AUTOPOWER » FORUM
[ Ny användare ] [ Ändra användare ] [ Hjälp ]
Sök inlägg ] [ Alla ] [ 100 mest visade ] [ Hetaste 100 ] [ Senaste 100 ]
[ AutoPower ] [ Forum ] [ 5-Serien ]

Ceramic pro 9h el liknande. Vad blir resultatet?

Visad 2.959 gånger
Besvara
AutoPower Forum Första sidan (ej tillgänglig)Föregående sida (ej tillgänglig)Nästa sida (ej tillgänglig)Sista sidan (ej tillgänglig)
Inlagd av Fråga
Antal inlägg287st
Postad/Inlagd2019-03-16 19:02
Anmäl hela inlägget/tråden till moderatorAnmäl inlägget
Äger följande bilarÄger följande bilar:
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Har funderar på att behandla bilen med ceramic pro 9h eller motsvarande. Ni som har gjort det, vad blir resultatet egentligen? Blir den mycket mindre smutsig? Bilen borde ju bli ungefär lika smutsig men lättare att rengöra?

Mycket mer lyster/glans? Vanliga dagar när bilen ändå är smutsig kan man se att den är behandlad?

Är inte ute efter är ”det värt pengarna” diskussion utan mest vad blir själva resultatet.           IP: ...[66.1.82]
Antal inlägg1.316 st
Postad/Inlagd2019-03-17 09:57
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
e82 125i Coupé
F07 530d xDrive
Jag har Ceramic Pro Gold på min solidsvarta GT. När jag köpte bilen tänkte jag att jag vill ha mörk exteriör, ljus interiör och lägger de pengar som metallic hade kostat på lackskydd istället.

Svårt att säga vad det gör för nytta eftersom skyddet funnits från början men detta är mina erfarenheter:

1. Efter 3,5 år märks ingen förändring alls vad gäller ’blankhet’ eller hur ’hal’ lacken är jämfört med dag ett 2. Jämfört med min andra bil, som saknar crp men som är silver, uppfattas lacken som mycket halare på den crp-behandlade. 3. Vattendroppar blir små bullar/pluppar på lacken och rullar av när man kör. 4. Ingen efterbehandling krävs 5. Jag tvättar bilen med Yes 6. Lacken är mkt blank 7. Bilen blir fortfarande smutsig men är mkt lätt att tvätta av 8. Blankheten gör att den kanske ser bättre ut även när den är lite småskitig.

Ytan är ej skottsäker utan går fortfarande utmärkt att repa. Efter en mindre lyckad tvätt i höstas, med smutsig borste som användes på hela bilen (fråga inte), blev hela bilen repig. Ett helvete. Problemet med det är att en crp-behandlad bil är extremt svår att polera eftersom skyddet är stenhårt. Hårt som en nagel ungefär.

Så det var mycket jobb på crp-verkstaden att få bort alla repor och återställa skyddet. Efter detta är det endast högtryck på vintern och handtvätt på sommaren som gäller.

Så för att summera: extrem halhet och blankhet även efter flera år. Inget vax behövs och ingen efterbehandling behövs. Skyddet är kemiskt dött så Yes funkar fint (bäst) att tvätta med. Hårt som en nagel vilket inte är en garanti mot repor om man är dum i huvudet. Svårt att polera. Kan rekommenderas på svart eller mörk bil. Har man en ljus metallic kan man kan nöja sig med deras billigare 9h-skydd som gör bilen mer lättvättad och för att slippa vaxning men som inte måste läggas i fyra lager.

Bästa skyddet mot smutsig bil är trots allt ’silvermetallic’ :-)

/M


Mina bilar: [LÄNK]           IP: ...[.60.161]
Antal inlägg361 st
Postad/Inlagd2019-03-17 10:53
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
M4 -18
Har inte just ceramic pro men ett keramiskt lackskydd och instämmer väl egentligen i allt det tegel skriver. Bilen blir inte så smutsig då mycket rinner av, den är MYCKET enklare att tvätta och det är väldigt skönt att ha ett skydd så att tex fågelskit och liknande inte är katastrof om man inte tvättar av omedelbart.

