AUTOPOWER » FORUM
[ Ny användare ] [ Ändra användare ] [ Hjälp ]
Sök inlägg ] [ Alla ] [ 100 mest visade ] [ Hetaste 100 ] [ Senaste 100 ]
[ AutoPower ] [ Forum ] [ Bilstereo GPS Navi TV Tele Ljud Larm ]

XTRONS PB7639BAP - Androidbaserad stereonavigator till E39

Visad 10.233 gånger
Besvara
Sida: 1 2 3 4 5 6 AutoPower Forum Första sidan (ej tillgänglig)Föregående sida (ej tillgänglig)Nästa sidaSista sidan
Inlagd av Fråga
Antal inlägg724st
Postad/Inlagd2017-04-21 13:05
Anmäl hela inlägget/tråden till moderatorAnmäl inlägget
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E39 530i M Touring 2002
E39 525i Touring 2002
E36 316i Coupé 1995
[LÄNK]

Jag beställde och har nu installerat en XTRONS PB7639BAP. En androidbaserad navigations/underhållningslösning specialdesignad för BMW E39.

Jag beställde tillvalen längre mikrofon, obd2-läsare, backkamera och TPMS (däcktrycksmonitorering).

Leveransen kom snabbt inom utlovad leveranstid som var 2-5 arbetsdagar via DHL. När jag öppnade paketet så insåg jag dock snabbt att de två dyraste tillvalen, TPMS och backkamera inte kommit med i paketet.

Tog snabbt kontakt med supporten och efter att ha skickat bilder blev jag inom en dag lovad att få sakerna skickade eller återbetalda. Jag valde att få dem hemskickade, men frågade om de inte kunde skicka med en trådlös sändare/mottagare till kameran som goodwill och blev direkt lovad att de skulle skicka med även den. Jag måste ge dem att de gav snabb support iaf även om man inte är jätteglad när dyra tillval saknas.

Hursomhelst, efter att ha hanterat den soppan så påbörjade jag installationen. Jag har inget HiFi-system i min bil utan det satt standard BMW-business CD i den. Kopplade ur batteriet innan jag började. Jag följde en video på youtube utan större problem ([LÄNK].

Det dryga var att få ur buren som håller på plats den gamla stereon vilket tog väldigt lång tid och jag slet sönder ett fäste på buren eftersom videon inte visade att man även borde ha lossat panelen mot mittkonsollen under ratten för att komma åt en skruv där. När det var gjort var proceduren enklare, dock saknades det i youtube-filmen. Nya fästen till stereon skruvades i befintliga hål som tidigare fäste buren.

Det var enkelt att koppla in alla kablar i bilens befintliga kopplingar, GPS:en fästes med magnet, jag drog enkelt mikrofonkabeln bakom handskfacket och upp på insidan av A-stolpen och klämde in kabeln mellan ruta och tak utan problem. Micken hänger fram vid backspegeln, har inte fixerat den än, följer med självhäftande tejp.
USB-kabeln drog jag fram i skarven mellan handskfacket. Resten lät jag vara kvar eftersom jag ändå måste ut med den när backkamera och TPMS ska installeras.

Lite meck var det att få fast stereon i fästena som följde med, dels verkar det som att den medföljande radiokabeln sticker ut ca 5mm för mycket vilket gör att stereon sticker ut litegrann på sidan mot ratten, en pedant som jag tänker på det, men jag ska försöka fixa det så bra det går när jag ska mecka med backkameran. Det finns också två vinklar på fästena, jag valde den lite mer upprätta vinkeln, men jag tror jag borde ha valt den andra eftersom stereon sticker ut lite i toppen men ligger längre in nedtill. Även detta ska korrigeras i fas 2. Jag var tvungen att hitta egna skruvar att fästa med om inte tanken var att man skulle återanvända DVD-låsningsskruvarna till detta, men de passade inget vidare. Finishen på stereon är möjligtvis liiiite blankare än vad orginalet var men helhetsintrycket är mycket bra och stereon ser riktigt bra ut när den är på plats.

Med allt installerat så kopplade jag på batteriet och startade upp. Kort uppstartstid, när jag stänger av bilen och slår på igen så kommer den alltid igång på bara någon sekund. Hård reset kan göras genom att hålla in powerknappen, då den bootas om.

Kör WIFI-hotspot från min mobil för internet.

