AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

Bilstereo Navi Tele Ljud Larm
466

Vad krävs för Carplay på F20 2019

Hej,
Vad krävs för att få CarPlay på en 2019 1-serie (F20) utan navigation eller wifi hotspot. Räcker det med kodning eller måste man installera någon hårdvara? Vilken rekommenderas i sådana fall?
Du
15
Dudu
BMW 125i M-Sport Shadow -19
Jag har installerat en MMI prime box från Bimmertech. Finns billigare varianter av samma box från Kina. Tror skillnaden är hur ofta boxen uppdateras och själva mjukvaran.

Valde Bimmertech trots 3 dubbla priset (dock billigare än att köpa stora navin för att få CarPlay vid köp av bilen) men med vetskapen att den uppdateras regelbundet plus bra support om man skulle ha några problem. Har bara haft kontakt med supporten gällande Google Auto mjukvaran och nya uppdateringar men nu ser man senaste version på deras hemsida.

Valde även Bimmertech MMI Prime boxen p g a den iaf då 2020, var den enda som funkade med 2019 NBT Evo av alla boxarna. Det enda man måste göra om man inte har aux i bilen är att koda i aux för att få ljudet att funka.

Har funkat sen 2020 för mig utan problem. Kopplar upp sig direkt när man startar bilen och har stöd för trådlös carplay och google auto. Backkameran funkar även den med CarPlay igång.


Hej!

Är också intresserad av detta, har precis köpt en fågelholk som saknar all form av vettig infotainment.

Hur fungerar det som du beskrev? Byter man ut befintlig huvudenhet?
16.263
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 DCT M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
det finns flera varianter, antingen box som kopplas till befintlig huvudenhet (om man har skärm) eller en variant där man byter ut hela skärmen till en Android-enhet.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.