Granathen Till startsidan
32 år. Bosatt i Bandhagen, Stockholms Län ID: 35043
Senast inloggad: Igår 09:11
[ Info ] [ Bilar ] [ Blogg ] [ Gästbok ] [ Inlägg i forumet ] [ PowerPolare ]

[ 335iA-M sport -07 ]
[ Bilder ] [ BilBloggen ]

BilBlogg
[ Senaste blogginlägg ]
 
  2015-03-23 Till salu på blocket, ser fortfarande fin ut och har inte gått många mil sedan jag sålde i höstas. Tråkigt att han redan avyttrar men nämndes något om tjänstebil i annonsen så han kanske inte har något val.

//Granathen Bloggbild
 
  2014-08-25 SÅLD!

Jag trodde som vanligt att denna skulle behållas längre men då vi har två bruksbilar och denna mest stått sista tiden provade jag att lämna den på säljuppdrag hos en bekant till brorsan.

Denne sålde trean för ett helt ok pris för mig så den fick gå. Lite sorgligt men jag gråter inte!

Jag skrev under ett kontrakt på min nya entusiastbil, man kan säga att cirkeln är sluten! Det kan verkas gått fort men denna bil har jag suktat efter i över ett år!

Fortsättning följer!

Bifogar en sista bild på trean dagen innan den lämnades på försäljningsuppdrag. Bloggbild
 
  2014-06-25 Trean sköter sig bra, slog om till 7000 mil på vägen hem från midsommar firandet i helgen.

I helgen som var smörjde jag in skinnet och vaxade bilen för hand.

Funderar på att göra ett extra oljebyte. Bilen säger ett år till och 1600 mil men det kan inte skada att byta lite oftare.
Ska nog maila Bmw och höra vad dom säger.

// Granathen
 
  2014-03-30 SOMMARDÄCK!!

Äntligen sitter dom på dom fina tysta klistriga läckra 18" tum stora hjul som gör att bilens stora motor och krispiga väghållning går att använda.

I övrigt går bilen riktigt fint med 6800 mil på mätaren. Tycker fortfarande att den är riktigt rolig efter 15 månader ihop. Bra betyg.

Min sambo och jag köpte en fin C180 w204 med 5700 mil på mätaren som kommer få gå lite mera "tråkiga" turer så trean får bli lite mer "finbil" och slippa onödiga mil till och från jobb.

Bilder kommer på båda två inom snar framtid

/Granathen
 
  2013-11-07 I höstmörkret har follow me home samt värmebakrutan "lyst" med sin frånvaro. Batteribyte blev svaret. När bilen var på verktstaden byttes även ett par bromsdetaljer, torkarblad och en tryckgivare till bränslet. Inga felkoder fanns därefter att rapportera. Skönt så. Nu har bilen gått snart tusen mil sedan köpet och har FORTFARANDE fjärilar i magen när det ska ut och åkas! Kanon betyg med andra ord.

//Fabian.
 
  2013-08-20 Full fart i vardagen men idag blev det en STOR tvätt av bilen. Ordentlig dammsugning,pedaltvätt,skinning etc!

Bilen rullar i övrigt på och har fungerat utmärkt på lite längre sträckor där även förbrukningen har varit imponerande låg trots ganska höga snitthastigheter.

Mysbil:) Bloggbild
 
  2013-05-31 Premiär för brostugan för ett par veckor sen, mycket trevligt som vanligt trots att jobbet ställde till det lite så jag och bror min kom lite sent.

Extra kul var det att se Askens 750, galet fin bil och tankarna for tillbaka till min 750 88:a och visst saknar man känslan av en tolva under huven!

Härlig kväll och på vägen hem skiftade vi så att Basse körde 335:an och jag Z4 M. Kul att se sin bil i rörelse och jag fick verkligen köra hårt för att hänga med när han provade kraften i min trea.

17 Juni blir det första servicen i min ägo,
har bokat tid på Bmw Danderyd.

Ska bli kul och se hur bemötandet och jobbet blir.
Alltid nervös med nya verkstäder men det ska nog gå bra.

Oil service och bromsvätska blir det. 1200 mil kvar står det i datorn men tiden har gått ut.

///Granathen.
 
  2013-05-06 För en vecka sedan var bilen inne på rekond. Bilen har tidigare fått ett lackskydd utfärdat av Ditec och sedan blivit underhållen varje år.

