AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

i-Serien
7.837

bmw iX oficiell

Sida 1 av 4
Bmw visar upp nya iX. känns som helt nytt tänk från bmw. ser väldigt modern ut både itneriört och exteriört. får nuvarande modellprogram att se lite gamla ut tyvärr ( tänker främst på ix3)
Ska bli spännande att se vad som komma skall. Spännande ny teknik och nytt designspråk är helt klart på gång


Länk
Kanske den fulaste bilen att presenteras 2020? Eller har vi något som kan toppa? BMW har verkligen tappat bollen när det kommer till design.
16.263
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 DCT M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Men varför var man tvungen att göra den så ful?! Kolla snett bakifrån.
Håller med om utseendet, framförallt bakifrån. Synd också att man verkar hakat på trenden om att ta bort knappar i interiör och byta till vad som ser ut att vara dörrhandtag som fälls ut. Kanske också kan bli svårsåld i Sverige med tanke på de nya förmånsvärdereglerna?
16.263
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 DCT M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Förmånsvärdet stora fördel för elbilar är dock kvar - att man sätter ner förmånsvärdet till en "referensbil". Där finns rätt stort utrymme för kreativitet från importörerna. Sannolikt får denna samma förmånsvärde som en X3.
Ingen frunk, ganska hög förbrukning (2,1 kwh per mil) och märklig design. Troligen kommer den också vara oerhört dyr, gissar på att priserna kommer starta på 900kkr.
Men om man är rik vill köra elbil och absolut måste ha en BMW så kan den väl vara ett alternativ, själv skulle jag ha valt en Tesla Model Y.
Transocean
Chefdesignern på BMW kommer från Skoda. Har ni sett snygga Skoda-bilar :-)
St
1.362
Stenback
M3 E92 6MT
320i E91 6MT
Tesla Model Y Performance
318d F34 6MT

Transocean: Nä, och chefdesignerns "masterpiece" ska tydligen vara Bugatti Veyron...

Bangle är 64 år, kan vi inte få tillbaka han? ;-)

//Stenback
Ser ut som en jävla Finlandsfärja på fyra hjul.
An
436
AnderZ007
530iA-08 N53.272 hk.
CLA220 -20
Bara jag som tyckte den snygg.
Jaja. Jag tycker ju också att min E60 LCI är snygg.
Och inte minst vår CLA 220.
16.263
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 DCT M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Skoda Enyaq är betydligt snyggare än den där Länk
Sk
231
Skumtomte
330dA xDrive Touring -21
330iA xDrive Gran Turismo -18
Det finns vissa vinklar jag kan gilla, men överlag ett stort nej. Jag förstår ärligt talat inte vad BMW:s designavdelning håller på med.

Att ett designteam vill utmana med ett formspråk som konsumenterna behöver "växa" med är visserligen inget nytt, men bäverfronten blev unisont dissad redan på konceptstadiet. Jag förstår därtill inte vad man vinner av att göra designen så provocerande annorlunda att till och med BMW-fantaster av ren frustration vänder sin blick åt annat håll.

Ratten är förövrigt bland det fulaste jag sett. På riktigt en dealbreaker för mig, jag hade inte kunnat leva med den framför nyllet varje minut av min bilkörning, hur bra bilen än är i övrigt.
ts
411
tsint
Polestar 2 -23
Hemsk, varför måste de göra elbilar så konstiga.

Enyaq ser riktigt bra ut, ändra lite på grillen och den hade varit en snygg BMW!
Al
1.392
Alpinabiturbo
i4 M50 -23
E38 740ia -97
E28 535i -87


Vissa drag känns igen från från I3 men mycket mer futuristisk och modern. Smaken är som baken ang designen på karossen och jag väljer att inte uttala mig förens jag har sett den i verkligheten. Tekniken på pappret och egenskaperna tilltalar mig även om jag främst suktar för en "i5" med sedan eller touringkaross och dessa specar.

