AutoPower.se
Denna sida är inte i bruk längre.
Gå till den nya frilansarsidan -->

HASSOS BILAR
[ 540i touring -01 ]
[ 528i -96 ]

3170

2003 ÅRETS HASSO KRÖNIKA


Bild 1

Bild 2Bild 3

Bild 4Bild 5

Bild 6Bild 7

Bild 8Bild 9

Bild 10Bild 11

Bild 12Bild 13

Bild 14Bild 15

Bild 16Bild 17

Bild 18Bild 19

Bild 20Bild 21

Bild 22Bild 23

Bild 24
Nu är det dags att sammanfatta året som gått, någon på Power som sett bilen ovan förut?? Mja, förmodligen inte det är min nyinköpta 528 en vecka efter inköpet med nya hjul på. Och ett halvår innan jag överhuvudtaget visst att Power fanns, och sedan gick det ju rakt utför i Kitchträsket . För övrigt Kumlas tredje E39a, nu är det betydligt fler, och det var inte så många på Power heller när jag hittade dit, nu är det betydligt flera där också.

Många nya forumanvändare dyker upp, men det är inte så många som försvinner, även om dom lämnar BMW-träsket, så verkar kamratligheten på forumet ändå hålla de flesta kvar vilket borgar på att vi förmodligen har världens bästa och effektivaste forum.

Jag har engagerat mig lite grann på 2 engelska BMW forum och ett amerikansk och det är inte alls samma fart och fläkt som hos oss. Kul att ge ett handtag till en E39 ägare i Puerto Rico. Men det beror säkert på antalet användare också som passerat 12 miljoner och 500.000 postningar och 14.000 användare är ju inte lite imponerande.

Året 2002 slutade i vitt och svart, dagarna före nyår så hamnade det två svarta i snön. Bild 1. Jag fick också ett uppdrag av "Stout" att åka till Örebro och kika på denna 528 T som han senare hämtade hem till Malmö för att ställa in sig i ledet av Kitchare. Bild 2. Dagen efter såg det ut så här snön hade vräkt ned och kylan börjar slå till rejält. Bild 3. Helt rätt bil i detta väglag , och den gick med nöd och näppe in i garaget, med PDC ­Tjut som krävde hörselskydd. När jag sedan hittade knappen för att fälla in backspeglarna, så var det en baggis att få in X5an. Bild 4.

18 dagar senare kan man tvätta bilen ute trots januari månad och då hamnade ett nytt offer på uppfarten som senare ledde till ännu ett provkörningsrepotage. Bild 5. Årets mest spännande händelse var att få vara med om en TV inspelning med Trafikmagasinet Fick ju då även träffa Tommie som kom farande från Malmö. Det satte fart på mejlpostande av trasiga bilar och även besökarantalet som slog rekord.

När våren dyker upp så kommer en "Kumling" (M3an) åter. Coolblue Micke passerar för att visa upp sitt bidrag till kitchträsket, "carbonmäster" som han blivit. Bild 6.
Undrar när det kommer stå en Volkswagen modell ädlare på gården ?? Nått jag inte åkt i trots att sambon har en släkting som kör tävling med dylika vagnar och åker GT 3R även privat. Team Podium Bild 7. Så man kan ju hoppas att man får se även denna vagn så småningom om Micke passerar. När våren kommer blir det ju varmt och Dejan bjöd på skjuts hem från jobbet i sin 325C då han jobbar på USÖ tvärs över gatan där jag jobbar. Han behövde lite AC- service och fick så kallt och fint, resten av sommaren och det behövdes ju verkligen. Bild 8.

När solen värmer så kommer ju träffarna också, att få sammanstråla med Jouni på Gälleråsen Och dessutom få provköra en av de vackraste bilar jag sett var en av årets höjdpunkter. Bild 9. Där fanns även" falskyltaren" med forum signaturen "hape" som tycket BMW540 passade bra på sin M3 hjulade fina 540 vilket polisen hade synpunkter på och blev ett riktigt långt topic under året på forumet. Men det numret tillhör en Lada ­84 eller nått sånt så det blev inte så bra kanske.

Att dyka upp som gubben i lådan vid Brostugan var en ren spontan handling. Bild 10. Ännu en skönhet i förgrunden Bild 11. Men det var ändå denna vagn som drog nyfikenheten mot 08 denna lördag, den kom, den sågs den beundrandes och den försvann, tyvärr. Bild 12-13.

