AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

i-Serien
113.921

Bmw i4 - har ni beställt?

Sida 26 av 58
Köpsuget i andra hand beror ju främst på utbud och efterfrågan. Oavsett så gör ju de som köper en elbil med godkänd bonus, en väldigt bra affär, både på kort och längre sikt. 70 tkr i "extra" rabatt, 360 kr per år i skatt och väldigt låga driftskostnader. En I4 M50 är väl närmast att jämföra med en M4 (jo jag vet att I4 M50 inte är en riktig M-bil) men oavsett så tror jag att de som bokar en I4 M50 kanske tidigare sneglat på en M3/M4 som ju blir oerhört mycket dyrare att äga.

Frågan är ju sedan vad som är en "rolig" elbil?

Det som är lite märkligt är att BMW tycks ha missberäknat marknadsutvecklingen för elbilar rätt så totalt. Man lanserar i år två nya elbilar och väldigt få kundbeställningar kan levereras. Man kan ju skylla i all oändlighet på komponentbristen, men det började ju faktiskt för snart två år sedan. Ok den blev värre som jag förstått det av Ukraina-kriget för elbilar och kablage, men ändock. Helt klart prioriterar nu BMW att producera bilar som ger högst täckningsbidrag, där marginalerna är bäst. Det ser man ju ex vis på deras Q1-a som redovisades i veckan med väldigt bra resultat, TROTS komponentbristen och svårt med leveranser. Det finns exempelvis rätt gott om IX att få relativt snabba leveranser på (40-modellen) men jag fick även i veckan offert på en IX50 med leverans vecka 26-27. Audi exempelvis har en hel del E-tron för snabba leveranser. Det är lite märkligt hur BMW agerat när man väl lyckas producera en ren elbil som I4 i ett segment där man dessutom har produktionsstopp på 3-serien nu innan facelift börjar byggas. Men helt klart verkar BMW sälja en hel del fossila bilar jämfört med ex vis Audi, om man kollar på registreringsstatistiken, samt att man har nu en del I3 och IX3 som levereras, men säljer nog mycket hybrid ännu.

När det gäller elbil så tänker jag relativt kortsiktigt eftersom det nu tuggar ut en hel del nya modeller från en mängd märken. Därav mina "korta" leasingavtal för att kunna utnyttja den starka efterfrågan på beg just nu. Det är så ont om beg bilar just nu att nu börjar en hel del bilhandlare att gå i konkurs. Det är den bransch (om än en relativt liten bransch sett till antalet företag) där flest företag procentuellt går i konkurs i år. Sannolikt pga många nystartade beg-handlare, höga priser, låga marginaler för att få in bilarna och dessutom ingen serviceverkstad att bygga upp kundstock på, som märkeshandlarna!

/Anders
Visa användare
1.778
qsacage

BMW i4 M50 (G26) 2022
Ingen som fått bilen än? 1 mån kvar här.
Bm
336
Bmwkillen1
Bmw x1 28i x-drive
BMW i4 M50 (G26) 2022
Nu har jag fått min bil (m50). Fösta turen var magisk, över förväntan faktiskt. Tyst, solid, hårresande acc, mer än nöjd!
328
mården
G26 i4M50 -23
E92 325xi -08
Bmwkillen1
Hoppas du återkommer om ett tag. Kanske om vad som har varit bättre än förväntat och vilka delar som inte har fungerat som du tycker.

Stort grattis till nya bilen!
Visa användare
1.778
qsacage

BMW i4 M50 (G26) 2022
Grattis bmwkillen1. Vi får starta en review-tråd senare där folk kan fylla i plus och minus.

Funkar Android Auto / Apple car play bra?
em
536
emilsson
i4 M50 -22
ca 3 veckor kvar här, tiden har börjat gå långsamt... samt att jag börjat känna separationsångest för min nuvarande 540i, dock har den hållt värdet sjukt bra.
Visa användare
1.778
qsacage

BMW i4 M50 (G26) 2022
Vi som får bilarna registrerade innan Juli 1 2022 borde få ta del av 70tKr subventionen?

Länk

Visa användare
1.778
qsacage

BMW i4 M50 (G26) 2022em
536
emilsson
i4 M50 -22
Rimligtvis ja.

