AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
607.191

Nya 5-serien 2017 modellkod G30 och G31 officiell tråd

Sida 85 av 144
On
114
Onelife
118i -18 F20
540iX -18 G31
Vad är det ni inte gillar med MB:s V6:a?
Har inte testat någon själv än.
Någon som vet om det finns någon E400 kombi söder om Jönköping att provköra?
I Helsingborg har dom en E400 coupé vilket kanske får duga om inget annat finns.
Det "saknas" 3 ramlager, gångkultur, livslängd mm hos V6:or, men som sagt, tycker man verkligen att Diesel är godtagbart så varför inte? Vad tjänar den raka 6:an till i 540i om bilen inte finns i verkligheten? Att BMW månad efter månad vägrar lämna kunden ett leveransbesked är knappast någon styrkedemonstration. Mercedes erbjuder en ytterst förfinad luftfjädring, bältesairbags bak mm. Tror man kan trivas rätt bra med den bilen och BMW förtjänar inte våra pengar om man inte kan uppträda betydligt mer korrekt mot kunderna!
Visa användare
203
HIO
540i G30
520dAT LCI-14 inbytt
Z4 3,0i Roadster-05
BMWCS
Lexus har tyvärr variabel transmission= CVT lådan och den är supertråkig! som att köra en gammal DAF (ungefär) samma varvtal hela tiden. Missförstå mig rätt: Kanonkvalité , men 0 körglädje

/// Mårten
Visa användare
371
P-OA
G30 530e -20
I01 i3s -22
Nej nej, undvik CVT låda, min svåger har en sådan i sin Nissan Rouge (2013), ville spy varje gång jag skulle accelerera. Den "hänger" motorn på X000 varv (beroende på hur mycket gas men ger) och sen "hinner" lådan ifatt. För minsta acceleration för att snabbt komma ut så låter det som om du full varvar motorn med kopplingen i botten.
Känns ljusår bakom BMW:s ZF. :(

/P-O
Ve
210
Velgro
G32 640D GT
Mina första reflektioner om 540d som jag hämtade ut i torsdags. Har kört ca 200 mil och det finns väl både ris och ros om bilen. Jag är tyvärr drabbad av vindljud från förardörren som uppkommer redan vid ca 80km/h, hoppas det är något som går att justera för annars blir man tokig när bilen i övrigt är så tyst.

När man kör på våt vägbana så hörs även vägljud, svårt att förklara ljudet mer än att det hörs tydligt att det är blött. Komforten är förutom dessa saker riktigt bra i övrigt. Känns mycket lättare i steget än vad F10 gjorde dessutom.

Drivlinan, underbar. Skillnaden jämfört med tidigare 35d och 40d känns, något mjukare går den också.

Körassistenten är fortfarande lika kass som den var när jag provkörde bilen i vintras, den vinglar rejält mellan linjerna. Blir mer anstängande att använda sig av den än att den blir till någon hjälp. Nu bryr jag mig personligen inte så mycket om just den funktionen eftersom jag vill köra bil själv. Använder sällan ens den adaptiva farthållaren.

Komfortstolarna är ett par snäpp bättre för min kroppstyp än motsvarande i X5:an jag hade. Fråga mig inte på vilket sätt, men verkar som om det är skönare stoppning i G30. Kan även vara som så att bilen är ny och X5ans stolar blivit nersuttna något med milen.

Överlag riktigt riktigt nöjd med bilen, trodde det skulle vara jobbigare att flytta ner en våning ifrån SUV, men icke.
Har du en Sedan eller Touring Velgro?


/Anders
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Velgro: kul att du skriver lite feedback. Trodde inte det skulle vara så stor skillnad i prestanda mellan -16 40d och -17 40d, på pappret ser de ganska lika ut i output och även 0-100. Skiljer 0.2 s, men en del av skillnaden kanske kommer från skillnaden i x5 vs 5-serie. Hur som blir man ju sugen, köpte själv 530d, 540d fanns inte då jag behövde bilen och priskollnaden på 60k kanske hade varit värd då... tycker 530d rör på sig bra , men måste nog köpa power performance kitet. Kankse 540 är sweet spoten mellan 530/540/550d i pris/prestanda och förbrukning. Nån som har fått pris eller lev tid för ppk 530d?
Visa användare
203
HIO
540i G30
520dAT LCI-14 inbytt
Z4 3,0i Roadster-05
BMWCS
Velgro: först o främst Grattis till bilen!
Inga bilder?
tråkigt med vindbruset, säkert bara en justeringsfråga. Så ska det ju inte vara!/// Mårten
Ve
210
Velgro
G32 640D GT
Med känsla: Sedan valde jag, mest för variations skull.

