AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

i-Serien
118.700

Bmw i4 - har ni beställt?

Sida 32 av 59
Mi
487
Min330e
i4 eDrive40 MY24
Ja, det har du rätt i, men när laddstationen inte är ledig efter 2 timmars körning då är det bra att veta att man kan äta eller göra vad man vill och köra två timmar till. Jag kör också mycket och långa sträckor, ibland tankar jag när det fortfarande är halvfull, men ibland inte, och kör vidare till nästa. Ingen skillnad jämfört med en elbil, förutom att "tankningen" tar längre tid, men som du säger...man vill stanna ändå, så det är OK om det tar en halvtimme, som ju räcker för toabesök (inkl. köandet ibland till toan) och en kopp kaffe, eller om det tar en timme och man hinner äta också. I alla fall, det är bra om man har möjlighet att bestämma om man vill ladda eller inte, utan att få batteriångest. Dessutom vill man ibland köra 15-20 mils utflykter och hinna hem med samma laddning utan att behöva stanna och betala tre gånger och ha inte så kul under tiden man tvingas stanna. Så visst är det bra med längre räckvidd, annars hade alla kört med batterier av halva storleken. ...men vi har inte samma behov, för vissa räcker ett mindre batteri och kortare räckvidd också. Om elbilar skall konkurrera med bensinbilar då måste självklart bilarna ha en rimlig jämförbar räckvidd också.
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Jag menar såklart riktiga elbilar med minst 30 verkliga mil. Samt möjlighet att ladda hemma. Annars suger elbilar nåt kopiöst.
Mi
487
Min330e
i4 eDrive40 MY24
30 mil räckvidd skulle ge mig batteriångest på Autobahn, inte bara där, men även här i södra Sverige. Allt under 50-60 (enligt specen) är för lite. Med det kan man hushålla, eller köra fort och slösa om man önskar, och ändå komma fram. Dessutom om man lovar typ 58 mil då vet jag att jag kan få ut minst 40, så då pratar vi om rimlig räckvidd. Får jag mer än det då är det superbra.
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Hur stor erfarenhet har du?

Att stanna och ladda en stund är inte hela världen. Ibland är det rätt skönt till och med.

Slog personligt elbilsrekord med 138 mil på en dag för en dryg vecka sen. Törs nästan garantera att de allra flesta bilister aldrig varit i närheten av såna dagsetapper oavsett bränsle.
da
1.977
danielb
I4 M50 -24
Ni som haft era I4 m50 ett tag, vad har ni för räckvidd i vardagen? Varit sugen ett tag nu, lånade en över helgen vilken inte minskade suget. Räckvidden är iofs en ickefråga, men ändå intressant att veta, den jag lånade indikerade runt 45 mil om jag såg rätt.
Mi
487
Min330e
i4 eDrive40 MY24
@Verdi, jag har tillräcklig med erfarenhet och är gammal nog för att veta att jag inte är intresserad av en elbil som har kortare räckvidd än 50 mil per laddning. Dessutom har vi nu haft en elbil i över tre år, och VET att det inte är så kul när man har ett ärende 10-15 mil hemifrån och man inte är säker på att man kommer hem, eller är säker på att man INTE kommer hem utan att ladda. Det är bl.a. den erfarenheten som gör att det är helt uteslutet att vi byter våra bilar för en i3 eller något annat än en bil som faktiskt verkligen kan köra minst 40 mil på en laddning. Enda anledningen att min fru byter bil nu är faktiskt räckvidden. Jag byter också, men för mig är det också viktig med räckvidd och det skulle kännas som ett byte neråt om jag hade tvingats stanna varannan timme för laddning.

Det spelar ingen roll hur många mil du har precis plöjt genom på en dag. Den sortens sandlåda tävling har jag vuxit ifrån ganska många år sen. Jag vet att det är inga problem att köra 100 mil på 10 timmar om man vill det, men det var inte det som var min invändning mot din. Jag fattar mycket väl också din poäng att man vill sträcka på benen i alla fall lite då och då, men allt det är irrelevant och hör inte hit. Du kan vara övertygad om att alla andra har fel, men bara för att något funkar bra för dig behöver det inte innebära att det måste funka bra för alla andra också. Det finns inga enkla sanningar, du representerar endast dina åsikter, och man är väl inte dum bara för att man har en annan åsikt.

Vill man dock tävla i långkörning då tror jag att Kia EV6 slår allt annat idag... Den har imponerande snabb laddning, så hade det varit mitt enda krav då hade jag allvarligt övervägt den bilen. Vem vet... min fru gillar den, och tickar många boxar... även när det gäller räckvidd, så kanske är det den som blir hennes nästa. Jag fortsätter dock med i4 tankarna, den har ju ännu bättre räckvidd, även om den laddar långsammare, men jag bryr mig inte om att tävla... :)

Förresten, jag har kört Johannesburg - Windhoek (170 mil) fram och tillbaka på tre dagar, totalt 340 mil med en hotellövernattning. Räknas det som långkörning? Det var i och för sig en bensinbil (Holden pick-up 1973 årsmodell). Året var 1976, så det var inte igår. Då var jag ung och dum, speciellt med tanke på vägarna där nere.
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Nej det är ingen tävling. Det är det som är min poäng. Att ladda är inte att förlora.
jo
497
jonte520d
BMW 330e xDrive LCI- 2023

Efter en lång process av huruvida man ska beställa en 330e eller I4 har nu valet landat på en Bmw I4. 40e M paket. Beställningen kommer att läggas i slutet av månaden men en sak jag ännu inte vet, är vilken färg jag ska ha bilen i.

