AUTOPOWER » FORUM
[ Ny användare ] [ Ändra användare ] [ Hjälp ]
Sök inlägg ] [ Alla ] [ 100 mest visade ] [ Hetaste 100 ] [ Senaste 100 ]
[ AutoPower ] [ Forum ] [ 7-Serien ]

Växelproblem automatlåda, e32 750 -88

Visad 1.637 gånger
Besvara
AutoPower Forum Första sidan (ej tillgänglig)Föregående sida (ej tillgänglig)Nästa sida (ej tillgänglig)Sista sidan (ej tillgänglig)
Inlagd av Fråga
Antal inlägg545st
Postad/Inlagd2019-04-14 14:38
Anmäl hela inlägget/tråden till moderatorAnmäl inlägget
Äger följande bilarÄger följande bilar:
750ial -88
Hej.
Åkte en sväng till affären idag och lådan växlade hur bra som helst.
Men när jag skulle hem vägrade den växla och låg konstant på 1:an.

Provade att köra på 1:an, 2:an och 3:an manuellt, men det är bara 1:an
som funkade på alla växellägena.

Testade även sportläget utan framgång.

Ska sägas att backen fungerar, även friläget.

När jag kom hem lät jag bilen stå på tomgången och kollade oljenivån
på stickan. Nivån låg c:a 5mm över det nedre strecket! Kan det vara ändå
att det är för lite olja i lådan?

Vad ska man använda för olja att fylla på med? Har ett par flaskor
Pennzoil ATF liggandes.           IP: ...[4.101.4]
Annons
Antal inlägg1.720 st
Postad/Inlagd2019-04-14 15:09
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
BMW 750iL -95
Skoda Superb -11
996 C4S -03
Inga felmeddelande i instrumentklustret?
Laddar generatorn som den ska?

// Magnus

          IP: ...[.243.91]
Antal inlägg545 st
Postad/Inlagd2019-04-14 17:09
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
750ial -88
Tack för feedback 944_Driver.

Inga felmeddelanden och generatorn laddar som den ska! Det enda att anmärka på var att oljenivån var nästan nere på nedersta strecket på stickan.

Såg på ett forum någon som hade ett liknande problem. Han lät bilen stå ett tag och startade sen upp den igen för en provtur. Felet var som bortblåst!

Jag gjorde detsamma, lät bilen stå ett par timmar och åkte sen ut en sväng. Lådan växlade hur fint som helst och problemet fanns inte kvar.

Det enda jag gjorde innan jag startade bilen var att jag förde växelföraren fram och tillbaka ett par gånger.

Lite oroväckande dock och felet kan naturligtvis dyka upp igen. Men man är ju nyfiken på vad det var som orsakade detta!


          IP: ...[4.101.4]
Första sidan (ej tillgänglig)Föregående sida (ej tillgänglig)Nästa sida (ej tillgänglig)Sista sidan (ej tillgänglig)
Besvara

Viktigt: Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.

Användarnamn:
Lösenord: Kom ihåg lösenordet.    Glömt bort lösenordet?

Inkludera min användarsignatur



Regler för forumet

 



© 1997 - 2019 AutoPower.se







PowerBörsen
Senaste 5 BMW

BMW 540ia  -95
Pris: 59.000:-

BMW M3  -95
Pris: 100.000:-

BMW 330 ci  -02
Pris: 87.000:-

BMW 850ia  -91
Pris: 169.000:-

BMW 325  -94
Pris: 45.000:-
Gå till PowerBörsen Gå till PowerBörsen