dra oss hemåt för lite tvagning och kanske nåt kallt att dricka.

Efter att ha tjötat lite gott med alla på boendet drar vi oss mot Lindenhof, mitt älskade place! Det blir kalla öl, stor schnitslar och lite gemyt med både locals, gamla vänner och hela resesällskapet. Det tar inte SÅ lång tid innan jag säckar ihop efter ett långt dygn med minimalt av sömn. Gissa om jag somnade gott efter att ha fått skjuts hem. Stort tack till Christos för den insatsen!

Måndag

Vaknar lite halvseg vid halv åtta, promenixgänget hade redan hunnit iväg så jag sätter mig och skriver ett par rader om gårdagen och inmundigar lite välsmakande java. Efter en riktigt smarrig gemensam frukost smider vi planer för dagen, det lutar åt Adenau för att lösa lite praktiska saker.
Jag och Franzetti kör förbi Raeder och pratar lite med Eick den alltid så trevliga och hjälpsamma kompisen här nere. Trevliga bilar att titta på finns det alltid hos Raeder Motorsport

Jag hade planer på att lämna bilen för lite tweaking men det finns ingen tid och andra ställen runt om var galet mkt dyrare så vi skjuter på detta. Vi samlas nu och kör till Adenau, det blir besök på Rewe, Getränktemarkt och Euronics och efter det gemensam lunch på Pinocchio som levererar riktigt smarrig mat i monstruösa portioner, min barnpizza lämnades halväten så förstår ni.

Efter maten åker jag o Franzetti hem o byter däck letar bromsfel på hans bil och en del ger sig ut på en promenad längs med banan (rek, verkligen) Lite senare plockar vi upp promenixfolket i Adenau och dom verkar nöjda med sin runda. Vi åker hem och gör oss iordning inför kvällskörningen och sedan drar vi oss mot insläppet. Själv köper jag ett 25 kort och är med det redo för lite mer bus på det svarta! Vädret är lite typiskt för området, tunga moln och lite mörkt men trots allt uppehåll, man vet aldrig hur det slutar riktigt. Jag får några varv och Redaktör Petter åker med på ett av dom vettiga vilket han åtminstone verkar uppskatta. Bilen är ju tacksam att åka med då den är högljudd, stötig osv det blir liksom MER upplevelse på nåt vis.

Lite senare låter Bertil mig prova hans M5 E34, en ikon som är rolig att ha kört på ringen även om den är för tung och seg i originalutförande, jag åker även med Bertil ett städat varv så som det skall vara i början, vi var båda nöjda efteråt och hans leende sa mig att pokerfejs inte är hans stora grej. Ett par goa vänner från Göteborg dyker upp och jag får mig ett fantastiskt varv i en 1M som är väl så preppad, det blir ett lite stökigt men underbart varv på cirka 7.50 men där fanns massor kvar att ge! Klart godkänd upplevelse iallafall!

Det blir fler varv för egen räkning, jag passerar David i hans 997 där ute och även en ny 520D som körs på yttersta gränsen hela tiden, jag blir lite lätt irriterad då han inte flyttar på sig men till slut tvingar jag mig förbi :-) Det roliga är att Uwe visar sig vara VLN förare och vi blir från den kvällen goda vänner och har efter det träffats en hel del. Jag och André får även nåt trevligt varv denna kväll och killen han levererar verkligen, ny bil och inte många varv på banan och ändå går det så bra, klart impregnerad! Det blir ett sista varv för egen räkning och, varvet börjar sådär och borta i Schwedenkreutz går det förvisso riktigt fort (171 gps fart) men jag får också ett släpp och gör nästan på mig, det hände inget men i dom farterna på det stället är det så lite som skall till för att slutet skall bli helt annorlunda, min laptimer (predictive laptime) sa plötsligt att det var ett lovande varv, trafiken var begränsad så jag gasade på vad jag kunde, partierna togs med blandad framgång men hela tiden fick jag info om att jag körde bra och väl i mål var det nytt personligt med 8.15.48 vilket var riktigt så klart. Banan var nu stängd för dagen och efter att ha pratat lite gott med en bekant i form av Andy Carlile (har rekordet på MC på ringen med 7.06 eller nåt sånt) så blev det att tanka, tvätta rutan och sedan hemåt för en tvagning och en alltid så välsmakande Bitburg! Ikväll blev det besök på Pistenklause då även det stället skall upplevas och om sanningen skall fram så har Lindenhof stängt på måndagar och Tisdagar, nåja det blev en lång rolig kväll med gott om öl, mat och härliga skratt. Det bidde en bra dag med gott om körning, vettigt väder och inte allt för mycket trafik!

Tisdag

Jag vaknar upp tidigt och ute är det ett härligt väder, internskicket är kanske inte det bästa då vi hade en låååång kväll i går, resten av folket verkar sova och till frukosten skymtar jag bara 2 stycken av hela gänget vilket säger en del. Det ägnades en hel förmiddag åt att hämta nya krafter för oss alla och lite senare bar det iväg ner till Adenau, vi besökte Euronics, lunchade på Asian Bistro (mitt lilla favorit lunchställe), Själv hade jag en sunkig dag av olika skäl och beslutade mig för lite egentid på eftermiddagen vilket kändes bra, Jag åkte bort till Lindenhof och hämtade min jacka, ner till Pistenklause och sniksurfade lite, Pratade lite med Robert Serwanski som var nere och testkörde Koeniggsegg One 2 One bla.Senare åkte jag ner till Eick igen på Raeder, jag fick en rundvisning där vi bla kollade i deras KW verkstad, här finns rubbet och lite till för att modda, underhålla eller reparera KW chassin, klart imponerade! Efter lite snack om mitt chassie åkte jag hem och plåtade mina fjäderben för att klargöra exakt vad jag har för grejor. Jag passade samtidigt på att se över så allt såg bra ut vilket man bör göra lite då och då härnere. Efter en kort men skön vila var det så dags för kvällskörning igen och som om klockan var ställd tornade molnen upp sig när det var dags att öppna banan, men så länge det inte regnar så är det ju ok, det var lagom med bilar vid påsläppet vilket var trevligt, Ola kom med sin hyrswift och skulle köra några varv på egen hand, riktigt trevliga bilar dom där trots sin modesta effekt.

Jag började snacka lite med en ung kille som hade en 125i som han hyrt, det visade sig att han kom från Californien och var här på egen hand och det var premiär på alla vis. Jag erbjöd han att åka med ett varv med mig för att få lite hum om banan och det tackade han ja till (hur han nu vågade det) När dom väl öppnade upp stack vi ut rätt fort och fick till ett hyffsat varv även om det var lite stökigt på banan, en MC lekte självmordskandidat och en bil var nära att preja av oss efter Brúnnchen, nåja jag tror det blev ett 8.39 varv och väl inne i depån åkte hjälmen av och ett stort fett smil avslöjade han direkt, orden “that was FUCKING awsome!” spädde på lite och jag var glad att jag hade kunnat bida med något positivt! Kvällen rullade på och jag fick några varv med hyffsad körning dock inte klockrent då jag liksom inte fick in det rätta flytet. Ola hade bra flyt och André med sin Cayman S körde riktigt fina 8.25, en mkt bra tid för en nybörjare får jag säga!

Johan Sköld fick äntligen köra ett vettigt varv i torrt underlag och utan kaotisk trafik, det kändes så klart bra och jag har inga problem att låta han köra min bil. Kvällens bästa tid för min del blev 8.23 så en bit kvar till nytt rekord är det allt. Efter att kvällskörningen och eftersnacket på parkeringen var avklarad åkte vi hem och gjorde oss iordning, även ikväll blev det Pistenklause, lite god mat och kalla öl samt lite snack om dagen kändes bra, alla var fortfarande lite urlakade efter igår och det blev en av resans lugnaste kvällar för oss alla. Min vapendragare Sköld hade sin sista utekväll då han skulle åka hemåt dagen efter. Lite synd att han bara fick en halv resa men å andra sidan var det 7 år sedan sist och jag tror han var riktigt glad att han fått möjlighet till detta. Väl hemma sussade vi alla gott och drömde härliga drömmar om Nürburgring!

Onsdag

Onsdag morgon började för egen del med kaffe och lite chill på tu man hand vilket är skönt ibland, vädret såg lovande ut och efter hand dök alla upp för gemensam frukost. Det blev en lugn förmiddag på boendet innan vi drog oss ner mot Adenau för ett nyckeltest som föll väl ut, ni som var med vet hur coolt detta var och ni andra får leva vidare i ovisshet,stöter ni på mig nångång lovar jag att berätta en smått otrolig historia om denna nyckel! Lite senare mötte vi upp Herr Odén som dagen till ära joinade oss från Sverige, resan kaxigaste bil får vi nog tillskriva han och hans M5 av senaste snitt, en galet cool och gigantisk M bil! Det blev lite gott snack innan vi beslutade oss för att dra upp till Adenauer Forst och spana in fabrikspoolen lite.
Framme på plats bjöds på härligt väder och ett jämnt flöde av testbilar från Porsche, BMW, Audi, Opel , Mercedes med mera. En del bjöd på lite show och andra behövde inte göra sig till för att imponera men bäst var nog BMW:n som gjorde en rejäl snurra mitt framför oss, allt gick bra men en gnutta tur hade han allt. Vi traskade även ner till Fuchsrörhre och kikade vilket var imponerade, att se bilarna passera på nån meters håll i mycket höga farter är en konstig känsla.

Lite senare ringde matklockan och vi visste inte riktigt var vi skulle käka idag, det blev ett ställe nere i Múllenbach som var nytt för dom flesta av oss, ett lugnt fräscht ställe med medelmåttig mat. En stund senare var vi alla mätta och beslutade oss för att köra vidare, ett besök nere på Getränktemarkt för att se till så att ölkylen inte var helt tom fixades till. Vi passade även på att tanka upp bilarna innan vi åter äntrade boendet och där förberedde oss för kvällens körning. Johan Sköld fick samtidigt som vi förberedde oss skjuts till bussen då det nu var dags att åka hem för han , lite trist men vi hade haft ett par coola dagar ihop!

Det blev en rätt bra kväll på banan med herr Odén som passagerare och André framför oss, vi fick till en riktigt cool video på min bil och imorrn skulle vi göra likadant med Andreés bil. Det blev givetvis lite andra fina varv, det var lagom stökigt men vettigt väder så jag klagar inte. Efter att vi hade rundat av körningen var det en snabb tankning och sedan hem för lite tvagning och en kall medan vi gick igenom körningen. Lite senare tog vi oss till mitt älskade Lindenhof som varit stängt ett par dagar, här känner jag mig hemma! Det blev god mat och god öl i sällskap med massa goda vänner, kvällen blev lång men till slut traskade vi hemåt, en promenad på cirka 30 minuter vilket gör gott innan sängdags.

Vi somnade gott allihopa efter en bra dag på alla vis och det var NU som resan tog en helt ny vändning för egen räkning. Om historien om nyckeln var fantastiskt ( i positiv bemärkelse) så var det som hände nu det motsatta, fantastisk men i negativ bemärkelse. Jag trillade under högst udda omständigheter så illa att jag fick åka till sjukhus mitt i natten, det blev efter omplåstring av en nunna och röntgen operation mitt i natten, och med rejält med morfin i kroppen minns jag bara delar men smärtan var borta iallafall :-) (sår på en fot,ont i revbenen och ett seriöst båtbensbrott) teorin är att jag gått i sömnen men inget vet och det har grubblats massor på detta.

Nåja härifrån ändrades såklart spelreglerna för mig totalt. Efter cirka 15 timmar på sjukhuset tröttnade jag och undrade om jag inte kunde få lämna vilket jag fick efter samtal med läkaren, jag fick klart för mig att ny operation väntade väl hemma i Sverige. Ingen hade väl kunnat vänta sig detta men nu var det bara att gilla läget och efter att ha löst lite praktiska saker så var jag på fötterna igen och började fundera över bilen och hur jag skulle lösa det, att köra bilen någon längre sträcka var uteslutet med handen nyopererad och knaprandes smärtstillande.

Torsdagen var väl ganska omtumlande på alla vis och det snurrade runt i skallen vad tusan som hänt och hur framtiden såg ut osv.. Nåja jag pallrade mig upp till banan och försökte njuta lite av kvällen och alla bilar och vänner.Jag vet att det vid nåt tillfälle rådde lite lynchstämmning på parkeringen då något smartass hade släppt olja på en helt galet lång sträcka av banan och fortsatte vidare in på parkeringen, så vem som var boven var inte oklart om man säger så, det enda jag hörde var att bilen ställdes på sock av någon, så pass förbannade var folk och det med all rätt! Lite senare blev det besök på Lindenhof för lite mat och dryck, givetvis blev det en avslagen kväll åtminstone för egen räkning, övriga medresenärer hade iallafall besökt Moseldalen och haft en vettig dag, det blev både spagetthiglass, vinköp och fin lunch innan dom snällt nog besökte mig på sjukan. Jag kom hem tidigt de här kvällen och försökte sova så gott det gick men i ärlighetens tecken var det inte helt enkelt, allt var lite lätt bisarrt och overkligt.

Tanken var att åka hem på måndagen men som ni kanske förstår blev det lite changes of plan, bilen fick jag ställa här nere och hämtas längre fram så först gällde det att hitta en parkering och det löste sig rätt bra tycker jag. Sedan var det till att hitta skjuts hem och även den biten fixades till bra och hemfärd blev planerad till lördag med David. Vad som hände resten av tiden minns jag inte riktigt, dels åt jag gott om smärtstillande men sedan förde jag inga anteckningar vilket för mig är ett krav för att kunna rekonstruera vad som hänt. Det var under omständigheterna några halvt hyffsade dagar, jag levde, hade vänner omkring mig och bilen var hel, visst hade jag det skitjobbigt med handen och var väl inte helt nöjd med händelsen men det kunde varit värre.

Resan hem gick smidigt och jag var ytterst tacksam för Davids insats, även ett stort tack till Herr Starkman för hjälpen att packa bilen mm. och till Odén för skjuts mitt i natten. Övriga som skall tackas får själva ta åt sig av denna TACK! vad som gällde nu var fokus på handen och sedan på att få hem bilen. Framtiden visste jag inget om just nu men med tiden insåg jag att handen aldrig skulle bli den samma, det här kommer jag att ha med mig resten av livet, kanske man skrattar åt det senare men nu var det knappast skoj för mig.

Så i korta ord blev det en bra resa på många vis men med trista inslag för egen räkning, bilen lirade på bra och det finns inget ont att säga om den, jag fick ju till och med med mig hem en ny rekordtid vilket jag blev glad för. Jag träffade många vänner, jag fick folk att uppleva ringen från insidan utsidan och påsidan :-) vilket var en kick för oss alla. Bäst var nog den unga killen från USA och den glädjen jag såg hos han efter ett varv med mig, sådant lever jag på ett tag.

Väl hemma så var det ganska lugnt för egen räkning, vi hade en kunddag med Förenade Bil där ett gäng av oss från BMW Sport Club hjälpte till med arrangemanget, det var lite coaching, flaggning och allmän hjälp där det behövdes. Det var en riktigt trevliga dag både för oss och för kunderna. Alla fick testa trevliga bilar på allmän väg och samtidigt fick alla köra sig trötta på Ring Knutstorp. Själv blev det några varv i en 428 och en kort test av I8 en bil som såklart imponerar men några hundra hästar till hade passat den fantastiskt läckra formen bilen har.

Årets körningar sträckte sig alltså till 2 dagar på mossen och kanske 20 varv på ringen samt en kunddag med Förenade Bil på Ring Knutstorp, jag klagar förvisso inte men det blev ännu ett mellanår med allt vad det innebär. Vi hoppas såklart att 2015 blir ett bättre år på alla vis.Utöver “min egen” resa till ringen fick jag möjlighet att hänga med David på 2 resor ner, dels en under sommaren och det var en fantastiskt resa på många vis, vi hade sjukt roligt hela tiden , bra väder och träffade massor av folk, det blev en del åkt och även om jag föredrar att själv köra var det gott nog att åka riktig sportbil på banan. sommarresan var vad vi trodde årets resa men så kom ju min egen resa och toppade upp det med sina galenheter.


Det blev ju även en “bonusresa” för att hämta hem bilen och även om det var ganska kort (fre-mån) var den riktigt trevlig, jag träffade massor av locals och andra goda vänner, vi hade en helt fantastisk dag på årets sista VLN där jag och David blev runtvisade från topp till tå in i skrymslen som få varit i och på ställen där all världens racingcelebriteter varit, det var en extremt lyckad rundvisning som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva. Vi hade några fantastiskt trevliga kvällar på Lindenhof och även dom genererade minnen som man kan njuta av under årets mörka månader. Ett extra tack till David, Renate, Majid och Glenn ni gjorde året lite extra bra för min del!

Bilen var planen att själv köra hem och det var något jag inte såg framemot, handen var 6 veckor efter operationen i Sverige fortfarande jobbig att ha och göra med på många vis. Det slumpade sig så bra så att en ny vän behövde komma hem lite oplanerat och tog då min bil hem medan jag än en gång åkte med David hem, en ypperlig lösning för oss alla.Bilen hade stått bra parkerad men dessvärre såg jag när vi baxade ut den att någon klåfingrig hade snott en backspegel vilket såklart var trist, dock var det i det stora hela en bagatell. Stort tack till Andreas för hjälpen med bilen det var klockrent!