Utrustningen på bilen följande:
- M paket + m paket pro
- 19 859m fälgar
- H/K, Taklucka, Tonade rutor, Stopp & Go


Initialt var det svart jag var inne på men jag tycker den mörka färgen döljer formerna på bilen. I nuvarande spec är det med mineralvit men familjens model 3 är i samma färg och jag kom från en alpinvit F21. Kan vara lite skönt med variation..

De färger som jag velar åt är Davit Grey, San Remo green, Broklyn grey eller Mineralvit. Helst skulle jag vilja ha en "vanlig" silver, typ glaciärvit eller Rhodonite Silver.

Rörigt inlägg men behöver input på vad för färger ni valt och hur er tankegång har gått kring det.

Allt gott!
Jonte, då rör jag in ytterligare ett färgval. När jag beställde min 4-serie coupe så fanns inte Aventurin Red att välja om den funnits hade jag haft beslutsångest men bland de andra färgerna föll valet enkelt på Arctic Race Blue (som inte verkar finnas till i4). Dravit Grey behöver soljlus för att gnistra men annars tilltalar den inte mig.
Aventurin Red har jag bara sett på video men kan vara ett tips om du har möjlighet att se den i verkligheten.
16.313
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Välj inte svart bara. Det finns inget väder i vilket färgen är ren mer än 5 minuter. I torrt väder blir den dammig direkt och i blött väder blir den smutsig direkt.
Ve
1.317
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Jag körde om en grön M50 idag på E4:an i höjd med Nyköping. Jättefin bil. Men lite hög?

e5
21
e543157
BMW 530 G30i -18
Valde alpinvit. Har det på nuvarande G30 också. Snygg och lättskött tycker jag. Haft svart en gång men aldrig mer. Snyggt men jobbigt. På en vit syns inte alla smårepor som säkert finns där. Men allt är ju ett personligt tyckande.
da
1.977
danielb
I4 M50 -24
Sitter och finjusterar min spec på en I4 inför en stundande beställning när min säljare är tillbaka från semestern. En sak jag inte bli klok på är skillnad mellan "Farthållare med Stop & Go" och DAP. Som jag förstår är nästan alla funktioner i DAP inaktiverade i Sverige förutom självkörandet. Stop & Go ingår Innovation iaf enligt konfiguratorn på M50. Vet inte om det är värt att lägga pengar på en funktion där nästan allt är inaktiverat. Farthållare som håller avståndet vill jag ha, självkörande vore skoj men kan helt klara mig utan det.

Någon med lite input?
16.313
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Hade bara valt den adaptiva farthållaren
Wi
2.032
Wiberg
M550i -21
X3 30e -23
Vad är det som är inaktiverat menar du, danielb? Jag tror väl den uppfyller vad den lovar, filhållning i högre fart med möjlighet till filbyte och köassistans som låter dig ha händerna av ratten längre stunder under en viss hastighet. Men jag kan hålla med Löwet att farthållaren är det som är mer värt pengarna.
em
536
emilsson
i4 M50 -22
@jonte520d, jag valde San Remo grön. Den går hem hos folk, aldrig fått så mycket kommentarer om hur mycket folk gillar färgen. Med mörka lampor blir det underbart. I solen kommer guld-toner fram och när solen går ner går den mot svart fast med formerna kvar.

Den är mycket svår att fånga rättvist på bild. Här efter en dos av Tershines Refract.

Länk
Länk

jo
497
jonte520d
BMW 330e xDrive LCI- 2023

Tack för input alla!

Ja alltså detta med tillval är en dyr historia. Bmw är så pass sjukt dyra med och när man har sett en bil med ex läder eller HUD så blir det nästintill omöjligt att inte vilja ha det. Dock får jag ej glömma bort att detta är min första bil, 23 år gammal och man kan inte få allt i utrustningsmässigt, tyvärr.

Vill gärna addera lädret samt hud till min spec. Vet att det finns det beiga sensatec men vågar inte köra på det då jag inte sett det i verkligheten och är rädd för att det blir för ”gult/beige”. Kommer från familjens G31 med det ljusa oyster lädret som är riktigt läckert.

På tal om just San Remo färgen tog jag mig till NKPG som hade en 40e i den färgen för provkörning. Den är riktig läcker!

Länk
Länk
Länk
Länk
As
11.613
Asken
750iL L7 -00
850 CiA -95
944 Turbo -90
i3 -22
Kubistar -08
San Remo grön är den snyggaste färgen på G2X. i kombo med cognacsfärgat läder är det en prisvinnare och bicolourfälgar. Jag hade inte tagit M-pktet med de extra stora fälgarna efter några reflektioner på kompisens nyuttagna i4 M50 i mineralvitt. Skärmbreddarna kommer att vara sönderblästrade efter 2 rejäla vintrar i Sverige med krossat grus och sand som far upp på de lackade skärmbreddarna är jag mycket övertygad om. Titta på äldre modeller med mpkt. Förr i tiden fanns stänkskydd om man var noga om detta, BMW har slutat tillverka stänkskydd till nya bilar.
Mvh
Asken
Imponerande att vid 23 års ålder leta sin första bil i 800-900 tkr klassen!!!

Min första bil var en Fiat 128, fabriksny dock, tack vare att pappa var kamrer på Fiat :-)

/Anders
jo
497
jonte520d
BMW 330e xDrive LCI- 2023

Tack, kul att höra. Första heltidsjobbet efter studierna och sparat en del pengar genom åren har möjliggjort det. Surt att man vill ha all rolig utrustning men gärna inte betala de höga priserna för det haha :)
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.