Bild på användaren Abbe Till startsidan
50 år. Bosatt i Gävle, Gävleborgs Län ID: 5678
Senast inloggad: Igår 15:26
[ Info ] [ Bilar ] [ Blogg ] [ Gästbok ] [ Inlägg i forumet ] [ PowerPolare ]

[ 325 -07 ]
[ Bilder ] [ BilBloggen ]

BilBlogg
[ Senaste blogginlägg ]
 
  2024-04-22 Då var denna bil såld! Det blev nästan 4 år och ganska precise 4000 mil med denna bil! Sålde den i lördgas och letar "ny" bil nu.

Denna gång blir det nog inte BMW, tycker bilarna inom min budget är för dyra mot vad man får för pengarna! Har dammsugit Blocket på alla möjliga bilar, lutar starkt åt Mini då jag inte är i behov av kombi längre, men Merca och Audi är intressant också, letar helst en bensinare och manuell så vi får se vad det blir!
 
  2022-12-28 Bilen har rullat på bekymmerfritt tills någon vecka sen! När det var som kallast så gav generatorn upp! Fick hjälp av en kompis med varmgarage och bytte den, sen rullade bilen bekymmerfritt i någon vecka! Märkte att den var seg vid start när den stått i kylan över natten, så bytte batteri också nu i måndags, passade på och gjorde oljeservice på den också. Bilen har nu rullat 23850 mil.
 
  2021-03-15 Har nu fått lite prylar med posten, Bilsteine B6 dämpare, HR fjädrar och topplagringar finns hemma och ska monteras så fort det blir lite varmare ute!

Lämnade iväg bilen och fick glödstiften bytt, bilen satte felkod på tre av de, och samtidigt bytte glödstiftreläet också! Men nåt är inte som det ska, efter bytet så går bilen ofta, inte alltid, rätt risig mellan 1500-2000 varv. Ska lämna bilen till verkstaden som gjorde jobbet för felsökning. Om någon har varit med om lika problem får ni gärna höra av er till mig om vad det kan vara. Bloggbild
  2021-03-15 Bloggbild
  2021-03-15 Bloggbild
  2021-03-15 Bloggbild
 
  2021-02-24 Tanken med denna bil var från början en lagom slitet bruksbil som man inte behöver vara allt för rädd om! Men med tiden har jag ändrat tankar om den här bilen! Det samtidigt som tankarna om hur jag ska använda min Alpina B10 också ändrats, hade ju tänka rasta den på bana då och då och det har inte känts helt rätt!

Så i och med att 325:an går så pass bra så bestämde jag mig för någon vecka sen ha den här bilen som en kombination av bankörningsleksak och bruksbil!

Med erfarenheter och minnen av min gamla 328Ti så vill jag behålla så mycket komfort som möjligt kvar i bilen. Jag började med att lämna bilen till [LÄNK] i Gävle förra veckan, 50hk till och 100nm till har gjort bilen mycket roligare och köra!

Nya Bilstein B8 dämpare och HR fjädrar är beställda och är på väg hem men leveransen är försenad på grund av coronaläget, inte mycket och göra åt. Jag har även beställt och fått hem fjäderbenslagringar, valde till att börja med standardgrejer för att kanske senare byta till ställbara.

Jag har sökt med ljus ock lyckta efter en uppsättning fälgar som är 8½" breda och det visade sig vara svårt och få tag på. Antigen var det bara två som var 8½" breda eller så kostade alldeles för mycket när jag tittade på nya fälgar! Men förra helgen åkte jag till Falun och hämtade en uppsättning E46 fälgar med rätt bredd men fel ET så spacers ska köpas lite senar, fälgarna ska även lackas om.

Ska även byta glödstiften och tillhörande relä nästa vecka, har material hemma men då jag har kallgarage ska jag lämna bort jobbet. Bloggbild
  2021-02-24 Bloggbild
 
  2020-12-21 Bilen rullar på och jag trivs mer och mer med den, nu har den fått storservice vilket känns skönt. Förutom olja och filter har jag bytt skivor, bromsbelägg , handbromsbelägg, vänster ok och kupéfilter.
Skulle även byta luftfilter men det sket sig då jag fått fel filter trots att trodd.se har kollat så att den jag fått ska passa bilen.

