AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

i-Serien
117.406

Bmw i4 - har ni beställt?

Sida 35 av 59
No
5.161
Nockenwelle
Tesla Model 3 Long Range 2020
Jag förstår inte hur det här med kilometerskatt på elbilar kan komma upp då och då.
Varför i hela fridens dar skulle en kilometerskatt, om den införs, bara drabba elbilar? Vad talar för något sådant?
@sirtobbe. Tror du ärligt att man skulle höja skatten på elbilar så den blir högre än fossila bilar? Samt dessutom att en elbil får högre driftskostnader än fossil bilen och sist även bättre andrahandsvärde? Isåfall lurar du bara dig själv men lycka till!

/Anders
16.291
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Ja det är nån märklig fantasi hos vissa att helt plötsligt kommer "beslutet" som gör deras gamla fossilhäck het igen som vardagsbil. Det kommer inte hända.
Visa användare
1.782
qsacage

BMW i4 M50 (G26) 2022
Jag tycker det är komiskt att folk med ICE-bilar accepterar att tanka för 1000kr, men tycker det ät "dyrt" med 3-4kr/kWh.
En I4 M50 ytterligare dök upp kl. 11.11 idag och nu borta 18 minuter senare. Sannolikt en demo ytterligare.

/Anders
Visa användare
8.308
Grelle
Audi E-tron 55 -22
Seat Leon ST -17
Då är det bra tryck i efterfrågan! =)
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Länk

Billig! Kom ut för fyra minuter sen.
Som jag har skrivit ett antal gånger. Elbilarna är heta! Det finns ingen oro för elpriser som en del tror, inte vad gäller att ladda elbil iaf. Däremot givetvis för att värma huset. Men för att värma huset måste man då ändra sitt bilägande till elbil från fossil och då stiger elbils priserna och då sjunker fossilbilarna i värde i och med större utbud.

Jag har idag tre elbilar, jag har laddat för 218 kr hittills i september, 214 kr i augusti (utomlands första 12 dgr). Det kallas för smartladdning, dvs. man laddar mellan kl. 00-04 när elpriset ofta är max 30-50 öre/kWh. Men självklart finns det andra som kör långa sträckor dagligen och då blir det annorlunda. Men många med mig klarar att ladda en gång per vecka, gärna helgnätter när elen ofta är som billigast.

/Anders
Visa användare
1.782
qsacage

BMW i4 M50 (G26) 2022
Såld på under 1 timme!
Som sagt, återigen - elbilens död är en kraftig överdrift. Jag hann inte ens köpa den *haha*.

/Anders
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Jag hade kanske hunnit som såg den efter 2-3 minuter? :)

Tydligen var den lite sämre utrustad än de som gick förut. Saknade driving assistance plus och skinnklädsel t ex. Men jag tror nog den var ett bättre köp än de som gick för 70-90 tusen mer.

Jag antar att man kanske kunnat sälja den med lite vinst? Särskilt då den låg lite lägre än de andra och folk kanske inte hade full koll på skillnaden i utrustning?
Visa användare
8.308
Grelle
Audi E-tron 55 -22
Seat Leon ST -17
Med känsla, du som bor i Uppsala har sannolikt Vattenfall Eldistributions som elnätsleverantör och med hänsyn till deras nätöverföringsavgift (ca 30 öre/kWh) och energiskatten som de tar ut åt staten på 44 öre/kWh så kan du även om du får elen gratis av ditt elhandelsbolag aldrig få el via nätet för 30-50 öre/kWh. För att förstå sin kostnad behöver man se till båda sina elnätsfakturor, dvs elnät och elhandel.
Jag är medveten om det Grelle. Jag kikade bara hastigt i Tibber-appen och även om det är några tio-öringar högre så är det ändå otroligt mkt billigare än fossilbilen, om jag dessutom inkluderar fordonsskatt och andrahandsvärdet, så blir det ännu skönare kalkyl.

