AUTOPOWER » FORUM
[ Ny användare ] [ Ändra användare ] [ Hjälp ]
Sök inlägg ] [ Alla ] [ 100 mest visade ] [ Hetaste 100 ] [ Senaste 100 ]
[ AutoPower ] [ Forum ] [ 7-Serien ]

E38 750 -95 IFH-0003 och IFH-0009 med INPA

Visad 262 gånger
Besvara
AutoPower Forum Första sidan (ej tillgänglig)Föregående sida (ej tillgänglig)Nästa sida (ej tillgänglig)Sista sidan (ej tillgänglig)
Inlagd av Fråga
Antal inlägg44st
Postad/Inlagd2018-08-05 20:00
Anmäl hela inlägget/tråden till moderatorAnmäl inlägget
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E38 750i -95
E92 335ia -10
Hej!

Jag skafade INPA för något år sedan och provade då att koppla upp min e38 750 -95. jag fick switcha mellan OBD och ADS för att komma åt så mkt som möjligt. Men nu när jag skulle kolla felkoder igen så kommer jag inte åt någonting längre utan får följande fel:
IFH-0003 Datatransmission to interface disturbed
IFH-0009 No response from controlunit

Jag har följande setup med kablar:
[LÄNK]

Datorn har win xp

Någon som vet vad som är problemet?

//Adrian           IP: ...[131.119]
Annons
Antal inlägg1.723 st
Postad/Inlagd2018-08-07 09:34
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
BMW 750iL -95
Skoda Superb -11
996 C4S -03
Är det bara motorns databoxar som ger dig dessa felkoder? Det är i så fall tyvärr normalt för en tidig e38 med m73, jag har slitit med detta och i ett år på min kärra utan framgång... Det finns inlägg att läsa om du söker lite.

// Magnus

          IP: ...[130.248]
Antal inlägg44 st
Postad/Inlagd2018-08-07 10:02
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E38 750i -95
E92 335ia -10
@944_Driver

Jag har läst din tråd ;). Och jag hade problem med att komma åt DME förut också, minns inte om jag kom det alls faktiskt.

Problemet nu är att jag inte åt någonting annat längre heller (som jag kom åt förut), kommer inte åt ABS, Clustret, PDC etc.

//Adrian           IP: ...[131.119]
Antal inlägg3.782 st
Postad/Inlagd2018-08-07 10:18
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
540iaMT-02
#71/239
Sapphire Schwartz
M5 e39 -00
Carbon Schwartz
525ix MT -10
Titansilber Metallic
Om installationen är ok så finns ju bara alternativet att felet ligger på bilsidan.
Inte helt ovanligt att det ärgar i 20-pins adaptern.
Har du provat utrustningen efter ominstallationen på någon annan bil?
En klassisk sak att glömma är att porten måste stå som Com1, men det kanske den gör per default när man som du har en "äkta" comport? Minns inte detta riktigt tyvärr.
Kolla detta i enhetshanteraren.

Mvh Ola

Min bil:

[LÄNK]           IP: ...[3.96.28]
Första sidan (ej tillgänglig)Föregående sida (ej tillgänglig)Nästa sida (ej tillgänglig)Sista sidan (ej tillgänglig)
Besvara

Viktigt: Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.

Användarnamn:
Lösenord: Kom ihåg lösenordet.    Glömt bort lösenordet?

Inkludera min användarsignatur



Regler för forumet

 



© 1997 - 2019 AutoPower.se







PowerBörsen
Senaste 5 BMW

BMW 523  -00
Pris: 7.500:-

BMW 330i m-sport  -01
Pris: 28.000:-

BMW 335 Diesel  -08
Pris: 79.000:-

BMW 540ia  -95
Pris: 59.000:-

BMW M3  -95
Pris: 100.000:-
Gå till PowerBörsen Gå till PowerBörsen