AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

i-Serien
113.919

Bmw i4 - har ni beställt?

Sida 21 av 58
16.271
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 DCT M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Vart är alla elbilar med trasiga batterier ni dieselgubbar förutspår hela tiden? Exakt vart finns de? Inte på svenska eller utländska skrotar i alla fall trots att vi nu börjar närma oss rätt stora volymer av 10 år gamla elbilar. Konstigt.
ma
66
madzone
Toyota GR Yaris -21
Audi A5 Sportback 45 TFSI -21
Jag är lite nyfiken på hur ni som kör elbil hade tipsat/resonerat om man som jag bor i bostadsrätt i storstad med 0 möjlighet att ladda hemma men ändå kör ungefär 2000 mil om året, kan man leva enbart på snabbladdare eller kommer man slita sitt hår? Beroende av bil dagligen men inte så många mil.
16.271
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 DCT M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Det är inte jättebra förutsättningar men det finns en del personer i min närhet som "åker och tankar" sin elbil och står ut med det. Jag hade inte köpt elbil om jag inte kunnat ladda själv men det är för att jag är lat.

Tesla funkar bra att ladda på väg, man kan lita på att det går att ladda. Andra märken har inte den säkerheten. Du kan mycket väl komma till en laddstation och så finns det 1 laddare (trots att det står 3, men en av dem är chademo och en typ1 - dvs odugligt) och 4 bilar i kö till den.
Ve
1.236
Verdi2
BMW i3S -21
Tesla Model S 100D -18
Nä, det blir nog gammalt ganska fort. Men visst, nuförtiden kan man ju sitta i bilen och kolla tv-serier o dyl. Eller ta en promenad. Så det behöver ju inte vara en katastrof. Men det blir ju dyrare än om man kan ladda hemma, det blir det ju.
Visa användare
8.236
Grelle
Audi E-tron 55 -22
Seat Leon ST -17
Madzone, ingen laddgata i närheten? Byggs sådana lite överallt i Stockholm (sannolikt även Göteborg och Malmö) och då är det annorlunda om du kan parkera bilen där någon gång i veckan och få den fylld.
@Grelle. Informationen jag läser är tvärtom:
"Göteborgs Stad har tagit beslut om att vara mycket restriktiv med laddning på gatumark. I staden är det många intressen som ska rymmas och samsas på gatumarken för att staden ska bli så trevlig som vi alla vill ha den. Istället hänvisar Göteborgs stad alla som vill ladda till så kallad kvartersmark.
...
Den som idag har boendeparkering på gatumark, vill skaffa elbil och har behov av att ladda varje natt behöver annars söka parkering i garage eller på tomtmark där det finns möjlighet att ladda...."

Jo just det, "staden" rev ju garaget där jag hade plats ... för att göra plats åt annat. Min lösning på att minska mitt "avtryck" i avsaknad av "hemma laddning" blev en BMW MHEV. (20-25% lägre förbrukning än förra bilen trots tillgång till 100hk mera.)
Jag hade då inte köpt en elbil om laddplats inte finns vid hemmet. Det är ju lite halva grejen med elbil att kunna ladda hemma.
Visa användare
8.236
Grelle
Audi E-tron 55 -22
Seat Leon ST -17
bmw21. Det låter ju bakåsträvande av Göteborg Stad. Men kvartersmark kan ju finnas i närheten, eller P-hus eller dylikt. Det sköna är ju att få bilen laddad när den endå står still och inte som vid en snabbladdare då man själv är låst till platsen under tiden.

Nu vet vi ju inte var Madzone bor, han skriver storstad och då kan det ju inte direkt vara Båstad han menar. =)
Lansering 12 mars hos Bavaria Länk
ma
66
madzone
Toyota GR Yaris -21
Audi A5 Sportback 45 TFSI -21
Tack för er input! :)

Men nej, jag bor i inte Båstad (längre). Jag bor i centrala Göteborg med sambo och en 3 åring och snart en nyfödd till. Kör idag f31 320i -19 och m140i -17 som jag båda pratat om här på forumet relativt nyligen med frågor om ”byta eller inte” samt värde på m140i.