Tvättmässigt så har min rutin blivit att jag kör med enbart högtryck på ett vanligt tvättställe när jag kör förbi (skulle aldrig få för mig att använda en sådan borste på min bil och nu behöver jag inte). Och det blir i princip helt rent. Ungefär var 3:e till 4:e tvätt så har det trots allt bildats någon form av hinna på lacken som jag då kör med vanlig handtvätt och det är väldigt lätt att få bort. Ett svep med en tvättsvamp och det är skinande rent. Lacken har kvar sin lyster, men nu är min bil bara ett år gammal så det är väl osäkert om det spelar in.

Tycker det är väl värt pengarna och underlättar väldigt mycket. Däremot som tegel skriver så är det inget direkt skydd mot repor och stenskott, då blir det foliering som gäller...           IP: ...[138.194]
Antal inlägg1.587 st
Postad/Inlagd2019-03-17 11:09
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
535d xdrive -16
När ni bara spolar av blien med högtryck men inte svampar den, hur torkar ni den efteråt? Eller tycker ni inte att ni behöver torka den efteråt map kalkfläckar och liknande?           IP: ...[.165.81]
Antal inlägg10.052 st
Postad/Inlagd2019-03-17 11:10
Anmäl svaretAnmäl svaret
Min far gav sin då nya F10 -15 (Mineralvit pearl) en CeramicPro behandling (Guld, kostade ca 12-13k). Hans nästa bil fick Ditecs "keramiska lackskydd", kostade betydligt mindre (8k för en V90 Bursting Blue metallic -18). Min far tyckte att Ditec var bättre? Jag gissar att hans nya bil som dyker upp i dagarna kommer få Ditec även den...

Min åsikt: Keramiskt lackskydd i all ära, men jag tycker man klarar sig minst lika bra med ett konventionellt lackskydd, dvs en behandling som göres senast vartannat år.           IP: ...[197.202]
Antal inlägg361 st
Postad/Inlagd2019-03-17 11:46
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
M4 -18
På den station där jag kör med högtryck så har de någon form av högglans man kan spola av med efteråt, typ avkalkat vatten. Sen är det bara att dra upp farten lite så åker det mesta av i vilket fall som helst eftersom lacken är så hal.

@Dawwe, den jag kört nu kostar runt 8k eller så har jag för mig och jag ska på återbesök typ varannat år för att bättra på om det behövs. Är väldigt nöjd med denna än så länge och vet inte om det hade varit värt köra på något av de riktigt dyra varianterna.           IP: ...[138.194]
Antal inlägg287 st
Postad/Inlagd2019-03-17 11:55
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Tack för att ni delar med er. Funderar på att göra den som kostar typ 10k som ger livstids garanti och att man inte behöver åka in var 2-3 år. Äger bilen privat och kommer säkert hålla den totalt i 7-8 år tills det finns riktigt bra elbilar till vanligt pris.

Har läst att en del tycker att små fina repor syns mer då lacken blir mer ”glaslik” och shiny. I era erfarenhet, ligger det nåt i detta?           IP: ...[66.1.82]
Antal inlägg1.316 st
Postad/Inlagd2019-03-17 17:32
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
e82 125i Coupé
F07 530d xDrive
jsn: blir inga kalkfläckar (mjukt vtten i Göteborg)
Nic112: jag betalade 7500kr när jag valde Gold vid nybeställning. Ord. pris var 10,000 men jag tjatade ner det.

Gör man behandling när bilen är ny behöver de ju inte polara bilen innan, man sparar in det.

Dessutom tycker jag att det är skönt med 'livstids' behandling, att slippa göra om den med vissa intervall. Jag tror inte så mycket på att 'göra om' dessa behandlingar: har bilen blivit repig måste den ju poleras innan man gör om inkapslingen annars permanentar man bara repigheten i ett keramiskt skal; det blir ju en massa tusenlappar varannat år. Bättre då att göra en ordentlig behandling och sedan låta bli att förstöra bilens lack som jag gjorde. Då håller den sig hal och lättvättad år efter år.