Jag vill inte vara sämre och passade på att få lädret smörjt när jag ändå var igång. Blev riktigt bra, fick beröm för att jag tog bra hand om bilen samt att lacken var riktigt ball.
Värmer att få tummen upp efter alla timmar i tvätthallar..!

Nästa månad är det dags för oil service plus bromsvätske byte. Ska nog prova Bmw Danderyd då det ligger på bekvämt avstånd från mitt hem.

//Granathen. Bloggbild
 
  2013-04-27 Veckorna rullar på och sommardäcken är monterade. Blir en ganska stor skillnad i känsla att få på M-sport fälgarna med bredare bakdäck och friska Michelin sport däck. Märks nästan mest vid lite kraftigare accelerationer vid låga farter där gärna antispinnet ville gripa in med vinterdäcken.

Inga fel har jag hittat än så länge och förra fredagen fick jag för mig att det var på måndagen den 22:a jag skulle in med bilen på rekond, började leta efter lappen jag skrev upp datumet på, panik hittar den inte och blir mer och mer säker på att det var den 22:a.

Inte mycket att göra än att åka dit då dom hade hunnit stänga så jag inte kunde ringa och få detta bekräftat men han bara skrattade och sa att jag glatt fick vänta en vecka till... Så på måndag ska den få lite kärlek och sen kan banne mig sommaren börja.

Besiktade gammel Mercan i onsdags och gick igenom UA med stort beröm. Skönt det!

//Granathen.
 
  2013-03-15 Levt med 335:an några veckor nu! Svårt att säga så mycket om prestandan då vinterdäcken säger stopp och gör att antispinnet går in. Men visst känner man att kraften finns och en diffbroms hade verkligen behövts i denna kärra.

Ljudsystemet Hifi prologic 7 har jag bara gott att säga om, spotify levererar mina spellistor och jag kan koppla av och fokusera på körningen.

Har tvättat bilen minst fem gånger på 5 veckor då jag inte vill att saltet ska kunna sätta sig i lacken. Har dock bokat helrekond på J sandell (ditec) i slutet av april för att få den fin inför sommaren.

Har även köpt nyckeltui till nycklarna och känns skönt att dom är lite skyddade när dom ligger i fickan med butiksnycklarna.

Jag och brorsan väckte hans Z4 M till liv för två veckor sen och tog den på en sväng för att den skulle bli varm. Otroligt fräck bil som har ett motorljud som är väldigt unikt. En riktig liten busbil är det helt klart! Han ska snart bli tvingad till ett medlemsskap i BMW CS. Bloggbild
  2013-03-15 Busbilen vaken efter vintervilan Bloggbild
  2013-03-15 Bloggbild
 
  2013-02-04 Ett par bilder upplagda, även på Z4:an. Påmindes igen om att köpa en vettig kamera istället för att använda telefonen...
 
  2013-02-03 Så det blev en 335:a!

Jag får fortfarande nypa mig i armen på morgonen när jag låser upp min månstens färgade lilla Bmw.

När jag och min kära sambo flyttade till ett område där vi inte längre kunde ha lika många bilar och i samma veva blev av med garaget på jobbet där jag har haft Z4:an ståendes i vinter började tankarna mala.

Att inom ett par år byta cabben hade jag nog vetat hela tiden, men att det skulle ske redan efter vårat första år ihop hade jag nog aldrig kunnat gissa.

Men när denna skönhet dök upp började tankarna skena iväg, under den natten sov jag dåligt och insåg att en sådan välutrustad lågmilad (5380 mil) 335:a med unik färgkomb springer man inte över varje dag.

Så jag gav det en chans, jag fick ett bra bud på min egen bil och lite tillbehör till den nya såsom vinterdäck, mattor etc så tillslut fanns det inga tvivel kvar. Denna ska jag ha!

Har nu kört några dagar och efter en stortvätt tidigare idag kan jag inte säga annat än VILKEN SATANS BIL, utan tvekan den bästa bil jag haft om man ser på alla punkter, Snygg, snabb, välutrustad, komfortabel,någorlunda ekonomisk och med ett motorljud och stereo som får håret att resa sig.

Väntar på våren och 18" tummarna, detta kommer bli en härlig sommar!Antal läsare till bloggen: 3945 st. Räknar ej bloggägarens egna besök.
© 1997 - 2021  AutoPower.se