Nic112: Ja precis som du skriver så skiljer det inte mycket på pappret, är väl några hästar fler och något mer vrid. Ingen jätteskillnad, sedan är det givetvis skillnad på X5 och en 5 serie. Men även jämfört med 435d jag hade dessförinnan så märker man att dom piffat till motorn, framförallt vridet känns mer. Vet inte exakt vad som gjorts men bättre har det blivit men något annat vore ju märkligt. En 530d hade räckt alla gånger givetvis

HIO: Tack för det. Vet ärligt talat inte hur man lägger upp bilder här haha. Valde iaf Carbonsvart, cognac läder och IE paketet och lite annat Lull lull. Får lämna in bilen när jag får tid, förhoppningsvis bara en justering som du skriver.
Velgro: Grattis till bilen! Väldigt bra om du håller oss uppdaterade på vindljudet och hur man lyckas med att få bort det. Vilka däck/fälgar har du?
Trevlig bil i alla fall!
ma
166
matbl
520dA Touring -17 (G31)
Velgro, Det där med vägljud vid våt vägbana känner jag igen.
Hörs det liksom som om det kommer från bakre nedre hörnet av förardörren?
Ve
210
Velgro
G32 640D GT
332: Tack för det. Har inte kollat exakt vilka däck men det är Pirelli däck på 18" M-sport fälgar.

Matbl: Ja det kan nog stämma, det är via dörren någonstans som det hörs igenom. Vet inte om det beror på att bilen är så tyst i övrigt att man pga det märker ljudet mer än annars.

Blev väldigt imponerad i vintras då jag testade 520d med 20" odubbade vinterdäck på. Det gick så tyst även på den stora dimensionen, med väldigt låg profil dessutom. Försökte få till vanliga däck när man beställde bilen istället för RFT däcken men det gick dessvärre inte. RFT däcken är visserligen betydligt bättre än vad dom var 2004, men fortfarande är komforten sämre vad gäller både ljud- och vägkomfort.
Visa användare
55
G31 LUKAS
BMW 530D Xdrive G31 Bluestone Metallic,inovatioon edition, Driving Assistance Plus, Med mer lull lull - 18

Bmw 116i m- sport 2015

VW polo 1.2 Leasing
Velgro, Du kan ladda upp en bild via forumbilder! Du går in på deras hemsida och bifogar en bild, sedan kopierar du den och använder länken till autopower
Du kan också ladda upp via Dropbox

/ Lukas
Jag har inte reagerat över ljud från dörren. Ska tänka på det imorgon. Kör med 20" 636 fälgen och good year RFT-däck. På f11 körde jag aldrig rft-däck men dom 140 mil jag kört hitintills så har jag inget att klaga på dom.
Ma
254
Marw007
BMW E39 M5 - 03
BMW E39 525i M - 03
BMW X3 20d M - 17
Kan bara nämna det att jag lämnade precis tillbaka en 2017 e klass e250 kombi som jag hade på korttidsleasing, var enormt skeptisk till den initialt, men efter några månader börja jag uppskatta den mer och mer.. Kan bara säga att HK stereon i G30 är stor besvikelse jämfört med den som satt i mersan. Det var burmester stereon i mersan som ligger runt 15k extra och det är natt och dag emellan den och HK i G30. Jag streamar spotify varje dag via BT och har vädligt svårt hitta bra ljud i HK steroen, i mersan var det alltid kanonljud! AMG chassit är suveränt i kombin med luftfjädring bak. Allt var kanon på mersan utom bensin motorn som var en ren trafikfara. på just e250 bensinare finns ett turbolagg på 2-3 sekunder efter kraftig inbromsning och jag höll nästintill på att bli en trafikfara när man skulle hitta luckor i rondeller efter inbromsning. Jag saknar mersan redan, och jag överväger att byta min 540i till en e400 eller e220d (Dieseln och v6:an har inget problem med lagg). Efter 8 månader tycker jag nya E klass är en fruktansvärd bra bil på många sätt som växer på en hela tiden ju mer man kör den..
Går det att slå av skärmen när man stannar annat än att öppna dörren eller låsa bilen? På f11 så kunde man ju trycka en gång till på startknappen för att slå av allt. Men om jag stannar och öppnar dörren för fort så slås inte skärmen av och stereon står på om man inte låser. Sjukt irriterande dom gånger jag inte tänker låsa bilen direkt.
On
114
Onelife
118i -18 F20
540iX -18 G31
Ryk 330xi
Funkar verkligen inte det? Att trycka på start/stopp?

Om du trycker in vokymratten då?
Då stängs väl skärmen av?
Volymknappen stänger bara ljudet. Start/stopp funkar inte. Sen slår den väl av sig själv efter en viss tid men jag vill kunna slå av den helt själv. Händer mig ofta att jag pratar i telefon och öppnar dörren (Som annars bryter strömmen) innan jag lagt på och då är skärmen på. Idag gick jag in på macken och köpte lite småsaker utan att låsa och då var den fortfarande igång när jag kom ut. Hemma låser jag sällan i garaget och då får jag låsa bilen och sedan låsa upp den igen för att den ska slockna.
Men det kanske finns något annat sätt som jag bara missat. Får kolla i instruktionsboken
Om man trycker in volymknappen 3s så stängs allt av. Om jag inte minns fel så kan man trycka idrive/option knappen o välja stäng av bilen
Man kan programmera en av kortnr. knapparna till "stäng av skärmen" istället för en tex. en radiokanal osv.
Tycker det kan vara behagligt att släcka den i mörker vid körning på ett enkelt sätt.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.