Bild på användaren FD-Ormen Till startsidan
49 år. Bosatt i Göteborg, Västra Götalands Län ID: 18370
Senast inloggad: 2021-09-12 16:34
[ Info ] [ Bilar ] [ Blogg ] [ Gästbok ] [ Inlägg i forumet ] [ PowerPolare ]

Blogg för FD-Ormen
[ Senaste blogginlägg ]
 
  2008-01-01 Nytt år!!! Jag är nog välrdens sämsta bloggare, men har nu hunnit med att rostskydda 525:an under mellandagarna. Känns bra! [LÄNK]

Bloggbild
 
  2006-11-03 Tja, dags att kladda lite. Inte mycket som händer. Byter kondensor mm. på en 523:a, min 523:a rullar fortfarande utan ABS/ASC. Hinner inte med den. Har dock genomgått kondensor, innerskärmar mm. inför vintern.

318:en får tjäna brukis, den spinner som aldrig förr! Motorn drar extremt fint ända till 6000rpm och är tickfri! Satan bless! Bloggbild
 
  2006-09-06 9 dagar till i smeten, sen flyttar vi ut pärlorna till landet! EGEN TOMT! Fyfan va gött! Kan äntligen sova!
 
  2006-08-15 Vad Härligt! Äntligen! Har köpt hus på landet, Gråbo. Kan nu ha mina bilar i fred! E30:n kommer till användning nu, den stackarn har stått i 1,5 år, sedan importdatum. En månad till på Friggagatan sen kan man andas ut!
 
  2006-03-20 Oj, fick skicka ett mail som kanske inte är så kul för läsaren. En entusiastisk yngre man var o kollade på 520:n idag, vi bestämde att han köper den nästa helg. Klappat o klart.

Vad händer då, jo, min svärmor ringer ikväll o kläcker ur sig att hon vill köpa bilen. Det är inte likt mig att göra såhär, men svärmor går före en okänd person.

Sen är det kul att bilen stannar i familjen.
 
  2006-03-19 Vad gött! Äntligen en fin och bra huv på plats! Skall bara justeras lite. Ska bli spännande att polera bilen o se om det är nån nyansavvikelse. Hoppas inte det, det är ju samma kulör.

 
  2006-02-26 Hmm. Det var inte så het marknad på E34. Tja, får väl harva med den tills jag kommer iväg till tyskland o köper en Touring. Får väl rea ut den senare i höst...
 
  2006-02-25 "Känner av" marknaden lite genom att sätta ut bettan. Går den iväg, kan E30:n rastas lite. Sååå sugen på att åka till Frankfurt, måste dock vänta till maj.

Ny bakre burk skall monteras på 520:n nästa helg och har köpt en huv i samma färg (den gamla bucklades)
 
  2006-01-22 520:n fick ny(a) ventilkåpspackningar idag. Provade min hemmasnickrade Interface till det "lilla" diagnosprogrammet utan vidare resultat. Ska testa lite mer i dagarna. Knäppte nån bild på avgaskammen med w800i, otroligt fina knockar efter 17500mil, bra bmw! Minns Lada och Dacia där kammen kunde rasa efter 5-8000mil. Bloggbild
  2006-01-22 nockar ska det stå! Bloggbild
 
  2006-01-13 Besökte en kund idag. Högkompetent tillverkare av bilinredningsdetaljer mm., mycket fin kvalitet på produkterna och vilken tillverkningstakt! Kul att se och jobba med proffs! Här såg man det svart på vitt, det var lika fin kvalitet, oavsett bilmärke som de producerade mot.

Förstår att det är dyrt med kvalitetsreservdelar, det är ingen billig tillverkningsprocess.

Annars massa jobb jobb jobb, upptäckte en ny p-bula på 520:n idag, surt. Det är så fegt egentligen, de som repar o vandaliserar har mer stake än de som bara smäller upp sin dörr och gör en gigantisk bula, de kräken är såååååå fega. Suck.
 
  2006-01-10 Helt otroligt att jag fortfarande älskar 520:n, efter 2 år! (Det är rekord för mig, brukar tröttna efter 6mån.) Fortfarande trevlig och härlig känsla att köra den, lika nöjd som när jag blåste hem från Frankfurt med den -03. Synd att jag inte kan behålla den... också, måste ha större bil då familjen har vuxit.
 