Valde google maps som navigator. Funkar mycket bra, dock spricker ljudet på navigationsrösten aningen och låter hackigt då och då men inget jag inte kan leva med, tänkte även testa Waze så småningom. Google maps funkar bra offline med hemladdade kartor men bäst online då man kan navigera mha "OK Google" vilket är väldigt praktiskt när man kör (så man slipper knappa).

Torque är förinstallerat och fungerar bra efter att man parat med xtrons-obdläsaren och lagt upp en profil, dock får jag inga värden på accelerationsmätaren och ibland kan det ta en liten stund innan den har kontakt vilket kan vara drygt om man vill logga en tripp och bara vill dra iväg. Jag har alltid i OBD-läsaren och har inte haft några problem med batteriet än, dock har jag inte lämnat bilen många dagar utan att köra...

Webbläsaren har fungerat bra utan problem. Youtube t.ex. funkar direkt i webbläsaren, behöver inte appen om man inte vill.

Installerade Spotify, vilket är klockrent och med offlineläge spelar det ju ingen roll om jag har mobilen med i bilen. Installerade även SR Play som också funkar mycket bra. Ska sondera läget för fler appar att testa, kom gärna med förslag.

Bluetooth-anslutning fungerar fint, dock verkar det som att de jag talar med när jag pratar i telefon hör sig själva då och då, vilket ju är ett minus.

Rattkontroller funkade rakt out-of-the-box. Det enda jag saknar är att man inte längre kan spola CD-skivor genom att hålla in upp/ned-pil utan bara stega framåt/bakåt. Man kan stega genom olika uppspelningslägen direkt från ratten, dock har jag inte hittat om man kan mappa vilka appar som knyts till denna kontroll själv. Använder inte AVIN exempelvis som är ett av alternativen och hade hellre haft t.ex. Spotify där. Stega mellan låtar i Spotify kan man dock t.ex. göra direkt från ratten, bara inte starta det.

Färgen på bakgrundsbelysningen i knapparna kan ställas in till önskad färg med RGB. Jag har lyckats hitta en färg som känns väldigt nära originalet. Skärmens ljusstyrka kan också dimmas och har olika lägen beroende på om ljus är på.

Radion funkar lika bra som originalet för mig, jag har inte upplevt mer problem med signalen sen jag bytte. Alla kanaler har sin fasta plats som man enkelt kan byta mellan och kanalernas information visas tydligt.

Ljudet är definitivt bättre än originalstereon, mycket klarare och equalisern fungerar kanon tycker jag.

De nya grejerna har också kommit nu, men jag har inte hunnit installera dem. Stereon förstår när jag slår i backen och visar då backkameraläge direkt, dock utan bild just nu eftersom jag inte kopplat in kameran än (om man inte kommer ha kamera kan man konfigurera bort detta). Dock är dokumentationen som medföljer skräp. Installationsinstruktioner får man ta från youtube och ingen av papperen för tillvalen matchade helt de faktiska produkterna jag fått så jag har kontaktat xtrons om det. Lite fundersam är jag om TPMS-systemet där man alltså ska skruva på sensorn och fixera samman med en mutter. Följde med fyra gummiringar, men de är så stora så de kan inte vara tänkta som tätning mellan sensor och mutter. Fortsättning följer...För att summera:
Jag är faktiskt sjukt nöjd med stereon. Det enda jag hoppas nu är att den även klarar tidens tand.
För de pengar jag lagt så blev det ett riktigt grymt lyft för bilen. Det finns en del små minus, men i sammanhanget tycker jag att det är småsaker. Det stora är väl ekot när man pratar i telefonen, ska kontakta xtrons om detta, kanske går att åtgärda?           IP: ...[71.87.1]
Annons
Antal inlägg1.336 st
Postad/Inlagd2017-04-22 22:49
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
G30 530e -19
E38 740ia -97Tjena och tack för en bra recension!

Är själv sugen på en liknande huvudenhet till min E38 bland annat för att få möjlighet till backkamera, navi och köra Spotify utan att pilla på luren.

Klurar dock på att gå på denna med 9" skärm istället, samma hårdvara som din fast utan knappar och större skärm. Lite Billigare också :)

[LÄNK]

Jag har en Hifonics ljudprocessor och Genesis slutsteg i bilen så kommer inte använda den inbyggda förstärkaren. Har du testat lågnivåutgångarna?

