AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
252

Bakre torkararm E34

Jo
6
Johan_F
320i Cabrio -90
520i touring -94
325i touring -08

IG = armchair_enthusiast
Söker bakre torkararm till E34, NOS eller mycket bra skick. Har en arm där det inte är något fel på metall-delen, men där den yttre plastbiten saknas (den del där torkarbladet fästs).

Varken BMW eller andra leverantörer (t.ex. Schmiedmann, Hubauer och Pelican Parts) kan få fram. BMW säger att torkararmen inte ens är restnoterad och tolkar det som att den inte går att få tag på. Hubauer säger att tillverkningen har upphört. Har kontinuerligt sökt under ett kvartal, men inget har dykt upp. Har kollat på Bildelsbasen, talat med ett par skrotar (bland andra Bendts som är specialiserade på BMW), men de säger att det knappt kommer in så klassiska bilar för skrotning. Har även sökt på skrotar utomlands, utan att hitta. Har lagt en annons på Powerbörsen. I och för sig har den bara legat en vecka och jag kanske inte kan förvänta mig respons på så kort tid. Även lagt annons i Facebook-forum. Även sökt på Kleinanzeigen. Hittade en torkararm på ebay, men bilden visar en från E36...

Är det någon som har förslag på var jag ska söka?

Har fått tag på den yttre plastbiten, men den är skadad där torkarbladet fästs. Kanske finns någon som kan scanna för att sedan 3D-printa?


Ga
219
Galaxy
BMW 540iat E39 -02
BMW 540iat E39 -99
BMW 330d E91 -06

Hej Johan,
Delen du söker har nr: 61628359055 wiper arm. Det är delen i metall och även plastklon som torkarbladet fästs. Armen skruvas fast på bakre vindrutartorkarens länkage. Se:
www.realoem.com
Sök på din bil i "classic". Sedan hittar du sprängskisser under "vehicle electric system">"windshield wiper syst/head lamp cleaning". Sedan så kan du söka tex på Ebay.de eller Googla på artikeln. Finns några till salu. Tex för 525 touring se nedan:
Länk
Tyvärr skrotade jag min 520iat -95 för några år sedan vilken man idag ångrade.
/Magnus
Jo
6
Johan_F
320i Cabrio -90
520i touring -94
325i touring -08

IG = armchair_enthusiast
Hej och stort tack för ditt svar!

Jag känner till reservdelsnumret från både realoem.com och från bmwfans.info (söker på bilens chassinummer). Kollar dagligen på Kleineinzeigen och håller ett öga på bildelsbasen. Har beställt från bl.a. Hubauer, men när de ska leverera har de varken på lager eller kan få fram från leverantör. Har även beställt från två olika säljare på eBay.de. Båda har skrivit ut det rätta reservdelsnumret, men har inte haft bilder. När jag får leveransen är det inte rätt torkaram.

Har googlat och hittat bilder på begagnade, men de ser ut som de legat på havets botten.

Så jag kommer inte att beställa med mindre att det finns en bild med rätt torkararm, en arm som är i gott skick.

Har börjat fundera på om en arm från t.ex. E39 skulle passa, men… det är ju inte rätt.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.