Små fina repor syns nog varken mer eller mindre jämfört med obehandlad lack. Jag har iofs svart bil och då syns ju allt, även det 'osynliga'.

Nu under vintern har jag också fått en 'hinna' efter att bara ha kört högtryck. Men snart kommer första handtvätten och då är allt blankt igen!

/M

Mina bilar: [LÄNK]           IP: ...[.60.161]
Antal inlägg361 st
Postad/Inlagd2019-03-17 22:06
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
M4 -18
Har en röd bil (solid Imolaröd) och de små fina repor som blir oavsett hur man gör om man inte är riktigt anal med sin biltvätt och bilvård i allmänhet finns ju där. Men precis som med en obehandlad bil så får man ändå gå rätt nära för att se dem. Men de är ju där. På mer än någon meters håll får man fokusera för att se dem, men så är det väl med de flesta bilar? Speciellt solid färg i mörkare kulörer.           IP: ...[138.194]
Antal inlägg10.052 st
Postad/Inlagd2019-03-18 00:08
Anmäl svaretAnmäl svaret
Vänta lite...Även en ny bil poleras, detta för att få ytan något jämnare. Så har man hoppat över poleringssteget så har man fuskat big-time. Minns jag rätt så skulle min fars bil som behandlades med deras näst största paket (Guld?) 2015 så skulle bilen in för kontroll samt eventuell "bättring av skyddet" vart annat år...

Ceramic Pro är inte längre "ensamma på marknaden", idag finns flera andra likvärdiga keramiska lackskydd. Men som sagt min åsikt är att det är bättre med ett konventionellt lackskydd (håller som bäst 24 mån?), dvs att upprepa behandlingen. Efter ca 24 månader så tyckte min far att Ceramic Pro behandlingens effekt avtagit klart märkbart, han upplever Ditecs keramiska variant som snäppet bättre, men på den nya bilen skall han tydligen köra Mr Cap's senaste variant, baserat på detta [LÄNK]           IP: ...[197.202]
Antal inlägg233 st
Postad/Inlagd2019-03-18 00:31
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
325i Cab -10
I en tråd här under bilvård nämns Custom detailing bilvård i Sollentuna. De använder sig av märket Gyeon lackskydd vilket inte är med i testet ovan. Efter att ha läst om dem kommer iaf jag att anlita dem nästa gång.

/Anders

          IP: ...[.22.103]
Antal inlägg1.316 st
Postad/Inlagd2019-03-18 06:54
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
e82 125i Coupé
F07 530d xDrive
Dawwe, ok även en ny bil poleras. Min poäng är att det blir mindre poleringsjobb på en ny bil än en bil som körts ett par år, kanske inte skötts optimalt, etc

Det stämmer att Ceramic PRO vill se bilen varje år för att kolla skyddet. I mitt fall gick det bra i två år men tredje året ringde de och sade med stressad röst ’vad har du gjort, lacken är helt åt helvete’...;-)

/m

Mina bilar: [LÄNK]           IP: ...[.60.161]
Antal inlägg1.352 st
Postad/Inlagd2019-03-19 12:01
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
G30 530e -19
E38 740ia -97Lackskydd i all ära men bilarna levereras från fabrik med det, kallas klarlack :) Finns inget magiskt lackskydd som skyddar mot repor, då får man montera en folie över lacken. Repor får man om inte gjort rent bilen ordentligt innan man går på med svamp eller om en olycka sker.

Få rent bilen utan att svampa löser man med en alkalisk avfettning för att få bort trafikfilm och sedan spolar man av med högtryck. Komplettera med ev kallavfettning för att få bort tjära och asfalt. Bilen ska vara ren innan man går på med svamp och waxschampo

Vill man ha bättre avrinning och högre glans så nyttja ett spraywax samma gång som man svampat bilen var fjärde tvätt, ett par spray direkt i svampen fungerar fint om man är stressad.

