Bild på användaren Abbe Till startsidan
45 år. Bosatt i Gävle, Gävleborgs Län ID: 5678
Senast inloggad: Igår 23:23
[ Info ] [ Bilar ] [ Blogg ] [ Gästbok ] [ Inlägg i forumet ] [ PowerPolare ]

[ 745 -03 ]
[ Bilder ] [ BilBloggen ]

BilBlogg
[ Senaste blogginlägg ]
 
  2016-12-23 Då var denna bil såld! Efter generator bytet så bestämde jag mig för att sälja denna och igår blev den såld! Kommer att sakna den enormt, skönaste bil jag någonsin haft! Då jag jobbar hos Volvo och Renault handlaren i stan så kommer jag och åka franskt till vardags numera! Inte för att det är roligt men blir riktigt bra ekonomiskt!
 
  2016-10-26 Dessvärre var det inte remskivan som det var fel på då den inte är av frihjultyp som vi trodde! Hittade en renoverad på en skrot med de garanterade inte att det var rätt generator och tog inte tillbaka den om den skulle vara fel! Vill ha bil igång så jag beställde ett nytt genom mitt jobb för 6000:-! Till helgen ska den bytas.
 
  2016-10-05 Behovet av kombi har blivit för stort så 745:an är ute på blocket till salu! Typiskt nog så är den inte kry just nu! I torsdags tyckte jag den lät väldigt konstigt, öppnade huven och befarade det värsta då den lät förjäkligt! Det var kraftigt knackande från motorn! Lämnad in den till lokala BMW handlaren för felsökning, domen blev att det är generatorn som lever om! Skönt tänkte jag tills jag hörde kostnaden!!! 17000:- vill de ha då jag har den vätskekylda generatorn! Valde att ta hem bilen och undersöka om jag kan laga den själv billigare, och tack vare bland annat "Hasso" fick jag reda på att det är remskivan som brukar gå sönder och den finns att beställa på eBay! Så jag har beställt en från Lettland för ca 1000:- och väntar nu på leverans.
Hoppas att detta hjälper!
 
  2015-12-13 Det gäller och ha tur när man har otur! Då jag hade vittne på att bilen var skadefri när jag parkerade den så har till slut Trafikskadeföreningen godkänt detta som parkeringskada och täcker för reparations kostnaderna! Jag betalar visserligen självrisk på 2200:- vilket är betydligt bättre än om jag fått betala allt själv!

Höger framskärm, dörrar, spegeln och tröskellådan kommer att lackas om, eventuellt byts skärmen då den är bucklig! 25/1 lämnar jag in den till Eriksson bilteam och får ha hyrbil, får bara betala för 1/3 del av milersättningen då kostnaden för hyrbilen ersätts av försäkringen.
 
  2015-09-15 Kom ut från jobbet idag och hittade bilen så här repig! Något/någon har kört in i bilen och repat hela sidan! Ingen lapp lämnad så klart! Bloggbild
 
  2015-05-04 Hämtade bilen på Eriksson bilteam för en vecka sen och kan inte säga annat än att jag är skitnöjd! De och Gävle bilavkering har gjort kanon jobb! Det som jag var mest orolig för var nyansskillnader, och visst finns det nyansskillnader men det är så minimalt att man knappt ser det och jag hoppas att skillnaden ska bli ännu mindre när jag polerat bilen. När bilen ändå var inlämnat så passade vi på att byta huvens dämpare. (Hmmm heter det så?)

Nu väntar jag bara på att fälgen ska komma tillbaka från renovering från Intra, sen ska jag annonsera ut den på Blocket, något som jag har lite ångest för. För jäkla skön bil och åka runt i men behöver en kombi.


Bakstötisen blev också lackad då den blev skadad.
Bloggbild
  2015-05-04 Ljuset lurar en på bilden, i verkligheten ser man knappt någon nyansskillnad. Bloggbild
 
  2015-04-20 Hon skulle vara klar i fredags men det var den inte! Men det gör mig inget, jag hade talat om att jag är pettig så de vill ha ett par dagar extra på sig! :) ska titta förbi verkstaden i slutet av veckan och se hur det går.
 
  2015-04-12 Imorgon ska jag lämna in bilen till plåtverkstad, mitt försäkringsbolag har lämnat besked att det är motpartens bolag som ska betala för skadorna, så klart, men jag har inte hört något från de än trots att det gått flera veckor sen olyckan. För se imorgon om verkstan hört något.
 
  2015-04-05 Hade tänkte att sälja Gerdrud och lägga ut annons på Blocket men de planerna grusades! Dagarna efter jag bytt till s-hjul så blev bilen påkörd! En lastbilschaufför såg inte min "lilla" bil på jobbets parkering och klippte halva fronten och bakstötisen! Hur det gick till vet jag inte då det inte var någon som såg detta, jag är glad att chafförern kom in och talade om vad som hänt! Lycktan, stötfångaren fram, huven, skärmen och vänster framfälgen är skadad, stötfångaren bak repig. Väntar på besked från motpartens bolag för att kunna lämna in den på reparation. Bloggbild
 
  2015-01-09 Hoppsan, här jag ju inte varit aktiv direkt! Bilen har fungerat klanderfritt sen jag började bruka den. Den är något törstigare än E38:an men inget som stör mig alls.

Sidostödet på förarstolen var väldigt nött så jag lämnade bilen till de och de fixade de skador som fanns och färgade om hela stolen, resultate var toppen och jag har varit nöjd. Dock såg jag här om dagen att färgen har flagnat lite på ett ställe så jag ska ta kontakt med de och se vad vi ska göra åt det.

Vidare har bilen rullat ca 16800 mil idag. Köpte nya vinterhjul till den i höstas och valde Continental CVC6 till den, första gången jag kör dubbfritt. Det är tyst och skönt men jag är inte helt nöjd med fästet och sak ar dubb så jag kanske säljer däcken till nästa år. Jag har även bytt olja och filter och gett bilen en allmän service. Idag var jag och besiktigade den och den gick genom utan anmärkning.
 
  2014-07-16 Nu har "Gerdrud" blivit sv-registrerad och besiktigad och godkänd! Innan den kunde registreras så bytte jag en Air bag sensormatta höger bak, parkeringslampa höger fram och så fick hon nytt batteri.

Nu är det bara vänta på att regskyltarna dyker upp med posten, under tiden letar jag försäkring, dyraste halv försäkring jag hittat hittills är 33 000:- per år och billigaste 7 100:-Antal läsare till bloggen: 8494 st. Räknar ej bloggägarens egna besök.
© 1997 - 2019  AutoPower.se