AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

i-Serien
108.688

Bmw i4 - har ni beställt?

Sida 34 av 55
jo
493
jonte520d
BMW 330e xDrive LCI- 2023

@Sefreon- Passar de till bilarna utrustade med m-sportbromsar?
Ve
1.082
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
En i4 M50 med snabb leverans på blocket.

Länk

En demobil av vad det verkar. Känns dyr. Men går kanske att pruta?

Farligt läge att köpa elbil just nu dock. Tror "festen" kan vara över ganska snart.
da
1.963
danielb
I4 M50 -24
Satt precis och tittade på den bilen, lite dyr men fullmatad. har offert på ny med något lägre nivå för nästan samma pengar. Men den där har nog levt tufft liv under sina snart 6 månader.

Hur tänker du Verdi2 runt elbil och festen? Att det i vinter inte blir lika fördelaktigt att ladda hem förstår jag med tanke på elpriser och dödsmördardomedagsrubrikerna som nu rullar runt. Men tänker du att intresset för elbil kommer svalna rent allmänt framöver?
Ve
1.082
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Folk kommer få mindre pengar över. Dyrare mat, högre räntor, högre elpriser.

Det kommer helt säkert en varselvåg i höst också. I söder står bagerier, pappersfabriker osv stilla pga höga elpriser redan nu trots att det nästan är sommar fortfarande.

Såg även att en större tomatodlare ställde in vinterodlingen. Brukar kosta 1 miljon för lysrören som krävs. I vinter räknade de med att det skulle kosta 8 miljoner.

De som jobbar hos elintensiva arbetsgivare sitter inte supersäkert. Tror detta kan bli en ny "finanskris".
Jag tror personligen att de som sitter med relativt dyra fossila bilar sitter sämre till. Elbilar i "mellanskiktet" ID4, Enyaq, Polestar 2 tror jag kommer att fortsatt vara heta. Däremot skulle jag som sagt inte satsa på en IX40 för drygt 1 mkr. Omställningen till elbilar kommer att fortsätta och så länge produktionen inte motsvarar efterfrågan så gör marknadskrafterna sitt, dvs att priserna stiger. Sen kan de förstås inte fortsätta vara hysteriska. På BMW tror jag främst på iX1, mera osäker på iX3, som är framförallt bakhjulsdriven och ändå rätt så dyr runt 800 tkr. Vad jag har hört så är numera stora diesel SUV rätt så kalla.

Sen tror jag, oavsett regeringsfärg, att det kommer att vara tvunget att tas fram enorma stödpaket pga elpriserna, både till hushåll och företag. Jag läste igår att om jag minns rätt att redan finns cirka 50000 personer hos KFM pga elfakturor.

Givetvis kommer både hushållsekonomi och många företags ekonomi att bli avsevärt sämre. Företagskonkurserna ökade redan i augusti och kommer att fortsätta, framförallt inom handel och hotell & restaurang men säkert inom även tillverkning och transport skulle jag tro. Men som sagt stödpaket kan förändra det hela, som under pandemin när konkurserna ju sjönk märkligt nog!

Utifrån detta är det sjukt märkligt att MP i Uppsala ex vis går ut med att de vill bygga spårväg för 3 mdr kronor, när även kommunernas ekonomi blir sämre. Ska man dra in på skolan? Äldreomsorgen? för att finansiera?

/Anders
da
1.963
danielb
I4 M50 -24
Verdi2: Säger inte emot. Tror den perfekta stormen kommer inträffa i februari. Jag undrar hur många som verkligen har stresstestat privatekonomin.
Då var den vita ovan länkade borta. Det lovar gott ;)

/Anders
Två demos I4 M50 kom ut idag

/Anders
As
11.612
Asken
750iL L7 -00
850 CiA -95
944 Turbo -90
i3 -22
Kubistar -08
Hur många avbeställningar på i4 och iX som kommer till nästa sommar kan man ju spekulera i. Helt klart som Verdi2 säger så har vi nog bara sett början på recessionen.
Mvh
Asken
Da
189
Dafro
BMW 530e xDrive Touring -21
Nissan Leaf -22
Är inte det att var väl negativ men vem vet du kanske får rätt men jag skulle tro att det inte är dom som beställt en IX eller en I4 som kommer få det tufft ekonomiskt först. Utan mer dom som redan lever på marginalen.
Ve
1.082
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Beror ju på vad man har för marginaler.

