AUTOPOWER » FORUM
[ Ny användare ] [ Ändra användare ] [ Hjälp ]
Sök inlägg ] [ Alla ] [ 100 mest visade ] [ Hetaste 100 ] [ Senaste 100 ]
[ AutoPower ] [ Forum ] [ 5-Serien ]

Mätarställning 999999km, E39.Troligt problem?

Visad 750 gånger
Besvara
AutoPower Forum Första sidan (ej tillgänglig)Föregående sida (ej tillgänglig)Nästa sida (ej tillgänglig)Sista sidan (ej tillgänglig)
Inlagd av Fråga
Antal inlägg11.002st
Postad/Inlagd2020-04-04 20:34
Anmäl hela inlägget/tråden till moderatorAnmäl inlägget
Äger följande bilarÄger följande bilar:
523i-97
M5-99
Alfa Romeo 156 2,0 TS-98
Ja, för att göra kort version av händelsen..
Detta gäller min E39 520i.

Tändningslåset fastnat i läge 1, dvs tändning på och jag laddade batteriet med min CTEK i detta läge!
Troligen ingen bra idé ty efter detta så verkar någon styrbox eller instrumentpanelen fått "spader", dvs fel mätarställning bl.a. blev resultatet..

Mätarställningen varierar mellan 999999km till 562km!...Lite när som helst.

Har läst lite och fått fram att evtl LCM boxen kan ha blivit defekt av mitt agerande..

Någon som har något fix på detta utan att byta hela LC-modulen eller köpa nytt instrumenthus!?

(Kommer såklart att byta tändningslås och rattlås som steg 1.)






Mvh Janne


          IP: ...[147.120]
Annons
Antal inlägg1.899 st
Postad/Inlagd2020-04-04 21:09
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
BMW 750iL -95
Skoda Superb -11
996 C4S -03
Snurrar tändningslåset? Det kan lösas billigt.
[LÄNK]

// Magnus

          IP: ...[.242.71]
Antal inlägg11.002 st
Postad/Inlagd2020-04-04 21:19
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
523i-97
M5-99
Alfa Romeo 156 2,0 TS-98
Nja...den fastnade i början på tändningsläge 1...dvs helt stum, gick ej att vrida nyckeln överhuvudtaget, sedan efter diverse arbete så är det just NU som du säger.
Alltså nu är det helt utan motstånd och man kan vrida tändningslåset runt 1000varv om man vill utan att någonting händer.

Nu har jag fått igång motorn medels lite meckande och bl.a. tagit loss "ignition switchen" och motorn startas nu medelst en flatskruvmejsel direkt i switchen och sedan dra igång till läge 1 sedan 2 och start av motorn.
Givetvis måste också tändningsnyckeln vara i låset så att immobilizern inte säger "nej" :)

Mvh Janne.           IP: ...[147.120]
Antal inlägg11.002 st
Postad/Inlagd2020-04-04 21:35
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
523i-97
M5-99
Alfa Romeo 156 2,0 TS-98
944 Tack för svaret!

Kan ju fortsätta spinna vidare för lite mer info..

Ja...bytte rattlås o tändningslås på denna bilen för mindre än 2 år sedan så jag fick "trumvirvel" ett nytt tändningslås och rattlås på garanti av BMW.

Även gratis montering av grejorna kommer jag att få!



Mvh Janne.           IP: ...[147.120]
Antal inlägg11.002 st
Postad/Inlagd2020-04-04 23:07
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
523i-97
M5-99
Alfa Romeo 156 2,0 TS-98
Jag tror alltså inte att byte av prylarna tändningslåset/rattlåset löser mitt problem med mätarställningen, det går nog inte till sig av detta byte misstänker jag..

Men visst, det KAN ju lösa problemet, men jag tänkte att om det inte löser sig så kanske någon har något "billigt" tips för att fixa till en mätarställning på 999999km till "verkligt" miltal..
Tror som sagt att någonting i LCM boxen "brann" när jag laddade i tändningsläge 1.
Vad jag förstår så styr LCM mätarställningen bl.a.


Jag får fråga på verkstaden om det har något tips i frågan..
Återkommer i frågan.






Mvh Janne.           IP: ...[147.120]
Antal inlägg22.960 st
Postad/Inlagd2020-04-06 08:55
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
325iAT -06 Sonorametallic
Z4 2.5 2003 made in USA
BMWCS 04247
Mätarställningen lagras i både instrumentet och LCM som pratar med varandra.
Så det kan vara instrumentet som är boven i dramat likväl som LCM.
Provat med vaktmästarreset? Dvs gjort bilen strömlös nån halvtimme
///MVH Yngve "Hasso" Carlsson
[LÄNK]           IP: ...[4.52.49]
Antal inlägg4.142 st
Postad/Inlagd2020-04-06 09:40
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
540iaMT-02
#71/239
Sapphire Schwartz
M5 e39 -00
Carbon Schwartz
525ix MT -10
Titansilber Metallic
Om du har en BMW scanner så kan du kolla mätarställningen i de enheter som lagrar detta. Då ser man rätt fort vilken som flippat ur.

Mvh Ola

Mina bilar:
[LÄNK]           IP: ...[226.162]
Antal inlägg11.002 st
Postad/Inlagd2020-04-06 14:27
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
523i-97
M5-99
Alfa Romeo 156 2,0 TS-98
Jo...

