Bild på användaren JohanE Till startsidan
46 år. Bosatt i Säter, Dalarnas Län ID: 15560
Senast inloggad: 2024-04-20 13:22
[ Info ] [ Bilar ] [ Blogg ] [ Gästbok ] [ Inlägg i forumet ] [ PowerPolare ]

Blogg för JohanE
[ Senaste blogginlägg ]
 
  2009-12-22 Nu är det snö ute igen och bilförarna blir skräckslagna och ligger mitt i vägen och kör. Jag fattar det inte, är det bättre att frontalkrocka än att köra ut i lite mjuk snö?
Obegripligt.
 
  2009-10-04 Bloggbild
 
  2009-01-14 Har kommit lite längre nu på "rörhögen" och det är snart dags för framvagnsbygge. Efter ett år utan garage fick jag flytta in hos en kompis som nyss köpt hus. Skulle vara skoj att få klart detta projekt inom en ganska snar framtid då jag aldrig har provkört eller ens åkt med i något liknande tidigare.
Självklart baseras den på BMW-delar jag haft liggande. Bakvagnen är till exempel från E39 sedan, styrspindlarna kommer från E36 M-technic och motorn är inte riktigt spikad än men en M20B20 står i gömmorna. Kanske blir den överladdad, kompressor lutar det åt isåfall eftersom turbo blir svårt att få plats med.

Kortet taget av min garagekollega. Bloggbild
 
  2008-09-18 Startade denna tråd för ett tag sedan. [LÄNK]. Det handlar om företag som fejkade dit existerande regnummer på bilar i annonser. Idag såg jag bilen vars regnummer stod på bilen i annonsen. Hur stora är de oddsen?
Jag reagerade eftersom den hade samma bokstavskombination som min M3a. KDO - - - . Inte var det en skinande röd Volvo S60 utan en blå liten Opel med svarta fälgar.
 
  2008-09-17 Kass mobilbild men det är fälgbanan som är polerad och en burk som speglas i den. Bloggbild
 
  2008-08-10 Tycker det är mycket underligt att när det blir sommar så ligger det helt plötsligt en massa skor efter vägarna. Vad gör folk egentligen?
Dessutom ser man dem ibland uppflugna i lyktstolpar också...
Bara en liten nattlig fundering.
 
  2008-05-18 Intressant 18:e maj-väder... Bloggbild
  2008-05-18 Bloggbild
 
  2007-10-23 Dålig nyhet mottog man idag.
Fick veta idag att han som vi hyr garaget av ska sälja byggnaden och med det så måste vi ut därifrån så det blir nog stiltje med projektet i vinter ändå. Sista november har vi till att tömma allt. Det blir kämpigt att hitta någonstans att göra av sakerna. En bil och två projektbilar gömmer man inte så lätt. Sen har man ju samlat på sig delar som en ekorre samlar nötter och det ska också få plats någonstans.
Nu är man alltså i akut behov av garageplats. Leta leta leta...
 
  2007-10-21 Smygtitt på vad som pågår i garaget under vintern. Motorn är en skuren M20B20 som är tömd. Använder den bara för att måtta efter då den är relativt lätt att lyfta i och ur för hand. Är en bra bit kvar men så småningom blir det väl klart.
Bloggbild
 
  2007-10-01 Igår fick vi besök vid garaget av denna tingest. Annorlunda skapelse måste jag säga. Den lät en hel del också. Bloggbild
 
  2007-09-25 Bloggbild
 
  2007-04-03 Kollade lite med fälgen på plats och det ser ut som att det kan bli tajt mellan skärm och fälg... Bloggbild
 
  2007-03-30 Ett av alla parallellprojekt jag har för mig.
Kanske blir BMW-baserat vad vet jag, har inte bestämt mig än. Bloggbild
 
