AutoPower Forum

AutoPower Diskussion

5-Serien
610.483

Nya 5-serien 2017 modellkod G30 och G31 officiell tråd

Sida 83 av 144
Nic112: i vilket format ligger de ljudfiler du spelar upp? Mp3 är ju dömt att misslyckas då det som de flesta vet är fullständigt sönderkomprimerat och egentligen avsett för tal och inte musik. Wav låter betydligt bättre, men såväl HK som B&W (har haft båda) är våldsamt överprissatta. Slutstegen är klena och primitiva med tanke på priset. Med B&W fick jag ofta ligga på 70-80% volym trots att man lovade 1400Watt (fördelade över 16 kanaler!!!) i verkligheten kanske man fick ut 30w per kanal som började låta ansträngt, milt sagt, vid kanske 10-15w.
Vad blir det istället dream_theater_?

/Anders
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
332:kör tidals lossless som jag använder hemma på min ”dyra” anläggning. Så källan är det inget fel på. Vore ändå intressant att veta vilken version av bluetooth som används i bilen. Så antingen är det bt eller anläggningen som gör att musiken inte riktigt lossnar.
Fortsätter att vara billös ett tag, men om något så blir det tesla.
Br
48
BrDanne
F11 535IxT - 15
G31 540IxT (beställd)
D-t,

Överlät ni ordern eller blev det en "ren" avbokning?

D
Jag överlät till OneLife, men det verkar som att det har blivit komplikationer med det, så jag är inte säker längre.

Han lär väl skriva en rad antar jag. Min beställning var G30 medan han beställt G31.

Är det någon annan som är intresserad av att ta över så säg till (om inte Onelife lyckas naturligtvis, eller ändrar till G30).

Nic112: Har du försökt lägga ljudfiler i cd-kvalitet från skiva eller USB (wav-format) på bilens hårddisk? Tror tyvärr att bilen samplar ner filerna till MP3 och därmed förstör det hela, men det borde absolut inte vara så när man tar ca 50k extra(!) för bara B&W.

BT kanske är boven i dramat som du säger, har aldrig hört någon övertygande BT-överföring av musik eller video.

Verkar som ljudfiler i hög kvalitet via USB eller CD-skiva är enda möjligheten. USB-filer i WAV-format får man nog numrera om själv så att ordningen förblir intakt.
Nic112: jag har gjort följande för att förbättra ljudkvaliteten ((testar just nu själv för att få ut bästa ljudet ur bilens HK). Jag har Tidal HiFi och laddar ner låtar i FLAC format med hjälp av Apowersoft Streaming Audio recorder till min PC. Filerna flyttar jag sedan till en USB i FLAC format och kör via bilens USB kontakt. Ljudet blir bättre än om jag skulle streama direkt från Tidal via bilens Bluetooth (har testad). Skillnaden mellan Wav och Flac är att Flac filer ta mindre plats utan kvaltetsförlust och supporterar standard taggning vilket innebär att du inte tappar taggningen om du tex . skulle byta till en music player.
Sedan finns det naturligtvis andra Streaming Audio Recorder som man kan testa
Jocke Motor: Låter som en bra idé - gör du även om CD-spår till FLAC-format och kör upp via USB? Fördelen kan ju vara att man slipper CD-spelarens transport och dess känslighet för vibrationer i en bil. Vet du om bilens hårddisk lagrar i FLAC-formatet? IOFS är ju all komprimering rätt onödig då lagringsutrymmet är så billigt.

Tyvärr verkar biltillverkarna rädda för att erbjuda ens halvbra grejor ljudmässigt trots att prislapparna tyder på något helt annat. Tycker inte att B&Ws diskantelement är lyckade och HK är knappast sämre sett som hel anläggning, men visst kunde det låta både klangligt och rumsligt mycket, mycket bättre.
332: kommer att försöka ladda upp en FLAC fil till den interna hårddisken i morgon. Få se vad som händer.
Visa användare
203
HIO
540i G30
520dAT LCI-14 inbytt
Z4 3,0i Roadster-05
BMWCS
D_T Tråkigt Tråkigt.
Men du har fått märklig behandling.
Jag förstår dig!

/// Mårten
On
114
Onelife
118i -18 F20
540iX -18 G31
BrDanne:
Precis som dream_theater_ skrev så fick jag ta över hans order.
Vi fick klartecken från BMW Sverige och allt var lugnt, men någon borta i Tyskland sa NEIN!! Das ist doch nicht möglich!!! (typ) när dom insåg att det var en G31 jag ville ha.
Återstår att se om det går att lösa på något sätt.
Får besked på måndag.

Handlare runt om i Europa har enligt uppgift försökt med den ena fulknepet efter det andra för att få "gå före i kön". Det är inte utan att man förstår dom, då jag gissar att många kunder väljer något annat istället för att vänta.
Undrar hur mycket Mercedes tjänar på den här cirkusen. Jag funderar själv på att plocka en E-klass istället, om inget kan motivera mig tillräckligt för att vänta på en G31:a på obestämd tid.