  2006-01-09 Hej hej. Min kära dam ringer igår från Ö.S. att bilen (520) startar inte. Den bilen har aldrig gillat henne... Batteriet säger hon i luren. Omöjligt säger jag. Efter lite strul, åker jag dit. Givetvis inte batteriet, hon flyttade bilen 200m kvällen innan: var händer i -10 då? Jo, den blir sur! Det vet hon! men men, efter lite kärlek startade den, man får ha lite känsla för att få igång en suris, det är lite svårt för kvinnor...(vissa)
 
  2006-01-02 Blir så less, sålde en bilstereo, satte som krav i annonsen att SKICKAS EJ, likförbannat kommer det mail att jag ska skicka den. Så tråkigt.

Inga problem att bli av med nåt man nästan skänker, fattar inte folk att det inte är pengarna alltid?
 
  2006-01-01 "Brukis" (520:n) fick lite kärlek idag på GDS. Ordentlig tvätt + polering, allt för att kämpa mot saltet.

Inte lika kul att "leka" med diffbromsad bakhjulsdrift idag, de har saltat ordentligt = smält eller grusat.

Rätt roligt annars att sladda omkring i morgontrafiken, folk håller avstånd = inga problem att byta fil mm., de flyttar på sig :-).

Två nya M+S däck ska inhandlas i veckan.
 
  2005-12-28 Hoho, julen över! Fick tom. lite tid över att pyssla med kärleken (E30:n). Lagade den lilla rosten som fans på förardörren/passagerartröskeln, dock blev efterarbetet lite kasst pga. tidsbrist. Rosten väck dock, hann med att dränka dörrar, trösklar, inne i bakskärmar med rostskydd i.a.f.. Konserverad och något uppallad, hoppas jag kan börja använda den till våren.
 
  2005-12-17 Märkligt, reflekterade över en märklig sak. Har kört de senaste veckorna div. splitt nya Volvo och A6 -98/99. Åkt 3 år gammal A4. Varken åkomfort eller körkänsla går upp mot min E34. Och E34 är inget jämfört med E39, E60 har jag ej provat än. Vad gör biltillverkarna? De är kass.

 
  2005-12-14 Tja, det har inte hänt så mycket. Jobb o barn i stort sett, till Labbet/kontoret är det bara 4 hållplatser med buss så "brukis" får vila. Till helgen blir det lite metal med The Haunted på Sticky.

Har dock i veckan beskådat en tragisk syn, en jobbakompis Passat 1.8T. Det hela började med att hans ena tändstift sprack, slet upp en ventil mm. = ras. Chipstrim påstås var orsak, av trimkunnig. De bytte (själva) delar och satte ihop motorn igen. Tyvärr, pga. lite slarv, satt inte ena ventilen ordentligt, och lossnade, nu sitter den upp o ner genom kolven istället. Vilken oflyt, och det är ont om beg. 1,8T motorer, dyra är de också, tycker synd om mannen, riktig rysare.
 
  2005-12-10 Vad KUL! Blogg, vad är det egentligen? tja, rätt kul att plotta lite...

Ska inleda med att nämna att jag, efter div. metallarjobb mm. har utbildat mig ytterligare och sedan ett halvår har jobbhjulet börjat rulla på! Detta förståss inte alltid kul, då familj, barn o mina bilar får mindre av mig.

Speciellt nu när jag för 3v sedan lämnat ABB som konstruktör för att börja på en mindre firma där jag får syssla med bl.a. klimatprovning mm. för fordonsindustrin, plus en del andra fordonsrelaterade mindre konsultuppdrag. Lite mer utmaning och MYCKET att lära sig, kul!

Mitt första uppdrag var ett kortare CAD-projekt på Semcon. Nästa roliga uppdrag är klimatprov/analys av ett "hemligt" koncept åt V*lvo. Har "preppat" en kombi med massa termoelement mm. och hängt i en vind/klimattunnel de senaste 2 veckorna. Nästa vecka ska det räknas och rapporteras, tur att man har en mentor.

Det bästa av allt, på den nya firman får man MEKA med sin egen bil på fritiden! Grymt!Antal läsare till bloggen: 2726 st. Räknar ej bloggägarens egna besök.
© 1997 - 2024  AutoPower.se