Känns som plattformen för iX är väldigt genomtänkt hela vägen och hoppas den är mogen redan vid launch.
16.263
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 DCT M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Ju mer jag tittar desto mer hatar jag den. Baktung, platt i nosen. Fula linjer. Kommer och tänka på den här typen av sko när jag ser den: Länk
Ru
88
Rule Germania
G26 I4 Edrive40 -22
Chris Bangle vill vi inte ha tillbaka!!!

iX-designen väcker ingen entusiasm hos mig. De klassiska BMW-design-elementen är försvagade eller bortkollrade. Fronten är ingen hit. Även om den innehåller två "njurar" och strålkastare med dubbla ljuskällor, så hade det kunnat göras mycket snyggare i min mening. Hofmeisterknicken är svår att urskilja - nu egentligen två böjningar och distraherad av det svarta designelementet som går bak till bakdörren. Bakljusens L-form får man verkligen leta efter, men det finns en liten förhöjning längst ut på de smala bakljusen.

I mina ögon hade det lika gärna kunna sitta ett Toyota, Skoda eller varför inte BYD-emblem på bilen. Ja egentligen var det stygt mot Skoda. Jag håller med tsint, egentligen så är designen på Skoda Enyaq ganska lyckad, och med mindre ändringar skulle den fungera som BMW-design!

Liksom Skumtomte tycker jag också att ratten är en riktig dealbraker. Nu är jag inte ute efter en SUV/SAV, men låt inte den ratten hamna i i4!

My Two cents.Gu
59
Gullan718
1 st BMW + 1 st sportbil
Designen tilltalar mig inte alls. Vissa likheter med i3:an, som genom sitt mindre format har en viss "charm", men denna passar det inte alls.

Uppenbart tycks designen främst anpassad för den asiatiska marknaden, där det finns ett flertal bilar med likartad design.

Interiört tycks BMW följa alla andra biltillverkare med gigantiska touch-skärmar och färre reglage.

Har själv svårt för denna utveckling med Touch-skärmar, men jag är uppenbart ett undantag där BMW följer utvecklingen, men leder uppenbart den inte längre.

Ser vissa Chris Bangle designelement bl a interiört genom dörrsidornas utformning, där man känner lite igen sig när man ägt en E60/-61.

För egen del för att i framtiden välja en elektrisk elbil från BMW, behöver de framtida mindre/lägre karosserna anpassas. Tycker att Audis kommande e-tron GT ser mycket lovande ut, åtminstone exteriört. Hoppas att BMW kommer med något motsvarande i framtiden.Ar
15
Aristoteles
BMW 330D 07
Rolig design. Skoj att de vågar utmana lite! 2.1kwh per km är väl i paritet med Tesla model X så det är väl helt ok för en så stor bil. Dock är jag generellt skeptisk till eldrivna batteri-bilar, framförallt allt så stora bilar.
Vidrigt ful och en bil jag aldrig skulle köpa. Skodan är faktiskt väldigt mkt snyggare. Men jag behåller mina båda bensin BMW.

/Anders
Jo
24.791
Johan B
318dT X-drive F31
Mercedes C220CDI S204
Tja, fronten ger ju onekligen begreppet "Beaver patrol" en ny innebörd... :D

Attityden från BMW för att bemöta kritiken är att idiotförklara de presumtiva kundernas kritik mot designen, vilket inte känns så sympatiskt:
Länk


Personligen tycker jag att bilen känns allmänt oharmonisk i linjerna - nästan som vilken asiatisk modern bil som helst i alla kanter och veck som inte samspelar särskilt bra men ger "uppmärksamhet"...

Nästan i klass med: LänkMvh
Johan B


BMW – Weltmarke aus München!
16.263
Löwet
Tesla Model 3 LR
BMW 335 E93 DCT M-Sport
BMW 320dXT Modern Line
Intressant att pissa på "boomers" när personerna som köper bilen knappast kommer vara 30-åringar direkt...
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.