Som sagt... vi får se.
Br
48
BrDanne
F11 535IxT - 15
G31 540IxT (beställd)
Onelife-hoppas det funkar.

Skall bli intressant att se hur man löser detta..la min order i slutet av Maj och nu 3 mån senare så har man inte en susning om när bilen kan tillverkas..

Fick bekräftat från ÅF att de håller inbytespriset på min nuvarande bil så rent ekonomisk är det inget problem men har ingen lust att vänta till Maj. Har inte varit i kontakt med ÅF på några veckor, har det kommit fram mågot nytt ang utökade kvota etc eller är planen fortfarande att beta av de ca 100 ordrar man har med 2 bilar i månaden? Skulle vara intressant att få veta var man står i kön men so far är det noll info... Har funderat på MB E43 men gillar BMWn bättre. Kan likaväl åka vidare i min 535IxT ett tag till, dock inte ett år till... lite mer info från BMW tycker jag att man bör kunna förväntasig. Inte bra hanterat det här..
Ni som är missnöjda med ljudet i bilen, vet ni vilken DAC som sitter i systemet?
För det kan ju vara så att även om man har stöd för högupplöst ljud så samplas det ned till något dåligt och sedan konverteras till analog signal vidare till högtalaren.


Tror knappt BMW vet vad en DAC är, om så sker som du säger är det som BMW anbefallde ägarna att köra omkring med handbromsen halvvägs åtdragen - men man vet ju aldrig!

Jag vänder mig kraftigt mot principen att summera musikwatt från 16 kanaler och påstå att anläggningen levererar 1400W - ett synnerligen oseriöst sätt att beskriva verkligheten. Som att jämföra 25st Fiat 500 med en Ferrari!
Det är i sig inte så konstigt att man inte kan ändra en G30 order till en G31 när det gäller 540i. Vad jag förstår så är det inte alls samma leverans problem med 540i Sedan G30 som med Touring G31. Så svaret från Tyskland (det borde ju redan åf ha förstått tycker jag) var inte så konstigt. Inga nyheter för övrigt. Det är otroligt dåligt skött från BMW-s sida och jag tror att möjligen kan den som beställt eller beställer senare tjäna på detta då jag tror att en hel del hoppar av när man inte får en susning om när man kan få bilen. "Ingen bil i alla fall i år" har jag fått, beställde före påsk vill jag minnas. När det gäller E43 AMG så fick jag till svar att man får 12% rabatt på AMG-bilarna,, vilket för mig inte är tillräckligt bra om man jämför med 540i UE som är betydligt bättre prissatt. Man får helt enkelt välja en annan bilmodell då det väl E43 som är enda konkurrenten.

/Anders
Det kanske inte är så konstigt, men om ÅF samt bmw Sverige godkänner förväntar man sig att det ska fungera.

Mercedes i Skövde verkar hungrigare än din Mercedes-ÅF. De erbjöd 20 %. Problemet är inte att bilen blir lite dyrare. Det är att förmånsvärdet drar så in i helvete.

Jag blir lite orolig över min impulsivitet när det gäller bilköp. Ska nog fundera ytterligare ett varv om vad som behövs. Familjen klarar sig rätt bra på två cyklar och en barnvagn.
Ni
297
Nic112
Bmw g31 530 xd, IE, med blå, integral, 19" 664M, svart dakota, sportväxellåda, alu line, hot spot.
Ang ljudet. Jag har hk och om man använder lightning kabel och stänger av bluetooth ljud i menyn eller bt på telefonen sker ju ljudöverföringen med lightning kabeln. Har inte testat så mkt men ljudet verkar inte vara bättre än bt.
Verdi
Drömteatern, tur att ingen av oss andra är särskilt impulsiva då så att vi kan guida dig rätt. ;)
Nic112: Jag har nu laddat upp Pink Floyd "Money" i FLAC format och MP3 format. FLAC format ger ett klarare ljud med bättre tryck. FLAC klart bättre. Jag tycker att HK nu ger ett klart godkänd ljud men supporten från BMW gällande detta är undermålig. Fabriken har gjort ett bra jobb på HK konfigurationen men det hade varit bra om man hade spridit kompetensen till ÅF.
Nic112: Om du streamar MP3 låtar med kabel till HK så har du ju redan en stor komprimering. En låt i FLAC format tar ca 40mb i lagringsutrymme, samma MP3 låt ca 5mb. Om du sedan kör Bluetooth (beroende på version) får du ytterligare en kompression. Beroende på musiktyp så hör man ibland inte skillnaden mellan kabel och BT.
Du måste vara en registrerad användare för att kunna göra inlägg här.
Klicka här för att registrera dig. Registreringen är gratis.
Är du redan användare? Logga in i menyn.