Vänster bakok bytte jag för att något tjärvade men jag begriper inte vad?! Allt var noggrant rengjort och beläggen rörde sig fritt, även kolven rörde sig lätt och fritt! Nu lirar allt som det ska efter bytet.

Nästa åtgärd ska bli att byta glödstiften, vet int om och när de är bytt.
 
  2020-07-13 I helgen som var tog jag tag i bromsservicen, det var verkligen på tiden! Hade tittat på bromsarna när jag köpte bilen, men tittade bara på vänstersidan och den sidan var inte akut men absolut dags, när jag rev allt så visade sig att höger fram var helt slut! Allt med bytet flöt på bra, inget som satt fast eller tjärvade vilket var skönt! Köpte Carly för några veckor sen och har haft stor nytta av den redan, nollställde bromssevice i bilen och enligt den skulle jag ha kunnat köra 1000 mil till vilket var helt omöjligt!

När jag ändå håll på och var på humör, så passade jag på och fortsatte felsökning av PDC:n bak, hade bytt den yttre sensorn höger bak, men visade sig att när jag googlade första svängen hittade jag fel information, 9E33 är vänster baksensorn! Bytte den och nu funkar allt som den ska vilket är oerhört skönt, avskyr att det kommer upp varningar om fel när man startar bilen! Nu är det tysy och skönt vid start! Bloggbild
  2020-07-13 Bloggbild
  2020-07-13 Beläggen vänster fram. Bloggbild
  2020-07-13 ett stycke sliten bromsskiva! Bloggbild
  2020-07-13 Passade på och målade centrum av skivan och oket så det ser fräschare ut. Bloggbild
  2020-07-13 Höger bromsbelägg, helt slut! Bloggbild
 
  2020-07-08 Upptäckte att bromsarna fram var i sämre skick än jag trodde, så jag beställde nya skivor, belägg och slitagevarnare på nätet, fick hem grejerna igår så till helgen tänkte jag byta allt.

Har även bytt framdäcken som var slut, blev budget däck denna gång då jag av utrymmesskäl vet inte helt säker om jag kommer och ha denna kvar. Passade även på och gjorde hjulinställning på den då den var alldeles för orolig på vägen innan. Bloggbild
 
  2020-07-01 Det finns lite småsaker att åtgärda på bilen, vissa saker nödvändiga andra för att det känns lite roligt!

Den ena xenonlampan lyste svagare och lite lila, så jag beställde två nya lampor och bytte de häromdagen. Den ena var bytt sen tidigare men den högra som lyste sämre var ett originallampa. Hitta lamporna på cdon, bägge kostade 400:- ink frakt, ett original kostar ca 1100:-. Köpte dessa mest för att testa och se hur länge de håller med tanke på priset!

Uppdaterade baklyktorna så att de liknar nyare variant. Köpte någon plastfilm på ebay, de gör sitt jobb men det var lite taskigt passform men de duger, man får ju vad man betalar för! :)

PDC sensorerna bak har inte fungerat sen jag köpte bilen, köpte carly och tolkade att yttersensorn till höger inte fungerar, hittade sensorer i rätt färg på bildelsbasen och fick hem dessa. har bytt sensorn med det fungerar inte ändå. Fick tips att köra live data i carly mot sensorerna, så jag lär fortsätta felsökningen lite senare när jag orkar! :) Bloggbild
  2020-07-01 Efter polering. Bloggbild
  2020-07-01 Bloggbild
  2020-07-01 Bloggbild
  2020-07-01 Har även polerat höger framlykta, skillnad före och efter syns inte så tydligt på bilderna men blev helt klart mycket bättre än innan.
 
  2020-06-21 Senaste fyra åren har jag kört andra bilmärken som bruksbil, detta då jag har jobbat åt olika märkesåterförsäljare och det har varit en ekonomiskt val! Men nu har jag bytt jobb och behövde byta bruksbil så suget efter BMW var så klart stort. Har i ett par veckor letat efter rätt bil men Antigen då har bilarna varit för långt bort eller så var det struliga säljare! Denna hittade jag i närheten av Gävle, skicket är ok trots 21000 mil men småsaker finns att åtgärda! Två nya däck är beställ och dragkroken som var rostig och ful tillsnyggad. Bloggbild
  2020-06-21 Bloggbild
  2020-06-21 BloggbildAntal läsare till bloggen: 4782 st. Räknar ej bloggägarens egna besök.
© 1997 - 2024  AutoPower.se