Behöver lacken fixas så kör jag med maskinpolering och waxning, har en Flex PE 14-1 180 roterande polermaskin med dubbelulltrissa som ja kör med Mothers rubbing, galet bra och lättjobbat samt tar även de grövsta reporna och lämnar en fin finish redan enbart efter rubbing.

Mina bilar är väldigt enkla att rengöra med detta recept. Kanske inte klassar in som "liknande" i rubriken men fullgott alternativ tycker jag om man orkar dra på lite spraywax då och då, en flaska från Mothers kostar 249 kr och är väldigt dryg.           IP: ...[9.149.1]
Antal inlägg14 st
Postad/Inlagd2020-11-29 07:32
Anmäl svaretAnmäl svaret
Hej! Jag har beställt paket "Ceramic Pro Silver" till nya bilen och undrar över era erfarenheter av behandling av vindrutan med "Ceramic Pro Rain", som verkar ingå.

Ni som har behandlat med Ceramic Pro Rain, har ni märkt några nackdelar?
Jag tänker på regnsensorfunktion eller om det påverkar hur vindrutetorkarna beter sig. (Förutom att de kanske behövs mera sällan?) Slits det bort ganska snart av torkarbladen?           IP: ...[149.165]
Antal inlägg61 st
Postad/Inlagd2020-11-29 08:44
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
X5 40i M-Sport Individual - MY20
520d xDrive IE G30 - MY19
Hej! Jag har låtit behandla både min nuvarande G05 40i och min föregående F15 40d med DITEC Ceramic Ultra, det kostar en slant, men det är verkligen värt det. Bilen får en helt annan glans och blir väldigt lätt att tvätta, framför allt märks det på vintern. Min F15 var i färgen CarbonBlack, en av de finaste BMW färgerna men också den absolut känsligaste, till den är det ett måste. Nuvarande bil är BlackSapphire och lystern i lacken är helt fantastiskt, har även en ett år äldre G30 på uppfarten i samma färg men helt obehandlad. Skillnaden både syns och känns tydligt.

Avråder dock från extratjänster som t.ex. fälgskydd och vindrutan, fälgskyddet är helt verkningslöst och skyddet (regnavisande) för vindrutan fungerar, men i mörket och motljus så skapar denna hinna ett ”filter” som jag upplevde som mycket störande.           IP: ...[.240.39]
Antal inlägg22.972 st
Postad/Inlagd2020-11-30 09:45
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
325iAT -06 Sonorametallic
Z4 2.5 2003 made in USA
BMWCS 04247
Köpte en lite blå flaska Mr9H ceramic för 150 kr på ebay räckte till 2 stora bilar.
325 lade jag på det för 3 år sedan klarat 3 vintrars avfettning utan problem och inte rört lacken sedan dess med polermaskin blank och fin fortfarande och lättvättad. Spolar bara av bilen vintertid på utomhustvättstation.

///MVH Yngve "Hasso" Carlsson
[LÄNK]           IP: ...[4.52.49]
Första sidan (ej tillgänglig)Föregående sida (ej tillgänglig)Nästa sida (ej tillgänglig)Sista sidan (ej tillgänglig)
Besvara

Viktigt: Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.

Användarnamn:
Lösenord: Kom ihåg lösenordet.    Glömt bort lösenordet?

Inkludera min användarsignaturRegler för forumet

 © 1997 - 2021 AutoPower.sePowerBörsen
Senaste 5 BMW

BMW 525i Touring  -01
Pris: 35.000:-

BMW 335D  -16
Pris: 300.000:-

BMW 530i LCI N53  -07
Pris: 135.000:-

BMW 320d touring m-sport  -14
Pris: 199.000:-

BMW Intressekoll Z4 2,5si  -08
Pris: 180.000:-
Gå till PowerBörsen Gå till PowerBörsen