AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

i-Serien
44.497

Nån som tänker köpa en iX?

Sida 9 av 35
Ma
87
MartinN
iX Xdrive40
218D GT
135i cab -08
F800GS -13
Uppdateringen verkar ha fått ordning på det, för har inte hänt igen.

Jag måste ha haft tur som fick bilen i januari, för på 5 veckor verkar det inte ha registrerats fler än ca 50st IX i Sverige
Vad bra att uppdateringen fixade barnsjukdomarna.

Hela 50st iX på 5 veckor är ju ganska många ändå :-)

Var kan man se den typen av statistik?

Ma
87
MartinN
iX Xdrive40
218D GT
135i cab -08
F800GS -13
Denna sida är bra, får fram mycket bra statistik. t.ex att det för närvarande finns 205st iX registrerade

Länk


Finns även en intressant kartfunktion som visar var i landet en bilmodell finns registrerad. t.ex att det f.n finns 11st iX norr om stockholm.

Länk


Kunde med statistiken även meddela svågern att jag äntligen hittat en kategori där Folkvagn nästan var bäst... 'Antal skrotade bilar senaste året' :'D
@MartinN Rolig sida! Men den känns ju lite som biltjuvens bästa vän :D
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Man ser ju inte exakt var bilen står. Så det är nog lugnt. :)
MartinN

Vilken version fick du i samband med din senaste uppdatering?

Tyska iX ägare som hade vissa problem med Driver Assistance Pro fick Version 03/2022.35 installerad under Mars månad, dessutom kalibrerades kameran i framrutan om.

Da
240
Dafro
BMW 530e xDrive Touring -21
Nissan Leaf -22
Jag har beställt en IX50 i början av maj och registrerade mig här idag för att kunna snacka lite om den bilen, mfl. Kör nu E-tron och får väl hålla med om ett visst missljud som jag tycker låter som en spårvagn. Körde tidigare X5 45e.
Visa användare
482
Tompak23d
iXM60 -23
@Dafro
Har du fått leveransdatum? Fanns all utrustning du ville ha.?HUD?
Köpte just handlarens demo iX40 att ha i väntan på en iX50 men är orolig över utrustningen…
Da
240
Dafro
BMW 530e xDrive Touring -21
Nissan Leaf -22
Har ingen notis på denna tråd och är inte hör så ofta men här kommer mitt svar.
Var i kontakt med säljaren nu i veckan och nu ör det 10 månader kvar så ön så länge har det inte ändrats något men hoppas ju på en lätt knuff åt vänster. Jag får allt jag vill ha, dock krävdes det komfortstolar för 18 000 för att få ett svankstöd vilket känns saftigt men landade på 13 500 tror jag för dom tag bort funktioner på passagerarstolen, oklart om svankstödet där försvinner så att sitta med en kudde i en bil för 1.2 plus känns väl sådär. Hud har jag inte beställt då jag alltid kör med polariserade solglasögon. Upptäckte innan sommaren att dom höjde priset och tryckte in en massa extra utrustning men det är inget som jag är påtvingad än men såg att det typ bara var soltak och soft close som jag inte redan hade valt så kommer möjligheten att jag kan få den tidigare om jag lägger på det så är inte det omöjligt, men är helnöjd med min E-tron. Kul att du tog ut en IX-40, dom pengarna får du säkert igen, när kommer din IX50?
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Ix40 är väl ganska kalla? Finns ett hundratal lagerbilar att köpa för den som vill.
Da
240
Dafro
BMW 530e xDrive Touring -21
Nissan Leaf -22
Det har du nog rätt i men tänker att Tompa g´har fått den till rätt pris om han beställt en IX50 av firman, men visst finns det gott om dom, väl spelade till högt pris.
AMS testar BMW IX

@Dafro, så vad menar du är "rätt pris" på iskalla IX40 som det finns åtminstone 98 nya bilar hos BMW åf Länk som snarast har fördubblats sedan en månad tillbaka än minskat trots att elbilar är stekheta på marknaden och framförallt att det knappt finns en fabriksny E-tron att få tag på (jag ser den som främsta konkurrent till IX och E-tron tillverkas inte ens på 9-12 månader framåt). Vad jag har hört så är IX50 den IX som dessutom ordertecknas i flest ex, däremot så finns ju inga för leverans och inte ens för provkörning. IX50 verkar ju prioriteras för andra marknader, ex vis den amerikanska, där det nästan enbart skrivs om 50 och M60 i olika forum.

