AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
548

Fjäderbyte fram E60/61 Tips

Visa användare
ProPro-medlem
281
TibbeT
525iA Touring -04
K1100LT/SE -94 m.Dnjepr sidvagn.
K1200GT -07
Läste att det var ganska omfattande att byta fäder fram,
Men grannen gjorde det på en halvtimme.
Hade en brusten fjäder där nedersta varvet have gått av.
Han lossade helt enkelt fjäderbenet upptill samt krängningshämmaren och kunde tack vara den brustna fjädern vika ut benet utan att lossa t.ex. oket, Omvänt pressade han samman den nya fjädern med fjäderspännare, Monterade fjädern, och vek in fjäderbenet samt skruvade fast övre plattan, lossade sen fjäderspännaren och så var fjäderbytet klart.
Var inte på plats så han kanske vek in benet under kanten och satte sen benet på plats,
Behöver troligen byta fjädder på andra sidan också. Kapar då fjädern med kaprundellen och gör samma sak.
Synpunkter?

Visa användare
ProPro-medlem
281
TibbeT
525iA Touring -04
K1100LT/SE -94 m.Dnjepr sidvagn.
K1200GT -07
Grannen som bytte fjädern fram var en stor BMW entusiast och mycket engagerad i motorsport. Bl.a. gjorde han en bana på åkern intill huset för sina och vännernas ungdommar så dom kunde körs och träna sladdning och bromsning på gräset. Han hadde ett par bilar som sett sina bästa dagar. Tyvärr så tog kancern honm till sist. Visst inte hur sjuk han var . Kanske mekandet hjälpte honom att hålla livsgnistan uppe.
Har varit tvungen att leja bilverkstäder för att fixa bilen.
Kroppen protesterade i ryggen och benen efter operationerna för ett år sedan. Nästan helt återsällt nu , ev ännu bättre då hjärtat pumpar perfekt.
Nu senast så gick avgasröret sönder, svetsarna i mellandämparen brast.
En fråga har bytt lamdasonderna före katalysatorerna då motorlampan lyste.
Verkstan bytte lamdasonderna mot icke BMW sonder. Nu lyser lampan igen och enl. verkstan kan det bero på valet av sonder. Dom består ju av två delar en som reagerar med avgaserna och en del som värmer upp sonden. Kan det vara så att sonderna fungerar olika.?
Verkstaden bytte ventilkåpspackningen och oljetrågspackningen.
Var några till saker dom fixade bl.a.putsade lycktglaset. Funderade på ljusramp med nackdelen i ljuset när man byter från helljus med ljusramp till havljus. Behöver inte någon ljusramp , xenonljusen räcker mycket väl. Bor på landet med smala vägar och mycket vilt typ. rådjur med raska ben. Inte som renar och enstaka älgar som jag är van vid.
På köpet gjorde dom en recond ut och invändigt. Till glädje för frugan som är noga med att ha ren bil ( V70 ) och jag har en högre tröskel för städning.
Har fått tillbaka kliandet i fingraran att meka, en BMW hoj står i källaren och behöver oomtanke i det elektriska. Och en kabinbåt med en GM 350 bensin har ett halv klart renovert el system på tomten. Dags att åka och shoppa en liten flaggstång till yngsta tillskotten i familjen ( 1år barn n´barns barn ) och dubbskor till frugan. Har själv låtit bil-dubba upp ett par kängor låter som katt på glastak när jag är ute och halkar runt.


hej,

Ber att få gratulera till en (någorlunda?) frisk kropp igen! Och till en nöjd fru! (Nästan lika viktigt) :)

Det behöver ju inte handla om lamdasonder den här gången. De kanske gör sitt jobb och kanske har hittat tjuvluft t ex. Då får du också motorlampa.

Du får nog (låta) göra en diagnos innan du fläskar på med byten av vad det än må vara.

F ö behöver det inte vara BMW original på allt. Men minst OEM, dvs från tillverkare som levererar till (bl a) BMW. Bosch t ex.

/Lennart
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.