  2007-02-26 Sett på en pizzeria i närheten...
[LÄNK] Bloggbild
 
  2007-02-05 Var och fixade handbromsen på Volvon igår och då passade jag på att slipa lite på ena fälgen. Sen plockade jag i centrumet och "gimpade" den i guld... Bloggbild
  2007-02-05 Sen "gimpade" jag den vidare i en mörk kulör men kom fram till att guld nog ser bäst ut. Bloggbild
  2007-02-05 Fast i verkligheten ser de bara gråa ut tyvärr. Bloggbild
 
  2007-02-02 När jag kom upp till parkeringen på jobbet idag så såg jag någonting lite annorlunda. Man kan ju undra om det var någon som varit "rolig" mot någon kollega eller liknande. Bloggbild
  2007-02-02 Bloggbild
 
  2006-10-17 Nu är alla fälgbanor färglösa så snart börjar slitet med att polera upp aluminiumen. Det finns lite ärg här och var men inte värre än att Dremeln med en liten roterande stålborste rår på det. Jobbigt slit är det men det blir nog fint när det är klart. Fälgcentrumen ska få sig en sista omgång de också för att få bort det sista av färgresterna sedan väntar pulverlackering.
 
  2006-10-06 Utgångsläget. Bloggbild
 
  2006-10-05 Jahapp då har man påbörjat ytterligare ett projekt. Omlackering och polering av fyra BBS RC 062, BMW-namnet är styling 5. Vi får se vad för bil de kommer att sitta på.
Tanken är den att fälgbanan ska poleras blank och fälgcentrum pulverlackeras i guld även splitskruvarna kommer bli guldfärgade. Tror att det kan bli snyggt.
Har nu tagit bort all färg och klarlack på en av fälgarna, bara tre kvar. På bilden är den helt ren från färg även om det inte syns. Bloggbild
  2006-10-05 Bild på fälgcentrumet utan färg och klarlack. Bloggbild
 
  2006-08-27 Igår var jag med mina föräldrar ut och tittade på bilar, både nya och begagnade. Vi kikade på alla möjliga märken. De har ett krav och det är att det ska vara kombi, märket på bilen är oviktigare bara de är bra enligt bilprovningen och enligt ägarna.
Vi kikade på Ford, Toyota, Mitsubishi, Peugeot, Citroen, Saab, Volvo, Rover, Subaru, Mercedes... ...
Nåväl, jag kan väl säga såhär att skulle jag köpa ny bil så går de flesta nya bilarna bort. Fy för alla moderna designtrix som ser rent ut sagt för dj.....t ut. Osköna stolar med för få inställningsmöjligheter och plastiga inuti.
Det fanns dock två märken som hade det jag vill med en bil. Enkelt och cleant från förarmiljön. Dessa märken var Subaru och BMW (såklart) även om det utesluter treserien, E36 och E46, en sån köper jag aldrig. Nä BMWn måste upp i en femserie för att vara bekväm. Nu testade jag förstås inte alla treserier med alla kombinationer av stolar som finns men några i alla fall och jag trivdes inte i en enda. Så tummen ner för den äldre treserien, nya är helt ok och femserien (E39) likaså.
Av Subaru så testade jag bara Legacy, men det räckte för mig. Den bilen passar mig perfekt. Skulle jag välja mellan BMW och Legacy så får BMW svårt att övertyga mig om varför jag inte skulle köpa en Legacy. Tror faktikt att Legacyn tar hem segern i detta test eftersom att den var den enda bil som gav känslan "Oj, en sån här kan jag tänka mig att åka runt i". Dessutom är den helt ok utseendemässigt på exteriören också. Stolarna kändes mer BMW än BMWs egna och en enkel och bra instrumentering. Bagageutrymmet såg stort och lättlastat ut utan tröskel vare sig på in eller utsidan. Ett klart lyft för Subaru mot förra generationen Legacy.Antal läsare till bloggen: 5117 st. Räknar ej bloggägarens egna besök.
© 1997 - 2024  AutoPower.se