Jag vill först tacka alla vänner för en rolig säsong, utan er hade det bara varit halvskoj så är det, en del av er förtjänar ett extra tack för er omtanke, vissa situationer visar ganska snabbt vilka som är ens riktiga vänner och det var lärorikt. Årets största tack går till David, vi har för det första haft otroligt skoj i år men det har också varit en grym uppställning på olika vis från Davids håll, en del har jag svårt att matcha men jag hoppas min uppskattning av dig som vän framgår! Jag vill även rikta ett grymt stort tack till Renate, Majid, Helga, Glenn, Tomas Surges, Uwe, Sonja och alla nya bekantskaper jag lärt känna här nere, svenskar som tyskar.

Framtiden

Hur ser då framtiden ut för mig,bilen och intresset motorsport samt mina besök på ringen?
Gällande ringen och dess existens så vet vi inte riktigt hur det kommer att se ut men att det försvinner är jag inte direkt orolig för men viss risk föreligger att det ske förändringar som inte passar alla, dock kan vi bara spekulera tills vi vet mer i början på nästa år. För egen räkning så är listan på åtgärder lika lång som vanligt inför vintern och om vi skall följa traditionerna så är den mer eller mindre orörd till våren, dock så känner jag ett visst sug efter att pilla med bilen i år så förhoppningsvis kan vi beta av lite smått i vinter, tankar har funnits om att ställa bilen nere vid ringen nästa år för att om möjligt komma ner lite oftare och köra men vi får se, jag är i vanlig ordning inte speciellt väl bemedlad och vi får skilja på dröm och verklighet. Jag tror dock att parkera där nere och stryka svenska körningar spar en del pengar som man isåfall kan lägga på varv o soppa nere på ringen, varven där är snälla mot både bromsar och däck jämförelsevis.

Det jag mest av allt ser framemot med bilen just nu är ett nytt spakställ, jag vill väldigt gärna måla åtminstone golvet fram som ser trist ut. höger bakskärm är angripen av rost efter en akut “valsning” 2013 och det blir en breddning ala FF om jag bara tar mig i kragen och påbörjar detta. Utöver detta finns såklart lite annat skoj men mer om det framöver. Tanken är att prova på 17” till nästa år och mer gummi hade varit trevligt dock har jag ett liiiitet problem, jag tror inte jag får plats med bredare gummi när jag skall transportera det, måhända 4 st 235 däck funkar men sedan tror jag det blir tight som fan. Nåja det är ett äkta ilandsproblem :-)

Vad det gäller svenska banor och framfarten på dom känner jag mig lite mätt, ok Knutan blir jag inte mätt på men i övrigt känner jag inget sug alls för tillfället och det känns faktiskt helt ok, alla som känner mig det minsta vet var min passion ligger och varför då inte odla det lite mer ett år och se vad det blir av det, jag menar våra svenska banors existens känns betydligt säkrare än ringens och då är vi ju ändå rätt pressade här hemma med miljö och bullerkrav som hela tiden överträffar varandra. Att en hög goda vänner växlat över till BMW Cup, några har försvunnit helt och andra har bytt till andra klubbar, tävlingsformer påverkar också såklart, gemenskapen finns kvar men inte den nära som är viktig för mig då jag har ett stort behov av det sociala liksom.

En liten liten orosfaktor finns för min hand/arm men egentligen bör det inte vara några större problem och egentligen skall jag bara hålla tyst, känns det motigt så kolla in dom trådar på rejsa vi har med vänner som har det betydligt bråkigare med att röra sig och ändå levererar totalt! Näe lite omtänk och fokus så skall det säkert bli bra även om det just nu i mitten på november lite mer än 2 månader efter incidenten fortfarande är motigt.

Hmm blev det ett väldigt neggo inlägg här om framtiden? Det var inte meningen, jag känner och ser inte framtiden som mörk utan tvärtom finns det en del saker att längta till! Nästa år skall jag följa Fartfabriken och Blixtens Cupdeltagande och det skall bli skitskoj, grabbarna är grymma på alla vis och ser inga problem utan hittar lösningar på allt och bara levererar, vem vet till och med min vän Simon kanske får fart på sin veteranare (E30) nästa år.

Vid tangentbordet Johan Sjöström

Ps. bilder och filmer tillhörande inlägget ser du tex här: [LÄNK] DS
 
  2008-11-24 Hej bloggen!

En av höstens höjdpunkter är klubbträffen på Förenade bil i Malmö, som vanligt börjar vi bli bortskämda med bra sådana så varför skulle det bli annorlunda i år?

Programmet i grova drag var, premiärvisning av nya 7:an, teknisk genomgång av densamma, auktion,reservdelsförsäljning, olja till LÅGA priser samt mingel o mat…

Jag upplevde årets upplaga som väldigt proffsig och väl utförd samt att det var en härlig stämning i Förenade bils fräscha lokaler. Detta gör såklart träffen än mer trevlig.

Dagen till ära hade jag lyckats få ner Micke Olsson och Ers Majonnäs (Asken) vilket såklart var trevligt, Micke kom strax innan träffen började och Ers Majonnäs kom insmygandes under träffens gång.

En av dom första sakerna man ser när man träder in i lokalen är en TOKFRÄSCH 745 E23 i kulören vit, en lågmilare som köres till vardags, verkligen fyndigt att ställa den före nya F01:an eller 7:an för er som inte rör er med karosskoder, känns allt lite knepigt att karossen börjar på F men allt har en ände…

Som sagt bakom E23 står den nya 7:an… Den har en attityd och utstrålning som inte lämnar någon oberörd, en mycket smäckrare bil från front till bak och här har man verkligen trollat med linjerna för att få den att se normal ut trots sina stora mått.

Interiörmässigt är det läckert och gediget, mindre plottrigt än i E65:an och mer återgång till gamla goa Bmw stilen liksom..

Tekniken innanför skalet är så pass avancerad och omfångsrik så att det skulle behövas en lunta i stil med New Yorks telefonkatalog för att pränta ner allt, det är mycket kameror tycker jag, både fram,bak,på sidorna och där inne är det skärmar både bak o fram om så önskas.

Jag tror många med mig är glada att det kommit en värdig efterträdare till E38 som enligt mig är MYCKET vackrare än E65, jag sa inte bättre men vackrare…

Själv hade jag inte tänkt köpa mig någon 7:a på många år och vem vet då kanske det går att lösa en F01:a för rimliga pengar ; ) I dagsläget snackar vi 750 laxar i insteg och med den smått otroliga tillvalslistan hamnar säkerligen ett stort antal bilar på över 900..

Till träffen hade jag beställt delar under ganska lång tid till både min egen och frugans kärra. Av den anledningen hade jag inte full koll på vad som väntade mig men när jag väl fick min order så såg jag ett BAMSE paket, det var en rejäl bunke grejer och notan var inte speciellt nådig den frikostiga rabatten till trots. Nåja en del godis i form av bling bling till frugans och lite mer underhåll/slitage/väghållning till mig ; )
Det var trevligt att få lite mer godis till bilarna.

Massor med folk hade hittat till träffen och det var roligt att se alla ansikten, jag tror inte jag varit med om att vi har varit så många kända ansikten på en och samma träff eller åtminstone inte på ett bra tag vilket bara det är ett gott betyg åt dagen.

Utöver mina delar bidde det en nyckelring till frugan och en tenniströja ur senaste M kollektionen till mig. Hade jag haft obegränsat med pengar hade jag handlat massor med mer saker, jag gillar BMW:s prylar och rent generellt håller dom hög kvalitet helt klart.

Senare på kvällen blev det auktion på inkuranta delar, en tradition som många ser framemot. Årets upplaga var dock något tunn och jag ser en trend här, jag misstänker att logistiken funkar bättre och att man såklart vill minimera antalet surdegar på lagerhyllan, därav att det minskat?

Dock gick det i vanlig ordning att göra fynd och en del gjorde fina kap på stötdämpare och lite annat till chassiet. Själv köpte jag en avgasförlängare (kromat ändrör alltså) som jag hade tänkte frugan kunde ha på sin E46:a, det visade sig senare att röret var för klent så det får väl bli en gåva till min motbjudare (Ers Majonnäs ) som envist bjöd 79.50

Efter att ha minglat runt,ätit lite snittar, dreglat på lite fina bilar,handlat lite och massor med annat så var det dags för hemfärd, kvällen till ära vankades det chili och pilsner, vi var ett gäng som hade en riktigt trevlig fortsättning på kvällen men det är en helt annan historia…

Stort tack till Förenade bil och framförallt till Christina Carlsen och Lars Corselli som förgyllde kvällen med sig själva!

Hejdå bloggen!

 
  2008-11-16 Hej bloggen!

Ofta hör man slagdängan ”det roligaste man kan göra med byxorna på” Jag var där förra helgen det är en sak som är säker! Det som skedde var att vi deltog i ett 5pappsrace uppe i Laholm på deras folkracebana. För att minimera beståndet av hemska bilar så valde vi att köpa en Volvo 245 för ändamålet. Ett intressant prospekt med utropspriset 3500:- gjorde att vi skickade dit vår tokprutare för att göra affär. 2000:- senare var vi ägare till en Röd Volvo 245 med dragkrok,alufälgar och tonade rutor!!!En kvälls genomgång visade att tidens tand hade gjort sitt för att rosta sönder bilen och den hade gjort ett gott jobb kan man säga.. Golvet,hjulhusen bak och en hel del annat påvisade seriösa rostskador, dock kom vi fram till att detta inte var av större betydelse inför 5 pappsracet. Ok vi var lätt nervösa över rostkadorna under förarstolen men men…Vi införskaffade lite servicedelar, slangar till däcken samt det obligatoriska bling blinget som till denna bil blev ett bullhorn,guldfärgad rutmönstrad rattmuff, discokula i backspegeln, samt en äkta matta till golvet. Med dessa attiraljer på plats var vi redo för fight!


Dagen var kommen och vi hade lastat bilen på släp och körde mot Laholm, allt gick bra tills vi kom till Hallandsåsen… Efter toppen började vi köra ner för åsen, Volvon på släpet tryckte på ORDENTLIGT och släpet började wobbla, det blev värre och värre och vi hade nu problem att stanna kvar på vägen, till slut wobblade släpet så pass att vi hade fyrhjulssläpp på dragbilen och situationen var riktigt otrevlig, vi var båda beredda på krasch men föraren lyckades i sista sekund få ner hastigheten och svängningarna, skärrade som vi var körde vi fel och anlände till banan lite senare än tänkt, som tur var hade vi en förtrupp som hade bokat in en fin plats till oss.


Efter lite avlastning, urlastning, översyn, sista sekunden mekk och allt annat som hör till var det äntligen dags för start! Vädret var lite sisådär på morgonkvisten så av 50 anmälda tror jag det var 35-40 bilar som startade vilket var bra då 50 bilar hade varit rätt mycket. Efter förarmötte hoppade vi in i bilen och körde ett par testvarv, banan var sjukt blöt och vi insåg redan nu att det skulle bli en intressant bana om ett tag. Vi parkerade i 3:e startled och väntade nu otåligt på att starten skulle gå.


Äntligen var vi iväg och efter en TIGHT start med känningar på båda sidor rullade varven så sakta på.
Vi hade SANSLÖST roligt hela tiden och skratten duggade tätt i kupén. Första tiden på banan var väldigt blöt så det var perfekt med en codriver som skötte rengöring av framtutan, vi fortsatte vidare med codriver ett flertal gånger då det var rätt trevligt och ha sällskap men även praktiskt att ha någon som hade koll på medtävlande runt om bilen samt att ha en förste bullhorn utövare ; )

Jag hade frivilligt valt att ta det sista passet av oss fyra men jag åkte med alla omgångar då jag tyckte det var roligt och lärorikt. Tyvärr stank det kraftigt av bensin och avgaser i bilen men jag vevade ner rutan en bit så blev det överkomligt. Körningen var städad i början och även om det förekom kontakt billar emellan så var det inga fula trix och ramponeringar av bilar.1:a punkteringen kom innan jag ens hade hunnit köra bilen och då chauffören sa att det var nåt i framvagnen som packat tänkte jag bara ”jaha då bidde det ingen körning för mig i år” Nu var det ju som sagt bara en punka och den åtgärdades på 5 minuter. När det till slut var min tur så var man ju allt lite uppskruvad, in i bilen på med hjälm o bälte och vips åkte man iväg, en Volvo 245 är ju ingen raket och chassiet hade väl sett sina bästa dagar för sisådär 15 år sedan eller nåt, trots detta pinnade det på helt ok, bromsarna bettade mer än tillräckligt dock var komforten mindre god men det var nog mer banans kvalitet framför bilen. Efter bara ett fåtal varv fick även jag en punktering, raskt in i depån och på 5 röda hade jag ett nytt däck på plats.


Banan torkade upp och blev på det viset lite bättre men på samma gång kördes den sönder och vissa partier blev redan i ett tidigt skede olidliga, hålor tillräckligt djupa för att slå i sönder bilarna kom fram inom 1 timme från att vi startat så det gällde att kryssa mellan hålen. Detta var ju något man lärde sig ganska fort men ibland kom man ner i hålen av olika anledningar och bilen fick verkligen stryk då ; ( Trots att vi hade ok däck med slangar monterade hade vi rejält med punkteringar under dagen, på slutet var vi tvungna att låna hjul av grannarna för att klara oss.Dagen rullade på och tiden gick såklart fort precis som den alltid göra när man har skoj, det hade vare sig för oss eller någon annan skett några allvarliga incidenter, tvärtom var det fortfarande rätt civiliserat även om nivån sjönk i takt med att tiden rann iväg. Vi körde nu lite längre stinter då alla hade fått köra, cirka 15 varv i stöten blev det vilket givetvis kunde ha varit mer då man har så OTROLIGT roligt ute i leran. Ett kylarläckage på eftermiddagen gjorde det nödvändigt att besöka depån relativt ofta för att fylla på kylarvatten, utöver detta var det enbart punkteringar vi råkade ut för, ganska länge såg bilen anständig ut trots att en del av oss gjorde vad vi kunde för att modifiera utseendet på bilen.Vi körde väl rätt mycket tuffare med bilen dom sista timmarna och vågade ganska mycket mer, en del ville inte bli omkörda och försökte både med tråkiga prejningar och plötsliga hårda inbromsningar men vi lät oss inte hållas detta till trots utan kom förbi dom flesta relativt lätt, dels har vi en hel del erfarenhet men bilen i sig är fel bil att buffla med för våra medtävlande, stenhård och tung som den är står så förlorar många en kamp ute på banan.

Många var inte beredda på vår tuffa men relativt ok stil, vi hittade ställen (och spårval) att göra omkörningar på som folk inte var beredda på och mången öga visade på förvåning under dagens gång, en del blev nog förbaskade då det var så pass tight att en och annan backspegel rök men ”what a heck” ; ) Ett par gånger misstänkte vi att ett rött kort skulle hamna på oss men så skedde icke och vi hörde inget ont om vår körning vare sig under dagen eller i eftersnacket på nätet.


Grilen tändes och vi lagade varm choklad och grillade burgare, man skall inte underskatta den mängden energi som går åt under ett körpass, helt genomsvettig trots att det var lite kyligt ute talar sitt eget språk, så lite käk satt som en fläskläpp även om det stundtals blev stressigt med maten.


Dom sista 2 timmarna började bilen bli ordentligt sliten, utöver att vi hade haft en hel del närkontakter både bak, fram samt på sidorna så hade bakvagnen börjat låta illa, detta missljud lät som något som när det väl gick i sönder var det slutkört för dagen, detta till trots fortsatte vi plåga bilen hårt men vi kanske kortade ner körpassen per skalle en del. Växelknoppen trillade av regelbundet, discokulan hade något tagit i sönder men bensinstanken hade försvunnit och bullhornet på taket tvekade ALDRIG, en granne hade en kylare över och då vi hade 1.5 timme kvar passade vi på att byta kylaren (vi och vi, vårt team i alla fall ; ) Efter det var tempen perfekt och vi slapp oroa oss för detta moment.


Nu lät bilen riktigt illa och varje start och varje växling så smällde det till ordentligt i baken, körningen började nu bli betydligt tuffare då folk hade kört av sig det värsta, vi var absolut inte sämre än någon annan och gav ALLA vad dom tålde, ibland lite mer. Vi fick nog några som jagade oss och gjorde vad dom kunde för att preja oss, men oj vad dom misslyckades ; )


Nu lät bilen helt SJUKT! så fruktansvärt illa att jag kände domedagen var ytterst nära, vi hade kört kanske 4 och en halv timme, en av oss hade lämnat i förtid för annat så det blev än mer körnig för oss andra, jag lämnade över bilen till min namne i teamet och sa att bilen är nu RIKTIGT slut och dör när som helst. Johan stack i alla fall iväg men han skrek högt när han hörde missljudet från bilen när han körde iväg, otroligt nog höll den ett körpass med johan och nu var det dags för näste man. Johan förklarade att den var konstig och liksom högg till och sedan stannade lite men vi gav minsann inte upp.Vi andra ställde oss för att kika på racet som var högst underhållande även från åskådarplats, nästan omgående kom dåvarande förare i vårt team gåendes och berättade att nu var det HELT slut, bilen hade inte ens kommit ut ur depån innan kardanen hade trillat av, något hade även hänt i diffen då bilen inte gick att rubba vare sig framåt eller bakåt hmmm…


4 timmar och knappt 42 minuter klarades av alltså i stort sett hela loppet, vi var väldigt nöjda med detta även om det såklart hade varit en extra fjäder i hatten med att få fullfölja ett 5 timmars folkraceliknande lopp med en 2000:- bil. Det var rätt skönt att få tagga ner lite innan vi skulle hem och bara stå och titta på dom som var kvar, otroligt nog fanns en Fiat Panda kvar därute en bil jag själv trodde skulle packa tidigare. En hel del andra lågoddsare fanns kvar och bilen som hade haft ledningen sedan länge en Ford Escort skall vi inte snacka om, dock körde dom mer på säkerhet än fort vilken kan funka om man är där för att vinna, vi struntade HELT i vår placering utan fokuserade på att ha roligt och det hade vi från början till slut det vill jag lova.