Borde gå att koppla in ett USB-ljudkort med optisk ut till denna som ja kör optiskt rätt in i min ljudprocessor och då borde det bli riktigt bra ljud.           IP: ...[.31.110]
Antal inlägg724 st
Postad/Inlagd2017-04-23 01:11
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E39 530i M Touring 2002
E39 525i Touring 2002
E36 316i Coupé 1995
Skiljer ca 200 kr om man räknar med xtrons rabatt på 15% på första köpet.

Det fanns några anledningar att jag valde just xtrons. Jag försökte hitta en distributör som jag kunde hitta så mycket information om som möjligt och som fanns inom EU. Trustpilot [LÄNK] gav betyg som var bättre än motsvarande kinaföretag om man får kalla det så. Dessutom verkade många av de dåliga betygen bero på dels språkförbistring (tror supportpersonalen sitter i hong kong) och att xtrons vägrar ge support om man beställde via ebay. Läser man på trustpilot så låter det som att de faktiskt försöker ge support vid strul även om man i vissa fall måste vara aningen ihärdig. Så jag provade kontakta dem via hemsidan för att testa deras support och beställde sedan direkt från xtrons.co.uk. Men för att det hittills funkat för mig är det inget jag vill gå i god för någon annan. Beskriver bara min egen erfarenhet och hur jag tänkte.

Funderade också ett tag på 9 tummaren men hittade knappt nån bild på en riktig installation alltid bara montage. Det var det där med distributörer också.
Tänkte också på att om skärmen skulle paja så skulle det vara bra även med manuella kontroller.

Jag har bara testat med att installera orginalanslutningarna som satt i gamla stereon.           IP: ...[.22.204]
Antal inlägg724 st
Postad/Inlagd2017-04-23 21:24
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E39 530i M Touring 2002
E39 525i Touring 2002
E36 316i Coupé 1995
Hmmm... En sak jag märkte idag är att högtalarna som sitter i övre delen av dörrsidorna inte verkar ge något ljud ut. Men jag är faktiskt osäker på om de gjorde det tidigare heller.           IP: ...[.149.81]
Antal inlägg247 st
Postad/Inlagd2017-04-23 22:09
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
Lexus IS300H - 14 Svartmetallic

Tidigare:

525iA Sedan - 02 Toledoblau
120d - 09 Alpinvit
523i Sedan - 98 Canyonrot Metallic
Saab 900 2.3I SE - 95 Vinröd
Grymt bra skrivet, får bli en sådan själv.. står mellan den och dynavinen. Men dynan är dyr.

OBD läsare i konstant = urladdat batteri. Har fått erfara det själv... surt sa räven. Men, jag parkerar på gatan mitt bland folk. Kanske kan vara det också. Men det kan drabba dig också om du har otur.


Har du inget HIFI paket så har du inga övre högtalare (Om det är dom små under rutan du menar)
__________________________
Livet är roligare med rak sexa           IP: ...[153.101]
Antal inlägg724 st
Postad/Inlagd2017-04-24 01:23
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E39 530i M Touring 2002
E39 525i Touring 2002
E36 316i Coupé 1995
Precis de högtalarna ja. Ok det förklarar det hela. Misstänkte det...
Sedan finns nog en risk att även stereon drar lite ström när bilen står. Jag tänker ta risken. Om jag blir stående med tomt batteri så kommer jag att köpa ett nytt batteri med minst 100ah.

Vill man läsa mer om den här typen av stereo så kan man läsa på om px5 t.ex. här: [LÄNK]
          IP: ...[.149.81]
Antal inlägg724 st
Postad/Inlagd2017-04-24 02:19
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E39 530i M Touring 2002
E39 525i Touring 2002
E36 316i Coupé 1995
Jag har nu även testat lite annat kul med min nya favoritleksak. Installerat en app som heter Hot Spot Starter Free på min mobiltelefon. Den gör så att min wifi hot spot aktiveras automatiskt när telefonen och stereon paras ihop via bluetooth. Så nu behöver jag bara gå in i bilen och starta med nyckeln så ansluter stereon sig till nätet.

Det andra jag provade är att installera en app som heter Car Launcher Trial på stereon. Den byter ut stereons androidgränssnitt mot ett som känns betydligt mer bilstereopassande. En annan trevlig fördel är att jag nu kan röststyra mycket mer med stereon. Jag trycker på Google knappen och säger t.ex "Spela Robin Bengtsson I can't go on i Spotify" och då startas Spotify och låten letas fram och spelas automatiskt. Smidigt! Andra kommandon som "Navigera till coop forum" eller "Starta radio" fungerar förstås också. Om än inte hundraprocentigt alla gånger...