Har du 7-8 miljoner i lån på 15 miljoners villan på Lidingö så kommer det antagligen öka månadskostnaden med 10 tusen i månaden när räntorna sticker iväg.

Stora Lidingö-villan med pool, spabad osv drar kanske 30 tusen kWh per år också. Förut har det kostat 3-4 tusen i månaden utslaget över året. Max. Nu mångdubblas det. Blir kanske en ökning på 6-7 tusen i månaden.

Maten ökar också. Och allt annat. Totalt kanske familjen har 20-25 tusen mindre i månaden attröra sig med.

Inte nog med det. Börsen går skakigt, bostadspriserna kommer störtdyka pga elkostnad och räntor.

Nog tror jag köplusten får sig en törn hos ganska många även om de rent praktiskt fortfarande har "råd".
As
11.612
Asken
750iL L7 -00
850 CiA -95
944 Turbo -90
i3 -22
Kubistar -08
Det jag menar är att vi historiskt sett har haft en lågkonjunktur vart tionde år. 1990, 2000 och nu senast 2008-2009. Corona räknar jag inte som en lågkonjunktur. Allting går i cykler och har det gått upp måste det gå ned, någon gång. När det varje högkonjuktur länge så glömmer folk bort hur det var att ha lågkonjunktur. Tex när mina föräldrar köpte hus 1969 var räntan 18%. Hur det teoretiskt sett kan se ut när det går ner kan Ni följa i denna tråden bland tidigare postningar och i i3 tråden, hur "tråkig" läsning det än är för bilköp.
Mvh
Asken
Jag tror för det första som sagt att det inte är köpare av I4 och IX som drabbas.

Båda I4-orna är borta nu.

De som främst drabbas är norrlänningar som behöver mycket el och stora avstånd samt som säkert i större utsträckning drabbas av arbetslöshet.

Om sen bostadspriserna sjunker 20%, det är dels fiktiva pengar och man är tillbaka på vad priserna var 2019-2020. Man får helt enkelt låta bli att flytta till större och dyrare. Många lär flytta tillbaka till Norrland och Dalarna.

Sen slutligen då återigen köps många bilar av företag, det finns dessutom massor med bra privatleasing erbjudanden.

På bilsidan blir de värst drabbade de som har stora fossil drivna SUVar.
Jag såg ex vis nån åf som la ut en X5 40d för dryga 1,3 mkr om jag inte minns fel. Stortorsk för den som köper den!

/Anders
Länk

/Anders
Visa användare
1.772
qsacage

BMW i4 M50 (G26) 2022
I4orna sålda!
Jag skrev just det och det bevisar också att man inte behöver krisstämpla allt. Elbilar kommer länge vara attraktiva och hålla värdet bra.

/Anders
Ve
1.082
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Ja jag hoppas ju det fortsätter och att både elpris och räntor inte blir så dyra som befarat.

Tyvärr är det väl så att vi inte sett hur det slår riktigt. Vi vet mer till våren.

För min del kommer jag aldrig gå tillbaka till fossiilt. Är beredd att betala mer för att köra på el eftersom det är en bättre upplevelse.
Men el kommer i princip alltid också vara billigare. Bara fordonsskatten gör att man direkt ligger på plus, lägg därtill driften och andrahandsvärde.

/Anders
si
447
sirtobbe

Bmw M2 competition - 2019
Hörde jag kilometerskatt ? Det är ganska lätt för klåfingriga politiker att dra undan benen för hela elbilsmarknaden. Och har jag förstått saken rätt finns redan ett färdiguträtt förslag som bara väntar. Undrar när de trycker på knappen (knapparna) i riksdan ?
16.169
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 DCT M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Tror du bensin och dieselbilar skulle slippa den skatten? I förslaget som fanns så var km-skatten mkt högre på fossilbilar än elbilar, inte tvärtom.

Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.