Och bilarna ska hinna bli registrerade innan dess med god marginal.
Ve
1.236
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Vad är det för väntetid nu?
Visa användare
1.778
qsacage

BMW i4 M50 (G26) 2022
12-14 mån.
Bm
336
Bmwkillen1
Bmw x1 28i x-drive
BMW i4 M50 (G26) 2022
Några första intryck av bilen. Bilen andas kvalitet, väldigt fin känsla i detaljer och som helhet. Tycker Bmw snäppat upp här igen, modern men ändå kvalitet i detaljerna som i forna tider. Håller på att plöja menyer och mycket spännande gå igenom. När jag började planera för en beställning gjorde jag några antaganden som hittills visat sig infria mina förväntningar. Antog bilen skulle vara tyst och komfortabel och det är den med råge. Helt och hållet ljudlös drivlina och väg- och vindljud är även det mycket lågt. Bilen känns klippstabil på vägen och körkänslan magiskt. Det artificiella ljudet man hör i läge Comfort och Sport var en kul och positiv upplevelse, lågt och diskret i Comfortläge lite som en finstämd motor i bakgrunden, betydligt mer markant och framträdande i Sport och rätt högt. Kan liknas en ljudeffekt i Star Wars då ett rymdskepp drar iväg. För min del föredrar jag att det är tyst och bara slå av funktionen när man önskar, men kul att det finns att använda. Prestandan i Sportboost är nack-knäckande och brutal och även i Comfort är den vansinnigt snabb. Kört en del i B-läge (full bromskraftåtervinning) och fastnade snabbt för den då den känns otroligt fint avstämd för att köra broms och gas med god kontroll med endast gaspedalen. Övriga körlägen hade sina fördelar, tacksamt att kunna optimera med så fina elmotorer och responsen i gas är underbar i synnerhet Comfort och Sport. Mixtrat lite med ljudanläggningens inställningar (Harman Kardon) och det är en fin klang och fullt tillräcklig basåtergivning. Skärmen är otroligt fin och snabbt går det att swipa runt i menyvalen. Jag valde perforerad Sensatec denna gång och det kändes som en chansning när jag beställde. Jag måste bara säga att jag är imponerad av materialet, fint, mjukt och kan inte se skillnad på läder dvs premiumkänslan finns kvar. Tiden får utvisa hållbarheten men tror Bmw på orden att slitstyrkan är väldigt hög numera för dessa material. Grymt chassi, och styrning med skön känsla trots den är elektrisk. Färgvalet var också en chansning, svårt veta hur den ser ut på riktigt i olika ljusförhållanden när man sitter och glor i en konfigurator eller på bilder på internet. Jag är sjukt nöjd med färgen, den är framförallt när solen ligger på sagolikt läcker och harmonierar fmed övriga detaljer och färger som de i pianolack och gråmetalliserade backspeglar, inramningar av grill osv. Ja det blev en orgie i superlativ detta men det är så det känns nu. Får återkomma senare med brister och fler erfarenheter :)
Har du hunnit testa "Upplev ljudet" på HK? Som en Star Wars film ungefär i biografen :-)

/Anders
Bm
336
Bmwkillen1
Bmw x1 28i x-drive
BMW i4 M50 (G26) 2022
Med Känsla: Jag faktiskt hittade jag till den :) Det kändes lite surrealistiskt och fränt.
Ja visst är det häftigt! i IX vibrerar även stolar och baksäte så att man tror man är på en surrealistisk biograf. Väldigt bra ljud! Jag har B&W i min X5 och nu känns det som att HK är i nästan samma nivå i nya generationen. Sen måste jag erkänna att det var väl HK som jag reagerade mest på när jag provkörde I4 M50.

/Anders
Bm
336
Bmwkillen1
Bmw x1 28i x-drive
BMW i4 M50 (G26) 2022
Ja klart coolt. Vad tänker du är de optimala inställningarna vad gäller surround, diskant och bas?
Oj de inställningarna är nog oerhört personliga och subjektiva. Du får prova dig fram i registren. Spela olika typer av musik eller den musik du spelar. Jag skruvade inte så mkt på den då det var provkörning i demobilar (IX40 och I4) utan hittade bara av en tillfällighet den här funktionen "upplev ljudet" och min 9-åriga dotter tjöt i baksätet av förtjusning och DEN HÄR bilen älskar jag! :-)

/Anders
Visa användare
1.778
qsacage

BMW i4 M50 (G26) 2022
Vad är detta "upplev ljudet"? kan ni förklara? aldrig hört något om detta innan.
Bm
336
Bmwkillen1
Bmw x1 28i x-drive
BMW i4 M50 (G26) 2022
När man gick in i inställningarna för media så fanns en funktion "upplev ljudet" Bara att klicka på den så drog en föreställning igång i bilens högtalare med musik och effekter...
Visa användare
1.778
qsacage

BMW i4 M50 (G26) 2022
Hörni, det börjar närma sig för leverans och således försäkring. Kan någon hitta ett regnummer på i4 m50 så man kan börja kolla runt på försäkringar.

Finns 0 st i4 m50 till salu på blocket.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.