När loppet var slut var det bara ett par saker kvar, lasta bilen packa ihop allt, prisutdelning samt att ta oss hem och dumpa bil och släp. Att packa våra saker var väl ingen ”big deal” men att lasta bilen på släpet var lite tuffare då den inte gick att köra och inte ens ville rulla, en medtävlande gjorde ett tappert försöka att trycka upp oss på släpet men halvvägs började det bli för tungt och han fick ge upp. Som tur var fanns en hjullastare på plats och när han väl kom till undsättning gick pålastningen snabbt, avlastningen fick vi fundera på hur vi skulle lösa.Till slut var det dags för prisutdelning och lite snack om dagens körning. Själv kom vi på 14:e plats efter 143 varv, en diff på typ 40 varv gentemot vinnande teamet. Vi hade även en bästa varvtid som var runt 12:e tid vilket fick duga. Inga större protester kom fram här och i stort det enda det gnabbades om var hur korrekt bedömningen var av vilka bilar som var FÖR högljudda på banan och därav var tvungna att åtgärda detta innan vidare framfärd. Till nästa race skall detta bedömas med teknik och därmed blir det lika för alla, själv ser jag detta som ett litet problem för många då banan är så dålig på sina ställen efter ett tag och avgassystemen ligger tätt på banan under dagen. Nåja vi som kommer dit nästa gång får väl se hur det kommer att funka.Hemfärden påbörjades och så fort jag kom in och satte mig i passagerarstolen blev mina ögon blytunga, jag var väl inte så pratsam under hemfärden men gjorde sporadiska försök att få ur mig något, vi var så trötta så det var helt sjukt, polaren som körde ensam ringde från sin bil och berättade att han hade slumrat till en mikrosekund och var nära att köra av vägen, jag försökte hålla mig vaken av ren respekt för föraren, ni vet säkert själva hur sövande det är att köra motorväg i mörker, speciellt med ett snarkmonster vid sidan…


Vi fick en tillfällig plats för bilen hos ett av våra medtävlande team tills vi hade möjlighet att köra bilen på skroten, ett spännband runt ett träd och sedan runt draget på bilen gjorde avlastningen av bilen relativt smärtfri. Efter det så stack vi iväg och tvättade av släpet som av någon anledning hade en stor illaluktande fläck diffolja på sig ; ) Väl hemma blev det ett par pilsner och lite käk, kroppen och huvudet var så slut som jag väldigt sällan varit med om, det snurrade i skallen och man var liksom i inte riktigt vid sina sinnes fulla bruk. Gissa om vi alla sov gott den natten…..Vi hade alla haft en skitrolig dag, det hade funnits alla möjliga ingredienser i den här soppan, vi var alla överens om att detta var det helt klart roligaste racet vi kört, om inget konstigt händer så lär vi komma tillbaka i Januari då det är dags för nästa omgång uppe i Laholm. Vill du vara med och köra så läs mer på www.slc/5papp Bilder tagna av oss under dagen hittar du här: [LÄNK]

Fler bilder från vårt team hittar du även här: [LÄNK]


Tack till alla som ställde upp, tack till alla medtävlande och tack till Fredrik som arrangerar detta, utan han hade vi minsann inte fått uppleva detta och en hel del annat! Team Sumpbänders bestod av Johan ”skölden”, Tobbe Tobbelito,Bladet eller ”kardanaxeln” numera? Samt jag själv som av någon anledning blev kallad ”sumpen” efter vår förra omgång då jag HELT oskyldigt (nåja) blev beskylld för att ha spräckt oljetråget så vi fick runda av i förtid.


Hejdå bloggen!
Bloggbild
 
  2008-10-17 Hej bloggen!

Jag erkänner, jag har åsamkat min familj skador som inte går att reparera!

under många års tid har mitt intresse för bilar och motorer varit starkt, dom sista 10 åren har intresset för BMW varit mycket starkt och det sista året
har intresset för att köra på bana varit VÄLDIGT starkt.

Dock blev jag lite extra glad i går då jag satt och pratade med frugan om julen och vad som önskades i julklapp.

"skall jag fortsätta köra så behöver jag ett par vettiga handskar" det var roligt att höra detta som tyder på att det faktiskt finns något långt därinne som tyckte det var en smula roligt med bankörning ; )

I morse hade jag en kvalitetsstund med Beppe i bilen och mitt i allt kläckte han ur sig " pappa, jag vill åka med dig på Nürburgring"

Jag menar grabben är 4 år så det är kanske inte det jag väntade mig att höra.. Visst har han undrat varför jag har bilder på banan på mina kläder, kaffemuggar,tavlor,bilen osv.. men detta var lite oväntat dock väldigt roligt. Visst skall grabben få åka på ringen i lite lugnt tempo, när vet jag inte men blir det inte nästa år så blir det 2010

Jag tycker det är så skoj att utan att pressa på få ge Beppe chansen att redan i tidig ålder komma in i detta om han nu fortsätter att gilla det.

Det var allt i dagens lilla nanoblogg..

Trevlig helg!
 
  2008-10-16 Hej bloggen!

Läser om programmers problem med besiktning av sina bilar, ynka 3 mil tycker jag känns lite fjompigt att gnälla om ; ) Har man en BWM kör man gärna en omväg och har man en M bil gasar man väl gärna lite extra om nöden kräver det : )

Själv fick jag oxå 2 brev igår om besiktning av compacten och frugans gammelbil (745 till salu by the way)

Volvon skulle besiktigas i Fosie i början på December
Compacten föreslogs att jag skulle besiktiga samma dag men i Vinsta, för er som undrar var det ligger finns den en översikt här: [LÄNK]

En nätt liten sträcka på 625km ; ) Troligtvis har någon på bilprovningen tullat lite på spolarvätskan och sedan gått in och börjat boka lite besiktningar ; )

Som tur är har bilprovningen en ypperlig hemsida och båda bilarna gick att boka om till lämpliga tider och platser i ett nafs..

En lite udda sak är att jag faktikskt skulle till Vinstatrakten med bil dagen efter den föreslagna besiktningstiden där uppe, ibland blir det konstigt..

När vi ända talar om konstiga saker så var vi på returbilen jag och beppe i dagarna, beppe frågade snällt när vi gick därifrån om han fick ta en nyckelring han hittat med sig, gubben i kassan sa ja och beppe blev jätteglad.

Senare på kvällen hittade jag nyckelringen slängd i soffan, jag kikade lite på den och då stog det följande med handskriven text på baksidan av nyckelringen "Compact -97" han hade alltså lyckats hitta en nyckelring från en E36 Compact på skroten allt lite udda tyckte jag.

Nästa konstiga sak var att jag gjorde affär på ett akvarietillbehör i dagarna.
Säljaren var vänlig nog att leverera sakerna på jobbet, av en slump gick vi ut på parkeringen, där stog en E46 jag inte kände igen så jag frågade om det var hans, ja det var det, en E46 318 touring som han köpte samtidigt som jag!! samtals ämnet var gjutet en bra stund, givetvis pratade jag varmt om BMWCS och sektion syd med allt vad det innebär.

Senare visade det sig otroligt nog att killen som finns här på autopower hade samma problem som jag med bältet i baksätet och hade svarat på min tråd innan vi träffades, världen är otroligt liten.

Peter läser du detta så tackar jag för smidigt affär och hoppas få se dig i framtiden på våra aktiviteter!

Hejdå bloggen!

 
  2008-09-24 Hej Bloggen!

Hösten är kommen det känns att det är kallare och nog är kvällarna kortare..

Sitter just nu i en liten stuga långt ute på landet i mörkaste Småland och knappar lite, Jag tänkte dra ett par ord om vår höstaktivitet i Sydsektionen som heter Südschleife.

Südschleife har ju blivit en tradition som vi försöker köra varje år, vi kommer troligtvis att lägga mer fokus på denna aktivitet och lite mindre på dom andra, anledningen till detta är enkel, vi tycker det är förbaskat skoj och deltagare verkar tycka det samma.

Årets upplaga började vi snickra på i somras och ganska tidigt stod vägvalet klart, vägarna provkördes och vi föll pladask! Efter det skall man ”bara” skriva roadbooks, testköra rundan igen, skriva frågor, fixa mat, aktiviteter, boka platser med mera, tokmycket jobb men väldigt skoj!

Lite senare började vi marknadsföra aktiviteten och vi fick ganska snabbt ett gott gensvar från folket, strax innan aktiviteten var tror jag det var cirka 30 bilar anmälda och många har ju en medförare, kvällens restaurangbesök hade även den 30 deltagare vilket lovade mycket gott!

Vi hade beslutat att ha starten hos Paulssons Bil i Helsingborg då det var ett geografiskt lämpligt ställe att utgå ifrån. Jag och ett par andra samlades i god tid för gemensam uppfärd. Vädret skulle bli lagom enligt SMHI med 15grader vindstilla och uppehåll, med andra ord perfekt Südschleife-väder!

Väl på plats började vi organisera och inom kort kom första deltagarna, problemet vi hade var att vi inte visste hur många oanmälda som skulle komma och mat fanns ju inte i oändlighet..

Jag tror dom 3 första ekipagen som kom var oanmälda och då vart vi lite nervösa.. Allt flöt på hyfsat även om det blev lite press på anmälningen stundtals.

Paulssons bil var ytterst trevliga och fixade sin del med fika och sådant kanonbra, dom var verkligen tillmötesgående, som en liten bonus hade dom nya faceliftade 3 serien på baksidan, en nyhet som långt ifrån alla sett live. Barnen fick även dom lite extra i form av ritblock och pennor samt lite tabletter. En stjärna i kanten till Paulssons bil helt klart!

När tiden för start var kommen hade vi inte riktigt hunnit anmäla alla och vi såg nu att tidschemat skulle spricka en aning, vi var i alla fall massor med folk och det var verkligen dunderskoj!

Jag lämnade bygget med familjen och hade en följebil som skulle sköta aktivitet 1 (skruva stift i topp på tid) längs med rundan, själv skulle vi placera ut alla frågor längs med rutten fram till lunchstället, så nu körde man rundan för 3:e gången dock med en Volvo 745 då vi hade MASSOR med last.

Allt flöt på och vi kom fram till lunchstället ganska perfekt i tid, lastade ur allt pratade med folket på stället (vallåsens skidanläggning), killen där var väldigt positiv och tillmötesgående vilket var roligt, så ett stort tack till han också!

Det tog inte SÅ lång tid innan första ekipagen kom till oss och parkerade, körningen hade gått bra och nu var dom sugna på lunch, efter hand som folket dök upp dirigerade jag dom ner till lunch och aktivitetsstället. Alla verkade nöjda och glada, en del hade kört fel men hittat tillbaka på egen hand eller med hjälp av oss, en hade kört hem till Götet när han körde fel vilket såklart var synd!

Aktiviteten på Vallåsen var lite udda men det får min fru ta på sig då hon kom med idén. Det gällde alltså att spotta en gelégroda så långt man kunde, jag provade själv innan alla kom och fick iväg den lite över 7 meter en sträcka som visa sig var bland dom allra längsta ; )

Folk hade i alla fall skoj och sen var det ju mat, maten bidde riktigt bra med massor av mat som smakade gott! Eftersom folk kom oanmälda blev 2 deltagare utan riktig mat och fick nöja sig med frallor o godis, som tur var så var det rätt folk som vi kände så det var lugnt.

I Vallåsen blev det ett litet glapp på grund av ett gäng långsamtgående fordon eller rättare sagt en konvoj 850:s som valde att kryssa fram i egen takt, detta gjorde att en del fick vänta lite länge på starten men det fick gå, vi ville inte släppa någon förrän sista man kommit dit för att minimera väntetiden på slutaktiviteten, nästa år släpper vi 850 gubbarna först så blir det nog bättre.

Efter att ha släppt iväg allt folk från Vallåsen for jag direkt mot slutdestinationen där vi hade slutaktivitet, sista frågan samt prisutdelning. Här fanns gott om folk redan och folk var helt klart väldigt nöjda med vad som skett under dagen, vädret hade ju varit ännu bättre än utlovat och både aktiviteter och frågor hade varit på en lagom nivå tydligen.

Slutaktiviteten var lite speciell men även den en tradition som vi försökt få till varje år i en eller annan form. Det vi brukar göra är att ”spränga” en motor som får gå utan kylvatten men med olja. Årets upplaga var en 6 cylindrig motor från BMW, något vissa ansåg vara en hädelse men vi tog den smällen ; ) Tiderna som folk gissade på var mellan minuten och upp mot halvtimmen, själv gissade jag på cirka 3-4 minuter.

Även här blev det ett litet moment av väntan som var en direkt följd av eftersläpet i Vallåsen, en del fick lämna utan att få se sista aktiviteten och en del var relativt rastlösa, vi höll dock ut och till sist kom ett gäng 850:s lufsandes…

I stort sett omgående körde vi igång motorn som startade snällt, efter ett litet tag fick den gå på relativt höga varv och alla stod förväntansfulla och ville se hur det skulle gå.

Då vi hade valt en kvalitetsmotor så höll den väldigt länge och minuterna tickade på 1,2,3,4,5,6,7,8 och här började motorn stånka och variera sitt varv, till slut gav den upp i ett stort rökmoln på cirka 8.30 eller något mer, en tid som var ganska mycket mer än många gissade.

Efter detta rundade vi av dagens aktiviteter med prisutdelning och ännu mer tjöt om bilar och hur trevlig dagen varit. Det fanns relativt gott om priser på bordet och trots att vi hittade på lite extra vinnare fanns det priser kvar men det är på rätt håll i alla fall.

En del av oss eller snarare en hel del av oss hade ju bestämt oss för att äta en bit god mat och svinga en bägare på restaurang Edelweiss i Helsingborg så det bidde relativt snabb hemfärd för dusch och lite annat, tiden hade rusat iväg så det var inte SÅ lång tid till vi skulle vara på plats.

Nåja innan vi skiljdes åt vid motorgården passade alla på att tacka för sig och vi tackade alla för att dom kom, vi fick se en hel del trevliga och ovanliga Bimmers och säkerligen fick dom några riktigt härliga mil med sina bilar på dessa ovanligt böljande skånevägar.

Kvällens aktiviteter var väldigt trevliga med cirka 30 deltagare, stämningen var hög hela kvällen och vi åt god mat och drack en hel del öl men det är en helt annan historia…

Jag och min medarrangör vill passa på och tacka alla som gjorde en insats för Südschleife denna helg

Paulssons Bil som gjorde en stilig insats!
Frugan som var en riktig lifesaver på Vallåsen
Jenny för hennes jobb med både frågor och sin aktivitet
David för sängplatserna
Alla som skänkte priser till Südschleife
Alla andra jag glömt men som gjorde en insats.

Hejdå bloggen!
 
  2008-07-03 Hej bloggen!

Tänkte skriva ett par rader om senaste bankörningen som dagen till ära skulle vara på min hemmabana, min hemmabana är det av flera olika skäl, dels tog jag min racinglicens här med KAK och dels är det rent geografiskt närmaste banan med cirka 8 minuters körtid från hemmet.

Det hörs ganska tydligt om jag traskar i skogen med vovven när det är aktivitet på banan, känns helrätt med det bakgrundljudet enligt mig. Lite Nürburgring varning på detta, älskar att vakna av ljudet från bilarna på Nürburgring, har du inte upplevt det så se till att göra det!

Dagen innan körde vi lite översyn på våra bilar, oljekoll, däcksbyte mm. Oj vad smidigt allt går när man har tillgång till verktyg och lokal (stort tack Tobbe!!!) Kvällen innan var lite av en nagelbitarkväll då det var lite av premiär för mig på nya Sturupsbanan.

En koll på vädret visade att det skulle bli en mkt varm dag med en temperatur mellan 25-30 grader! På kvällen passade jag på att rensa bilen på onödiga saker som hatthylla,barnstolar och annat tjafs. Jag lastade även in lite verktyg, personlig utrustning och annat livsnödvändigt.

Folk kanske tycker jag är lite knäpp men det bjuder jag på här och nu! Klockan ringde klockan 04.30 och efter en snabb kopp kaffe och lite morgontidning var det dags att tvätta bilen, alltså 05.00 stod denne man hemma i skogen och tvättade bilen, jag hoppades innerligt att grannarna inte skulle dyka upp och spä på sina tankar om mig och mina bilar.