Vår grosshandlare och shopkeeper Kenta dök upp en eftermiddag men sin nya 525T och gjorde Asken alldeles snurrig av avund när Kenta fjärrstyrde sina backspeglar , som givetvis filmades och mejlades till 08 omgående. Bild 14. Sedan började den, jakten på tokputsen Bild 15 för det var dags för den rejäla höjdpunkten i pingsthelgen Bild 16. Ser inte så mycket ut från den höjden men ett rejält gäng var det. Bild 17. och en kanonträff med kanonväder. Sedan fick ju vi "gamguttar" Folke och jag träffas live också vilket var trevligt även om vi tjatar tangentbord nästan dagligen. Bild 18. Det råder ju ingen tvekan vem av oss som är högts ålder, syns ju på höjden på bilen och ryktet säger att det ska bli ännu klenare hjul till våren, åldern tar ut sin rätt. Ett speciellt tack Till Micke med kumpaner som ordnade denna träff på höjden.

En annan Kumling som tittar in på forumet ibland tittade in även hos mig i våras "leri" Leif , med sin 525-92 Bild 19. Han är numera granne då han köpte ett hus nyligen alldeles runt hörnet. Vi är numera tre stycken inom 75 meter som finns på Power då det även finns en touringklubbmedlem med 530D-99 i kvarteret, det slår knappast ni storstadsbor.

Sedan är det tydligen många som fått för sig att jag inte använder bilen annat än att putsa på (gäller även sambon ) och efter en massa glirningar så var jag tvungen att avfärda den myten och mejlade denna bild till de största tvivlarna, men blev då anklagad för photoshoppande och jag har inte ens programmet. Bild 20.

Nästa träff för min del var en uppföljning på förra årets träff i Odensbacken som Stockholmssektionens Göran Benjamin kallad till och den blev dubbelt så stor i år. Bild 21. Vad månne det bli nästa år? Väl mött igen !!.

En annan av mina trätobröder, grabben med 4 säkringar pga utrustningsbrist ,men med den utsökt vackra kulören Aspen-silver , Gasar-Magnus dök upp en förmiddag, han extraknäckade på jobbet i mellansverige under semestertider , så han kom med jobbarbussen och inte med sin välputsade 523T som gumman inte släppte ifrån sig. Och så var den sommarförmiddan borttjöötad...

Eftersom åldringar måste plastikopereras för att hålla sin fräschhet så blev årets största uppgradering en ny efterlängtad 01-stötis, fast det kanske borde varit jag själv som hade behovet av ett facelifte.

En annan bekant som har haft fullt upp med 08 besökare större delen av året är David innehavare av Kumla Industrilack . Asken och " Jake" som fick sin nylackade bil både påkörd och sin M-front bortsliten har varit flitiga besökare . Bild 22. Även " Stephan 735i" med sin fina 540i-96 E34 hittade till Hassoland och blev visst väldigt nöjd med Davids jobb. Bild 23.
" Krutis" i Kumla är nu ett minne blott då bilen fått ny ägare och här är sista bilden, med nylackad huv , M-njurar och min avlagda 528 stötis och nya vita blinkers,ett facelifte det också, fast mera i Nivea Q10 Visage nivå. Bild 24.

Synd för just denna E39T har en enorm charmighet med sitt invidualläder, dignade utrustningslista och nått härligt vinande under huven , en mycket speciell bil. En av de mest potenta bilar som jag lagt pedalen i golvet på ska väl också tilläggas, gumman uppskattade det inte med kommentaren "släpp gasen annars slår jag till dig" när hon hade kraft att röra sig från ryggstödet, när det närmade sig 160 km. Ångrar du dig Asken ??.

540is dräparvagn är väl annars den E39 som rör på sig allra värst i detta land och den är man ju sugen på att se lite närmare i sömmarna efter att sett det imponerande bromsprovet på hans hemsida. Många byter bil under året en del västmanlänningar öppnar Kebabåkeri med inköp av flera E34 T, andra säljer och köper drömbilar som M5 or på löpande band utan att jag fått åka i någon av dom.

Wendtan hittad sin drömbil 330c i superskick efter idogt letande i hela södra Sverige och visst blir man sugen, men samtidigt ser man vad svårt det är att hitta nått bättre utan att behöva slanta upp en herrans massa pengar och med lite plastickirurgi ser ju inte 528an så gammal ut längre så vi åker allt ett tag till, än finns det vill lite lack kvar att polera på.

Med dom orden så önskar jag alla en riktigt GOD HJUL och ett GOTT NYTT ÅR.

Text Hasso

031219AutoPower.se
Denna sida är inte i bruk längre.
Gå till den nya frilansarsidan -->

HASSOS BILAR
[ 540i touring -01 ]
[ 528i -96 ]