Hasso, jag har inte gjort bilen strömlös mha en batteribortkoppling(ja, annat än att den var strömlös när allting började s.a.s.)

Ola:
Får krypa till korset...har givetvis funderat på att köpa en scanner/avläsare, men såklart inte gjort detta!
Har 3 st E39 och det är nästan "hopplöst idiotiskt" att inte fixa en dylik nu när dessa "småfel" börjar dyka upp titt som tätt..
Men som sagt jag SKA köpa en...SNART!

Uppdatering:
Jo, var inne på BMW och det byttes tändningslås och rattlås och nu fungerar åtminstone detta..Mätarställningen varierar fortfarande mellan 999999km och 562km.
Teknikern hade inte tiden att felsöka mätarställningen och jag var inte heller sugen på felsökningskostnaden mht bilens ringa värde iaf..

Allt annat verkar ju fungera...Eller , tja...digitalklockan går nu också för fort!


Tack för svaren!
Återkommer hur det går efter batteriurkoppling :)




Mvh Janne.           IP: ...[147.120]
Antal inlägg11.002 st
Postad/Inlagd2020-04-06 16:49
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
523i-97
M5-99
Alfa Romeo 156 2,0 TS-98
Nix, fungerade inte att göra bilen strömlös, blir nog först att beställa en avläsare typ iCarsoft i910..



Mvh Janne.           IP: ...[147.120]
Antal inlägg4.142 st
Postad/Inlagd2020-04-06 19:23
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
540iaMT-02
#71/239
Sapphire Schwartz
M5 e39 -00
Carbon Schwartz
525ix MT -10
Titansilber Metallic
Kan iCarsoft910 se mätarställningar i styrenheterna?
Behöver du byta LCM sen så behöver du andra grejer.
Jag säger inte det bara för att jag är lite jävig i frågan utan även för jag vet att det är så ;-)
Annars har jag hört mest positivt om iCarsoft men just när styrenheter ska kodas in går den bet. Smidigt att slippa dator såklart men man vill också få jobbet gjort.

Mvh Ola

Mina bilar:
[LÄNK]           IP: ...[145.177]
Antal inlägg11.002 st
Postad/Inlagd2020-04-06 19:48
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
523i-97
M5-99
Alfa Romeo 156 2,0 TS-98
Ola:
Ok...har inte kontrollerat om det går med carsoft apparaturen, men säkert är det som du skriver när det gäller check av dylikt.
Men jag behöver en "random avläsare" i vilket fall, kanske besparar en och annan slant vad det lider :)

MEN>>>For och hämta en pizza nu och då så visade mätarställningen i princip rätt km ställning(hade försvunnit ca 30mil)..

Skulle ha varit ca 34210mil(enligt trippmätaren från senaste tankningen, där jag alltid nollar trippen för att se förbrukningen mellan tankningarna mera exakt)), nu visade den 34180mil...Nästan helt rätt m.a.o. :)

Vet inte vad som hänt, men jag laddade batteriet igen nu på e.m. och det kanske var/är något med batteriet i slutändan, kanske håller på att ge upp?
Har nämligen under min ägandetid aldrig bytt batteriet och det är nu närmare 5 år..hmm :/

Generatorn är dock renoverad i min ägo..


Mvh Janne.           IP: ...[147.120]
Antal inlägg1.077 st
Postad/Inlagd2020-04-12 18:17
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
520da Touring -08
Mini Cooper S -03
MGB Roadster -67
Jag har haft samma problem.
Mitt problem uppkom när en plåt och lack verkstad hade bilen på laddare med tändningen på. Laddaren slog av och på hela tiden då den inte klarade strömförbrukningen.
när jag letade information så hittade jag att om lcm och instrument inte kan kommunicera med varan så visas 999999.
På min bil så började även klockan att gå för fort.
jag misstänker att kristallen som avgör processor frekvensen gick sönder när laddaren stog och slog av och på. vilket även påverkar kommunikationshastigheten.
BMW fick byta mitt instrumenthus på plåt och lackverkstadens bekostnad.
någon enstaka gång kom även min mätarställning tillbaka....
          IP: ...[.70.182]
Antal inlägg11.002 st
Postad/Inlagd2020-04-14 19:11
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
523i-97
M5-99
Alfa Romeo 156 2,0 TS-98
Ok.
Ja...mätarställningen hamnade ganska snart efter mitt "lyckorus" tillbaka på 999999km.

Så...tja, ska väl vid tillfälle fixa ett "nytt" instrumenthus och försöka få till ett rätt miltal då också..

Tack för input!



Mvh Janne.



          IP: ...[147.120]
Första sidan (ej tillgänglig)Föregående sida (ej tillgänglig)Nästa sida (ej tillgänglig)Sista sidan (ej tillgänglig)
Besvara

Viktigt: Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.

Användarnamn:
Lösenord: Kom ihåg lösenordet.    Glömt bort lösenordet?

Inkludera min användarsignatur



Regler för forumet

 



© 1997 - 2020 AutoPower.se







PowerBörsen
Senaste 5 BMW

BMW 120d  -16
Pris: 229.000:-

BMW 325i M STCC  -04
Pris: 70.000:-

BMW 52i Touring  -00
Pris: 9.000:-

BMW 325  -89
Pris: 82.000:-

BMW 318ti M-Technik II  -03
Pris: 27.500:-
Gå till PowerBörsen Gå till PowerBörsen