AutoPower.se
Denna sida är inte i bruk längre.
Gå till den nya frilansarsidan -->

HASSOS BILAR
[ 540i touring -01 ]
[ 528i -96 ]

3024

Test Destinator-Navi med Ipac
Eller vad man köper som julklapp åt en BMWBild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Bild 6

Bild 7

Bild 8

Bild 9

Bild 10

Bild 11

Bild 12

Bild 13
Lilla julafton en vecka före jul då paketet anlände (bild 1). Den medföljande monteringsclipset med modifierat snabbfäste från en battericykelbelysning, så man enkelt kan flytta utrustningen mellan olika bilar, GPS antennen på instrumentbrädan Bild 2

Bild 3. På plats med inkopplad GPS för att kolla så systemet funkar. Eftersom bilen står i garaget så visar det att bilen befinner sig på gatan på baksidan av huset..

Första testet till jobbet, (Bild 4) fungerade alldeles utmärkt, ingen skillnad mot en originalmonterad Navi.Kartorna kommer från Navtech och kan uppgraderas via internet. En trevlig svensk röst guidar mig, utan att klaga att det går för fort,den funktionen finns men den klarar men sig utan,onödigt med två av samma sort_. Damen talar om i god tid var och när jag ska svänga, samtidigt som avstånd-gata mm visas på skärmen.

Har ett extrakort i expansionsjacka CF 128 mb som jag laddat via hemma PC-en.Sverige och Norge ca 110mb. Enkla programvaror och hantering .

Bild 5 visar grundmenyn. Bild 6. visar inmatningsmenyn som man kan använda på olika sätt.

Bild 7. Visar hur kartan ser ut i Billäge och (bild 8) hur den ser ut i fotgängarläget. Sedan går det att lägga ut kartan i 3D (bild 9) om man så önskar.

Bild 10-11-12 visar Sevärdhetslistan och som ex( Bild 13) några av de olika mack-alternativ som finns. Tyvärr inte Jet som jag oftast tankar, men det löser man via gatusökningen.

Har man nytta av detta? Ja visst, har man redan en handdator, som man använder i jobbet, så är ju detta ett mycket prisvärt alternativ. Då det är ca halva kostnaden ink.Ipac mot att köpa en Navi för eftermontering och då får dras med en skärm hela tiden, och som inte är flyttbar mellan olika bilar. Det finns ytterligare ett alternativ till Ipac, en påhängsjacka med Navman navigator ink GPS antenn som då är helt bärbar och enligt Tommie på AutoPower så fungerar detta alternativ också men är en enklare variant av Navi.

Jag eller 528an är i allfall nöjd med vår julklapp

text o foto Hasso.

021229AutoPower.se
Denna sida är inte i bruk längre.
Gå till den nya frilansarsidan -->

HASSOS BILAR
[ 540i touring -01 ]
[ 528i -96 ]