Bilen blev i alla fall fullt godkänd efter tvätten och nog såg den representabel ut nu. Jag gjorde i ordning mig själv och såg över allt så jag inte hade missat något vitalt. Klockan 6 dök Jenny upp med sin trevliga lilla röda compact. Det visar sig att Tobbe har en huvudvärk som tydligen var av en annan värld och har beslutat sig för att ansluta lite senare.

Vi rullar iväg och ställer nosen mot Sturup raceway, ett par läckra småvägar och sedan 5 minuter på landsväg för att vara framme vid målet, otroligt smidigt och lyxigt att vara framme så snabbt.

Med insläppet på Mantorp i baknacken hade jag printat ut ett bevis på att jag betalt mitt medlemskap, idag var det inga problem vid incheckningen men dom skojade dock med mig och frågade om jag verkligen var medlem ; )

Väl inne på området började vi leta plats att husera på och efter lite klabb med var vi kunde stå hittade vi en bra plats att stå på. Vi lastade ur allt vi hade med oss och började spankulera runt och se om vi kunde se något spännande.

Det var inte knökfullt med folk utan relativt gott om plats, klockan var iof inte så mycket men det obligatoriska förarmötet skulle börja vid 8 snåret. Vi hörde oss för om vår huvudvärkstyngde vän fick lite dispens och kunde få en genomgång av vad som gäller när han kommer vilket skulle gå att lösa i detta fall.

Förarmötet betades av och det var väl inga sensationer vi gick igenom men nog tycker jag det är viktigt att detta gås igenom inför varje körning så folk inte glömmer bort vad som gäller.

Hettan var redan påtaglig och man kände att detta skulle bli en riktigt het dag och som tur var hade vi tunna kläder på oss och det var ok att köra med höger sidoruta lite nervevad under bankörningen.

Så småningom radade vi upp oss i line-upen och väntade på att det skulle bli dags, nog var man lite mer pirrig nu men tro tusan det efter att man längtat så länge, jämför med en ko som kommer ut på grönbete alla vet hur dom blir..

Till sist var det då dags, dom började nu släppa ut oss på banan och iväg for vi, i vanlig ordning så är det här begreppet ”ta det lugnt” som bortblåst efter några varv. Sturup i modern tappning visade sig vara en riktigt trevlig bana för Compacten med många och tighta svängar.

Det blev gott om körning redan på första passet och allt flöt på helt friktionsfritt, min vapendragare i sin 316ti tog det lite lugnare men gasade på ordentligt lite senare.

Efter att ha taxat in i depån och hoppat ur bilen så kunde jag inte låta bli att småle lite för mig själv.. Det här var verkligen roligt och det kändes hyffsat ok på banan trots min ringa erfarenhet.

Det var nu riktigt varmt på Sturup och yttertempen var över 25 grader och varmare skulle det bli.. Nu var det i alla fall dags för att kika på lite Cupbilar och snacka kurvteknik med mera.

Förra årets cupvinnare är en läcker 323ti som i år har hoppat upp en klass och nu går sjukt bra, ljudet ur denna lilla röda läckerbit är grymt maffigt!!

I år var konkurrensen riktigt tuff och jag tror inte Compacten fick någon 1:a plats men bra gick det i alla fall. Under alla omständigheter var det spännande att följa deras fajter på banan, Sturup är inte så lätt att köra om på så ibland tog det riktigt lång tid innan någon kom förbi framförvarande.

Mer körning stod på schemat och Compactmaffian tvekade inte en sekund! På med utrustningen och ut på banan omgående, jag tyckte det funkade mycket bra på Sturup med klassindelning och liknande, det blev inga dryga väntetider eller strul värt att nämna.

Ute på banan började jag nu känna mig lite hemtam även om dom flesta kurvorna blev tokiga så visste jag hur banan såg ut, nu var det bara att nöta på och lära sig lite spårval.

Dagen till ära var det bara en instruktör på plats och han fick slita med sin läckra M3 E30, Kennie bjöd på en åktur runt banan som var väldigt nyttig, jag tror man skulle behöva en omgång till då jag nog var så exalterad att det mesta glömdes omgående efter att jag hoppat ur bilen. Nog är det något speciellt med dom gamla M bilarna ; ) Stort tack till Kennie då jag även kunde ligga bakom han i bland och se lämpliga spårval.

Att köra på rätt växel är något jag upplever som ganska viktigt och jag TROR att jag kanske kan köra på en växel högre än idag bara jag håller varvet uppe lite. Helt klart skall detta utvärderas, kan jag minska växlandet så borde det innebära mer tid till annat som tex spårval osv ; )

Ännu ett pass gick mot sitt slut och bilen fick jobba ordentligt inget snack, det var attack! Värmen var brutal och yttertempen visade cirka 30 grader, en sak är säker denna värmen i kombination med Sturup käkar både däck och bromsar, hur mycket vågar jag inte tänka på just nu ; )

Mellan passen var man allt lite hungrig, Sturupsbanan hade själv korvgrillning men 50:- för en korv med bröd o läsk gjorde ett flertal av oss förbaskade snacka om att ta hutlöst betalt, personligen hade jag hellre sätt att lokala motorklubben hade stått och grillat DÅ hade det varit lättare att betala en slant men 50:- var bara för dyrt. Med tanke på att banan inte är gratis att hyra precis upplevde jag detta som lite ”suga ut vad vi kan ur kunden” Nästa gång blir det någon tjänstegrill som får tas med!

Vi svettades något grymt och vi drack kopiösa mängder vatten bara för att hålla oss pigga, klockan tickade på och lika säkert som amen i kyrkan blev startfältet för gatbilar relativt tomt på eftermiddagen och med andra ord blev det mer körning till oss som var kvar. Folk har ju annat och göra, bilar går sönder eller man kanske har långt hem eller så är man helt enkelt nöjd.

Vi var inte nöjda eller jo vi var väldigt nöjda, nöjda med att få så mycket tid på banan men vi gav aldrig upp utan nyttjade verkligen tiden till fullo, yttertempen visade nu 32.5 grader ett kort tag och ett litet problem eller rättare sagt två problem hade gjort sig påminda om att inget varar för evigt.

1. Mina R-däck visade tydligt att detta var deras sista körning, gummit hade lossnat ordentligt och ytan var inte lik ett däck alls, som tur vara hade jag fler däck hemma och jag kunde fortfarande köra även om jag hade lite vibrationer i bilen.

2. Som oftast låg man och drog på växlarna och det betydde att jag ofta var uppe på 5500-6000 rpm, vid 5800 varv hade jag under dagen känt en viss tvekan som sedan rätades ut men dock fanns det där som ett litet naggande irritationsmoment.

Fram på eftermiddagen blev problemet tydligare och det var inte lika skoj att tokgasa men jag fortsatta trots detta då det inte verkade vara ett jätteproblem som riskerade bilen.

Körningen flöt på oerhört bra och jag hade verkligen full attack på kurvorna, en del kurvor gick riktigt bra men ett par stycken hade jag kraftiga problem med och jag fick labba lite för att försöka hitta bättre spårval, mer nötning är vad som krävs för att få det totala flytet, en hårnål som resulterade i kraftigt hjulspinn på ena hjulet krävde antingen ett ägg under gasen eller att man var driftingkung ; )

Detta råder man säkert bot på med en diffspärr i bakaxeln, den som lever får väl se vad midsommartomten hade med sig ; ) Trots allt upplevde jag att jag kunde hålla jämnt med många och även passera en del, visst blev jag passerad av en del bilar under dagen men dom var relativt lätträknade. På Mantorp var det en helt annan femma med alla M3:or som spettade på något sjukt.

Den andra delen av Compactmaffian körde 316 men fick riktigt bra fart på bilen framförallt när det svängde, en del av förklaringen är ett coiloverkit som gör bilen både stenhård och lägre än glocalnet! Hade man haft ett sådant så jäklar! Vi får väl se vad midsommartomten hade med sig ; )

Stundtals hade jag svårt att närma mig Jenny framför allt på baksidan fläskades det på ordentligt, motorstyrkan i min bil gjorde till slut henne tvungen att vika av men det var verkligen tydligt att stor motor inte är allt framförallt inte på små knixiga banor som Sturup.

Lite senare på dagen eskalerade mitt motorproblem och på start o mål rakan dog nu motorn under en sekund och jag blev lite försiktig, jag valde att köra en bunke varv till med ett betydligt lägre tempo mest för att leta bättre spårval osv.

Vad som orsakade mina problem visste jag inte och någon direkt idé på vad det kunde vara hade jag inte iheller. Utöver detta problem så var nu mina R däck HELT slut och det mesta av gummit hade korvat ihop sig i värmen så bilen upplevdes rulla på 4-kantiga däck något som gjorde körningen mer eller mindre ointressant, värmen hade varit hård mot både däck och bromsar det är en sak som är helt säker.

Till slut var det otroligt lite bilar på banan och vi valde att tagga ner för dagen, alla var helt slut i värmen och faktum var att Sportklubben valde att stänga ner banan lite tidigare då alla var mätta på körning vilket får ses som ett mycket gott betyg!

Inne i depån sörplade vi i oss några liter vatten och började sedan samla ihop våra saker R-däcken lät vi sitta på då vi har SÅ nära hem från Sturup! Helt klart var vi nöjda med dagens körning, jag var nöjd med mig själv men även med bilen trots att den strulade lite på slutet.

Det som var bäst av allt var att hela dagen flöt på mycket bra, vi hade INGA logistiska problem, inga avåkningar vad jag minns, inga fula trix på banan utan alla skötte sig som tänkt, allt som allt en toppendag och faktum är att hittills är det min absolut roligaste dag PÅ bana överhuvudtaget.

Att man fått blodad tand för det här med bankörning är ett understatement och direkt efter började man fundera på nästa event med sportklubben som är på Anderstorp, kanske inte Compactens bästa bana men nog är det skoj att få beta av våra svenska banor i sakta mak.

Vi passade på att tacka dom som skulle tackas och började dra oss hemåt, kvällen innehöll en grillfest hos den andra delen av Compactmaffian och gissa vad vi pratade om där ; ) Normalt sett brukar jag inte spotta i glaset och inte denna gången iheller men oj vad man var billig i drift denna kväll, en lätt snusning på locket så var man färdig, nåja nästan i alla fall ; )

Gissa om man sov gott sen på kvällen oj oj oj….

Jag vill passa på att tacka Need For Speed för all hjälp!, BMWSC för ett bra jobb med arrangemanget, Frugan Marie och kotten Bepep för att ni kom och supportade mig samt alla andra medförare som gjorde träffen till precis vad det skulle vara, en toppendag att minnas och njuta av under lång tid!

Hejdå bloggen!
Bloggbild
 
  2008-06-21 Hej Bloggen!

Förra helgen var polaren sugen på att köpa bil och då skall det minsann köpas BASTA!

En E46 328 i trakterna av Värnamo fightades med en del andra om att vara billigaste 328 som var något att ha enligt annons. Samtal med ägaren gav lite mer info ett par mindre skador, rost på huv men inte mkt annat.

Vi beslutade oss för att hänga med om det skulle bli affär så att vännen hade en chans att få med bilen hem, valet av bil var ganska enkelt då en av oss kör 120D som går snålt trots trimbox (195hk/400nm)

Teamet som skulle åka upp var jag, Beppe, Tobbe o Johan alltså 4 experter som var på hugget vad det gäller bimmers! Resan upp påbörjades runt lunch och Jag o Beppe hade laddat med saft o bullar till kommande stopp.

Resan tuffade på i 120:n som är förvånansvärt trevlig att åka i och köra, full respekt för vridet på motorvägen, omkörningar är typ INGET problem utan nerväxlingar. En välutrustad sådan hade smakat fågel , utseendet har jag vant mig vid och i rätt vinkel är den klockren enligt mig. Jag tror dessutom att den med rätt styling kan bli ascool, läs rätt fälgar,Mpaket, trevlig sänkning mm.

Första stoppet kom efter tydliga påtryckningar från Beppe vid Mölletofta där vi inmundigade lite mat, en glass som avslutning rundade av det hela och vi var ready to go!

Inga fler revolutioner längs med vägen, vi blev omkörda av en alltid lika trevlig 575 Maranello (enligt Tobbe fick Maranellon kämpa sig förbi vi andra är dock lite osäkra på den uppgiften ; )

Strax innan Ljungby önskade Beppe få hoppa av hos ”faffa” och det var inga problem då han bor parallellt med motorvägen strax innan Ljungby, vi dumpade Beppe där och åkte relativt omgående vidare mot vårt mål.

Sista biten flöt på snabbt och i god tid tog vi kotakt med säljaren och spikade plats för mötet, valet föll på en Mack ute vid motorvägen så det var simpelt att hitta för oss.

Vi var först på plats och parkerade bilen och väntade in killen i fråga. Efter ett tag började vi bli rastlösa och tittade oss omkring, helt plötsligt kläcker Tobbe ur sig ”där sitter getter i den bilen”

Vi reagerade knappt eller typ ”Mmmm eller hur” Han upprepade sig och var nu tydligare ”DET SITTER GETTER I DEN BILEN!!!”

Vi kollade åt samma håll som han och när vi kikade lite närmare på en bil en bit bort såg vi att han talade sanning, där var minsann 3-4 killingar i baksätet och vi rusade ut för att föreviga detta ögonblick som för oss var rätt udda, getterna var placerade i en pall med pallkragar och baksätet var fällt så dom hade en lite ”hage” att gå runt i. Vi garvade friskt och försökte plåta dom vilket gick sisådär då rutorna var både immiga och skitiga.

När vi lugnat ner oss så såg vi till slut att killen med E46 var på ingående och vi var såklart nyfnikna ; )
Vi hälsade och kom överens om att flytta oss en bit bort då det var full kaos på macken med turister och annat löst folk som störde oss i detta mycket viktiga arbete.

Vi hoppade in i bilen för att följa efter säljaren men… Innan jag hade hunnit in i bilen så började Tobbe av någon anledning köra, resultatet av detta blev att han körde över min fot och stannade av mitt skrik när han var mitt på foten, det tog en evighet innan bilen rullades bakåt och jag kunde frigöra min fot, visst var det lite panik/rädsla i mitt skrik men även en 120D med runflat däck väger en skvätt, RF däcken är dessutom stenhårda det kan min fot intyga.

Till slut hade jag fått loss foten och det var dags att se över hur det hade gått med foten. Faktum var att det inte hade hänt så mycket. Lite ont hade jag men det var rätt lugnt, knasig pryl var det i alla fall och så här efteråt skrattar vi åt det.

Nåja vi körde bort en bit och påbörjade inspektionen av bilen. På avstånd såg bilen trevlig ut, svart e46 med alpina fälgar är alltid en bra början, när vi började kika lite närmare på bilen upptäckte vi fler och fler defekter.

Det fanns rost både bak och fram,krockskada vänster bakre hjulhus, bula på huven,hemmabyggd stereoanläggning i skuffen med 200 kablar åt alla håll och kanter ,AC som tog 15 minuter att få kyla på. Frontspoilern var utbytt och hansprayad vilket såg förskräckligt ut och ingen av oss förstår varför man gör en sådan klen insats på en bil som är så pass ny..

Minst en av fälgarna hade behov av renovering och vi hittade en del annat också. Spekulanten i fråga tog i alla fall ut bilen på en provtur medan vi andra lade oss i gräset och bara njöt av livet.

Vi diskuterade om han skulle köpa den och vad vi själva tyckte om bilen, visst var den billig men frågan är HUR billig den är när man gjort vid det som behövdes göra vid. Vi är ju inte den typen som bara kör vidare med alla defekter utan det MÅSTE göras vid annars mår vi inte bra vi BMW tokar ; )

Resultatet av provkörningen gav ingen mersmak och efter lite diskuterande och funderande beslutades att inte göra affär utan att leta vidare.

Vi passade på att ta en kort fika på plats innan vi vände kosan söderut. Vi passade även på att skanna av blocket och se om det fanns några andra intressanta objekt längs med vägen. Det visade sig vara ganska tunnsått med bilar som passade men det är verkligen köparens marknad nu så bilar kommer nog fram med tiden.

Även jag hade en bil jag var lite nyfiken på och det objektet fanns i Helsingborg så vi skulle ta det på vägen hem. Bilen i fråga var en E46 325 02 MED 12000 mil till ett oroväckande lågt pris, tyvärr är marknaden lite halvrutten idag så nog blir man lite skum på bilar som är FÖR billiga. Att ta en flukt på bilen i fråga kostar ju inget så varför inte!

I Ljungbytrakten hämtade vi upp Beppe lite snabbt och sedan fortsatte vi mot Helsingborg i rask takt, dieselbrännaren fick jobba och verkade trivas med det.

I god tid innan Helsingborg försökte jag få kontakt med ägaren och fick kontakt efter ett tag.
Vi körde till adressen och väntade in killen som var lite sen, bilen skulle enligt utsaga finnas på jobbet och adressen vi fick var VÄLDIGT nära en vimpelfirma så vi misstänkte att det var där.

Dock visade det sig att vi hade fel, bilen fanns en lite bit bort på en rekondfirma som bilägaren hade.
Bilen blev utkörd i dagsljus och det lät väldigt konstigt från bilen, vi trodde det var handbromsen eller nåt som skramlade så det var inget märkvärdigt.