Anledningen till att det står 530d som bil är att jag hängt på forumet sedan 2003 då mina föräldrar köpte en av de första E60 som kom till sverige och jag var en pojkspoling men biltok på 14 år, inte min bil varken då eller nu men har inte fattat hur man ändrar.

Ba
375
Bavaria1
iX3 M-Sport, -22, Piemont Red
@madzone: Du går in på "Min sida", där kan allt uppdateras!

Lennart Bornhall
BMWCS #1085
Verkar som att Bavaria Sverige Bil (se tidigare länk) lovar att i4 kommer klara röstkommandon på svenska! (I frånvara av den sedvanliga fotnoten är väl detta annars missvisande marknadsföring.) Det är hög tid för BMW att få tummen ur och implementera svenska tycker jag, åtminstone för navigator och telefon.
16.271
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 DCT M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Spelar ingen roll vilket språk tyska biltillverkare lovar att röststyrningen ska funka på. Den kommer inte göra det ändå. Säger du "höj värmen" kommer den svara "navigerar till Nynäshamn" jag lovar.
Hej Löwet. Fast nu var det ju en svensk återfösäljares web-sida ...-

Som referens kan jag berätta att min Audi årsmodell 2014 (redan) fint förstod när jag på svenska talade till den att navigera till svenska gatnamn, ringa svenska namn i telefonboken och spela svenska musiktitlar. Det är dags för BMW att komma ikapp.
(Och jag har en knapp att justera kupé-temperaturen så det behöver inte det klaras av med röststyrning. Fokus på rätt saker!)
16.271
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 DCT M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Min Audi klarar av noll och ingenting med sin röststyrning. Den har fel exakt varenda gång och tar dessutom 40sekunder på sig varje gång att missuppfatta. Odugligt. Tyvärr ser jag inga tecken på att BMW skulle vara på väg mot nåt bättre.
Ru
89
Rule Germania
G26 I4 Edrive40 -22
I4 introduktion på Molin Bil i Sundsvall redan till helgen 5 - 6 mars!
I Sundsvall finns också en av de fyra lyckliga I4 ägarna som fick hämta upp bilen redan i december på eCarEXPO i Göteborg! Se artikeln i ST;
Länk

Ang röststyrning: Jag tror framtiden snarare ligger i att bilen integrerar med telefonen än att biltillverkarna tar fram bra infotainmentsystem.
När jag ska navigera, ringa etc så använder jag nästan bara AppleCarplay och BMW har en väldigt bra integration med Apple. Har inte prövat android auto.
Ang avsaknad av svensk röststyrning: Mina work-arounds (i G22) kanske kan hjälpa någon även i i4.

Ringa:
1a) Även utan Android Auto/CarPlay öppnar ett långt tryck, på rattens talknapp, mobilens svenska assistent. Man får ingen urvalslista men så länge matchningen passar EN post så funkar det. (Efter lite justeringar i Androiden så kan telefonen hela tiden ligga kvar i fickan.)
1b) Använd bilens telefonbok och bokstavera med skrivplattan. Med svenska röståterkopplingen fungerar det utan att titta.

Navigera:
2a) Plannerade destinationer (innan avresa) mha mobil eller mobilens navigator kan "delas" till MyBMW-appen och skickas till bilen.
2b) Bokstavera med skrivplattan. Med svenska röståterkopplingen fungerar det utan att titta.
2c) Växla till engelska med favoritknapp, så kan kategorisökning göras med rösten. Växla tillbaka till svenska kan göras med rösten. (Eller välj kategori med iDrive hjulet.)

Musik:
(Nej alla streamar inte via mobil.) Jag spelar mp3 från USB och mestadels inställt på shuffle. Välja artist, album eller spellista är hyfsat enkelt med iDrive-hjulet.
Kan ett urval uttalas på engelska så kan metoden (2c) användas.
Jaha Throttle house verkar inte superimponerade

Mo
89
Mossbo
i3s
MB GLC
Gav upp leveransen på i4 för en tid, tar ut en iX3 istället tillsvidare. Slipper iallafall tanka diesel under ett år i väntan....Gick fint iX3an också.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.