AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

i-Serien
45.534

Nån som tänker köpa en iX?

Sida 22 av 35
Svar från BMW Genius angående mjukvara

" Senaste mjukvara tillgänglig till en bil är nästintill omöjligt för oss att säga utan att ta fram VIN på den specifika bilen, då uppdateringar ibland kan bero på utrustning. Sen så är det även skillnad på senaste tillgängliga mjukvara överhuvudtaget, och senaste mjukvara tillgänglig via RSU, då man enbart rullar ut mjukvaruuppdateringar via RSU ifall uppdateringen faktiskt innehåller någon funktionell substans för bilen i fråga.

Angående Preconditioning/förvärmning av batteri inför DC-Laddning så gäller det för BMW iX ifrån och med produktion 11/2022 "
Da
240
Dafro
BMW 530e xDrive Touring -21
Nissan Leaf -22
Antar att det är manuell förvärmning simmandes och då är det ju rimligt att jag inte har det. I trafik 08/22.
Svar från en annan BMW Genius

" Den senaste versionen som finns tillgänglig för BMW iX på kundnivå, dvs. via RSU är 11/2022.64

De bilar som har en senare version än så har uppdaterats via verkstad, oftast pga. någon typ av fel som åtgärdas på den specifika bilen med hjälp av mjukvaruuppdatering.

Det finns även nyare versioner från 23 men det skiljer inget i funktion utan dessa uppdateringar är till för att avhjälpa fel eller diverse programmeringar.
Vilket alltså innebär att man inte gör uppdateringen på bilar som rullar där inget fel finns.

Den manuella förklimatiseringen av HV-batteriet inför DC-laddning har egentligen inte med i-nivån i bilen att göra, utan när bilen är producerad.
From. produktionsdatum 11/2022 har våra bilar möjlighet till manuell förklimatisering, oavsett i-nivå.

BMW undersöker möjligheten för att lägga till den funktionen på bilar som är producerade innan 11/2022, men vi har tyvärr inga besked när eller om det kommer vara möjligt. "
Da
240
Dafro
BMW 530e xDrive Touring -21
Nissan Leaf -22
Tack för info.
Tompak23d

Är interiörkamera standard utrustning på iX M60? Vet du det? Har du det i din M60 och har du i så fall specat med den vid beställningen?
BMW återkallar iX

Länk

" Systemet är i sig enkelt att avaktivera genom att trycka på cancel-knappen eller bromspedalen. Men för säkerhets skull återkallar BMW iX-bilarna för att åtgärda det. Något som enligt dem ska kunna göras via en uppdatering av mjukvaran. I nuläget finns inga olyckor eller skador relaterade till problemet rapporterade. "

Da
240
Dafro
BMW 530e xDrive Touring -21
Nissan Leaf -22
Vad blir det för uppdatering av det kan man undra, att den blir helt avstängd kanske så man måste trycka på 2 knappar. Man får väl hoppas det avaktiveras vid hastighet under 30 kanske. Ser inte att detta skulle vara ett stort problem.
BMW iX50 som demo och beg. börjar krypa ner mot 1 miljon, kanske bra köp om man kan få en bra utrustad iX50 under mille.
Tittar på att köpa en fullutrustad ix 50. Specen når ca 1300000. Vad för rabatt är rimlig att eftersträva? Blir första BMWn så vet inte hur det ser ut och vad man kan få för erbjudanden.
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Finns nu en iX50 under miljonen hos Bavaria. Demo/lätt begagnad.
Visa användare
7.668
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Om du är osäker på hur mycket rabatt du kan få så finns ett väldigt enkelt knep. Iaf om du är seriös med att köpa en ny bil och är beredd att göra detta tydligt för säljaren.

1) Speca ihop din bil exakt som du vill ha den inkl vinterhjul
2) Maila specen till ett antal (minst 3-4) olika ÅF och säg att du verkligen skall köpa en bil.
3) Kolla igenom rabatterna och utmana de som är högst. Hoppar de av eller erbjuder de dig en ännu bättre deal så fortsätter du med de andra handlarna.
4) Till slut har du troligen fått den så billigt du kan och bör vara nöjd

Lycka till!
BMW club verkar ge 8% rabatt på bil och utrustning. Det verkar rätt bra eller?
Jag har fått offert med ca 7 % på bil utan utrustning så det kan bli rätt stor skillnad.
Visa användare
7.668
Kristoffer_L
992 GT3 -21
Rabatten via BMW CS räknas som ett ramavtal av handlarna. Dvs du får 8% på bilens listpris och 8% på utrustningens listpris. Det innebär att man inte kan använda den rabatten ovanpå paketerbjudanden eller andra kampanjer. Så du får kolla vad som blir mest prisvärt för modellen du kollar på.
Jag har köpt två nya BMW (3-serie och 1-serie) och fick bättre totalpris när jag förhandlade direkt med säljaren än att utnyttja BMW CS-avtalet, men då var det modeller med paketutrustning och inte minst lokal kampanj på vinterhjul.

På en bil som iX skulle jag inte nöja mig med en rabatt under 10%. Det är dels en dyr modell, dels en modell det tillverkas många av och som därför lär falla en del i pris de första åren.
16.313
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Det smattrar reklam nu med 2,9% ränta och gratis vinterhjul på ix40. Den lär inte vara lättsåld med andra ord så förhandlingsläget är gott.

10% låter svårt! Inte nära det i de offerter jag fått än så länge.
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Ha lite is i magen. Finns drivor av osålda lagerbilar som du säkert kan få en bra deal på. Dvs beställ inte nytt utan köp en bil som redan står nånstans och kostar pengar.
16.313
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Jag känner lukten av både business lease erbjudanden och privatleasing framöver på helt andra nivåer än tidigare. Hjulen måste snurra.

Radman23

Som försäljningen av nya bilar i miljonklassen ser ut idag så kan du nog utan problem få 10% rabatt på en nybeställning ( avser det totala priset inkl. utrustning! )

Det är precis som Kristoffer_L är inne på, inget under 10% rabatt duger på en så pass dyr bil som iX

Vet du om iX50 av årsmodell 2024 ( tillverkning fr.o.m Juli 2023 ) levereras fortfarande utan luftfjädring och bakhjulsstyrning?
Wi
2.032
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Luftfjädring och bakhjulsstyrning är inte standard längre på iX50 så antar att dom "löste" det så. Beställer man det som tillval så tror jag man får det dock..
Bakhjulsstyrning är option som inte går att beställa idag. Luftfjädring är option som går att beställa.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.