Bilen så fräsch och hel ut på utsidan, att bilen var tokputsade förvånade inte mig då den stod på en rekondfirma, invändigt var det lite sämre då bilen för det första var inrökt och förarstolen hade stora tydliga fläckar som såg omöjliga att få bort. Ägaren hade enligt egen utsago inte hunnit försöka ta bort fläckarna något vi tyckte lät märkligt…

Under motorhuven var det även putsat och lite för blankt på nåt vis.. Vi hittade ett problem som visade sig vara kostsamt att åtgärda, någon hade monterat glödlamporna fel och det hade resulterat i att insatserna var sönderbrända, nya insatser säljs inte lösa utan det var 3700:-/st och båda måste bytas.

För övrigt var det en knäckt bakrutetorkare som hittades. Bilen levererades med vinterdäck på alufälgar som ser ut som plåtfälgar.
En snabb kalkyl över åtgärderna och min magkänsla fick mig att hoppa av, något stämde inte och VAD det var kunden ingen peka på, säljaren var inte speciellt trevlig i heller vilket spädde på det hela.

Min vän blev dock sugen på bilen och frågade om det var ok att koppla upp en diagnosdator på bilen för att se om där var många fel och dubbelkolla mätarställningen. Inte här i heller hittades något att anmärka på men någon affär blev det inte och det var lite konstigt då bilen kostade otroligt lite.

Det visade sig sen när vi kom hem att 10 lappar hade det kostat att få i ordning bilen och även om den fortfarande var prisvärd då vill i alla fall inte jag ha en inrökt bil, näe jag ångrar absolut inte att jag hoppade på den bilen, det var ju dessutom en 318 och inte en 325 vi skulle ha ; )

Så det blev en hemresa utan något bilköp alls, vi var inte ledsna för det men visst är det uppenbart att det finns mycket skräp ute på marknaden och inte allt för sällan verkar ägaren tro bilen är betydligt bättre vad dom verkligen är.

Den sista biten hem från Helsingborg gick bra och det var skönt att komma hem trots allt.
Vi hade haft det trevligt och det var lite händelserikt med både getter och plattfötter ; )
Fler bilsökaraffärer lär komma då i alla fall min familj skall ha en ny bil och så fort fler intressanta objekt dyker upp så är jag där.

Hejdå bloggen!
Bloggbild
  2008-06-21 328:an som var dagens första att kika på. Bloggbild
  2008-06-21 Diagnosdator är GULD att ha med vid köp och visar en hel del intressanta saker man kan missa annars. Bloggbild
  2008-06-21 Getterna visar oss baken när vi fotograferar dom, udda och roligt inslag. Bloggbild
  2008-06-21 Trevlig röd karamell som gärna hade fått husera på min parkering. Bloggbild
 
  2008-06-20 Hej Bloggen!

Jag vill bara passa på och önska alla här på Autopower en riktigt mysig midsommar!

Själv åker jag ut på landet i en Packard från 1952 vilket är nästintill lika fint som en BMW ; )

Sköt om er och ta det lugnt ute på vägarna, det är trots allt en helg förenat med mycket trafikolyckor.

Hejdå bloggen!
 
  2008-06-11 Hej bloggen!

Förra veckan blev det en liten längre åktur i familjens Volvo 745 och då kan man ju undra om det kan vara av intresse för läsare här på autopower?

Jo det kan det faktiskt för anledningen till resan var att en punkt på ihopabyggandet av en viss M3 E30 (inte min men en väns) kunde bockas av, resan skulle ske en torsdag eftermiddag och efter lite jox med jobb och min Beppe så hade vi lastat in oss alla i bilen, jag Tobbe och Beppe!

Navigatorn ställdes in på en adress typ 20-25 mil hemmaifrån och så sakteliga cruisade vi fram genom Skånes vägnät…

Beppe behagade somna direkt och det är väl det smartaste man kan göra för at beta av tiden i en 745 från Torslanda, tyvärr kunde ju inte jag göra det då jag satt bakom ratten ; ) Ett kort stopp för intag av livsnödvändig glass var allt annars körde vi raka vägen till målet.

Stolarna och komforten är väl om man skall vara ärlig helt ok ute på raka landsvägar i 745:an dock skall den bytas ut inom kort och det blir troligen en E46 men det tar vi i en annan blogg vid ett annat tillfälle.

Målet för dagens resa är ett företag som heter ACM och dom befinner sig i utkanten av Karlskrona, ACM håller på med motorer,däck men framförallt med tillverkning av delar i kompositmaterial som glasfiber och kolfiber, om jag säger så här vi skulle inte handla däck, motorer eller glasfiber ; )

Förresten vägen dit kantades av en lite speciell sak, sweden rock festival var man tvungen att köra igenom och det var lite roligt, tänk dig själv 30000 långhåriga halv eller helfulla hårdrockare som samsas på en ganska begränsad yta, fy bubblan vad dom partade och headbangade!!
Inte min pryl det där men nog såg dom ut att trivas som fisken i vattnet ; )

Väl framme på lokala gatan Silvervägen vaknade Beppe och undrade var vi var, perfekt timing tyckte jag. Ett kort samtal till Lars Adolfsson som är ägare till ACM gjorde oss lite klokare på var det var trodde vi men icke sa nicke vi hittade inte stället och fick invänta assistans från ägaren.

Ställets skylt hittades extremt diskret placerad på marken och inte var det konstigt att vi inte hittade stället, väl på plats skakade vi tass med Lars och äntrade byggnaden, Lars hade ju stängt redan kl. 2 och nu var klockan lite över 5 så vi accepterade Lars besked om att han hade lite tight med tid,
vi hade ju inte hela dagen på oss vi i heller.

Vi fick iallafall en rundvandring i en riktigt fräsch lokal med både kompositbageri,däckverkstad och egen rallybilsavdelning , efter det kollade vi in finishen på objektet för dagen som inte var något mindre än en kolfiberhuv till M3 E30.

Finishen såg mycket lovande ut och en viss Tobbe sken upp som ett barn på julafton, nervositeten var påtaglig under resans gång för kvalitetsbrister, att peta ihop en sådan huv i kolfiber kan inte vem som helst göra om det skall se klockrent ut vad jag förstår.

På ovanvåningen kunde vi beskåda ett litet lager trevliga formar, färdiga att göra nya trevliga saker i, som huvar,kofångare,dörrar osv.. Nog blev man lite sugen, det fanns även lite compactdelar som tex. baklucka att köpa.

Tiden var som sagt knapp för ägaren och vi rundade av med lite visitkort och prislistor vilket skulle bli perfekt dräggelobjekt för dom som inte körde (jag körde ju såklart ; (

Ett trevligt besök var nu avslutat och vi skulle nu vidare för lite fika hos en viss profil på AP, först skulle vi dock införskaffa lite detaljer till fikan, efter ett kort tag hittade vi lokala ICA och handlade lite godsaker. In med rätt adress i min fd TomTom och i ett nafs var vi framme, via telefon fick vi exakta parkeringspositioner på millimetern, uppe i sitt fönster satt nämligen Micke ”Dr. Puts” Olsson och instruerade oss hur vi skulle undvika böter men slippa gå för många meter ; )

Ja då var vi framme hos Micke och det var trevligt, förvisso inte så länge sedan sist men vi har alltid nåt strunt att tjöta om, Micke är ungkarl konstaterade jag ganska snabbt då han saknade en hel del viktiga attiraljer i köket och pikningen var igång. Bossig som jag är tog jag kommandot omgående och lyckades få ihop´et trots alla brister ; )

Ut på gården och parkerade oss alla vid ett par bord & bänkar, solen värmde på och vi hade varmt och mysigt. Köttbullsmackor varvades med kaffe tills vi var proppfulla allihopa, inte minst Beppe som säkert tryckte i sig 1000 köttbullar (enligt han själv) Mycket tjöt senare kände vi oss redo för en returresa i Volvon med allt vad det innebär ; )

Vi tackade Micke för besöket och hoppade in i bilen för vidare färd mot Malmö. Resan hem var väl så smärtfri som den kunde vara, även denna gång passerade vi 30000 långhåriga nu riktigtt fulla ungdomar som skrek något obegripligt medan ölen flödade. Få undantag fanns i både ålder och alkoholstatus.

En bra stund senare var vi på plats för att ”dumpa” huven, en av oss var VÄLDIGT sugen på att montera huv och det var inte jag ; ) vi nöjde oss dock med lite ”lägga ovanpå” montering och plåtade lite, måste ju erkänna att den var riktigt sweet den däringa huven och nog ryckte det lite i baguetten, kolfiber är bara så läckert och jag kunde redan nu ana hur saftigt det kommer att bli med några lager klarlack!

Resan var över och vi var rätt slut efter en lång resa allihopa, vi hade haft trevligt och framför oss hade vi en förhoppningsvis ännu trevligare helg med bankörning på programmet men mer om det i nästa blogg…

Hejdå bloggen!
Bloggbild
  2008-06-11 Glasfiberlucka till E36 Compakt Bloggbild
  2008-06-11 Fika hos Micke, Beppe ser lite seg ut ; ) Bloggbild
  2008-06-11 Huven ligger på plats för att skapa sig en bild av det hela. LÄCKERT! Bloggbild
 
  2008-05-02 Hej bloggen!

Ber om ursäkt om jag upprepar en del från föregående blogg men detta är en sammanfattning av HELA helgen så som jag minns den ; )

Jaha då var årets riktiga sk. BMW helg avklarad. Helgen har ju varit fullspäckad med roligheter som började redan på fredag kväll och slutade först på söndag eftermiddag.

Micke ”Dr Puts” Olsson anlände inte så sent som vi trodde utan kvällen var ung och humöret på topp
Härligt svensk fredagshusmanskost i form av Tacos varvades med flytande vitaminer och prat om allt mellan himmel och jord.

Det var hög stämning hela kvällen och vi gick bland annat igenom vad som skulle ske under morgondagen. Varje sig Micke jag eller frugan har något emot dessa flytande vitaminer och inom en inte allt för lång stund hade vi verkligen det glatt.

Tonen var så där rå men hjärtlig som vi alla uppskattade, vi varvade vinterns bravader med vad som komma skall i sommar, sommaren är ju väldigt intensiv med väldigt mycket framförallt i början på säsongen.

Dock tror jag vi var överens om att Knutstorpsträffen i Augusti är den stora träffen för oss åtminstone och inte ens för all glass i hela världen vill jag inte var utan den träffen (nåja om det är Ben & Jerrys kan jag fundera)

Jaha till slut så ger även den tappraste upp och grannarna undrade nog om sågverket öppnat filial i Torup då 3 hjältar sågade timmer i sina sängar så det stod härliga till, men så är det väl när man haft skoj eller?

Lördagsmorgon var en alldels underbar sådan trots viss hårvärk, vädret såg helt ok ut och fågelsång varvades med blommande körsbärsträd utanför fönstret, tuppen gjorde sig påmind om dess existens men inte på ett störande vis!

Dagsprogrammet bestod av ett par delmoment

1. Försök att få bort fasanrepor på johans högra compactsida
2. träff på Förenade Bil
3. Dags för vitaminer igen (i förebyggande syfte)
4. Utgång med firande av födelsedagsgris samt därtill lämpliga vitaminer och någon liten köttbit för den goda sakens skull.
5. Någon form av vidareutveckling av restaurangbesöket som inte spikats.
6. Sågning av timmer

Nåja nu var det dags att åka på träff men som alla vet så kan inte Micke visa upp sin bil på träff om det finns dammkorn på bilen och det fanns det tydligen ; ) så det vi började med var att blåsa av våra bilar på preem rosengård, inget långvarigt besök och trevliga tessan i kassan var impad över hur snabbt vi lyckades tvätta våra bilar. Resultatet blev väl därefter men vi var lite sena och ville inte missa dagens huvudaktivitet.

Raskt iväg för en kort motorvägsrunda så att bilarna torkade, denna runda inkluderade lite aktiv rondellkörning och tydligen hade Micke lite svårt att hänga med Compacten enligt egen utsago, själv tröttnar jag inte på rondeller och det fick Micke smaka på då det blev något extra varv på vägen ; )

Till slut var vi på plats i Förenade bils nybyggda väldigt påkostade och vackra komplex vid yttre ringvägen i utkanten av Malmö, läget torde vara rätt gött med tanke på att det passerar MASSOR av bilar som ser bygganden och det går inte att ta miste på vad som erbjuds.

Det var gott om bilar på plats då vi anlände en knapp timme efter start. En Läcker röd M roadster och en viss vit M3 E30 gjorde mig lite knäsvag redan på parkeringen. BMW:s eget utbud av bilar på parkeringen är riktigt fett i dagsläget men jag är där SÅ ofta så jag är lite avtrubbad gällande det utbudet.

Inne i huset bubblade det av folk och aktivitet, det märktes att det var en vårträff för folk hade saknat varandra och det pratades hej vilt i små klungor runt om i huset.

Det är alltid lika skoj att träffa sina medmänniskor som är förstående inför vårt intresse som i vissas ögon kan te sig lite sjukligt (talar för mig själv i alla fall) Här kan man verkligen prata om det man vill utan att folk ruttnar på en direkt, själv blir jag så glad åt detta och mysfaktorn är hög.

Mingel varvas med fluktande på vagnparken och då framförallt M3/M3 Cab men även 1 serie Coupé får det att vattnas i munnen, utöver den lätt sjuka prisbilden så är det en fenomenal bil den lilla Coupén men att hosta upp över en halv mille för en liten bil med trevlig motor och lagom utrustning är något horribelt eller?

Det bjuds på massor av trevligheter under träffen i form av kläder och accessoarer till förmånliga priser, lite gamla reservdelar till riktigt låga priser, rabatter på R-däck och Oljor mm mm.

Kaffe och kaka fanns även på plats till dom som uppskattade sådant. Senare under träffen skulle det bli auktion på en del saker men mer om det lite senare.

Under tiden vi minglade kom Micke jag och Beppe fram till att vi skulle provköra 335 cab som var rätt bil att testa en dag som denna, dels var det vackert väder, bilen i sig ser VÄLDIGT trevlig ut och den har en motor vi alla var väldigt nyfikna på.

I väntan på att vår testbil för dagen skulle bli ledig passade vi på att göra något vi skulle gjort för länge sedan. Vi uppvaktade Christina på Förenade bil med blommor och presentkort samt ett diplom där vi tackar för ett mycket gott samarbete med sydsektionen.

Vi passade även på att berätta för henne att vi ordnat så att hon är ständig medlem i moderklubben, en utmärkelse som ganska få kan stoltsera med. Nog var Christina glad över uppvaktningen och körde igång med tacktal och lite annat skoj. Pricken över I:et kommer på Knutstorpsträffen då Christina kommer att få en plakett som visar att hon är ständig medlem i BMW Club Schweden, kanske inte det vikigaste men säkerligen trevligt det också.

Jaha, en sak som ofta förekommer på Förenade bils träffar är auktion på reservdelar som blivit såkallade surdegar och antagligen legat för länge. I dagsläget var utbudet högst begränsat men en del fanns det att fynda, 4st 15”eller 16” E39 fälgar gick för 150:-, själv fyndade jag en BMW klocka för 50:- och ett insynskydd till en E46 touring för små pengar, nypriset var sjuka 5600:- Roligt är det alltid på dess auktioner då man aldrig vet vad man kan fynda, stämningen är hög från båda sidor och objekten avyttras i en rask takt.

Till slut är även detta avklarat och folk vandar hem med dom mest konstiga delar, en del har gjort riktiga fynd och andra som jag själv måste ju köpa en E46 nu i alla fall för att det skall klassas som ett fynd, senare den dagen berättade jag för frugan om fyndet, hon var inte alls oäven till inköp av en E46:a till insynskyddet ; ) Hennes Volvo är trygg men SÅ tråkig och faktum är att vi så smått börjat kika på en ersättare som troligtvis kommer att ha sitt ursprung i Bayern!

Provkörning av 335 cab stod nu på programmet, till slut var vi på plats alla 3 och det kändes inte dumt! En läckert vit 335 cab med cognacsfärgad inredning (vet inte om det var cognac men åt det hållet annars) taket var nerfällt, Beppe satt i sin barnstol och Micke fick äran att påbörja provturen.

vi smög iväg lite mjukt men med ett sug från dess dubbla turboaggregat som inte gick att maskera helt vilket man uppskattar. 3 stycken killar i en tokläcker bil lämnade området med ett stort fånig flin i hela huvudet, inte blev det tråkigare sen i heller. Micke var inte sen att falla för denna läckerbit och redan efter första testen av motorns karaktär var han klar över att detta var en bil helt i hans smak.

Suget från den 306 hk starka sexan med dubbelturbo är såklart imponerande och 0-100 lär betas av på höga 5:or Jämförelsen mellan Mickes E36 och denna var såklart intressant ur flera vinklar, dels cab-konstruktionen med vindbrus och teknik runt upp/nerfällning men även hur dom lyckats få dagens cab att kännas som en ”vanlig” bil utan cabens karakteristiska flex, nu har jag själv inte kört en vanlig 335 med tak men nog kändes bilen mycket vridstyd trots avsaknaden av tak, E36:an flexar ganska ordentligt i jämförelse men visst vore det konstigt om utvecklingen inte gick framåt, det skiljer ju trots allt sådär på en höft 15 år mellan modellerna.