Funderade länge även jag på Dynavin.
Det som fick mig att välja xtrons före i det här fallet var enbart android och möjligheten till appar och att genom det skräddarsy sin egen funktionalitet. Dynavin ska så vitt jag vet ha bättre ljudhårdvara men processorkraften och skärmupplösning med mera är långt ifrån de här enheterna. Dock lär dessa enheter väl med tiden precis som telefonen bli segare och segare i takt med uppdateringar och mer data.
          IP: ...[.22.204]
Antal inlägg1.336 st
Postad/Inlagd2017-04-24 09:17
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
G30 530e -19
E38 740ia -97Jag beställde 9" på eBay som jag länka, gick på ca 3000. Har inga problem med att handla direkt från eBay det brukar jag göra :) Blir spännande att se hur den är designad i verkligheten, kikat mycket reviews på youtube osv och gränssnittet verkar ju riktigt trevligt. Ska bli kul att se hur ljudet blir också när jag kör med ett externt ljudkort optiskt rätt in i min ljudprocessor. Redan beställt en backkamera också som man pluggar in i hållaren för regplåtsbelysningen.

Får laborera med lite olika launchers ja också sedan. Tanken är att köra mest Spotify, plex och here maps.

Håll gärna lite koll på strömåtgången, misstänker dock att det sitter ett litet inbyggt batteri i dessa också. Då jag även bygger ljud i min bil så kommer strömåtgången inte vara något problem för mig sedan då jag har en ordentlig batteribank.           IP: ...[.15.130]
Antal inlägg724 st
Postad/Inlagd2017-04-24 10:33
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E39 530i M Touring 2002
E39 525i Touring 2002
E36 316i Coupé 1995
Vad kul!

Återkom gärna med en recension när den kommit. Det jag sett när den varit installerad i X5 (som den är designad för) är att den ser ut att sitta ganska långt ut nedtill, med "hårda kanter". Ta gärna en bild på passformen när den är installerad i bilen om du ids, skulle vara kul att se hur den passar i E39.

Här är någon som postat lite siffror på elförbrukning, dock på hårdvara som inte riktigt matchar den jag har, men en PX5-enhet: [LÄNK]           IP: ...[71.87.1]
Antal inlägg724 st
Postad/Inlagd2017-04-25 12:12
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E39 530i M Touring 2002
E39 525i Touring 2002
E36 316i Coupé 1995
Uppdatering av det lite tråkigare slaget.

Imorse när jag backade ut bilen slog stereon om till backläge och sedan när jag började köra framåt blev bilden helt svart istället för att som normalt återgå till stereons normala funktioner. Diodlamporna bakom knapparna lyste som vanligt men i övrigt var stereon helt död. Provade att starta om bilen, hålla in powerknappen, byta läge via olika knappar på stereon och ratten men inget hjälpte.

Tog tillslut fram en nål och tryckte in den lilla infällda reset-knappen och det löste problemet som tur var, den bootade upp igen.           IP: ...[71.87.1]
Antal inlägg724 st
Postad/Inlagd2017-04-25 17:18
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E39 530i M Touring 2002
E39 525i Touring 2002
E36 316i Coupé 1995
Dock är radiokanalerna nollställda tyvärr. Kanske har med launcherbytet att göra? Den har fungerat som förväntat idag iaf...           IP: ...[149.176]
Antal inlägg724 st
Postad/Inlagd2017-04-27 21:11
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E39 530i M Touring 2002
E39 525i Touring 2002
E36 316i Coupé 1995
Blev tvungen att resetta med nål idag igen. Bytte tillbaka till standardlauncher och tog bort car launcher trial. Hade inga problem innan jag installerade det så vi får se om det blir bättre.           IP: ...[.22.204]
Antal inlägg724 st
Postad/Inlagd2017-05-04 14:33
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E39 530i M Touring 2002
E39 525i Touring 2002
E36 316i Coupé 1995
Kan ge en uppdatering att jag inte haft nåt som helst problem med stereon sen jag bytte tillbaka till standardlaunchern igen.           IP: ...[71.87.1]
Antal inlägg1.336 st
Postad/Inlagd2017-05-12 10:31
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
G30 530e -19
E38 740ia -97Fick hem min igår. Kopplade in ström till den lite snabbt i bilen för att se så allt fungerande. Det gjorde det :) Riktigt bra flyt och respons. Har inte kopplat in ljudprocessorn och stegen än så kan inte uttala mig om ljudkvalitén men handhavandet känns riktigt bra.