/Anders
Da
240
Dafro
BMW 530e xDrive Touring -21
Nissan Leaf -22
Verkar vara en väldig efterfrågan på I4 och andra elbilar men dessa är ju inte direkt billiga. Måste nog provköra en. I morgon natt ser det ut att kunna bli lite dyrt att ladda, men jag brukar försöka ladda båda bilarna på helgen så klarar vi oss lätt en vecka. Värre med hybrid som måste laddas varje dag. Men även om det skulle bli lite dyrare någon gång så har man igen det på det stora hela om man kan ladda hemma. Men jag kommer nog aldrig byta tillbaks till fossil.
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Ja alltså jag tror ju inte folk kommer gå tillbaka till fossilt. Finns ju inte en chans att jag skulle stå ut med det.

Dock tror jag folk kommer få annat än nya dyra bilar (oavsett drivmedel) att tänka på i vinter och höjda räntor, dyra elpriser osv kommer lägga sig som en våt filt över den köpfest som varit.

Såg nu att det kostar 7,70:- o dyl på Teslas stationer från Gävle och söderut. Det är ju inte jättebra "reklam" för den som tänkt sig byta enbart pga bränslekostnader. Att det är billigare att ladda hemma och att man laddar lite nu och då verkar inte så många utanför "bubblan" förstå. Det sitter så hårt det här med att man kör från full tank till tom tank och sen åker man och tankar på en mack.
ma
66
madzone
Toyota GR Yaris -21
Audi A5 Sportback 45 TFSI -21
Jag tror Verdi2 är på rätt spår här. Köpfesten kommer ta slut ganska snart, det väntar tuffare tider än många insett.

Sen håller jag också fullt med om att det inte kommer ske en återgång till fosilbilar. Elbilarna är här för att stanna, med full rätt.

När det gäller andrahandsvärden är marknaden galen just nu. Min bror sålde sin Audi A4 allroad 2,0 tdi -18 nyss, köpt ny för 389 och såld efter 4000 mil för 339 till Riddermark. Det är billigt bilägande det med.
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Ska man vara lite positiv tror jag det kan bli ett ganska kort hack i kurvan. Pratas ju redan om att reporäntan ska toppa under 2023 på 2,5% och sen sjunka ned igen.

Jag är ingen ekonom så jag har ingen aning. har dock svårt att förstå hur man ska få bukt med höga energipriser genom att höja räntan.

Med tanke på inflationen och att varje krona mindre värd så värdeminskningen är faktiskt större i verkligheten även om värdeminskningssiffrorna ser trevliga ut på papper.
Riksbanken (-erna) höjer ju ränta för att kyla av ekonomin. Det blir dyrare att låna, vilket gör att konsumtionen minskar. Höga energipriser får ungefär samma effekt, man måste konsumera mindre energi (läs nu el). Det kommer och har väl redan kommit i Europa, sparkrav på el. Man får i Spanien inte ha typ lägre temperatur än 27 grader inomhus för att inte köra AC för hårt osv. Här i kalla Nord så talar vi om att sänka inomhustemperaturen, duscha kortare och inte lika varmt, släck några lampor och inte minst offentlig sektor kommer vara tvungna att kanske ha någon grad kallare i gympasalar, idrottsanläggningar, släcka lite mera belysning inom- och utomhus osv. Det finns ju dock inget som (vad jag vet iaf) synligt kommer att sänka energikostnaderna för att räntan höjs. Däremot så lär det bli en typ Domino-effekt.

Snart kanske det blir som dåvarande finansminister Kjell-Olov Feldt predikade i ett numera känt TV-tal, att duscha endast tre gånger i veckan osv... Eller kanske nu duscha på gymmet och på jobbet...

Ekonomibyrån igår kan rekommenderas, med bl. a. Anders Borg som gästtyckare. Bra och sakligt! Det blir snart bättre igen enligt Borg, skönt!

/Anders
Här kom ytterligare en I4 modell tomhylsa som det ser ut Länk

/Anders
Underligt att i4 har växelväljare med spak när det försvunnit ifrån face-lift 3-serie.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.