Vi hittade massor av små trevliga vägar och konstigt nog bär alla dessa vägar till mina hemtrakter som är ett paradis att framföra en cab i, vi gjorde ett förarbyte efter ett tag och nu var det min tur att få testa. Micke var verkligen såld och hade han haft en nätt summa (vet inte vad den kostade men kanske 5-6 hundra tusen) i börsen så hade han nog lagt dom på disken och sagt ”jag tar den”

Beppe satt där bak och inspekterade inredningen och bara njöt, 2 kommentarer fälldes och det var ”den var ganska häftig” och ”min frisyr ser konstig ut pappa” Jag ser detta som ett godkännande av bilen från den unga generationen ; )

Nåja nu äntrade jag vänstra stolen och hittade rätt direkt som man ofta gör i en BImmer, stolarna var fantastiska på alla sätt, att lyckas få ihop en sportig stol med komfort och elegans klarar inte alla av men dock BMW, här satt man som en kung!

Petade i 1:an och gled iväg, upptäckte direkt hur lättkörd bilen var genom stora delar av registret, växlarna bara rann på och vips var man uppe i hastigheter som inte var så bra om man vill ha kvar sitt körkort. Twinturbotekniken gjorde sitt jobb effektivt MEN som Tony Irwing brukar säga..

Jag har här faktiskt lite kritik mot BMW och dess utveckling dom senare åren. Jag är rädd för att man i jakten på perfektion glömmer bort människan bakom ratten, det jag upplever idag när jag testar en ny BMW är en form av perfektion men där saknas någon slags PASSION, motorerna har en sömlös effektkurva utan några större svackor eller pucklar och det gillar inte jag i alla fall.

En motor på över 300 hästar vill jag skall kännas som en sådan men jag tycker inte man lyckas bra med det, visst ett fett sug finns men var är rycket,kicken det här som kitttlar lite i en? Nej det skulle isåfall finnas ställbar karaktär på motorn i stil med M3 men i ännu högre grad för på M3 E46 är det väl mest gasresponsen man ändar på motorns karaktär. Den dagen man har en graf på touchskärmen i mittpanelen där man kan dra upp sin egen effektkurva välkomnar jag ; )

Nog om detta, bilen är såklart underbar på 9.9 av 10 punkter och under rådande omständigheter önskade man att tiden vi hade på oss var betydligt längre. Vi rundade av testen med en serie bilder på bilen, Beppe fick agera modell och han trivdes rätt bra med det.

Klubbträffen gick mot sitt slut och jag gick själv in för att runda av mina affärer, en del reservdelar varvades med accessoarer och bilvårdsprodukter. Följande inköp gjordes under dagen:

1. Fotstöd till M5 E39 (till compacten)
2. Ny låsmutter till fälgarna
3. Tvätthandske
4. Original inredningsrengörningsmedel (det ordet i alfapet!)
5. F1 2007 Bag som såg väldigt trevlig och rymlig ut.
6. Lackstift till Compacten
7. M tshirt
8. Något mindre till dörrsidan inför kommande backspegelsmontage.

Väskan var ju klockren till alla inköp, dock var insynskyddet väldigt skrymmande och fick med nöd och näppe plats i Compacten trots fällt säte.
Vi passade på att tacka för en väldigt trevlig träff och slog ens sista flukt i hallen innan vi gick ut och spikade vad som skulle ske senare idag.

Senare på dagen var det dags för lite vård av våra kroppar invändigt och utvändigt, en snabb dusch och sedan var det fokus på b-vitaminer igen ; )

Min bling-bling faktor är ju för hög det vet en del redan och det verkar svårt att få ordning på, en bakläpp alá M5 E39 som köptes färdiglackad på Ebay för väldigt länge sedan skulle smetas på idag. Micke är en petig typ så han fick agera påsättare vilket han uppskattade ; ) Själv stod jag bara som bihang och såg till att han skötte sig och det gjorde han!

resultatet blev mycket bra och det var precis på den nivån jag ville lägga mig, en diskret spoiler men som ändå ger bilen en personlig touch. Tack för hjälpen Micke!

Lite senare var det dags för restaurangbesök tillsammans med goda vänner. Vi hade ordnat det så fint att vi fick skjuts in till staden och inte vilken skjuts som helst utan i en väldigt läcker Packard från 1950! Bilen var väldigt charmig trots sina små brister i form av slingrande bakvagn ; ) Känslan som infann sig i baksätet var speciell och utrymmet var gigantiskt!

Väl på plats fick vi serverat god mat och ädla drycker i generösa mängder. Kvällen fortsatte sedan på en mindre krog tills vi alla stupade, författaren själv somnade i vanlig ordning på krogen, ett så kallat hopplöst fall ; (

Söndagen startade vi med en rejäl skånsk frukost vilket satt fint. Det var en perfekt dag att var lite slö, efter avklarad frukost äntrade vi skogen för en liten tipsrunda, allt för att försöka väcka liv i livsandarna, resultatet var väl sådär, synkronisering av gång och tal förbättrades påtagligt men det var fortfarande en bit kvar till normalt skick.


Formel 1 stod sedan på programmet och vad kan vara bättre att softa till än F1? Vi njöt ordentligt och hade det bra helt enkelt. Tiden går så himla fort när man har det bra och helt plötlsigt var det eftermiddag och dags för Micke att vända kosan hemåt.

Det nyinförskaffade vindskyddet var han SÅ glad för och hemresan skulle ske nercabbat vilket bevisar lite hur bra det var..

En mycket trevlig helg var över lika snabbt som man säger ”flasklock” men så är det ju och vi vet att det kommer fler trevligheter, inte minst knutstorpsträffen som är årets definitiva höjdpunkt!
Jag vill rikta ett stort tack till Förenade bil för deras insats, till Micke för hans besök och insats.

Jag hoppas verkligen att ni som inte är medlemmar i klubben gör slag i saken detta året, vi hittar på en hel del roliga saker men det behövs alltid nytt friskt blod, har ni några frågor om vår verksamhet så tveka inte att höra av er, jag lovar att vara till hjälp om jag kan!

Hejdå bloggen! Bloggbild
 
  2008-04-26 Godmorgon bloggen!

Då har vi vänt på steken och Micke ligger och snarkar! Som sagt Micke "tokputs" Olsson kom på besök i gårkväll. En väldigt trevlig kväll i
B-vitaminens tecken!!

Som vanligt börjar man gråta när hans objekt dyker upp och av någon konstig anledning går alla i försvarsläge och letar fel på bilen ; ) Vi hittade massor med dammkorn, ett hårstrå,grus vid ena sidokjolen osv.. Detta trots att han bara kört från Karlskrona med bilen, är det inte pinsamt så säg ; )

Idag blir det en dag med blandad kompott.

Vi börjar såklart med en stadig frukost, sedan blir det troligtvis ett par drag med polermaskinen på compacten efter min fasanjakt ; ) inte långt därefter blir det BMW träff på Förenade bil med allt vad det innebär.

Efter det skall vi nog försöka hitta lite ställen att plåta våra bilar på och ett litet försök att blinga johasn bil skall vi oxå göra såklart, jag menar en dag utan att jag blingifierar något verkar ju inte finnas.

Jag hade förresten besök av ytterligare en bil igår i form av en E46 320 som framföres av Ulf, det var riktigt trevligt och se hur fint det har gått med hans konvertering från Mercedes till Bmw på ganska kort tid. Jag menrar 10 år med W124 trollar man inte bort, dom flesta av oss vet att det är ett tryggt kassaskåp.

Nåja igår gick han igång ordentligt och jag triggade han lite med en Riegerkatalgog, inte många sekunder senare var han igång och han är värre än jag it´s a promixe! Ett visst sug efter lite bankörning visade sig igår och vi hoppas såklart att även Uffe testar på det.

Igår kom det fram att Schmiedmann öppnar i Kungsbacka samma helg jag skall till Göteborg/Mantorp, Pratade med lokala folket igår och otroligt nog har westsektionen en träff i Kungsbacka samma dag dock TROR jag inte dom hade koll på detta med Schmiedmann´s öppnande.

Det blir en kombinationsrik Göteborgsvända och trots att jag startar från Malmö 7 på morgonen känner jag att det blir mycket stressigt den dagen.

Näe nu går jag och lagar frukost till familjen och vår högsnarkande vän från Öst "Dr Puts"

Hejdå bloggen!
  2008-04-26 Än så länge har vi haft en underbar dag här i Syd, men mer om det i nästa storblogg.

Kan någon gissa vad Micke gör på bilden och kan någon se vad vi gjort på bilen?

Nu skall vi ut och fira av en födesedagsgris och inmundiga vitamner för att håret skall börja växa (skam den som ger sig)

Hejdå bloggen! Bloggbild
 
  2008-03-12 Hej!

Var idag på studiobesök hos lokala Jaguaråterförsäljaren, efter ett kort tag kom det fram att alla som ville skulle få tillfälle att provköra deras HELT nya modell XF,storleksmässigt i stil med 5/7 serien och med en prissättning som börjar runt 450.000

Till att börja med fick jag äran att agera chaufför åt ett par som INTE vill köra men dock åka, det blev 2,7 liters dieselsexa med turbo.

Saker som kom fram under körturen

Behaglig belysning i bilen
Relativt högljudd med gott om vägljud (17")
Växlar mjukt både upp och ner
Alla gillade kurvljusen som tändes vid lägre hastigheter.

Lite anonyma motorer och enligt mig lätt sladdrig styrning

Fjädringen var förvånande stötig för biltypen.

pekskärm, keyless entry och ventilationsmunstycken som "vrids på" vid start i kombintation med "växelspak" som kommer upp ur mitkonsollen
gjorde det hela lite roligare iallafall nu i början.

Växelpaddlar i all ära men på dieseln var det gränsfall och på bensinaren helt onödigt då den var alldeles för effektsvag för att vilja köras med paddlar.

Personligen gillar jag karrossen även om dom gamla jaggorna känns mer Jaguarish ; )

Direkt efter denna provtur fick vi ta bensinmodellen på en tur, här var det annorlunda på flera plan.

Denna var betydligt tystare trots 18" !!
Motorn var väldigt anonym och saknade både vridmoment och spets

Växellådan kändes inte lika "smooth" och vi upplevde några knepiga ljud vi inte kunde specificera.

Summa summarum så var det väl ungerfär vad vi förväntat oss av en "engelsman" men en jaguar passar inte med en svag bensinare, dock finns en v8 både med och utan kompressor och den lär vara betydligt trevligare att köra.

Trevligt var det iallafall ikväll och visst är det skoj att ha lite koll på våra konkurrerande märken.

På vägen hem fick jag köra 120D så nu har man testat den oxå, rolig? definitivt, men min compact ligger mig varmt om hjärtat!

Hejdå bloggen! Bloggbild
 
  2008-01-23 Hej bloggen!

Var på Förenade Bil igår och det första jag såg när jag kom in var en sprillans ny 123D Coupé med M-paket Jag kan säga en sak att jag föll pladask direkt, vill ha faktorn är skyhög men ekonomin är tyvärr i botten. Gör som jag och njut av bilden, ni får stå ut med nallekvalitet men vill ni ser högkvalitativa bilder av 1 serie Coupe hittar ni blandannat en serie här: Bloggbild
 
  2008-01-16 Skriver ett par korta rader och känner mig lättad nu när AP är tillbaka efter en hel kväll utan att vara tillgänglig.

Otroligt vad beroende man är, detta är i stil med
"man saknar inte kossan förrän båset är tomt"

Nej det var verkligen jobbigt igår, man var ju tvungen att umgås o försöka vara social ; )

Men nu är det slut med det!
 
  2007-11-27 Äntligen var det lördag och vi skulle genomföra vårt 5 pappsrace i Laholm! Upp i ottan (04.15) för att dricka kaffe och njuta av tystnaden (läs inga barn)

Kom iväg och landade vid racebilen runt 6 på morgonen. Efter lite förberedelser bar det iväg mot Laholm. Konstigt nog kom vi inte mer än 150 meter förrän det tog stopp.

Ett litet flickstycke som var trasigt inombords hade bestämt sig för att hoppa från en bro, jag och en av teamkillarna lyckades gripa tag i henna och hålla henne fast tills polis och brandkår kunde hjälpa oss få över henne på rätt sida, det var en mkt längre historia än så och den var otäck men till slut kom vi därifrån både vi och flickan alla med polisbil men vår var förvisso hemmamålad...

45 minuter försenade men med giltigt skäl bar det av vidare mot Laholm, vädret var strålande och vi såg verkligen framemot dagen,

Resan gick toppen trots att vi grubblade mkt på vad som egentligen hände tidigare, vi hittade ganska lätt den lilla bana mitt ute i intet. Väl på plats uppdagades en salig röra av bilar som alla stog och frustade likt hästar som var på väg att utfodras.

Ett kort testvarv gjorde oss klara över att detta skulle bli en mkt tuff dag för bilen, det var typ 90% sand/grus och inte var den hård utan snarare väldigt mjuk så att bilen sjönk ner rätt bra.

Efter alla meetings,betalningar osv så gick starten, vi hade sedan länge bestämt oss för att inte försöka vinna utan att försöka ha skoj och genomföra hela loppet.

Ganska fort blev banan tämligen kass och bilarna fick mycket stryk, vår bil klagade inte nämvärt trots dom stora påfrestningarna och vi turades om i ganska korta intervaller att köra.

Själva körningen var givetvis AP-rolig då det var en blandning av rallycross,racing och stock car (minst av det sista) På ett par av partierna fanns möjlighet till uppställ som skulle impat på vem som helst och inte många missade den möjligheten ; )

Efter ett bra tag dog vår bil och vi fick puttas in i depån av banans eget gröna monster.

Det visade sig att bränslepumpsreläet packat och vi lyckades brygga det och sedan köra vidare (29 minuters stopp)

Färden gick vidare och bilen gick mycket bra, bilen såg förövrigt väldigt välhållen ut och gissa om folk uppskattade vår utsmyckning av bilen med tillhörande blåljus och fungerande siren!

"dagens roligaste" hördes mm mm.

Med tiden blev banan sämre och sämre för att mot mitten av racet vara riktigt illa, nu hade kanske 35% av bilarna brutit på grund av trasiga kylare,bakaxlar,motorer som skurit mm mm.

Efter 2.5 timmar hade vi enbart råkat ut för 2 däcksbyte, bränslepumpsreläet och det var vi mycket nöjda med, Men säg den saga som håller för alltid, under en av mina rundor tändes oljetryckslampan och jag körde rakt in i depån.

Det visade sig att sumpen spruckit och vi var tvungna att lämna walkover. Det kändes såklart snopet och jag måste erkänna att jag fick lite ångest då jag troligtvis orsakat skadan.

Det var nu inte mer och göra än att plocka ihop allt och sedan snällt stå och njuta av detta spektakulära evenemang tills 5 timmar hade avverkats. Det var verkligen underhållning och ganska fort hade vi förträngt vår bil och varvade bredställshower med korvgrillning.

I vanlig ordning var det småbilar som tog hem segern (Toyota) även om en Volvo 745 kom med i toppen.

Summan av det hela är att vi hade en supertrevlig dag och att vi kommer tillbaka redan i Januari om allt funkar som tänkt.

Denna gång skall måtten på hasplåten stämma vilket dom inte gjorde i Fredags när den skulle på, hade den suttit på plats hade jag nog inte sumpat sumpen. Utöver detta skall bilen med stor sannolikhet AGADIFFAS för lite bättre framkomlighet.

Bilden visar när jag själv lyckas passera en Mercedes 190 som hade vissa likheter med en skräckfilm om en bil som var odödlig, Jag TROR mercan var mer i depån än på banan och alla gånger var det med ånga flera meter uppåt och åt alla andra håll bilen rullade in i depån.

Det visade sig att dom körde utan kylare ett par timmar och efterhand den blev för varm körde dom in och svalkade motorn med vatten ; ) Till slut efter MÅNGA turer gav dom upp men cudos till kämpaglöden i det gänget!

Vårt eget resultat var 71 varv genomförda och jag tror vinnaren passerade 150 varv. Ett lite bevis på att vi gjorde ok ifrån oss på 2.5 timme var att det fanns bilar som genomförde hela racet men trots detta hade färre varv än oss och det kändes såklart bra ; )

Har ni möjlighet så missa INTE detta tokroliga evenemang, håll koll på [LÄNK] för att se när det är dags nästa gång.

Skickar även ett par tankar till flickan på bron och önskar henne lycka till i framtiden även om hon skällde ut mig på bron för att jag höll fast henne. Bloggbild
 
  2007-11-22 I våras så var det ett race kallat 5 pappsrace på Ljungbyhed lite längre upp i Skåne (gammalt flygfält till krigsflygskolan) Tävlingen går ut på att köra så många varv som möjligt under 5 timmar. Bilen Måste säljas för 5000:- efter loppet om någon visar intresse. Bilen skall vara besiktningsbar detta är kraven i grova drag.

Med dessa premisser framför oss bestämde jag och ett gäng för att absolut vara med, bil införskaffades genom att en av oss donerade sin stående men rätt välmående E28 528 och arbetet påbörjades i rask takt med lättning, service osv osv.