Filmade lite samtidigt som jag pillade runt, när jag trycker fel på skärmen är de för ja kollar på skärmen genom mobilen av misstag ibland och då blir det lite skevt.

Glömde sätta i minneskortet som följde med så har inte testat medföljande GPS-appen.

Youtube: [LÄNK]

Ett par bilder: [LÄNK]

[LÄNK]

[LÄNK]
          IP: ...[.15.130]
Antal inlägg724 st
Postad/Inlagd2017-05-12 19:36
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E39 530i M Touring 2002
E39 525i Touring 2002
E36 316i Coupé 1995
Najs. Posta gärna en bild eller två hur den ser ut när den är installerad, hur den sitter i bilen.           IP: ...[.22.204]
Antal inlägg247 st
Postad/Inlagd2017-05-29 08:09
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
Lexus IS300H - 14 Svartmetallic

Tidigare:

525iA Sedan - 02 Toledoblau
120d - 09 Alpinvit
523i Sedan - 98 Canyonrot Metallic
Saab 900 2.3I SE - 95 Vinröd
Beställde min igår. Hoppas den dyker upp innan helgen!

__________________________
Livet är roligare med rak sexa           IP: ...[153.101]
Antal inlägg724 st
Postad/Inlagd2017-05-29 09:51
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E39 530i M Touring 2002
E39 525i Touring 2002
E36 316i Coupé 1995
Kul! :)           IP: ...[.22.204]
Antal inlägg247 st
Postad/Inlagd2017-06-03 14:08
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
Lexus IS300H - 14 Svartmetallic

Tidigare:

525iA Sedan - 02 Toledoblau
120d - 09 Alpinvit
523i Sedan - 98 Canyonrot Metallic
Saab 900 2.3I SE - 95 Vinröd
Installerat och klart! Tidigare ägaren hade klippt och skurit i kablarna sen innan... Panik! Men funkade galant efter inkoppling. Skruvarna var ett helvete.. får dona mer i veckan, kablage för baslådan skall dras också. I övrigt: tip top!

__________________________
Livet är roligare med rak sexa           IP: ...[229.197]
Antal inlägg563 st
Postad/Inlagd2017-06-03 15:25
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
530d GT - 10
Volvo XC70 d4 - 13
Hej

lutar åt den som Alpinabiturbo beställt.

Enkel fråga: jag har inte alla apparater bak till vänster i bagaget och radion är inte bra
- finns allt i apparaten man köper?           IP: ...[139.118]
Antal inlägg724 st
Postad/Inlagd2017-06-04 18:35
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
E39 530i M Touring 2002
E39 525i Touring 2002
E36 316i Coupé 1995
Jag skulle fortfarande vilja se lite bilder hur den ser ut installerad i en e39, just eftersom den är kurvad i formen.

Om du inte har något där bak så bör det passa rakt av. Har du något bak till höger?
Du kan ju för säkerhets skull dubbelkolla vilken kontakt du har innan du beställer dock, men är det en -02 och standard business CD du har så borde det funka rakt av.           IP: ...[.22.204]
Antal inlägg563 st
Postad/Inlagd2017-06-04 21:31
Anmäl svaretAnmäl svaret
Äger följande bilarÄger följande bilar:
530d GT - 10
Volvo XC70 d4 - 13
Hej

N:

Min 530 är utrustad med S609 navigation system professional som väl alltid kommer med hi-fi systemet? Några problem? Jag har inte koll på det där med sladdar...

Matthias

          IP: ...[139.118]
Sida: 1 2 3 4 5 6 Första sidan (ej tillgänglig)Föregående sida (ej tillgänglig)Nästa sidaSista sidan
Besvara

Viktigt: Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.

Användarnamn:
Lösenord: Kom ihåg lösenordet.    Glömt bort lösenordet?

Inkludera min användarsignaturRegler för forumet

 © 1997 - 2020 AutoPower.sePowerBörsen
Senaste 5 BMW

BMW 330i  -19
Pris: 419.000:-

BMW 525e  -85
Pris: 125.000:-

BMW 135i N55 DCT  -10
Pris: 219.000:-

BMW 535  -86
Pris: 119.000:-

BMW 330D X-Drive Sport  -15
Pris: 219.000:-
Gå till PowerBörsen Gå till PowerBörsen