/Anders
Da
240
Dafro
BMW 530e xDrive Touring -21
Nissan Leaf -22
@ med känsla, håller med dig om att dom verkar iskalla men som du säger så finns det inga E-tron att köpa så vad ska man då köpa. 15-20% rabatt är väl ganska ok pris tycker jag, vilket jag nu nör jag skriver det är osannolikt att Tompa fick men om man har råd så är det ju ingen dålig bil och handlaren måste ju köpa tillbaka den för en bra peng om man ska komma tillbaka dit fler gånger. Att det finns så många är väl kanske för att som är iskalla utan för att dom ör lite väl överspecade, lika dyra som en ren IX50.
Visa användare
8.301
Grelle
Audi E-tron 55 -22
Seat Leon ST -17
Ni skriver att det inte finns E-tron att få tag i, men Lecab i Karlstad ser ju ut att ha tre likadana svarta i lager. Till vettigt pris, missar jag något fel med dem?
@Grelle, nej du missar inget men de tre E-tron på Leca, skulle jag slarvigt kalla för tomhylsor, men oavsett så ligger de ju minst 200 tkr lägre i pris än de flesta IX40 och det visar mer än väl att IX40 är fel prissatt då en basic E-tron ändå har luftfjädring vilket jag sätter som ett grundkrav i den här prisklassen. Men E-tron tillverkas inte nu på många månader och då borde ju IX40 sälja bättre, vilket de ju inte gör. Man kan inte ens fabriksbeställa en E-tron men det finns ett fåtal bilar som nyligen kommit hem. Det fanns i förra veckan en riktigt juste i Kalmar som jag tänkte länka men ser nu att den är såld, 981 tkr var begärt pris, alltså ändå mkt lägre än IX.

/Anders
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
E-Tron har väl starkare motorer, större bagage samt frunk? Klart mer praktisk bil än iX.
16.288
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
@Grelle: De svarta Lecab har som är billigast saknar Proline, köp dem inte! De saknar helt grundläggande utrustning på en bil i den prisklassen. Märkligt nog är de inte ens så mycket billigare än de som är vettigt utrustade såsom Länk eller Länk
Da
240
Dafro
BMW 530e xDrive Touring -21
Nissan Leaf -22
@Verdi, japp starkare motor men tycker att den i IX40 räcker, men kanske är lite gammal, fördel IX är den inte har spårvgnsljud från motorn. Frank är riktigt grymt i E-tron, fast jag använder den inte så ofta ändå för när man kör långt så snabbladdar jag och då behövs ingen sladd men när man kommer till fjällen och ska ta fram typ2 kabeln är det skönt att det finns nör bagaget är full med packning och hundbur. Detta blir sämre med IX för mig men kommer bli en resa per år så det kan jag leva med.

Ang bagage så tyckte jag också att det verkar mycket men tycker att det kommer fungera bra, det som förstår är de korkade gångjärnen och den brant lutade rutan samt lösningen med invöndiga extra bakljus. Om jag kommer ihåg rätt så är den något bredare och lite djupare så bottenplattan i bagaget är något större en högre upp är det mindre plats. Under luckan ör det också ganska rymligt men detta utrymme i E-tron använder jag också bara en gång per år.

Sammanfattningsvis så är E-tron så här efter 3 år fortfarande en av de bättre premium el-suvarna, finns Tesla X men jag tycker inte Tesla är premium. Att jag väljer IX50 är att jag vill ha räckvidden och det finns inget annat alternativ med lång räckvidd och plats för hundbur.
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Löwet, du länkar ju till begagnade 50:or. Var det meningen?
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.