Tyvärr så fanns det omständigheter som gjorde att vi inte kunde genomföra det hela då ett par av oss fick förhinder. Själv blev jag uppringd av en vän och hans team som jag konstigt nog ett par veckor tidigare tipsade om detta race, dom undrade om jag vill ta en plats i deras team!

Givetvis passade det klockrent och trots stundtals snökaos på vägen upp och under racet samt en RIKTIG isbana var det otroligt roligt, bilen var en 1802 och jag kan väl säga att det inte var en optimal bil på isbana men skoj hade vi!

Bilen kördes både dit och var fullt körbar hem vilket får anses som ett gott betyg, ett stort antal bilar packade ihop tidigt och en del fick inte ens ett varv (en annan i mitt team blev oxå uppringd av ett annat team, han fick NOLL varv på grund av skuren motor.)

Nåja för ett tag sedan fick vårt team reda på att det var dags för ett nytt 5 pappsrace, denna gång på en folkracebana i Laholm, alla tyckte det skulle bli skitskoj och bilen fanns ju redan även om den stått utomhus ett bra tag nu.

Med en powerbooster i handen besökte vi bilen och trot om ni vill men efter 5 sekunders nötande på startmotorn gick bilen igång och motorn spann som en katt!

Bilen har nu gjorts iordning på alla dess vis, lättning, tyngder i baken, målning, fräscha vinterdäck, nya torkare fyllt på vätskor, nya stötdämpare fram (Budget från biltema) medmera medmera.

På lördag är det äntligen dags och vi är alla laddade för detta race, det roliga är att det är under någorlunda kontrollerade omständigheter och att det kostar småpengar att deltaga. Kör vi bara med huvudet allihopa så kan vi nog uppnå vårt motto för dagen att ha roligt under 5 timmar och inte sikta på att vinna utan att ha skoj.

Saker vi är nervösa för är överhettning, kylarproblem då den är mkt utsatt vid en frontkrock, underlaget bör inte vara FÖR geggigt då blir det jobbigt, under alla omständigheter skall vi ha skoj.

vill ni läsa mer om racet så hittar ni info här: [LÄNK]

Har ni inget för er så åk upp och heja på oss!
bilen blev en 518 CSL där C:et står för Cop edition...

Siren och Blåljus monteras under fredagen för att få bilen komplett liksom.
Bloggbild
 
  2007-11-09 Idag var det Sverigepremiär för BMW:s lillebror, Minis version av en Touring, närmare bestämt Mini Clubman i diverse olika utförande. Det erbjöds ett flertal motorer från Miljödiesel (0,45l/mil) Upp till Clubman Cooper S, utöver motorerna fanns det en uppsjö av olika utrustnings och färgsättningsalternativ vilket borgar för att man ganska enkelt kan få en bil som inte är exakt som grannens.

Själv tände jag till direkt första gången jag såg clubman på bild och inte var det någon besvikelse att se den live. Bilen är väldigt luftig och rymlig och upplevs som en busbil med rygga eller nåt.

Med dom tuffa svängdörrarna helöppna och baksätet nerfällt får du ett gigantisk lastutrymme.

Mini är inte någon billig bil och med en utrustnings lista inte långt efter en BMW kryper det såklart iväg prismässigt ganska fort. Flera av demobilarna kostade över 250.000,,någon kostade över 300 och då är det inte någon gigantisk bil som är fullsmetad med utrustning.

Testade en mini för nåt år sedan då i form av en med liten motor, trots bristen på effekt upplevdes bilen som pigg, körglad och med den berömda gokartväghållningen. Redan då ställde jag mig positiv till Mini även om jag inte uppskattade vissa saker i deras designtänkande.

Clubman känns som ett välkommet tillskott i familjen och i tankarna satte jag på lite roliga fälgar, monterade på ett schysst chassie på min Clubman Cooper S och körde skiten ur den på Nürburgring ; )

Sen vaknade jag och insåg att min compact kommer hem imorrn om jag får som jag vill. Compacten kommer att skänka mig massor med körglädje det är jag övertygad om redan nu, compacten får väl agera systermodell till mini och rent effekt mässigt ligger väl 323Ti i klass med Cooper S ?

Ni som skall ut och köra under fredagen får ta det lugnt då det både skall blåsa ordentligt och snöa en hel del i stora delar av den nedre hälften av Sverige.

Freude am fahren! Bloggbild
 
  2007-11-03 02 Tii vandrade idag vidare till Göteborgstrakten. Mannen som köpte bilen var mycket nöjd trots att bilen inte var fläckfri. I morse passade jag på att ta en tur med min far i bilen , vi snurrade runt i skånska skogarna och njöt av små kurviga vägar.

Jag önskar bilen och ägaren en lycklig framtid utan massa tråkigheter.

Freude am Fahren
 
  2007-11-02 Hallelulja moment!

Idag blev det ett lite annorlunda fordon till dagis för vidare färd till Jobb, Beppe påtalade för dagispersonalen att vi hade kört skrotbmw till dagis ;) Nåja jag har överseeende med det denna gången..

Bilen i fråga är en Tii -75 som idag skall besiktas för att sedan förhoppningsvis säljas till någon hugad spekulant. Bilen i fråga är min bortgångne grannes FD fru och alltså inte min.

Det var verkligen en underbar höstmorgon med kyla i luften, dimman låg tätt och herr kügelfisher verkade uppskatta den kalla fuktiga och riktigt råa skåneluften.

Mobilen fick duga till att försöka fånga detta hallelulja moment, håll tummarna för att SBP inte skickar ut någon nitisk person då jag upptäckte att spolarfunktionen är utslagen. Bloggbild
 
  2006-09-08 Harakiri eller tvångströja nästa?

jag blir galen,knäpp,huvet trillar av, vet inte var jag skall ta vägen. Stångar huvet i väggen men kan inte släppa saken.

Igår ringde en "vän" och erbjöd mig en rätt udda sak som dom flesta inte hade tackat nej till. Speciellt inte om man som jag är tokig i platsen jag pratar om.

Jag fick erbjudande om att ta en M3 E46 och köra den ner till Nürburgring, soppa betald osv, ett par dagar senare kör jag den hem även då med soppan betald.

Nå tänker ni where´s the catch? nja egentligen finns det ingen hake, men med den korta varseln är det för mig mkt svårt att lösa både familjeåtaganden och mitt ansvar inom företaget.

Kontentan är att jag får tacka nej till detta fantastiska erbjudande men det innebär samtidigt att man kommer att gräma sig får en lång tid framöver. Finns det något roligare än att vara i/på/vid ringen i gott sällskap? finns det många roligare bimmers än en M3 E46? Finns mkt som slår alla ljugarhistorier på sena kvällen borta på Lindenhof? näe det är SÅ jäkla nice så jag vet inte var jag skall ta vägen.

Dags att stånga vidare..... Bloggbild
 
  2006-08-11 Jaha då var man tillbaka i vardagen efter 14 dagars bilsemster och 260 mil bakom ratten på E38:an snittade 1.04 men 4 dagar i tjockhult med mer blyfotade chaufförer sänkte väl inte snittet ; )

Har under dessa 14 dagar hunnit med massor, besök i Ljungbytrakten en natt och där lånade Beppe o jag farsans duett för en nostalgisk åktur (satt och torrkörde duett och PV massor av gånger tills jag 6 år gammal körde fick köra en Amazon på egen hand!) Kinnekulleträffen var trevlig att besöka och Chrille o Lena är duktiga på sin sak även om jag har svårt att tänka mig Kinnekulle som en värdig efterträdare till Knutstorp, knutan har SÅ mkt gratis som är svårt att hitta på andra ställen. Vi får hoppas att vi hittar en lösning med tiden,

Passerade genom Göta kanal området (vackert), Hassoland, en natt utanför ASKersund för att sedan landa i Tjockhult på pensionat Askerholm.

4 underhållande dagar med excellent guide och med massor av trevliga aktiviteteter gjorde gott för själen, Plankstekar,GT:s och massor med snacks har totalt förstört min viktminkskning för tillfället men det tar vi igen inom kort. Kalle & Viktor gjorde en av kvällarna extra underhållande då dom är smått galna på ett vis jag gillar... skål på er (igen)


Åland var tänkt som nästa destination men i sista sekund bokades 4 dagar på Gotland in då priset var förvånansvärt ok båt+bil+4 dagars boende med frukost under 3 lappar) På vägen över funderade jag på var Gotland Ring låg då det givetvis skulle besökas. Jag hittade INGEN info om gotland ring och bestämde mig för att lösa detta senare. Lustigt nog passerades skyltar bara 20 minuter före vi kom fram till vårt boende på norra delen av Gotland.

Dag 2 besöktes Gotland Ring och vägen in dit var väldigt udda och inget för toksänkta bimmers med spoilers hit och dit då det var rätt dåliga grusvägar osv. E38:an tuffade på som en Cross Country och vi belönades med en mycket speciell vy väl på plats. Gotland Ring är beläget i ett kalkbrott och hela banan kantas av gigantiska Vindkraftverk. Det speciella ljuset i kombination med dom vinande vindmöllorna gjorde besöket till något speciellt och lite kusligt till en början. Det enda vi såg var ett lite "partytält" och några uppradade "jag rullar" modell V50 Kamerans slutare började troligtvis glöda av allt plåtande på detta udda men ändå maffiga place.

Efter ett tag dök en annan besökare upp och kort därefter kom en reppresentant för banan i en bil och bjöd in oss till "partytältet" vi fick en full genomgång av historian, tidiga banskisser, gällande banskisser samt kommande banskisser. Som grädde på moset fick vi frågan om vi ville köra ett par varv på banan!! Vi fick till och han som guide 2 varv för att sedan själv få klämma ett par stycken.

Beppe o frugan fick snällt hoppa av efter ett tag så jag kunde gasa lite mer. E38:a/automat är i mina ögon riktigt fel bil på banan men man fick iallafall testa på detta "sveriges nürburgring" Jag fick till råga på allt ett eget varv efteråt enbart för plåtning av banan osv. Riktigt nice och mycket mer än jag någonsin hade hoppats på.

För övrigt kan jag varmt rek Gotland som semesterställe med massor av trevliga småvägar,underbara bad, fantastikt vackert Visby och oförglömliga Fårö!

En sak som gör denna semester oförglömlig är att Beppe lärde sig säga BMW och att kunna se vilka bilar som är BMW, han är väldigt noga med att påpeka så fort han ser en, tårarna är nära då jag inser att min son börjar förstå vad som är viktigt här i livet ; )

Efter Gotland gick turen relativt smärtfritt genom blekinge för att via en natt i Folkes domäner snabbt ta oss hemåt igenom alla regnskurar och åskattacker. VI hade iallafall tur med vädret.

i förra bloggen skrev jag att vi börjde semestern med inbrott på företgatet och som grädde på moset avslutades semestern med ännu ett så helt perfekt har det inte varit men materia går alltid att ersätta, minnen däremot dom är oersättliga...

Tack till E38:an som gjorde ett gott jobb trost många mil och hög värme varje dag, ett visst mått av parkinsons förvärrades och framvagnen skall få lite översyn inom kort i övrigt var det en klockren semesterbil.

ps. vi gjorde ett besök på sveriges troligtvis värsta gatukök, hungern tvingade oss in på ett ställe som hette Sammys i mjällby om jag inte minns fel.
Stället var SÅ snuskigt och INGET var rätt på haket så ett varningens finger, kör vidare så kommer det såklart MASSOR med bättre ställen bara en liten bit längre fram (murphys lag igen)

lite bilder bifogas från semesterns höjdpunkter ( i den mån kameran var med)

första bilden blir på Duetten i min fars ägo Bloggbild
  2006-08-11 läcker 6:a från Kinnekulle Bloggbild
  2006-08-11 väldigt stylad e36 från Kinnekulle Bloggbild
  2006-08-11 Lycklig Beppe på bimmerbike och böna där bak i form av Lena Bloggbild
  2006-08-11 mumsig 02 turbobild Bloggbild
  2006-08-11 Bumsans läckra E34 M5 (otroligt välskött) Bloggbild
  2006-08-11 Efter ett morgondopp intogs frukost i denna inspirerande miljö utanför ASKersund Bloggbild
  2006-08-11 lustig historia plåtad på rastplats utanför Strängnäs Bloggbild
  2006-08-11 Beppe åker Bauercab limousin i stockhult Bloggbild
  2006-08-11 vacker E38 i vacker miljö nära gamla stan i stockhult
Bloggbild
  2006-08-11 vägen från Gotland Ring tillbaka till civilisationen Bloggbild
  2006-08-11 Bild från Gotland Ring Bloggbild
  2006-08-11 Bild II från Gotland Ring Bloggbild
  2006-08-11 Bild III från Gotland Ring Bloggbild
 
  2006-07-27 Då var dag 1 på bilsemestern avklarad, skönt att äntligen få komma iväg på lite äventyr. semestern började lite tungt med inbrott på företaget dag 1 men det tänker vi inte på nu!

E38 är en perfekt semesterbil och 3.5 liters motorn räcker till i 99.9 av fallen, bränelförbrukningen sjunker stadigt och slutade idag på 1.05 vilket SKALL ner under litern på lördag. kliman gör sitt jobb fläckfritt och det är SÅ skönt att hoppa in i kärran.

Sitter nu ute på landet upp mot Ljungby och planerar lite inför besöket på Kinnekulle i helgen. Skall bli väldigt trevligt att kika på alla fina bimmers och träffa alla andra tokar från sverige.

Hoppas såklart på bra väder vilket jag tror det blir.

Efter Kinnekulle bör det av så sakta mot Stockholm och en välkänd (ökänd?) AP profil men vi har en dag i "kläm" så har ni några tips på vad man kan hitta på mellan Kinnekulle och stockholm så ge oss gärna lite tips, SMS 0733 712661 är det bästa då internetaccessen kommer att vara ytterst begränsad.

Trevliga vägar till kinnekulle är såklart oxå intressant då vi vill undvika motorvägar i den mån det går.

TomTom:s 910 är under hårdtest och än så länge har den gjort ett mycket gott jobb, hållaren är inte klockren precis men i övrigt är TomTom som vanligt väldigt trevlig och fullsmetad med finesser.

kvällen har rundats av med bantningsfientlig grillmat och flytande B-vitaminer (för mitt tunna hår)
men det är ju semester!!

Ha det gott alla!
 
  2006-07-21 Cirkushunden Acke förvånar chockad BMWägare, läs den otroliga historien!!

Skämt åsido så var jag med om en udda sak i dagaran, var och hälsade på en nybliven E38 ägare i Malmö (inga namn men han har även en E34 M5 och är originalfreak ut i tåspetsarna)

Tiden var knapp och hettan var otrolig (se bild 1) så jag lämnade bilen igång med kliman på fullt, då bilen stog i en lätt lutning gick dörren igen något jag inte reflekterade över först.. En kort inspektion av e38:an och jag gick bort till bilen. Döm om min förvåning när jag ser att bilen är låst!! min hund hade otroligt nog kommit åt en knapp på mittkonsollen som är cirka 15x15mm och låst alla dörrar inifrån!! Där stog man med bilen igång,hunden därinne och reservnyckel inlåst 2.5 mil från platsen....

Jag försökte ett tag att locka o pocka på vovven så att han skulle komma åt knappen igen men insåg att chansen var hyffsat liten. Efter ett tag gav jag i stort sett upp men iaktog hunden en sista gång, nu såg jag att han satte fötterna som oftast på mittarmstödet och inte mittkonsollen, med lite trixande fick jag han att ställa sig på mittkonsollen och efter några minuter klickade det till i låsen och VIPS for knopparna upp!! Att skälla på hunden var omöjligt däremot fick han vet hur duktig han var som fixade så vi kom därifrån.

Det luriga var att han alltid går och lägger sig om jag är i närheten så hela tiden fick jag jobba på avstånd och göra saker som gjorde hunden intresserad, gissa om förbipasserande folk undrade vad jag sysslade med när jag stog och hoppade,pockade och lockade på en bil..

Det var iallafall ett minne jag sällan glömmer och det hade ju trots allt ett gott slut. Kontentan av det hela blir väl att jag inte lämnar bilen med nyckeln i tändningslåset fler gånger om än för en så kort stund. Learn by doing eller vad heter det? (Bild 2)

Bilen jag pratade om i mitt förra inlägg här i bloggen en epatraktor modell 02 pickis kom otroligt nog körandes förbi mitt hus ute i skogen häromdan, konstigt att det sker när jag ALDRIG sett bilen innan förra gången för nån vecka sedan. (bild 3)

Min egen bil rullar inte så mkt men inför ombesiktningen pga klen handbroms har Need For Speed ombesörjt byte av skivor,backar och belägg bak så nu skall den väl gå igenom. Stort tack för ett ultrasnabbt jobb och till och med leverans av bilen, snyggt jobbat i vanlig ordning pojkar. Bloggbild
  2006-07-21 Bloggbild
  2006-07-21 sorry för den dåliga mobilkvaliteten på bilderna men ni ser säkert vad det föreställer... Bloggbild
 
  2006-07-09 Då var man tillbaka i en av sina bloggar!
Besiktningen av E38:an gick bra förutom den oanvända handbromsen som han inte var nöjd med.

Fräscha däck är på plats och det var en helsikes skillnad i uppträdandet med dessa däck jämfört med dom sletna som satt på innan.

Såg en udda skapelse för ett tag sdan, en 02 pickis, ok tänker ni det har man sett förr men om jag säger att det dessutom var en EPA traktor!

Sämre start på sin bilkarriär kan man nog ha ; )

Idag såg jag en annan udda syn i ett välbärgat område söder om malmö, sommarhusets parkering pryddes av 2 helfräscha bimmers men det som gjorde mig glad och avundsjuk var det diskreta märket i båda bilarnas bakruta, En diskret påminelse om att dom har det väldigt skoj även när dom inte kör BMW, vissa är gud extra god mot..

Snart dags för bilsemester och då skall förhoppningsvis Kinnekulle besökas och mycket mycket annat, någon som bjuder på fika i Sverige så är ni självklart välkomna med inbjudan i gästboken eller nåt, till alla andra som skall ha semester så hoppas jag ni får en riktigt mysig sådan med många mil bakom ratten på din favvobimmer. Bloggbild
 
  2006-06-27 I dagarna tre har man haft finbesök från Stockhult, det har varit intressant med lite åka i 12 cylindrig manuellt växlad supertourer. Fick även känna på lite själv idag och bilen känns precis sådär tight som man vill, draget saknades inte och vridet finns i stort sett HELA tiden.

Någon 850 lär det inte bli då den inte finns i touring (tur är väl det) men nog skall vi försöka hitta något nytt att ha i garaget.

Sitter och läser lite i min blogg och ser att jag berättar om mina nya fälgar, det blev ju faktist inte dom fälgarna till slut på grund av diverse strul men det bidde nåt annat. Fälgen jag valde i stället heter style 25 har jag för mig och är en smidd fälg som jag redan lärt mig uppskatta ordentligt. Den har en speciell lyster som klär bilen bra.

På fredag blir det fräscha däck och besiktning av E38:an Bloggbild
 
  2006-06-23 Hej alla!

Bloggandet har släpat efter och så kommer det nog att bli ett tag. Vill iallafall passa på att önska er alla en riktigt god midsommar och ta det lite lugnt med körande i helgen.

Freude ahm fahren
 
  2006-03-13 Ytterligare en styv månad har fladdrat förbi och fortfarande är det TOK kallt ute. Nu är det bra med snö för nu vill man ju putsa lite på bettan och glida lite sommarvägar.

Det var en stor dag för Bettan och mig idag då bettan vandra över till 2 siffrigt (20000 mil) och jag själv vägde in på 2 siffrigt vilket såklart kändes gött.

Ebay fortsätter fresta med fynd och både lite krom och nya microfilter med aktivt kol är inköpta.
Har även investerat i nya sommarfälgar som nu bara skall betalas och skeppas hit. Mina Rondell 58 med däck 235/45/17 är till salu om någon är sugen..

I dagarna monterade en god vän min ICE link+ samt en Ipod mini i bilen vilket jag har sett framemot ett tag.

Tyvärr visade det sig inte funka så bra då jag inte kan välja Ipoden som källa.

Dension jobbar på en lösning så får vi väl se hur det slutar. Det kan såklart vara en monteringsmiss men ipoden tar emot laddning och SÅ svårt var det inte att montera, dom få kopplingar som utfördes kändes rätt svårt att misslyckas med,

Jag är inte singel så tyvärr accepteras ej att jag demonterar tillexempel fronten och duschar med den som andra tokar här på Auopower Näe här har man fått smyga med sakerna (nästan iallafall) men det gör inget. Tlll våren är vi 2 tokar som skall putsa och feja på våra bimmers så då frugan vika sig för majoriteten ; )

Beppe har lyckats irritera mamma lite genom att relativt ofta tjoa till när han ser en BMW, vid besök på Förenade bil i dagarna blev han både mutad med glass och leksaksbil från personalen och det lär han inte glömma "lass" är favoriten iallafall bland ätbara saker,,

Vad gäller hans framfarter med den eldrivna bimmern i hemmet så kan han iallafal backa och köra framåt samt styra när han vill, bromsen är totalt ointressant då han hellre krockar med hunden eller varför inte mula pappas skenben.

Hur bekväm och lyxig min E38 än är så kan jag inte dölja för mig själv att jag ofta tänker på min E34 och saknar den sanna körgläden den gav mig,

Bilen var till åren och motorn var kanske en åldedomlig bensinslukande konstruktion men så som jag fick ihop den så skänkte den mig glädje här ute på skogsvägarna. Det svider lite extra i hjärtat när man vet att bilen skrotades kort efter min ägotid. Idag passerade jag "kyrkogården" och var nära att åka in och hälsa på bilen men näe...

Vi får väl se vad det blir för karross nästa gång och när det nu blir ett byte.

E34 M5 hade varit skoj men som vardagsbil? nja..

E39 540 Touring manuell är säkert skoj men jag är lite osäker på E39:ans körglädje, finns den där eller? (nu får jag väl Hasso o Tsaros på mig men jag VILL få vettiga inputs gällande E39 540 manuell)

jag passar på att bifoga en bild på en fälg, mina kommande sommarfälgar vilka kan kanske uppfattas som alldagliga men jag uppskattade dom mer och mer för varje gång jag såg dom och till slut köpte jag en egen uppsättning.

En anledning till att det blev dessa är komfort men även att det känns rätt med originalfälgar och att dessa ingår i faceliften om jag inte har fel.

Freude ahm fahren! Bloggbild
 
  2006-02-10 Då var det dags att blogga lite igen, vintern ger inte upp och fortfarande är landskapet vitt och termometern är som oftast under strecket. Ebay håller ett järngrepp om mig och nu är jag på jakt efter bättre passande fälgar än mina Rondell 58 (till salu om någon är sugen) Idag skall det köras gokart med en stor kund till oss och det skall bli väldigt skoj, hoppas såklart man har en chans till bra placering men okänd bana, asfaltsunderlag och rätt sunkiga kartar vad jag hört ger mig inga högodds..

E38:an tuffar på och det sker inget dramatisk,

Bytte bil med grannen ett par timmar igår då jag behövde mycket lastutrymme, kommentaren efteråt var att han tyckte det påminde om ett flygplan och att det plingade överallt, han kom i kontakt med både PDC och varning om låg yttertemp. Det kan inte vara lätt att köra en teknikfattig Renault och hoppa in i en E38 ; )


Beppes bil har nu blivit uppgraderad med en personlig registreringsskylt och även om den var lite "stor" till bilen blev både Beppe och jag nöjda med resultatet.

En vecka kvar till bimmerabend, missa inte detta och glöm inte att anmäla er i tråden här: [LÄNK] Bloggbild
 
  2006-02-02 Känner mig som ett barn på nytt, Asken har smittat av sig och Ebay är flitigt besökt. Satt och bevakade dimljus till bettan då båda är spräckta och nya kostar 1200:-/st fick tag på 2 st från samma köpare för 370:-! lite frakt osv men det blir ändå högst överkomligt. Räkna med att dessa skall få nån slags transparent pansarplåt på sig så dom inte spricker.

Har även hunnit med att köra lite gokartcup med KAK och fick ta mej tusan en silvermedalj! gissa om jag är stolt...

Bettan gjorde mig besviken då det visar sig att en ventil som håller kylarvattnet läcker och dom rackarna kostar 2 lappar nya! med lite tur kanske man kan hitta en på Ebay ; )

Bimmerabend kommer närmare och närmare, fler han anmält sig och det är väldigt skoj! Bloggbild
 
  2006-01-28 Egentligen inget nytt på fronten, hittade en rolig pryl på nätet och kunde inte låta bli att beställa en till Beppes nya bimmer. Blev ni nyfikna kika vidare här
[LÄNK]
Bloggbild
 
  2006-01-26 bloggen "försvann" idag igen men jag tog en backup till wordpad innan det hände, är det bara jag som har sporadiska problem med att sidan laddas om och inte hittas därefter? strunt samma här kommer själva bloggen.
--------------------------------------------------------
Idag fick jag besök på jobet av en E60 M5 fullsmetad med 600 mil på mätaren. blev lovad en provtur lite längre fram i vår när snön försvunnit. Snacka om bra födelsedagspresent ; ) Nu är man ju en 38 taggare och måste editera profilen. Mossan gav mig en sämsskinnstork och frugan köpte en schysst kompressor så man kan blåsa bort dammpartiklar från bilen till våren. Alla tiders att min omgivning vet vad man vill ha och behöver, för vem behöver inte en sämsskinntork? ; )

Bettan tuffar på men saknar våren och vill bli omhändertagen bättre det känner jag på mig. Bloggbild
 
  2006-01-24 skrev precis en superlång blogg som bara försvann, pallar inte skriva om den.

Det mest uddda i dag var att jag var på leksaks affären och bläddrade i PRECIS samma bok som don salvatore 87 bloggar om, OTROLIGT udda, avsnittet behandlade motorstopp och bärgning så något köp blev det nte (snacka om opedagogiskt)

missa inte vårt traditionella bimmerabend mit ÖL, läs mer i forumet nu skall jag gå o sura för att mitt megablogg bara försvann...
 
  2006-01-10 Bloggbild
 
  2006-01-09 Då var det ett tag sedan man skrev av sig och då jag själv finner bloggarna som högintressanta så får man själv skriva ett par rader.

Känslan av att få tjuvkika i någon annans dagbok infinner sig nästan när man läser bloggar, nyfiken som jag är så passar det mig utmärkt, jag kännder dessutom redan att man börjar "känna" bloggfolket lite mer och det är skoj.

Kung Bore slappnade av ett kort tag men håller nu kvar skåne i ett järngrepp. just nu är det förvisso bara -5 men skånsk kyla är något helt annat än jämtländsk för att ta ett exempel där jag VET att jämföra (har växt upp i dunderklumpens by). I morse visade yttertempen -8.5 på E38:an och då är det bara sådär skoj att hoppa in i bettan trots ebersprächer.

Dom sista dagarna har det varit inomhustjänst i form av pyttelilla inspektionen på Beppes första bimmer (bild 1) där vi gjorde en snabb övergång och putsade bort dom värsta tapet och listresterna,

Eventuella DNA bevis från krockar med katter,hundar och människor sopades även bort i värsta CSI stilen med hjälp av den för alla småbarnsföräldrar fantastiska uppfinningen våtservetter!

Den större och ny inköpta elbilen till Beppe har även den fått lite tillsyn, till att börja med har vi monterat ratten rätt så att loggan står rätt när hjulen är raka.

Vi har även monterat bort förarstolen (tänk om det vore så lätt på E38) och det var väldigt smutsigt under stolen, förpackningen med våtservetter minskade dramatiskt i storlek men resultatet blev därefter.

Vi passade även på att montera tillbaka stolen 2 snäpp längre fram för att dom här små små fossingarna på min bimmerboy skall nå fram.

10 minuters träning och olika försök att få han gasa själv slutade med ett nederlag, förvisso fick jag glada skratt när det gick framåt men inte var det på eget initiativ utan enbart med min hjälp.

Kanske jag får ha lite tålamod med detta men gissa om det blir liv i luckan den dagen han hajjar till!

Ett minne att glädjas åt länge får man varje dag med Beppe men extra minnesvärt var för ett par dagar san när han läste sin favoritfolder med modellbilar och MC från BMW, helt plötsligt hörde jag en massa glada tillrop som upprepades som ett tantra eller vad det nu heter. Det visade sig att han hade upptäckt en 7 serie och pekade hej vilt på den medan han sa något på sitt eget lilla språk, ännu ett bevis på att han börjar arta sig...

Idag skrek han till när reklamen för X-drive visade sig i rutan och frugan suckade stort...

Det var en hel del om Beppe men man blir lätt lite fixerad, prova själv så förstår ni vad jag menar..

E38:an tuffar på oförtrutet och en god nyhet är att förbrukningen har återgått till normala siffror från toppnoteringen 1.49 dom dagarna jag inte kunde låta bli att använda ASC till max, roligt men kostsamt.

Need For Speed som utför det mesta av jobben på mina bilar har flyttat till nya lokaler och det skall såklart firas med ett besök, bilen skall få en översikt i framvagnen då jag har lite glapp i någon led.

Bilen skall servas inom kort och till våren skall den rekondas ordentligt.

Det var allt för i idag, jo förresten vi har idag börjat planera för lite festligheter i Februari vårt numera traditionella Bimmerabend som jag och Kalle drog igång för ett par år sedan, Ni som är sugna på lite skoj här nere i södra sverige bör hålla korpgluggarna öppna den närmaste tiden, mycket skoj har upplevts på dessa utgångar/fester. Bloggbild
 
  2006-01-01 Så då var både Jul och nyårsfirandet över för denna gång, Kung Bore har visar sig med kraft och snömängden där vi bor har varit i trakterna av 4 dm vilket är ovanligt mycket för våra breddgrader. Otroligt vackert men lite lurigt när det inte plogas så ofta här ute i skogen, ASC/ABS har varit UNDERBART och denna vintertid har verkligen gjort gott för mitt förhållande till E38:an, maken till stabil och trygg bil får man leta efter. ACS lampan fortsätter att blinka frekvent och känns verkligen tryggt att ha den som en reskompis.

Beppe fortsätter att dyrka sin nya bil och den får ett varmt omhändertagande så fort han får en chans. Någon som har koll på driftstiden för denna bilen? Funderar på om han kan köra bilen om vi tar en promenad i krokarna här till sommaren. Vill gärna slippa att släpa på bilen : )


Nu när det börja töa bort och allt är lite grått och blött så längtar jag mig bort till kommande aktiviteter i sann bimmer anda, vi brukar ju ha något tok i början på året och vi är några stycken som känner att det är dags för en bimmerabend (fest i BMW;s tecken där vi dricker algblomminng +)
vi får väl föröska göra något åt det och börja planera så smått.

Ja det var väl allt för denna gång, bloggen är ett trevligt sätt att skriva av sig men en nackdel är att egna web-alster får stryka på foten ett problem jag får leva med..

Jag bifogar några bilder från mina trakter och på Beppe i sin nya Bimmer..

/J Bloggbild
  2006-01-01 Bloggbild
  2006-01-01 Bloggbild
  2006-01-01 Bloggbild
 
  2005-12-25 Som så många andra här konstaterat så är julafton över, det blev inte så många BMW inspirerade klappar till mig men ett par bimmerstrumpor från min svåger fick jag och det var trevligt!

Min son Beppe däremot fick sin nya eldrivna Z4 (miljötänkade vet ni) och att han gillar bilar det vet jag men det leendet och det som skedde när han såg bilen värmde i mitt hjärta och jag kände " han är en riktig bimmer dude det är helt klart" Maken till glädjeskutt och skratt har jag inte hört på länge, bilen torrkördes med norskt motorljud (därför dom har torkare på insidan av rutan va?) hur länge som helst och ett tag såg det ut som han hade växt fast.

Vad han inte vet är att den går att köra men tids nog kommer väl det fram, än så länge är han lite kort i rocken för att nå fram till pedalerna men ärligt talat kändes det som han inte brydde sig just nu.

vågar man berätta att jag körde lite däcksglans på hans bils däck dagen innan för att få den där sista touchen? eller klassar ni en som gravt skadad då?

Jag ser nu framemot det nya året och alla kommande händelser i föreningar och klubbar, själv är jag en rätt aktiv del av händelser i skåne och det är verkligen skoj att hitta på aktiviteter och anordna träffar så att vi kan odla våra tokigheter i gemenskap Jag misstänker att jag inte är ensam om att bo ihop med ett fruntimmer som tycker man har en skruv lös och inte riktigt har förstått glädjen med Bmw eller ens med bilar (överdrift men ni vet jag menar hoppas jag)

Efter julen kommer nyår och då är det dags för lite nyårslöfte, jag kan avslöja ett par för er även om man inte skall göra det, bilen skall få ett bättre omhändertagande än detta år, det har varit SÅ svårt att hinna med allt men konsten är nog att planera bättre.

mitt andra stora projekt är att fortsätta med operation "bonntrimmning" Jag har som en del av er redan vet bestämt mig för att trimma bilen men inte på det konventionella viset utan med en lite annorlunda metod som heter viktminskning, jag har hört att minska vikten med10kg ger 1 hästkraft och det är efter den devisen jag levt sedan i våras. Vikten skall alltså bort från mig själv och inte bilen, resultat än så länge är 6.3HK+ eller -63kg vilket jag är rätt nöjd med. På lite sikt skall jag ner till +9HK men jag har ingen direkt brådska.

Det var väl allt från min lilla julblogg, jag hoppas alla ni andra tokar därute får ett gott nytt år med många händelserika och minnesvärda BMW stunder.

Freude ahm Fahren!

Bloggbild
 
  2005-12-22 snabb fusk-vax på Beppes julklapp då den köptes begagnad, Han kommer såklart att bli glad för sin bil men frågan är om det blir nån körning med den inomhus, det är en relativ stor bil.

Får väl offra mig och lägga in den bland våra andra bilar..

God jul på er alla! försök och slappna av lite från alla plikter och njut av julen. BloggbildAntal läsare till bloggen: 13241 st. Räknar ej bloggägarens egna besök.
© 1997 - 2024  AutoPower.se